lokakuu 20, 2020, 06:35:30 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Hellstone

1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Hellstonen kausi 2018
joulukuu 01, 2017, 20:44:44 ip
Elikkäs jospas sitä uutta kautta aloittelisi. Tällä hetkellä on itämässä 4 eri rocotoa joist yhdestä pilkottaa jo juuren alku joka iti about 5vrk ja olin kylmäkäsittellyt siemeniä noin 3vrk jääkaapissa.
Villit taas eivät tunni itävän vaikka ovat olleet itämässä lautalla jo noin 3kk  >:(

      C.Pubescens                           itävyys
             - monfufar (PI585273)      2/3
             - manzano red                  3/3
             - manzano orange             2/3
             - giant rocoto                    3/3

      Villit
            -C.Rhomboldeum               2/7
            -C.Praetermissum              0/7

      C.Chinense
            -Hanain Yellow Lanter        3/3
            -Harold St bart's                 3/3
            -Pink Habanero                   3/3
            -Sunrise Scorpion               3/3

      C.Annuum
            -CAP 1166                           3/3
         
      C.Baccatum
           -Aij Fantasy                          0/3
           -Aij Fantasy Sparkly White 3/3
           -Kaleidoskope                     1/3

Listaan tulee lisäystä kunhan olen pistänyt siemeniä lisää itämään  :chili: 8)
2
Tori / O: chilien siemeniä
kesäkuu 20, 2017, 08:20:30 ap
Elikkä kiinnostusta olisi ostaa chilien siemeniä ensi kautta ajatellen. Erityisesti olisin kiinnostunut capsicum flexuosumin ja capsicum lanceolatumin siemenistä mutta yleisestikkin kaikki villi chilien siemenet kelpaa (galapagoensen,rhomboideum,preatermissium var. Cumari Pollux löytyy jo).  Erillaisten rocotojen ja Hanai yellow lanterin siemeniä ostaisin myös mielelläni.
Muidenkin chilien siemeniä saa ehdotella jos mitää yllä mainituista ei löydy  :D
3
Ajattelin jos rupeaisi tästä kasvista jonkinlaista päiväkirjaa pitämään kun toistaiseksi ainakin motivaatiota on :D . Elikkäs tänään posti toi 7 kpl c.galapagoensen siemeniä joista pistin heti lautalle 4 itämään. Jos tuo idätys epäonnistuu surkeasti niin täytyy pistää loput kolme itämään muulla tapaa, mutta toistaiseksi saavat olla varalla. Saas nähä kauan joutuu odottelemaan että rupeaa tapahtumaan. ::) tai sitten ei... :P

Edit: miettisin täs et jos noist ny esim jollain ihmeen kaupal 3 itäis jopa niin kokeilis vähä eri kasvualustoi. Eli yks taimi olis vaik iha multa/sora seokses kasvaas ja toinen multa/kookokses tai pelkkä kookos .Vika vois ol tollane multa sora kookos, ellei jopa yrittäis matkia galapagos saarten maa perää ja pistäis 50/50 multa soraa ja hippase tuhkaa siihe joukkoon ku kerra tuliperäne saaristo kysees.  :fire: :o
4
Muut kuin paprikakasvit / Granaattiomena
toukokuu 05, 2017, 16:04:37 ip
Joo elikkäs tuli tänään pistettyä pari granaattiomenan siementä multiin joita olin ensin idättänyt about 1 1/2 viikkoa miniclip pussissa että rupesivat juurta puskemaan esiin. Onko kellään kokemusta kyseisestä kasvista että miten menestyy sisällä tai kesäisin ulkon? Hedelmää on varmaan turha odottaa  ::) .Siemenet siis otettu ihan lidlistä ostetusta granaattiomenasta.
5
Joo elikkäs tuollaista olen pari kertaa kasveille ruiskuttanut ripsiäisten takia ja tuntuu että yhtä hyvin tappaa kasvin kuin ripsiäisetkin... viime syksyllä kun ainetta käytin ekan kerran niin vaikka kuinka kaukaa ja vähän sitä kasveille ruiskutin nii lehdet joihin myrkkyä osui nuutuivat melkee saman tien ja putoavat pois. En mielestäni liian läheltä suihkuttanu. Etäisyyttä kasveihin oli noin 30-40cm.
Nyt kun uudestaan suihkuttelin sitä niin sama homma. Paitsi nyt koitin olla vielä varovaisempi.
6
Joo elikkäs olen tässä pähkäilyt jo jonkin aikaa olisiko syytä heittää hydrosora ja kasvit poies kun on tuollaista valkoista jauheen tapaista kasvustoa tullut tuohon hydrosoran pintaan. Samaten tuntuu että kun noissa kivivilloissa kuhisee ripsiäisiä. Ainakin niissä olen huomannut niitä tepastelevan eikä mäntysuopa niitä ole hidastanut. En löytänyt tältä foorumilta aihetta samasta ongelmasta eli aattelin tehdä sellaisen  8) . Hydron vieressä on 6 kpl viime vuotisia chilejä joista olen parit huonot lehdet poistanut kun oli jälkiä ripsiäisistä mutta mäntysuopa käsittelyn jälkeen ei ole vaurioita lehtiin näyttänyt enään tulleen. Multien pintaakin olen näissä kuivana pitänyt altakastelulla joten ainoa mikä mieleen tulee mistä ripsiäisiä enään tulee on tuo hydro.  >:( 
7
 Tuli tuossa mietittyä töissä radiota kuunnellessa, että miten joku musiikki voisi vaikuttaa chilin kasvamiseen. Miettisin että kun musiikin eri taajuudetkin saavat eri materiaaleja värähtelemään ,että se jotenkin voisi tuota chilin kasvamista stimuloda. :chili: kuulostaa kyllä koko asia sellaiselta että varmaan saisi hullun paperit ja joutuisi pehmustettuun huoneeseen jos menisi tosissaan selittelemään muille  ::)

Mutta ei kai tämä asia ihan tuulesta temmattu ole kun löysin tälläisen artikkelin -> http://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/kasvi_nakee_haistaa_kuulee_ja_maistaa

Eikun soittamaan heviä kasveille  >:D
8
Uusien jäsenten esittelyt / Vakka-suomest moro
toukokuu 16, 2016, 16:31:30 ip
Moro

Elikkä täs jotai itsestäni. Oon 22v aloitteleva chilin kasvattaja varsinais suomest ja oon ny vähemmän tai enemmän kasvatellu chilei about 2 vuotta. Tietoa ja taitoa ei paljoa viel oo mut kai sitä täs rupeaa pikku hiljaa kertyy.
Nyt kun tuli muutettua helmikuus kerrostalosta omakotitaloon niin pääsee oikee kunnolla aloittamaan tätä harrastusta. Toivottavast ei iha käsist lähde tää homma.... :chili: :fire: