joulukuu 08, 2019, 03:18:47 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Mirka

1
Muut kuin paprikakasvit / Retiisi?
heinäkuu 10, 2016, 23:50:38 ip


Siinä olisi mun tämänvuotinen taidonnäyte retiisinkasvatuksessa.  8) Voisikohan tämä millään muotoa olla lehtiretiisi? Miltä se edes näyttää? KVG ei auttanut. Siemenet siemenketjukirjeestä.
2
Edistyneempi chilinkasvatus / Rikkiplasmavalaisin
helmikuu 23, 2016, 09:40:26 ap
Haulla en löytänyt tästä valaisintyypistä keskustelua, joten uskalsin avata uuden topicin.

Eli onko kukaan käyttänyt kasvatuksessa rikkiplasmavalaisinta? Mitä valaisintyypistä lueskelin (http://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=7/32), kuulostaa taas vähän turhan hyvältä ollaseen totta. Onhan tuo hinta suolainen, mutta jos tosiaan 730W Rikkiplasmavalaisin vastaa 4 x 400W purkausvalaisinta, niin luulisin jonkun kokeilleen? Ei sillä, en sentään ole olohuoneen kattoon tommoista virittelemässä, kunhan mietin ajakuluksi.
3
Muut kuin paprikakasvit / Kurkuma
helmikuu 19, 2016, 09:48:48 ap
Onko kukaan kasvatellut kurkumaa? Innostuin ajatuksesta kun katselin Youtuben pätkää inkiväärin ja kurkuman kasvatuksesta. Inkiväärihän on semmoinen vähän ruohon näköinen kasvaessaan, eli ei mikään kauneuden huipentuma. Kurkuma sensijaan näytti oikein nätiltä, sopisi ulkonäkönsä puolesta hyvin koristekasviksikin.
Löysin Prismasta tuoretta kurkumaa. Laitoin ne nyt tuohon hyllylle lämpöiseen, josko alkaisivat versoamaan.

4
Muu-Siemenketjukirje IV (Muut kuin chilit) 


Säännöt:
1) Osallistuminen.
- Lähetä ketjukirjeen moderaattorille (Mirka) YV(yksityisviesti), jossa ilmoitat halukkuudesta osallistua ja yhteystietosi, myös puhelinnumero.
- Osallistumisen ehtona on se, että hakija on lähettänyt 100 asiallista viestiä tällä foorumilla. ("Nollapostauksia" ei lasketa)
  Mikäli tuota viestimäärää ei vielä ole, voi pyytää suositukset kahdelta jo hyväksytyltä jäseneltä.

2) Kirjeen  kulku.
- Osallistuja vastaa siitä, että listalla hänen edellään olevalle henkilölle ilmoitetaan tarvittavat yhteystiedot hyvissä ajoin.
- Osallistuja lähettää viestin tähän ketjuun saatuaan kirjeen.
- Kirje tulee käydä läpi mahdollisimman nopeasti. Se pitää postittaa 1. luokassa edelleen viimeistään kolmantena päivänä sen saapumisesta.
- Jos kirje on vahingoittunut, niin se tulisi vaihtaa uuteen.
- Kirjeen haltijan tulee tarkastaa ennen kirjeen postitusta, että listalla seuraava on ollut foorumilla läsnä viimeisen kahden viikon aikana.
  Mikäli näin ei ole, hänen tulee pyytää yhteystietoja listalla seuraavalta, joka on ollut foorumilla edellisen kahden viikon aikana.
  Yhteystietoja voi pyytää sekä ko. henkilöltä että moderaattorilta.
- Osallistuja lähettää viestin tähän ketjuun postitettuaan kirjeen eteenpäin.

3) Yleiset ohjeet.
- Siemeniä voi hyvällä omalla tunnolla ottaa hyvinkin monta sorttia, kuitenkaan unohtamatta muita osallistujia.
- Kaikkien laillisesti kasvatettavien kasvien paitsi chilien siemeniä saa lisätä vapaasti.
  Isojen siemenien (esim. maissi, pavut, herneet) kohdalla on suotavaa käyttää tervettä järkeä esim. siemenien lukumäärässä.
- Lisättävistä siemenistä olisi hyvä merkitä niiden keruuvuosi.
5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Mirkan kausi 2016
lokakuu 10, 2015, 14:00:04 ip
Ensimmäinen ja hieman myöhässä aloitettu kausi olisi aikalailla taputeltu. Näinollen onkin aika suunnata katseet jo seuraavalle kaudelle. Josko sitä tällä kertaa ainakin saisi siemenet idäteltyä ajoissa, toisin kuin ekalla kaudella. Mokia tulee varmasti sitten tehtyä tälläkin kaudella, kenties vaan erilaisia  8)

Siemenlista näyttää chilien osalta seuraavalta:

Annuumit:

-Bolivian Rainbow
-Birds Eye
-Jalapeno
-Lucifer's Dream Red
-Goat's Weed
-Garden Salsa
-Hot Tomato
-Poblano

Chinenset:

-Pimenta Da Neyde
-Peach Trinidad Scorpion
-Trinidad Perfume
-Caramel Bhut Jolokia
-Habanero Cappuccino
-PI 315027
-West Indian Yellow Habanero
-Fatalii
-FG Jigsaw
-Trinidad Moruga Scorpion
-Carolina Reaper
-Scotch Bonnet Moa
-Madame Jeanette

Baccatumit:

-Aji Habanero
-Aji Christal
-Aji Fantasy
-Quintisho
-Lemon Drop
-Piispanhattu
-Inca Red Drop
-PI 441552
-Starfish

Fructenset:

-Tabasco Greenleaf

Pubet:

-Turbo Pube
-Mini Rocoto
-Manzano Rojo
-Montufar


Löysin myös kasan muita siemeniä kaapista, iso osa vanhoja. Ajattelin koittaa niitäkin idätellä. Nämä tuli vastaan (suluissa päiväys):

-Retiisi Cherry Belle (7/14)
-Keltasipuli (1/13)
-Porkkana (1/13)
-Tilli Mammut (10/09)
-Timjami (9/14)
-Koristekurpitsa (9/11)
-Auringonkukka (9/13)
-Pinaatti (11/09)
-Retiisi (10/08)
-Pillisipuli (11/09)
-Vesimelon Sugar Baby (7/07)
-Juuripersilja (9/10)
-Ruiskaunokki (9/09)
-Lehtisalaatti (9/09)
-Kiinalainen ruohosipuli (9/14)
-Sitruunamelissa (9/14)
-Keräsalaatti (2007)
-Rucola (7/14)
-Pinaatti (12/11)
-Auringonkukka Irish
-Sipuli Red Brunswick (7/14)

Joitain muita ei-chilinsiemeniä pitäisi piileskellä jossain päin asuntoa. Päivittelen ne tuohon listaan kun tulevat vastaan.

6
Jahas, parempi kait myöhään kuin ei milloinkaan. Eli taidanpas minäkin kirjoitella itselleni jonkinlaista muistiota tänne ensimmäisestä kausiyritelmästä.

Siltä varalta, että joku muukin sattuu ketjuun törmäämään, pientä esittelyn tynkää: Täällä siis kirjoittelee kolmekymppinen Espoolaistunut nainen. Jo viidettä vuotta asutaan talossa, jossa on käytössä kohtalaisen kokoinen lasitettu eteläparveke. Vasta nyt sain kuitenkin aikaiseksi aloittaa ajoissa rehujen suunnittelun ja kasvattelun sinne. Ja kuten omalla kohdallani on tapana, mopo lähtee helposti käsistä kun vauhtiin pääsen. Aiempina vuosina täällä on siis majaillut vain muutama hassu rehu, yleensä jotain kaupan annuumiviritelmiä.

Nyt kuitenkin tilasin ja istutin Fataliilta siemeniä. Lisäksi paria muutakin kautta on siemeniä ilmaantunut tänne.

Siemenlista näyttää seuraavalta:

Annuumit:

-Bolivian Rainbow
-Birds Eye
-Jalapeno
-Peter Pepper
-Lucifer's Deram Red
-Goat's Weed
-Garden Salsa
-Hot Tomato

Chinenset:

-Pimenta Da Neyde
-Peach Trinidad Scorpion
-Trinidad Perfume
-Caramel Bhut Jolokia
-Habanero Cappuccino

Baccatumit:

-Aji Habanero
-Aji Christal
-Fatalii Gourmet Aji Fantasy
-Quintisho
-Lemon Drop

Fructenset:

-Tabasco Greenleaf

Näiden lisäksi idätin päähänpistona kaupan punaisesta paprikasta muutaman taimen. Lisäksi täällä kasvaa muutama Meksikosta tuodun siemenen taimi, eli varmaankin annuumeja siis.

No, listan siemenistä iti ehkä joku puolet. Idätin tarkoituksella vain siemenen jokaisesta, koska lista on ihan liian pitkä parvekkeelle mahdutettavaksi. Ja koska tunarointi on taitolaji, joka on hallussa hyvin, olen onnistuneesti jo sekottanut ison osan taimista ja näinollen en tiedä läheskään kaikkien kasvavien rehujen lajikkeita. Tänään olisi vuorossa ruukutusta ja siirtoa lasitetulle parvekkeelle. Voisin samalla kuvata taimia ja koittaa hahmotella mikä niistä on mikä.
7
Uusien jäsenten esittelyt / Mirka esittäytyy
toukokuu 08, 2015, 19:02:16 ip
No väsätäänpäs nyt jotain esittelyn tynkää itsekin tänne kun vihdoin rekisteröidyin. Eli täällä kirjoittelee kolmekymppinen nainen Espoon suunnalta. Foorumia on tullut seurailtua sivusta jo muutaman vuoden. Tulinen ruoka on miellyttänyt aina, ja muutaman chilikasvin olenkin kaupan siemenistä aiemmin kasvattanut keittiön iloksi ja ruoanlaittoa varten.
Nyt tänä vuonna homma meinaa ekaa kertaa lähteä jossain määrin lapasesta. Tilailin siemeniä Fataliilta, ja nyt noita taimia on parisenkymmentä kasvamassa. Sain muutamia ekstrasiemeniä muuta kautta ja pistinpä ne vielä tälle kaudelle itämään bonuksena. Tällä hetkellä rehut kasvavat eslien loimussa ja tekevät palkoakin jo. Jahka ilmat vielä hieman lämpenevät, muuttavat ne lasitetulle eteläparvekkeelle. Tuli tässä ostettua isompi setti vesiviljelyrompetta, ja tähän maailmaan olen pikkuhiljaa tutustumassa. Muutama rehu onkin jo hydrossa, loput laitan kun saan mahtumaan parvekkeelle. Ja koska osa taimista on itämässä vasta, täytynee vielä talvelle hommata tehokkaammat valot myöhäisemmille yksilöille...