toukokuu 28, 2020, 02:04:31 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Herra 47

1
facebookkiin on nyt avautunut chiliyhdistyksen infokanava, jonne ilmoitellaan tapahtumia kuten esim. Messut, tapahtumat ym viralliset asiat.
Tämä avattiin sen takia kun tämä toinen sivusto (https://www.facebook.com/groups/chiliyhdistys/?ref=ts&fref=ts) on sen tyylinen, että sinne hukkuu äkkiä kaikki tuon tyyppiset ilmoitukset muun kirjoittelun alle.

https://www.facebook.com/chiliyhdistys
2
Eli helsingissä olisi Soul kitchenissä jonkin näköinen chili-ilta tiedossa... itse paikalla puhumassa chileistä ja on tuolla ruokapuolellakin jotain uutta tiedossa ainakin tällä kyseisenä iltana.

joten pääkaupunkiseudun harrastajat tervetuloa paikalle

Edit:   linkkejä...

http://www.soulkitchen.fi/
http://artgoeskapakka.fi/ohjelma/lauantai-18-8
3
Mausteet / Fataliin naga salmiakkitoffee
maaliskuu 26, 2012, 06:35:16 ap
Tässä taas yksi kokeilemisen arvoinen tuote :D maistuu juuri siltä kuin pitää ja kolmessa eri vaiheessa kaikki... ensim makea hyvä toffee sen jälkeen salmiakki jonka jälkeen alkaa nagan polte tulla esille... yksi parhaimpia chili karamellejä mitä koskaan on tullut maistettua
4
tälläinen viesti tuli eräältä tv tuotantoyhtiöltä... ja kyllä hieman "syrjivä" on formaatti joten pariutuneet voivat suosiolla sovun säilymiseksi jättäytyä pois... Muuten kaikki halukkaat infoa ja osallistumaan mukaan :)


Hae mukaan uuteen tv-ohjelmaan!

Subin uusi Tie sydämeen-ohjelma yhdistää ruoan ja sokkotreffit. Jokaisessa jaksossa yksi pari pääsee unelmien illailliselle. Haemme innokkaita ja ennakkoluulottomia kokkaajia, jotka ovat valmiita laittamaan sydämensä lautaselle.Tie sydämeen -ohjelma yhdistää sinkkuja illallisen merkeissä. Jokaisessa jaksossa nähdään kolme kokkaavaa sinkkunaista/-miestä ja heidän valmistamansa kolmen ruokalajin illallinen seuralaiselle. Ohjelman lopussa seuralainen valitsee kenen illallinen oli onnistunein ja pyytää voittajan kanssaan unelmien illalliselle.Jokaisen ohjelman kolme valmistettavaa illallista valitaan viiden ehdokkaan joukosta. Jakson päähenkilö näkee viiden eri ihmisen laatimat illallismenut, joista valitsee kolme mieleisintä. Näiden kolmen menun laatijan kanssa hän käy illastamassa kyseisen menun. Tuotantoyhtiö valitsee jokaiseen ohjelmaan päähenkilölle mahdollisimman sopivat illallisseuralaisehdokkaat.Tämän vuoksi on ensisijaisen tärkeää, että kerrot itsestäsi mahdollisimman rehellisesti ja kattavasti ennakkohaastatteluissa, jotta pystymme löytämään mahdollisimman hyvät treffikumppanit.Tie sydämeen -ohjelmaa kuvataan tammikuusta 2012 eteenpäin. Ohjelmaan osallistuva henkilö sitoutuu 2-3 arkipäivänä tapahtuviin ohjelman kuvauksiin.Ohjelmaan osallistuva henkilö laittaa seuralaiselleen ruokaa omassa kodissaan ja omilla keittiövälineillään. Ohjelman puolesta kustannetaan ruoka-aineet 60,00€ saakka.Klikkaa itsesi mukaan jännittävään seikkailuun sokkotreffien ja ruoanlaiton maailmaan!

www.sub.fi/tiesydameen
5
Muutaman uoden jo täällä pyörinyt alunperin pri päivää toisella nickillä mutta "onnettoman" sattuman seurauksena puhelimessa silloisele naisystävälleni heiitämä lausahdus tuotti nickin muutoksen... kyseinen tapaturma kävi kun sain selville chiiyhdistyksen jäsennumeroni  ;)

Chilin kasvatuksen aloitin pari vuotta ennen kuin foorumille löysin tieni silloin tein kaiken "Väärin" eli mustaan multaan thai rawiti siemenet jukka palmun juurelle siinä noin 6 siementä meni joista 4 iti. myöhemmin 2 niistä siirtyi toiseen kasvatus astiaan... satoa nämä tekivät todella hyvin.

Sittemmin on tullut oltua erinäsistä syistä mediassakin näkyvillä ja myöhemmin myös yhdistyksen hallituksessa häärinyt. muutamia on siinä sivussa tullut käännytettyä myös tähän kivan harrastuksen pariin.

suomen chili scene on kasvanut todella paljon siitä kun tänne siirryin, Suomesta on osittain tullut jopa eräs mielekkäimmistä paikoista... normaali ruokakaupassa kun saattaa olla suhteellisen hyvä valikoima kastikkeita, tuoretta chiliä sekä valmistuotteita... paljon vielä on parannettavaa mutta on tämäkin tilanne jo hyvä verrattuna n 5 vuotta sitten olleeseen... aikaa ennen chilikauppaa, poppamiestä jne jolloin ulkomaiset nettikaupat olivat lähes ainoat kenot saada edes hieman parempia tuotteita

>>>>> Mainos <<<<<
kaikki kynnelle (miksei myös autoon yms muuhun) kykenevät ei muuta kuin tampereelle tänä viikonloppuna 20-21.8. 2011 jossa suomen suurin ja maailman komein chilifest tapahtuma sijaitsee keskustorilla
6
Suomen Chiliyhdistys ry / tautisia kuvia...
huhtikuu 23, 2011, 23:44:58 ip
Elikkä tuonne yhdistyksen sivuille ja muuhunkin jakeluun tarvitsismme kuvia erilaisista kchilien kasvitaudeista ja esim lannoite vajareista/övereistä yms kuvia sekä selostus mikä pielessä ja miten auttoi :)

vapaaehtoiset virtuaalikädet ylös ja kuvia tänne
7
Mausteet / Savuinen viski grillikastike
huhtikuu 23, 2011, 23:03:33 ip
poppamiehen tuotteista tässä yksi parhaimpia :)

mieto grilklikastike joka ei jätä kylmäksi, maku aika mahtava vaikke itse en niin tuon hickory savun mausta niin piittaa niin tässä tuotteessa se ei häiritse mitenkään vaikka selkeästi tuoksuu ja maistuukin.. makean pehmeä maku koko kastikkeessa.

6.5€ 300ml pullosta on suht kohtuu hinta ei halpa mutta ei mikään kalliskaan ja viski mitä on tässä käytetty on aitoa skottiviskiä

kokonaisuutena aivan oivallinen tuote... suosittelen
8
Mausteet / Texas pete chipotle hot sauce
huhtikuu 23, 2011, 22:53:06 ip
Elikkkä suht uusi tuttavuus tuo :) nyt testattu suuntaan ja toiseen ja pieni arvio siittä

ihan ok tuote texas pete sarjaan (minulle henk koht tämä on sarjan paras tuote) mutta ei poikkea mitenkään huimasti maultaan muista miedoista chipotle kastikkeista (tabasco yms)
hinta 5.9€ 170g pullosta on ehkä hieman mausteinen mutta mitenkään huono tuote ei kuitenkaan ole

9
Muut harrastukset ja elämä / R.I.P. Gary Moore
helmikuu 06, 2011, 21:18:47 ip
taas yksi parhaimmista kitaristeista maailmassa poistunut keskuudestamme  :(

http://www.iltalehti.fi/popstars/2011020613142087_ps.shtml
10
No niin uotilan kebab pizzerian lopettamisen jälkeen valitsin tämän "ahdistelun" kohteeksi ja nyt sieltä saa kaikkia grillituotteita nagan kanssa  ;D

ja kanaburgerin ystävien kannattaa pyytää "reaktoria"  ;) (sori Inferno että kaappasin nimen  :) )

mikäli haluaa todellakin tulisen niin pyytää nagasosetta sellaisenaan. tulisena saa muutenkin mutta ei välttämättä riittävän)
11
Nyt ainakin toistaiseksi saatavilla pyynnöstä hiukan tulisempaa settiä... Ei mitään ärjyn tulista mutta ihan kivaa lämpöä ;) toivotaan että on tarpeeksi kysyntää niin voi olla että pysyykin valikoimissa... Toimitin tuonne poppamiehensavunaga pullon myöhemmin ehkä jotain tulisempaakin mutta en kuitenkaan aio pysyvästi kustantaa noita sinne... ;)
12
Nyt josko tuo saamattomuuteni päiväkirjaan olisi jäänyt tääkse... oli vain kaiken näköistä "kiirettä" olevinaan :)

nyt vuoden ensimmäisenä viikonloppuna pitäis pitstää kausi liikkeelle vihdoinkin.... eiköhän tää taas tästä
13
Erikoisuudet / hornetit modattuna
syyskuu 24, 2008, 23:35:45 ip
tämä ei ole resepti vaan pikku parannus
Hornetit pellille ja uuni päälle
Sirotellaan naga jauhetta palasten päälle ja uuniin

Kun ovat valmiita niin astiaan palaset ja frank's red hot kastiketta tai vastaavaa päälle

Takuu hyvää ja varmasti tulista... :)
14
it is much more polite to start new topic
On paljon kohteliaampaa aloittaa uusi topic

Than hijack other diary for that :)
Kuin kaapata toisen päiväkirja tähän :)

hyvää päivää = good day
Kiitos = thank you
Hali(t) = hug(s)
15
Ravintolat ja ruokapaikat / Boca wings & ribbs
helmikuu 26, 2008, 03:14:41 ap
toi paikka ansaitsee tulla käydyksi jos joku joskus floridan itärannikkoa koluaa... maukasta mehevää ribbsiä ja tulisin versio wingsseistä sopivan tulista ja maukkaan mehevää

tälle täytyy antaa kyllä täydet pojot mausta ja tulisuudesta *(ei ole siis mitään tyyliin blairs 2am eika edes sudden death vaan oikeasti sopivan tulinen monen makuun) buffalo wild wings jää kyllä jälkeen maussa jälkeen :D

mikäli joku täällä päin joskus on liikkeellä niin osoite on

2257 N federal Hwy 22431 boca Raton, florida
16
hyvää ystävän paivää kaikille  :D  ja erityisesti kaikille tutuille foorumilaisille jotka olen tavannut  :D

good valentains day for everybody.. especialy everybody who i have met
17
2 purkkia kookosmaitoa
1 purkki ananas murskaa
1 avocado
4 isoa (n 7 normaalikokoista) habaneroa
tuoretta inkivääriä (halkaisijaltaan n 4cm pala)
etikkaa ( 0.5-1 dl) maun mukaan
tummaa siirappia

kattilaan kookos maidot. Ananaspurkki ja etikka. Liesi päälle ja sekoitetaan sauvasekoittimella tasaiseksi ja kun seos alkaa kiehua lämmöt niin alas että juuri ja juuri kiehuu hitaasti
lisätään avocado ja habanerot paloiteltuna ja sekoitetaan taas...
Lisätään Inkivääri paloiteltuna ja taas sekoitetaan

annetaan hautua noin 30 minuuttia ilman kantta välillä sekoittaen

lopuksi kaadetaan siirappia hieman kerrallaan koko ajan sekoittaen ja välillä maistaen... Kun seos on omaan makuun sopiva eli liiallinen kookoksen maku poistunut ja makeus hyvä annetaan hautua vielä n 5 minuuttia ja tölkitetään...
Sitten ei muuta kuin tölkit tai tölkki jäähtymään ja odottamaan käyttöä.
Tästä tulee noin 2 litraa

edit pikku unohdus korjattu (hups)
18
Erikoisuudet / rosepaisti (rauma miitti à la volitans)
tammikuu 04, 2008, 17:44:08 ip
Raumamiitin toinen ruoka eli rose paisti ja lohko perunat

Ravistetaan purkissa CHILIVESI:5 ml cayanne tai parempaa

15 ml merisuola-karkea (24 g)

1 dl kuumaa vettäkunnes suola liukenee.Tekniikasta: Lämpötilanhallinta. Kovalla kuumuudella saadaan väri pintaan, mutta sisus ei ehdi kypsyä.

Väri=makua. Mitä enemmän ruskeaa, ilman että vielä palaa, sen parempaa. Matalalla lämmöllä kypsytetään sitten koko

sisus parhaimmaksi eli roseeksi. Fileen on oltava tasapaksu, jotta kypsyminen olisi tasaista.

Kaikki osat fileestä käytetään.Sama resepti toimii myös ulkofileelle ja paahtopaistille.Kokonainen naudan sisäfilee. Irrota fileerausveitsellä fileestä sidekudokset.

Säästä perkausroippeet. Naudan fileen paksun osan pään voit leikata erilliseksi -

siitä tulee chateaubriand. Fileestä on tarkoitus tehdä mahdollisimman tasapaksu.

Ohuen pään voi taittaa 180 astetta ja sitoa puuvillalangalla.Anna lämmetä huoneen lämmössä noin tunnin. Kuivaa fileen pinta. Lämmitä rypsiöljyä

paistinpannussa (mieluiten valurautaisessa), kunnes se alkaa hieman savuamaan. Ruskista file pannussa kauttaaltaan

kauniin ruskeaksi. Ruskistuksen puolivälissä heitä pannuun myös perkuuroippeet ruskistumaan. Kun kaikki ovat

ruskistuneet, roiskuta fileen pinta kauttaaltaan chilivedellä - käytä noin puolet. Siirrä filee uunipannulle.Liota paistinpannun pohjaan jääneet ruskeat biitit liemeen lisäämällä vettä muutama rkl ja kaavi pohjaa.

Kaada liemi erilliseen kattilaan - tästä tulee valeluliemi.Kääri filee alumiinifolioon. Laita uunilämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan keskelle.

pellille vettä estämään pohjan liaallinen kypsyminen

Uuni 100 C ja file uuniin, kunnes sisälämpötila 60 C. Vienee parisen tuntia - seuraa mittarin nousuvauhtia, niin

auttaa arvioimisessa. Varo kypsentämästä liikaa.. 65 max. Nosta filee ja avaa folio. Kaada kertyneet nesteet

valeluliemen kanssa samaan kattilaan. Kääri filee kylmällä vedellä kostutettuun ja rypistettyyn voipaperiin

(leivinpaperikin menettelee). Anna vetäytyä vähintään 15 min käärittynä. Laske uunin lämpötila 50 C:hen ja laita

tarjoilulautaset uuniin lämpenemään.Tee sillä välillä kastike:Tee seuraksi vaikka pussi-bernaise kastiketta, johon sekaan hieman tuoretta chiliä pienen pieninä kuutioina.Aseta filee leikkuulaudalle. Leikkaa poikkisyin haluamasi paksuisia viipaleita, esim. 5 mm.

Tarkista suola - pitäisi olla hieman alisuolainen. Tarkista myös valeluliemen suolaisuus (saa olla hieman

ylisuolainen: tarvittaessa lisää vettä tai suolaa). Siivilöi valeluliemi ja kaada sitä leikattujen fileiden päälle

- tämä maustaa myös sisustaa.Tarjoa mieluiten lämmitetyiltä lautasilta. Fileen maku kärsii, jos se jäähtyy liiaksi. Lämmitetty lautanen toimii.


Lautaset voi lämmittää myös ajamalla ne astianpesukoneen ohjelman läpi. Säilytä filee alufolion alla, jos eivät

mene heti lautasille.Toisessa uunissa voisit tehdä samaan aikaan lohkoperunoita6-8 Rosamunda perunaa hyvin pestyinä ja pituuttain neljään osaan lohkottuna.Uuni lämpenemään 225 C.Iso sekoituskulho (tai kattila), jossa sekoitetaa:1 dl rypsi tai oliiviöljyä

1 tl cayanne tai parempaa

2 tl merisuolaa, hienoa

2 tl timjami, kuivattu

2 tl paprika

1-2 tl rosmariinia

(1 rkl sipulijauhe)Anna rosamundien lohkojen kuivua pinnaltaan. Kierittele perunat kauttaaltaan öljyseoksessa ja kaada

uunipellille ja uuniin. Valmiita, kun pinta on kauniin ruskea - noin 30 min.


edit á muutettu muotoon à  :wink:
19
Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille  :D

20
Kyselyn tarkoituksena on varmistaa että halutatteko te että me menemme kisaamaan valtakunnalliseen mediaan ja mahdollisesti osoittaa tuotantoihmisille että tämä voi olla hyväkin idea :)

edit ja nasevia kommentteja toivotaan myös ;)
21
Chilitapahtumat / -tapaamiset / Meetingit Raumalla
lokakuu 22, 2007, 19:43:51 ip
Eli onko täälläpäin chiliharrastajia ja saadaanko tapaaminen aikaiseksi... vai meneekö se vaan yksin kasvarissa nyhjäämiseksi  8)
22
Erikoisuudet / habaneroviipaleet
kesäkuu 18, 2007, 07:05:49 ap
Tämä on helppo ja yksinkertainen rsepti haban säilömiselle

otetaan kurkkusäilöke pussi ja toimitaan sen ohjeiden mukaan (yleensä joutuu hieman laskemaan määriä kun harvemmin tulee 3-6 kiloa habaa säilöttyä kerralla  8) )

kiehautetaan liemi ja upotetaan haban viipaleet kiehuvaan liemeen vajaaksi minuutiksi jonka jälkeen ne laitetaan tölkkeihin...

päälle kuuma liemi ja kansi kiinni jäähdytetään ja annetaan maustua vähintään 2 kuukautta

2 kk:n päästä ei muuta kuin purkki auki ja nauttimaan ruuan kanssa

tämä sopii erityisesti kaikkien liharuokien kanssa (ja miksei yhtä hyvin salaatteihin tai ihan sellasenaan naposteltavaksikin  :wink:  )
23
Erikoisuudet / Broilerin koivet á la herra 47
kesäkuu 18, 2007, 06:59:28 ap
elikkä aloitetaan laitetaan broilerin koivet kattilaan ja mikäli on marinoituja kaadetaan marinadi myös...
lorautetaan chilikastiketta (possible side effects) noin 3-5 teelusikallista kattilaan ja päälle tölkillinen kookosmaitoa
lisäksi etikkaa 0.2-0.5 desiä
kaadetaan tummaa ja vähäsuolaista soijakastiketta noin desin verran

nyt pitäisi nestepinnan lähestulkoon peittää koivet... mikäli näin ei ole voi lisätä vettä tai kookosmaitoa jotta tarvittava pinnan taso saavutetaan...

laitetaan levy 6 ja odotetaan että neste kiehuu kunnolla jonka jälkeen levy 1.selle ja kansi kattilaan

nyt ajastetaan kello hälyttämään noin 1.5 tunnin päästä

kun aika on kulunut nostetaan koivet astiaan valumaan hetkeksi aikaa jonka aikana laitetaan uuni päälle lämpeämään. (200 astetta)

laitetaan koivet pellille ja uuniin... koivet otetaan pois kun pinta alkaa olla mukavat ruskea ja rapea

ja jos pelästyitte tuota chilin määrä voin kertoa että koivet eivät todellakaan ole tämän jälkeen mitään tappotulisia ei edes lähellä sitä ja koipien seuraksi sopii hyvin säilötyt habaneroviipaleet


EDIT::: kattilaan jääneen liemen pystyy ja kannattaakin ottaa talteen ja käyttää kastikkeena... sopii hyvin peruna ja makaroni/pasta ruokien kanssa...
24
Erikoisuudet / DIY Habakastike (volitanin tapaan)
kesäkuu 06, 2007, 10:12:36 ap
Tässä olis erään kaverini kehittelemä habakastike kannattaa kokeilla ja voipi sitä kehitellä edelleen

Habanero kastike

Freesataan:

            1 rkl rypsiöljyä
            7 habaneroa viipaleina - enimmät siemenet pois
            1 keskikokoinen sipuli pilkottuna
            1 pieni peruna pilkottuna (saostuksen vuoksi)

Lisätään ja jatketaan freesausta hetken:

            4 vs kynttä
            1 tl savupaprikajauhetta

Lisätään

            2½ dl omenaviinietikkaa
            ½ appelsiinin mehu
            1 prk del monte "Sun Fresh" hedelmäsäilykettä liemineen.

Keitetän hiljalleen noin 15 min ja soseutetaan sauvasekottimella.

Lisätään suola:

            4 reilua tl merisuolaa

Saa olla aavistuksen ylisuolainen - auttaa säilömisessä.


Ensivaikutelma: Hedelmäinen, raikas, yllättävän nopea (habaksi) ja aika
kova polte - liekö paprika tai etikka vaikuttanut jotenkin - täytyy tarkkailla. Tulisuus on ehkä Enconan luokkaa - vähän vaikea sanoa nyt, kun on tuota tullut jatkuvasti maisteltua ;)

Tein tietoisen riskivalinnan ja lisäsin:

½ dl tummaa balsamicoa.

Maku parani, mutta väristä tuli ruskeanoranssi  sopii hyvin kuitenkin
lihalle, tosin alkuperäinen oranssi olisi parempi

Hyvää tuli, mutta tässä on vielä paranneltavaa, kun vähän aikaa miettii.

Ajattelin ensin laittaa hedelmiksi säilykemangoa, mutta se oli loppu molemmissa kaupoissa, joissa kävin. Korvasin sen tuolla Del Monten sekoituksella.

Seuraavaksi täytyy
etsiä tuota mangoa - sen kanssa sopisi erinomaisen hyvin passio-hedelmä.

Tuli juuri vertailtua tuota Enconaan. Encona on etikkaisempi. Tulisuus samaa luokkaa.


Tuossa reseptissä tuo "siemenien poisto" tarkoittaa sitten sitä myös kirjaimellisesti - eli tulisinta osaa ei poisteta, ainoastaan siemenet.
25
Onkos kukaan jo kerinnyt kokeilemaan noita viherpeukusta saatavia chili ym kastikkeita.... (ainakin tampereen peukusta saatavilla) ????
26
Chililajikkeiden arvostelut / fireball
huhtikuu 21, 2007, 20:31:45 ip
kyslisin vaan onko kellään mitään tietoa lajikkeesta fireball (c: Chinense) kun tarttui pussiliinen sen siemeniä madeiran reissulta... 1€ noin 100-150 siementä...
27
eka kerran innostuin chileistä vuonna 2005 kun laitoin prismasta ostamani rawitin siemeniä itämään... puskia tuli 8 joista 2 on edelleen elossa mutta varsinainen innostus oli viime vuoden loppupuolella kun tilasin pepper-kingistä 30 eri lajin siemeniä (se oli paljon silloin)

sit tän vuoden alusta tilasin Fataliilta 48 lajia lisää ? 7 reimer seediltä
ja sit kaverin kautta lisää niin että olis 101 lajiketta

seuraavassa on lista kasvamassa olevista/itämässä olevista...

1.   Aji Cristal   2/2          
2.   Aji Dulce Amarillo 2/2               
3.   Bih jolokia   1/2         
4.   Black pearl     4/4             
5.   Bolivian Rainbow 2/2               
6.   Bubba 2/2             
7.   Cap 832 1/2 toinen x         
8.   Cayene (syksyn 2006 taimi)            
9.   Cgn 19198 (itämässä) 0/2         
10. Champion   2/2             
11. Fatalii (itämässä) 0/2             
12. Habañero brown (20-26.11.2006)          
13. Habañero rot (20-26.11.2006)            
14. Habñero White bullet 1/2               
15. Harold st. barts (itämässä) 1/2               
16. Hot paper lantern (20-26.11.2006)               
17. Hungarian yellow wax hot (itämässä) 0/2      
18. Inca berry   2/2            
19. Lemon drop 2/2                   
20. Malagueta   2/2               
21. Maraba (itämässä) 1/2               
22. Medusa 4/4               
23. Mushroom yellow 2/2
24. Nosegay 2/2
25. Numex twiligh 1/2  toinen x   
26. Orange rocoto  2/2 toinen ehkä x   
27. PI 441551 2/2
28. PI 593624 (itämässä) 0/2
29. Pimenta da neyde  2/2
30. Pumpkin 4/4
31. Rainforest 2/2
32. Red savina 2/4
33. Rocoto peru cusco 2/2
34. Starfish  2/2
35. Tabasco
36. Thai rawit (helmikuu 2005)
37. Tricolor vcariegata (itämässä) 3/4
36. Variegata
39. Watermelon 3/4

Tais mopo hiukan karata käsistä kun siemeniä pisti itämään  :wink:
perässä olevat luvut kertovat  1 itänyt/ itämään laitettu ja x taimi on kuollut tai siemen ei ole itänyt

viime viikolla ostin waterfarmin ja siinä on red savina ja aji dulce amarillo
sekä 3 peukusta saatua bolivian rainbown tainta (terveiset peukun myyjille  :D hyvästä palvelusta )ja 2 (passiivi hydroa) koihin pääsi malagueta ja rain forest

täytyy pistää kuvia jossain vaiheessa kans...

niin piti vielä lisätä että mulla ei ole kuin pieni yksiö jossa nää kasvaa...  :twisted: