syyskuu 20, 2020, 07:08:09 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - AirMan

1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / AirManin kasvatit
joulukuu 04, 2007, 20:03:06 ip
Aloitanpa minäkin päiväkirjan pitämisen, että paremmin muistaa, miten kannattaa toimia tai olla toimimatta seuraavalla kerralla. Tätä kirjoittaessani kokemusta chileistä on reilun puolen vuoden ajalta. Yhtään kasvia en ole vielä vahingossa tappanut, mutta Apachet heitin kaikki roskiin siitäkin huolimatta, että tuottivat kohtuullisen hyvin satoa jopa aivan liian pienissä purkeissa. Tavallisten ruokapaprikoiden määrän vähensin yhteen samoin kuin Cheyennet, sillä ikkunalauta on rajallinen. Taimirivistössä on nyt kolme Habaneroa, joiden siemenet on napattu kaupasta ostetuista hollantilaisista. Lisäksi löytyy kaksi toistaiseksi tunnistamatonta tainta, jotka ovat joko Apachea, Cheyenneä, niiden risteytystä tai jotain tavallista paprikaa.

Pari päivää sitten laitoin itämään yhden Championin, Starfishin ja CAP 1492:n. Tässä jännityksellä odotan, milloin työntyvät pinnalle. Multana on jokaisessa purkissa kestomultaa, joka tuntuu suhteellisen ilmavalta ja on toiminut ainakin tähän asti. Pussi meni kuitenkin tyhjäksi ja seuraavaksi aion ostaa turvetta, kunhan saan jossain puutarhalla käytyä, sillä marketit myyvät tähän aikaan vuodesta vain eri sorttisia kukkamultia. Tuleepahan samalla testattua, kuinka paljon eri maalajit vaikuttavat makuun.

Koulussa väsään opinnäytetyönä laitetta, joka säätää kastelua, valaistusta ja tuuletusta ajastimen ja parin anturin avulla. Kun se on toimintakunnossa, väsään jonkinlaisen ebb&flow altaan. Tilaa löytyisi n. 50*150cm kaukalolle. Mietityttää vain, että monelleko kasville sellainen riittää? Ainakin, mikäli puskien kokoluokka on sama kuin nykyisillä, pitäisi mennä 12-14 ihan kevyesti, mutta taitavat olla sieltä pienimmästä päästä nämä nykyiset kasvit, tai sitten kitukasvuisia. Materiaali ja rakenne ovat vielä suunnittelun alla, mutta varmaan tässä pitäisi kohta kiirehtiä. Siemeniä ei uskalla laittaa itämään sitä tarkoitusta varten, etteivät taimet ehdi liian isoiksi ja jää kuiville.

Edit: Unohtui tehdä nykyisen kaluston esittely, eli valaisimena on kaksi kahden putken loisteputkilamppua, 60 ja 120cm. Kummassakin on kaksi erilaista putkea, päivänvalo ja cool white. Ajastimella pidän niitä päällä 15 tuntia vuorokaudessa. Jäähdytystä hoitaa pari tietokoneen tuuletinta. Muutaman kerran on unohtunut laittaa tuulettimet takaisin siivouksen tai pakastimella käynnin yhteydessä ja melkein heti alkavat lehdet kellastua, kun alla paahtaa patteri ja päällä loisteputkia.