lokakuu 20, 2020, 23:38:14 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - puumuu

1
Mausteet / Rocotot + Sambal manis (Conimex!!!)
joulukuu 12, 2015, 12:02:01 ip
Menee hermo kun ei löydä, ei sitten millään. Tilasin muutama vuosi sitten tuoreita Rocoto manzanoja jostain ... Saksasta kait. Kastikkeet yms. Rocoto - jalosteet kiinnostavat myös. Ja sitten tuo toinen murheenkryyni, mistä ihmeestä löytää Conimexin Sambal Manisia, ... jos tilaa jenkeistä (ainakin Amazonissa oli tyrkyllä settejä) niin tulenevatko lasipurkit ehjnä perille ja liekö edes luvallista tilata... muutakin voisi tilata (mm. jauheet) sitten samalla mut jos lähtisi liikkeelle "most wanted" -. osastolta.
2
Lyhyesti: kasvatuspaikat tulevat kuitenkin aivan täyteen. Onko mitään itua (paitsi väri) kasvattaa noita molempia, vai ovatko about tasan sama lajike? EDIT: vai liekö tuolla lajikenimellä tarkoitettu = Yellow Rocoto ts. Canario(?)...
3
Eli kun natikkaongelma VIHDOIN helpotti, niin seuraava ongelma. Soittelin rautakaupaan eivätkä tunteneet "kivivilla" - nimikettä ollenkaan. Siis myydäänkö ko. tavaraa sitten vain esim. Viherpeukun tapaisissa paikoissa, vai onko kivivillalla jokin triviaalinimi jolla rautakauppakin sen tunnistaa? Jos on jokin mineraalivilla niin onko se sitten se ja sama mikä se on? Pl. lasivillat, arvattavasti.

Ja muuten, miten nuo valmiit vesiviljelysetit voivat olla noin kalliita? Onko hinnoissa paaaaljon ilmaa vai enkö vain tunnista mikä niissä maksaa. Siis esim.:

http://www.viherpeukku.fi/catalog/product_info.php?products_id=650

Siis jos aikoisi istuttaa noin 30 chiliä ja 60 tomaattia, 20 paprikaa ja kissa ties mitä muuta niin eipä taida talous kestää (ts. perinteinen menetelmä ainakin melkein kaikille). Itse asiassa noista ei uskalla paremmalle puoliskolle edes mainita. Niin, ohjeita itse tekemiseen on ihan kivasti, pitää ehkä kaivella ja tekaista koe-erä, eli vaikka pari kolme kipaletta. Mutta siihenkin tarvitsee jo vaikka mitä tarvikkeita...
4
Jahas, mistäs kyhäisitte heijastimen natikkaan? Pelkkä folio? Joku peilisysteemi (paloista kasaan liimaten tms)? Kiiltävää metallilevyä?

Ja painavatko nuo natikat yleensä noin tuhottamasti, mittari näyttää 13.8 kiloa. Seuraava ongelma saada se sitten turvallisesti kiinni mihinkään.

Kaikkeen sitä tuleekin sorruttua...

(kenelläkäs lukikaan aina tuolla alla "Ja taas sain tilaisuuden oppia").
5
--------------------------------------------------------------------------------

Heips!

Aloittelijan kolme kysymystä:

1) Ehdottakaa kaikkein aikaisimpia ja ainakin suht satoisia paprika- ja chililajikkeita. Tarvitsisi löytää ainaskin yksi kumpiakin. Niin tietty maku (siis ettei ainakaan ole tympeä) ja ympäripyöreä käsite "laatu" ylipäätään olisivat toivottavia ominaisuuksia.

2) Oisko mahkuja jos yrittää saada satoa ihan vain "ikkunalla" lajikeista Aji cristal ja C. annuum 'Apache'? Taimivaiheessa voisin pitää kosteammassa ja keinovalossa.

3) Mitäs sanoisitte milloin seuraavan luettelon kasvien optimi-istutusaika edes noin karkesti olisi (listalla noin 2/3 kaikaista lajikkeistani), ja olisko jotain erityistä jonkin kasvatuksessa?:

(Jk luettelo on varmaan sekaisin, kun en onneton oikein erota edes paprikoita luettelosta... Jk2, kasvatus jatkuu syksyllä kasvarissa ja tarpeen vaatiessa sisätiloissa, joten aion pistää ainakin tuon Rocoton kasvuun lähipäivinä, vaikka myöhässä ehkä olenkin. Jk3: pistän noista vain pari siementä kasvuun per lajike, muutoin tulee tiukaa kun mm. tomaatitkin vielä odottelevat vuoroaan. Jk4, monet luettelon lajikkeista ovat peräisin Klorofyllin siemenkirjeistä tai muutoin saatuja. JK5 lajikkeista Ancho ja Guajillo istutan kaikki kaupassa pussin läpi rapistelemani muutamat siemenet, koska ovat peräisin kuivatuista ja kuivausmenetelmä ei tiedossa, eli itävyys 0 - xx).

EDIT: alenpana korjattu ja päivitetty lista kasvatettavista

1) Zvedzda Vostoka Belaja (Capsinum annuum)
2) Zolotoi Telets (Capsinum annuum)
3) Hasbulat (Capsinum annuum)
4) Fakir (Capsinum sp.)
5) Dvoinoje Izobilije
6) pitkää oranssia paprikaa
7) ja pitkää keltaista paprikaa, lajikkeet?
8( Chokoladka, violetti paprika
9) Marconi Rosso paprika
10) Ramiro, paprika
11) Golden marconi. Paprika
12) Ceyenne Long Slim
13) Giant marconi
14) PI 441551 C. baccatum
15) Rocoto manzano
16) Lemon drop
17) Iso espanjalainen. Keskitulinen chili, satoisa
18(Trinidad Perfume
19) Trinidad seasoning
20) Cap 272 (oma, mau:n lähettämistä)
21) Aji Norteno C. baccatum
22) Cornode Toro Rosso (vai pitäisikö olla "Corno di Toro Rosso"?)
23) PI 441540 (punainen, omia mau:n lähettämistä)
24) Banana sweet
25) Pl 260567 C. baccatum
26) Scotch Bonnet ICA 10/2006
27) Keltainen pitkä chili ICA 10/2006
28( Punachili ICA 10/2006.
29) Jalopeno (ICA)
30) Aji Colorado (mau)
31) Ancho (ICA 12/2006) itävyys = 0 ? 100 %?
32) Guajillo (ICA 12/2006) itävyys = 0 ? 100 %?


Jotain kommentteja (tavallisin vastaus tosin taitaa olla "Käytä hakua")?

No joo, tämmöttiä ihmettelen kun nyt alan istutella... (aloitin jo itse asiassa tusinalla puuvartisia). Tosin vesiviljelyn kannalta pitäisi kait päättää nyt ihan hetimiten tilatako jostain JOTAIN(?) laitteitakin vai ei. Ja parit siemenetkin pitänee vielä hankkia...