kesäkuu 05, 2020, 22:48:32 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - rpa

1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / rpa:n viljelyt
helmikuu 08, 2020, 14:25:11 ip
Pääasiassa olen kiinnostunut (Jyväskylässä) ulkona satoa tuottavaista ja muuten vain kummallisista chililajikkeista ja -lajeista ja muista oudoista kasveista jotka kestävät kesällä Suomen suven ja talvella kuistin kylmän ja laiminlyödyn aavikon.

Viime vuonna kylvin vain muutamaa chiliä ja aivan liian myöhään ja satoa tuli noin vajaa kourallinen. Feher Czeresnye näytti lupaavimmalta. Minirocoto yllättäen ehti tehdä yhden raakileen ennen kuin Heinäkuun 32C helle ilmeisesti steriiloi pubescensit ja kypsytti sen ainoan podin kuistilla Joulukuussa. Luulen että rocotot on hieman liian hitaita kypsymään meikäläiselle...

Tänä vuonna hankin sitten ylisuuren valikoiman siemeniä, mutta kun periaatteeni on "kuolkoon jos eivät kestä" tuo tuskin haittaa. Talven aikana olen rennosti testannut taimenkasvatusta sisällä led-valoilla. Kasvaahan ne muut, vaan chinenset ei oikein tunnu olevan optimiympäristössä. Edellisvuotiset selviytyjät ovat talvehtimassa kuistilla. Rocotot, baccatumit ja kirvat tuntuvat talvehtivan loistavasti, annuumit ei niin hyvin.

Tämän vuoden ensimmäisen sadon keräsinkin jo; kokeeksi kylvämäni melko hyvänmakuinen markettichili innostui jurttipurkissa kasvattamaan muutamia podeja.(Lienee Czech Black tai Black Hungarian?)

Rocotot kylvin 25.12, 3 / 5 itänyt. Ja 26.1 kylvin "hitaasti ja vaikeasti itävät" 4 / 6 iti alle kahden viikon kun liotin niitä 12h 1% salpietarissa ja laitoin ne itämään lämpömatolle jolla oikeastaan yritän saada battaatia tekemään ituja. Loput sitten pitäisi kylvää pikapuolin.Tosiaan nuo chinensekset, lieko olen lannoittanut liian vähän tai  kaipaisivatko isompaan ruukkuun vai mitä lie kellastelevat. (Pökäle keskellä on bataatti.)


PS. onko kuvat sopivan kokoisia? (Voin tehdä minkä kokoisia vain sopii. Tuo imgur.com tuntuu ainakin minulle toimivan vielä ilmaiseksi.)

2
Uusien jäsenten esittelyt / Heipä hei
elokuu 11, 2019, 10:30:10 ap
Olen laiska satunnaisviherpeukalo Jyväskylästä. Kasvattelen enimmäkseen rikkaruohoja ja kasveja,
joilla on se outo ominaisuus että kestävät laiminlyönnin kuistilla (0-10C talvela) ja/tai laiminlyönnin
Keski-Suomessa ulkona.

Koisoperheestä on vuosian kuluessa tullut kasvateltua ainakin chili, tomaatti, peruna, tupakka,
punakoiso, Hyoscyamus, Datura, Belladonna, Brugmansia ja Brunfelsia.

Viime vuonna sain jopa satoa chilistä ulkona astioissa. Innostuin sen verran että yritin tänä vuonna
josko löytyisi vähemmän pahanmakuisia kuin Cayenne, "Violet" frutescens(?) ja Barak. Tietysti laitoin
uudet siemeneni taimelle liian aivan myöhään joten taitaa sadonkorjuu jäädä annuumeistakin saati
minulle uusista baccatumista ja pubescensista (Mini Rocoto kukkii urakalla). Täytyy katsoa saanko
jotain talvetettua.

Siemeniä olen jo toiveikkaasti haalinut ensi vuodeksikin aivan liikaa ja lisää on tulossa.