syyskuu 17, 2019, 07:42:45 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - miiksuli

1
No tässä nyt on vähän kaikenlaista kasvamassa. Osa nähtävästi voi oikein hyvin mutta osalla jotain pientä ongelmaa. Pitää noille jo laittaa isompaa ruukkua tässä kuluvan viikon aikana.  Käytännössä pitkälti neudorffin vihanneslannoitusta ja merilevää.

Tulossa

Aji Mango 1/1
Peach Bhut WM x Jonah 1/2
PI 322717 1/9
PI 315027 1/1
White Hot Lime 2/2

Liian monta tulossa niin pitää nyt valikoida parhaat ja osa vielä odottaa luovutusta. Taimia: Harolds St Barts Green, 7 Pot Pink, PI 260 567 x Duke (keltainen), Bubblegum 7 Pot x Naga Peach


Machu Pichu


C. eximium


Rocoto Puno Amarillo


7 Pot Pink


Smooth White

2
Chililajikkeiden arvostelut / Goat's Weed (annuumi)
joulukuu 02, 2018, 17:55:47 ip
Tuli nyt tällänen maisteltua. Omasta puskasta. Yllättävän tulinen. Hitaasti nouseva sinne tulisimman baccatumin tasolle. Mun mielestä 40K SHU on alakanttiin tälle. Ainakin oma yksilö oli yllättävän tulinen. Maku on aika vihreä, herneenversomainen ja hieman hedelmällisyyttä mutta ilman makeutta ja kitkerä chili. Tuoreena pata- ja kalaruoat. Kuivattuna ja savustettuna voisin kuvitella tämän olevan se ykkösvalinta ja mausteiset aasialaiset ruoat. Mä kyllä pidin tästä chilistä. Hyvä potentiaali erilaisiin chiliruokiin jauhettuna. Ei tarvitse älyttömästi valoa pieneen satoon ja tekee nätin näköistä karvaista kasvia joka kasvaa ylöspäin. Mun chilit on enemmänkin normaalin tumman vihreitä aluksi jotka muuttuvat sitten paloauton punaisiksi. Netissä olevista kuvissa osa on ollut lähes mustia raakoina.
3
Onkohan kukaan päässyt kokeilemaan? Tuli sattumalta huomattua merileväuute tokmmannilta. Hintaa oli suolaiset 4,99€ 300 ml pullolle. Merileväjauhetta vain 6%. Rhodo ja havulannoite vaikutti kanssa ihan mielenkiintoiselta mutta suosittelevat sitä happamassa viihtyville kasveille... Eikä sen tarkemmin eritelty kaikkia ainesosia.

Lainattua sivuilta: Oy Neko Ab vuonna 1941 perustettu kotimainen perheyritys. Toimimme puutarhatuotteiden valmistajana sekä jälleenmyyjänä.
4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Miikan uusi kausi, köh
toukokuu 21, 2018, 21:53:04 ip
Nyt pitää kirjottaa tännekin nyt jotain kun sain sitten ostettua sopivasti taimia, eli 13 ostin @chilifellowilta. Kirvojen, ja sään turmelevia taimia. Osa on niin karussa kunnossa että ihme pitää tapahtua että jää henkiin. Haasteellista tulee mutta oppia kaikki :) Mukavan oloinen mies, juteltiin niitä näitä ja tarjos kaffetkin. Hyvä että kerkesin töihinkin ;) Tehtiin myös hyvät vaihtokaupat. Minä annoin keltasen bhut jolokian ja häneltä sain sitten ns the last jedin. Eli chilihunajaa! by Antti Vestola :)

Näistä sitten lähdetään liikkeelle. Osassa oli jotain hiekkapitoista turvemultaa kenties? Ne juuri eniten kärsineet. Mutta ei hätiä mitiä, mäikä sitten vaan ne huonot ainesosat suihkuttelin pois ja laitoin kaikille kookoskuitua tilalle tai osittain kun oli osassa kasvusammalta. Päivitän sitten myöhemmin lajikkeet mitä tuli hankittua. kun pitää käydä nuo laput myöhemmin vielä läpi.Ja mun pari vuotiset bhut jolokiatkin ihan hyvin voimissaan. Satoa sainkin niistä jo melkein neljäsosa kilon :) Kärsivällisyyttä ja hyvää hoitamista  8)
5
Chililajikkeiden arvostelut / White Bhut jolokia
toukokuu 14, 2018, 19:11:52 ip
Nyt on sitten korkattu nämäkin maistiaiset. Ihan erilainen kuin tuo keltainen. Tuoksussa kukkaa, parfyymimainen, tuoksuu heti jo tuliselta. Mausta löytyneen kukkaa, jonkin verran öljyinen, bhutin omaista makua mutta miedommin kuin keltaisessa. Pieni polte iskee heti ja iso polte hetkeä myöhemmin. Paljon miedompi kuin keltainen. Ehkä tää on juuri ja juuri tuplasti habaneron tulisuus. Ei oikeastaan polttele kurkussa ja jonkin verran mahassa. Pippurinen polte, hyvin mielenkiintoinen. Voisi olla ehkä kuivattuna hyvää kamaa ja soosina. Huono satoinen vaan minulla.


6
Chililajikkeiden arvostelut / Yellow Bhut jolokia
huhtikuu 26, 2018, 22:03:32 ip
Pahoitteluni jos on jo ketju. Mutta en löytänyt. Kasvattanut näitä kavereita pari vuotta jo. Nyt vasta sato meneillään ja tuli sitten maistettua eka pieni marja. Hieman raaka mutta maullisesti  hieman hedelmäinen/sitruksinen, viipyvä, maistuu bhutilta. Erittäin tulinen vaikka istukka hyvin pieni tässä marjassa, tulisuus 2-3 kertaa habanero. Polte iskee hieman viiveellä kieleen ja kurkkuun. Tuoksuu hieman hedelmä/sitrus mutta parfyymimaiselta. Suosittelen maullisesti ja tuoksullisesti tätä.  Tulee vielä lisää maistiaisia ja kuvia :) Voisin sanoa että oikein hyvä sooseihin, joka oli mun alkuperäinen tavoitekin, vaikka raakanakin oikein maistuva mutta ehkä hieman turhan tulinen sellaisenaan.
7
Näyttäis joltain pieneltä kovakuoriaiselta.


8
Erikoisuudet / Chili olut
huhtikuu 13, 2018, 09:26:24 ap
Pyöritelly mielessä erilaisia chili olut juttuja ja pohdin asioita miten saisin chiliä olueeseen ilman sitä jumalaista poltetta. Ensin mietin että jos käyttäisi mietoja chilejä mutta heräs sitten vielä mielenkiintoisempi idea. Mitä jos  käyttisin chilin lehtiä oluessa? Pitäs tietää miten käsitellä noita ja mitkä lajikkeet on turvallista käyttää. Ja mitkä on ne miedot maukkaat lajit mitä voisi myös käyttää. Maut on tässä myös tärkeät.
9
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Miiksun kausi 2017
joulukuu 11, 2016, 13:16:02 ip
Tästä se lähtee taas. Edellisestä kaudesta jäi käteen yksi pasilla bajio (loput nirhasin) ja kaksi bhut jolokiaa jotka tiputti isoimmat lehdet ja jätti haalistuneita keltaisia lehtiä. Nyt bhutit alkanut heräilemään ja uusia tumman vihreitä lehtiä ja haaroja pukkaa. Uusia lajikkeitakin laitoin itämään torstaina muun muassa; scotch bonnet, pimenta da neyde, rocoto peru bitdumi, cgn 21500, goat's weed, big jim.

10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Miiksun aloitus 2016
kesäkuu 10, 2016, 21:27:46 ip
Katsotaan mitä tästä tulee. Pistin ensin ihan mietoja chilejä tulemaan, Pasilla Bajiota. Lämpötila laski kun pistin chilit kasvamaan ulos ja alko tulla myrskyjä mutta onneksi ehti olla ulkona useamman päivän ennen ensimmäisiä kosketuksia todellisuuteen.

Tälläsestä tuli lähdettyä. Yhdellä 6W (oikeita watteja) LED lampulla.


Parantelin viritystä. Taimet neljän 6W LED lampun voimin Albert (IKEA) hyllyssä pelastuspeitteen kanssa. Varjostimina toimii IKEAn KVART.


Yksittäistä tilannepäivitystä


Noin kuukauden vanhoja


Nyt ollut ulkona noin viikon vain parhaimmat. Loput annoin pois. 5,5 viikkoa vanhoja.

11
Mitäs karvaisia lehtien omaavia lajikkeita löytys jota olisi helposti saatavilla? Myös marjojen värit kuten violetti, valkoinen, vihreä näyttää hyvältä omaan silmään. Aikamoisia vaatimuksia mutta ei nyt kaikkien palasten pidä loksahtaa paikoilleen. Maukkaus on myös oleellinen asia. Apuja siis kaivataan josko jotain löytys ensi vuoden kasvatukseen :)

Ps. Inhoan pieniä marjoja.