maaliskuu 09, 2021, 11:35:19 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Timo

1
Edistyneempi chilinkasvatus / Chilmato!
maaliskuu 31, 2005, 19:58:01 ip
Hullut tiedemiehet ovat näköjään olleet vauhdissa:
http://www.fiery-foods.com/dave/chilmato.asp

eli ovat geenitekniikalla risteyttäneet tomaatin ja chilin..

Salsa anyone? :shock:
2
Ainekset: Scotch Bonnet & Habanero, maissitärkkelys, etikka, väkiviinaetikka, sinappi (7%), sokeri, suola, mausteet.

Kellertävää, koostumukseltaan muita Encoja vähän juoksevampaa rakenteeltaan. Tuoksussa ja maussa sinappi tuntuu reilusti, mutta silti oikein miellyttävästi. Aavistuksen etikkaista. Tulisuus hyvää luokkaa, hieman kihelmöi huulissa ja hikeä pukkaa paahtoleivältä syötynä.

Tuomio: Tämä lähtee joulupöytään kinkun kylkiäiseksi! Sopii varmasti myös grillimakkaran tulistamiseen. Suosittelen sinapin ystäville!
3
Edistyneempi chilinkasvatus / Kookoskuitu kasvualustana
marraskuu 16, 2004, 14:44:34 ip
Talven tullessa alkaa taas armoton ensi kauden suunnittelu, siispä..

Onkos kukaan (vielä) kokeillut kookoskuidun käyttämistä chilien kasvatusalustana? Intterwebissä tuosta luvataan kymmenen hyvää ja kahdeksan kaunista, mm. hyvä vedenpitokyky, tasalaatuisuus, ilmavuus, ravinteettomuus, uudelleenkäytettävyys jne.  mutta itseäni lähinnä puhuttelee se, että sillä tiettyjen lähteiden mukaan voisi päästä vesiviljelyä vastaaviin tuloksiin ilman mitään aktiivisia hydrosysteemeitä. Kasteluun vaan  käyttää (überlaihaa) ravinneliuosta ja 'vot.

Mukavalta vaikuttaisi myös se, että kuitu tulee pienissä briketeissä, jotka turpoavat kymppilitraksi kasvualustaa. Siistiä ja helppoa säilöä...
4
Satuinpa katsomaan oikeata kanavaa äskettäin, ja huomasin että Ylen Verkkoyhteys -ohjelmassa valittiin vuoden paras suomalainen sivusto.. Ja Inferno sai kunniamaininnan! Olisi nyt tietty voinut antaa sen Suomen parhaankin sivun tittelin, täällä kun nyt on vähän nukkeilua tiukempaa asiaa :)

Eikun onnittelut mr. Hietavuolle ja muille saittia rakentaneille!
5
Lupasin talvella tädilleni idätellä "vähän parempaa lajiketta" hänen kasvihuonettaan varten ja lampun alla olisi nyt 5kpl Aji Cristalin taimia hakemassa kasvihuoneiskua... Tuli vaan mieleen kysyä että kuinka paljon niistä on odotettavissa satoa/puska kasvihuoneoloissa? Samoin kuinka suureksi puskat voivat siellä kasvaa "normaalit" olosuhteet huomioon ottaen?

Motivaationahan on, a) ettei  kasvari ja sen omistaja aivan tikahdu laatuchiliin b) yli jääville puskille ottajia olisi :)
6
Valmistusaineet: Scotch bonnet ja Habanero (36%), papaija (10%), suola, väkiviinaetikka, sipuli, mausteet.

Paljon kehutun sisarensa (original) kanssa rakenteeltaan identtinen soosi. Maku ei aivan yhtä terävä ja papaija tuo makuun oman aspektinsa, ei kuitenkaan selkeän "hedelmäinen". Tulisuus suunnilleen samaa luokkaa kuin originalissa. Vaikea sanoa pikaisen maistelun perusteella kumpi on parempaa, mutta kunnon tavaralta tämäkin vaikuttaa.

Löytyi Tampereen Tullintorin Punnitse ja säästä -kaupasta hyvin edukkaaseen 2e hintaan siskojensa seasta!
7
Tällaisesta yrtistä on ollut paljon puhetta erinäisissä resepteissä, ja on kuulemma olennainen "aidon meksikolaisen aromin" saavuttamisessa. Kyseessä on kai täysin eri yrtti kuin välimeren alueen oreganot, tämä on sukua Lippia graveolens tai L. palmieri (DeWitt:in mukaan). Onkos kukaan Infernolainen törmännyt ko. kasviin Suomessa?
8
Edistyneempi chilinkasvatus / Vesiviljely
marraskuu 20, 2003, 21:17:52 ip
Olenpahan jo vähän aikaa tutkiskellut vesiviljelyä kiinnostavana ja mahdollisesti hyvinkin palkitsevana kasvatusmetodina. Kun katselee alan suomalaisia liikkeitä niin vermeet näyttävät aika hirvittävän hintaisilta, mutta toisaalta systeemit pystynee rakentamaan itsekin pikkurahalla kuten täällä:
http://www.geocities.com/emvarona/index.html

Itseäni lähinnä kiinnostaa sivulla 4 oleva Flood/Drain systeemi, minkä saisi varmaan rakenneltua muutamalla hassulla kympillä.
Yksi mitä tosin ei ihan helposti voine itse tehdä, on ravinneliuokset. Pepper Gardenissa on kyllä ohjeita mutta en ainakaan ihan heti uskaltaisi niiden pohjalta alkaa sekoittelemaan.

Viherpeukku.com:issa Onepart -liuokset ovat 17e/1l, eikä tietoa sekoitussuhteista. Olisikin mukava kuulla Infernon hydroilijoilta kokemuksia vesiviljelystä, kustannuksien osalta ja muutenkin...
9
Suunnittelen tässä jo maanisesti ensi kesän kasvatuksia ja lisähaastetta hommaan näyttää tuovan se, että kämpässä (32 neliötä ja kaksi henkilöä) ainoat mahdolliset kasvatuspaikat ovat keittiön ja "olohuoneen" etelään päin olevat ikkunat joita ei varjosta sälekaihtimien lisäksi mikään...

Tämän kesän koehenkilöt, kaksi tuntematonta (portugalilaista) taimea, ovat tupanneet haalistamaan ja pudottelemaan alimpia lehtiään ja niiden rungot ovat ylempää violetit ja alempaa ruskeat, "kaarnamaiset".

Liekö kyseessä liiallinen paiste ja kuumuus, ja millä sitä kannattaisi torjua? Kaihtimien lisäksi valoverhot, kenties tuuletin avuksi? Epämääräisiä harsoja en viitsisi laittaa, estetiikallakin on jotain sijaa tässä taloudessa...