marraskuu 16, 2019, 04:22:00 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - JakeMcChili

1
Uusien jäsenten esittelyt / Morjesta kaikille!
helmikuu 21, 2019, 09:14:58 ap
Moro!

Täällä kirjottelee 25v opiskelija Keski-Suomesta! Chilifoorumia olen lueskellut jo pitkään, mutta tänä keväänä mopo chilien kanssa karkasi hieman käsistä ja ajattelin että on vihdoin aika omat tunnuksetkin tänne väsätä, jotta voi osallistua keskusteluun.  :)

Chilien kasvattamisesta kokemusta löytyy jonkin verran. Ensimmäiset muistot sijoittuvat 2000 -luvun alkupuolelle kun isäni innostui chilin kasvattamisesta! Tuolloin chilien kasvattelu ei kuitenkaan jatkunut kovin montaa vuotta olosuhde muutosten vuoksi. Nelisen vuotta sitten viettäessäni välivuotta koulusta, mietin mitä kaikkea sitä keksisi harrastella. Mieleeni muistui että chilien kasvattaminenhan oli mitä mielenkiintoisinta puuhaa, ja siitä se sitten taas lähti. Siitä lähin olen kasvattanut chilejä joka kesä sen verran että saanut hieman maustetta omiin kokkailuihin. Viime talvi oli ensimmäinen vuosi kun talvetin muutamaa chiliäni, jotka menestyivät viime kesänä parhaiten. Moruga Scorpion, Aji Benito ja Bird's Eye Baby. Bird's Eye Baby pääsi bonchi kokeiluun ja on menestynyt kohtalaisesti, muttei ole tehnyt enää lainkaan hedelmää. Kukkia kyllä aina säännöllisin väliajoin.  :)

Tänä keväänä laitoin itämään toistaiseksi suurimman määrän chilejä itselleni. Lajikkeina Sugar rush long peach, Moruglah, Harold st. Bart's, Pink Tiger, Burundi pepper, Aji Fantasy, Starfish, Pili Pili, Peach bhut jolokia, ja Clavo red. Chilit laitoin itämään 13.2, osa kivivillaan ja loput kookosnappeihin. Jotakuinkin kaikki näyttävät jo itämisen merkkejä, sugar rush kaikkia muita edellä. Viime viikolla rakentelin myös jo valmiiksi neljä DIY bubbleria. Muutoin olen aina kasvattanut chilini mullassa, ja ihan hyvin ovat kasvaneet. Tänä vuonna aion kokeilla hieman uusia kasvualustoja. Varastossa odottelee jo muutama kookostiili, perliitit, vermikuliitit ja lannoitteet! Erittäin suurella mielenkiinnolla odottelen kuinka chilini missäkin kasvualustassa pärjää!  ;D