Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Bermann_7

Sivuja: [1]
1
Tori / M: 120 cm loistarit plus heijastinvärkit + johdot
« : Syyskuu 05, 2010, 18:57:15 ip »
Myyn puoli vuotta vanhat Loisteputket pois muuton tieltä, ostettu siis joskus tammi-helmikuussa, ja käytetty tämän vuotisten taimien alkukasvatuksiin.

Putket eivät ole olleet päällä toukokuun jälkeen, eli elinaikaakin pitäisi olla jäljellä. Ostopaikka tietysti Bauhaus, valon väri on sinertävä/päivänvalo. Näitä siis kaksi kappaletta, mukaan listat, joihin putket saa kiinni. Lisäksi mukaan kaksi kappaletta maadoitettuja sähköjohtoja.*
Eikä tässä vielä kaikki :D  lisäksi saat nurkkiin lojumaan jääneet loisteputkivalaisimen heijastinvärkkipalaset, n. 100 cm + 25 cm + 25 cm palat, sekä 4 kpl n. 15 cm metalliketjut, joilla listat saa halutessaan roikkumaan (Koukkuja en ikävä kyllä voi antaa, hae rautakaupasta...) Jos on kiinnostusta projektivalaisimeen, niin voidaan neuvotella myös tästä "kaunokaisesta": http://img228.imageshack.us/i/p1120195.jpg/
ks. myös http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7254.msg89976#msg89976

Halukkaat kyselevät lisätietoja vaikka yv:nä. Kamat on Tampereella, lähiseudulle kuljetustakin voin harkita, muuten nouto/postitus. Hintapyyntö tulee tarjousten perusteella, Ehkä jotain 30 € olisi hakusessa

* en ole sähköalan ihmisiä, jotenka en myy kamoja valmiiksi rakenneltuina"töpseli seinään" paketteina, vaan irrotan maadoitetun sähköjohdon loisteputkilistasta, ja SINÄ tai joku sähkömies saa sitten laittaa sen takaisin kiinni. Ei ollut vaikea temppu, mutta periaatteesta en tahdo kenenkään henkikultaa kontolleni jonkun tsäppä-däppä-asennukseni takia :D

t. B7

2
Heh. kikkailin turbopuben pH:n kanssa (turpeessa) ja nyt se roikottaa lehtiään, jopa muutamaa oksaa, aivan velttona. säädin pH:ta siis alaspäin (sitruunahapolla)

Paniikissa laitoin reiän pohjaan, ja aloin juoksuttaa kraanavettä koko turvetilavuuden läpi. (kraanaveden pH kai jotain 8? ) onko muita vinkkejä? kyseessä on meikän ainoa pube, joten sen pelastaminen olis aikas kiva juttu. hedelmiä tän kikkailun jälkeen on varmaan turha odottaa edes jouluksi...  :-\


tässä tämmöinen varoittava esimerkki kaikille.  ;D

3
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Chilit ulos !?
« : Maaliskuu 06, 2009, 14:19:48 ip »
Itse vein kasveista osan juuri ulos... lämpötila auringossa +7 eiköhän noi viimevuoden baccat kestä  8)

Auringonottoon liittyvä kysymys: Pitääkö vuodenvanhoja baccoja "karaista" auringonvaloa varten uudelleen? eli palaako niiden uudet lehdet auringossa?  ???

4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / B7 - Kolmas kausi (myös eka ja toka...)
« : Tammikuu 10, 2009, 14:14:54 ip »
Perustanpas päiväkirjan. loppuupahan hajanainen vuodattaminen muille palstoille  ;)

Elikäs background-infoa yhden lauseen verran: Kasvatin viimevuonna muutamaa lajiketta, innostuin, ja päätin jatkaa puuhastelua kapsikumien parissa.
(Kuva kollaashi viimevuodesta saattaa mahdollisesti ilmaantua tännekin, joskus.)


Ja tämä vuosi sitten. Lajikkeet valitsin enemmän tai vähemmän sattumanvaraisesti, ainoa must-juttu oli jokin meksikolainen lajike. (Lue: Chilaca)
Muut lajikkeet (at the moment)

Turbo pube
St. Lucia Yellow Seasoning
Rain Forest
Rocopica
Yellow Fatalii

+ viime vuodesta selvinneitä baccatumeja...

Osa on itänyt osa ei. laitoin suurimman osan itämään mutu-tuntumalla kylppärin patterille. (joulukuussa) Tänään tarkistin ekaa kertaa lämpötilan, 41 C
Nice. (optimi olis kai jotain 30 C)

Saapa nähdä, pitääkö laittaa back-up lajikkeita, josko noi olis vähä niinku kuollu tonne kuumuuteen... kosteutta on kyl piisannu, kelmuviritysten ansiosta.

Jokatapauksessa, niille onnellisille, jotka tuolta hornasta nyt itää, on tiedossa ihan kivat oltavat; sain just askarreltua valmiiks vähän lisävaloa: 125W sinistä esl:iä heijastimella varustettuana. Lisäks on sitten noin suunnilleen toiset 100 wattia erilaisia pikku esl:ejä ja loistareita. Suunnitelmana olis asentaa toi iso pää-asiasssa turbo pubea varten sehän näistä kai isoin ja valonkipein on?
Jos jollain on veikkauksia n 40C lämpötilan vaikutuksesta itäviin siemeniin, niin heitelkää tänne, kiitos. Itse pelkään, että noi loput ei enää tuolta nouse. Onneksi on vielä muutama kiva lajike hatussa heitettävänä kehään. (mm Aji Brown)


5
Tuota, laitan tämän aloittelija-osioon, koska selvästi kuulun tällä alalla heihin.

Siis, kun omistan tuon E40 kannan, jossa on siis paikat kahdelle sähköpiuhalle (Vaihe ja Nolla?) niin kumpi tulee kumpaanko? kai sillä jotain merkitystäkin on, jos joku sillätavalla ymmärrettävästi valottaisi hieman teoriaa tämän takan, olisin kiitollinen. Jonkun sähköasentajan pika oppaan selasin netistä jo läpi (muistaaksen venomin linkittämän, aika kattava  :P )  Koska toinen johtohan lopulta on kontaktissa ESL_polttimon "jenkoihin", ja toinen sen tyveen. Kumpi kumpaan?
   ________
   \          /
    \        /    Polttimo-osa
     \      /
     >    <     
     >    <      Jengat
     >    <
      \   /
        *      Tyvi

6
Jou.

Eka kausi on nyt mukavasti voiton puolella, kaikki meni aika lailla nappiin, ja chilit veivät mukanaan. Nyt sitten seuraavaa kautta suunnittelemaan.

Tämän kauden lajikkeista markettihabanero ja Lemon Drop, sekä Aji cristal olivat ehdottomia feivörittejä, ja nyt sitten kokeneemmille kasvattajille haaste/tehtävä:

Ehdottakaa joku lajike, jolla on VOIMAKAS OMINAISMAKU, jota on suht helppo kasvattaa, ja joka on keskivero tulisuusluokkaa. (max. habanero.)

Tykästyin nimenomaan kolmen nimeämäni lajikkeen makuihin, ja haluaisin niille vähintään yhtä maukkaan seuralaisen/seuralaisia ensi kaudeksi.

7
Siis, onko kukaan ikinä kohdannut lintujen aiheuttamia ongelmia ulkokasvatuksessa? Linnuthan syö podeja, mutta tuleeko ne parvekkeelta napsimaan  :shock:  eikai??? Riittääkö, jos laitan vaikka foliopaloja oksiin... sehän pelottaa lintuja (ja muita podirosvoja  :lol: )
Kai noi Suomi-linnut lähinnä syö muita marjoja... vai?

8
Muut harrastukset ja elämä / Kelmupakkaukset boikottiin!
« : Toukokuu 04, 2008, 22:40:41 ip »
Noniin. Olette kai kuulleet ruotsalaisen ICA-ketjun jauhelihankierrätysjärjestelmästä... ei siitä sen enempää..

Omia kokemuksiani:

Perjantai, 2.5.08 Nekalan Suurjako, Hypistelemäni kelmupakkaukseen pakatut rawitit ovat yltäpäältä HOMEESSA. Kysyn myyjältä (pilke silmäkulmassa) saisinko ne puoleen hintaan. En saanut.

Lauantai, 3.5.08 Nekalan Suurjako, Ostan kelmupakettiin pakattua sokerimaissia, koska vakuumipakattua maissia ei ole. Maissi on grillattuna hyvää. Kotona alan syödä grillaamaani maissia. Maku ei ole yhtä hyvä, kuin vakuumipakatuissa, mutta nälkä kun on... Syötyäni puolet, päätän, ettei mokoma lunttu ole ihmisravinota. Kompostiin meni, ja samalla hoksasin, että pakettiin jäänyt maissi on HOMEESSA. Lisäksi, koko paketissa ei ole minkäänlaisia päivämäärämerkintöjä. USA:sta ovat tulleet, muuta ei kerrota. Ensiavuksi huitaisen naamaani kolme raakaa valkosipulin kynttä ja kunnon viskimoukun. Normi-ilta.

Johtopäätös: Kelmupakkaukset päätyvät meikäläisen mustalle listalle, sinne murueskimoiden, tarralenkkareiden ja pullovesien kaveriksi.

9
Moro vaan.
Nyt alkaa villi kokeilu; itääkö kaupan chilijauheen seasta poimitut siemenet, vai eivät?!?
 
Ja jos itävät, niin mitä lajiketta/lajikkeita ne edustavat? purkissa on tommosen punasen pötkylächilin kuva, eli kyseessä lienee joku perus plantaazi-annuum, jossa määrä korvaa laadun. Pakko kokeilla, jos taimia tulee, niin kai niitä voi kasvattaakin alkaa, samaan konkurssiinhan se tässä viaheessa menee ;) Satoa tulee, jos tulee.

Nyt taisi mennä kyllä jo aikamoisen optimismin puolelle, ottaen huomioon, että sain juurio eroteltua ~20 kutakuinkin ehjää siementä lautaseltani. Toi Lidlin maustemylly falskaa sen verran, että ehjiäkin pääsee läpi. Tästähän se idea lähti....

10
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Loisteputkista....
« : Helmikuu 08, 2008, 23:18:37 ip »
Heipä hei

Searchasin hieman noita menneiden aikojen topiikkeja, ja käväisin myös bauhausissa loisteputkien perässä... Nyt jäi vain mietityttämään, kun noissa paljon ylistetyissä valolistoissa ei ollut lainkaan (tai en nähnyt?) seinäpistokkeeseen tökättävää virtajohtoa. :(

Mitä sähkövehkeiden kanssa sähläämiseen tulee, olen kovin kömpelö, eli laittaisin mieluusti vain töpselin seinään ja avot!

Eli, tietääkö joku mistäpäin (Tamperetta) kannattaa lähteä hakemaan suht edullista loisteputkiviritystä, joka olisi suunnilleen käyttövalmis, siis ilman sähköjohtojen juottoa ja maadoitusta ja ties mitä... Tai, onko jollakulla ylimääräisiä valmiita virityksiä? nyt alkaa mennä Tori-jupinaksi, joten taidan lopettaa tähän.

11
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Ongelmia Lehdillä...
« : Tammikuu 26, 2008, 18:54:23 ip »
Nyt meinaa allekirjoittaneelle amatöörille iskeä paniikki, suokaa siis anteeksi siitä aiheutuvat typot/lyöntivirheet. :?

Ongelma, joka piinaa kahta Lemon Droppiani on tämä; niillä on molemmilla ensimmäinen pari oikeita lehtiä, ja niiden pinnassa näkyy kellertäviä laikkuja. Suurennuslasilla tutkittaessa laikkujen keskellä näyttäisi olevan mekaanisia naarmuja. Olen mielestäni käsitellyt taimiani silkkihansikkain, eli en usko aiheuttaneeni naarmuja itse. Pahimmillaan ongelma on toisen lemondropin lehden aivan juuressa, kuitenkin lehdessä, eikä lehden varressa. Alue on havaittavissa määrin tummempi (liki musta) kuin ympäröivä alue.   :cry:

toistaiseksi tämä ei näytä vaikuttaneen kasvuun, molemmat kehittelevät seuraavaa lehtiparia. Mieltäni askarruttaa, mikä on voinut "tuhot" aiheuttaa, ja mitä minun tulisi tehdä chilieni hyvinvoinnin turvaamiseksi? olisiko merileväjutusta mihinkään?  :shock:

Chilit siis kasvaa n.20l kokoisessa DIY kasvihuoneessa, 16h päivässä valoa+tuuletusta, valo loistareita ja ESL:oja. Lämpötila 21-25C lamput n. 5cm päässä kasveista. kastellut olen päivittäin, kohtuullisesti...

plz, antakaa jotain vinkkejä, jos teillä on tarjota...

12
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Itäneet siemenet
« : Tammikuu 20, 2008, 17:31:23 ip »
Hmm... Jälkiviisaus on kivaa, tässä esimerkki:
 Menin uteliaana ronkkimaan yhden idätyspurkkini multaa ja kaivoin esiin (loppujen lopuksi) kaikki siemenet. Viimeinen löytämäni oli itänyt! No, paniikinomaisesti tasoittelin mullan, tein pienen poteron hammastikulla ja asetin itäneen siemenen kuoppaan niin, että valkoisen hännän mutka on hieman mullan pinnalla. Vettä perään ja rukousasentoon! Vaan eipä noussut.

Luulisi, että kerrasta oppisi, mutta uteliaisuus voitti, ja toistin tempun toiselle purkille, samalla lopputuloksella; yksi itänyt siemen. Laitoin takaisin multiin, ja nyt on taas kaikki poppakonstit käytössä ja peukut pystyssä........

Täytyy kai yrittää olla kärsivällisempi... No, suurin osa kokeilemistani lajikeista on kuitenkin itänyt ja voi hyvin.

Jaa, kai tässä joku kysymyskin pitäisi esittää. Miksei kahta?
1. Voiko kaikkein pienimmät (pelkkä niskalenkki) taimet kuolla liian kylmään (23 C, tuulettimen kanssa) ?
2. Pienet taimet eivät kuulemma kestä kuivaa, joten päivittäinen kastelu on kai suotavaa (?) Missä vaiheessa kastelua voi vähän järkeistää, ja saako mullan pinnan antaa kuivahtaa ilman että kasvi kuolee?

13
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Ruukun vaihto..
« : Tammikuu 17, 2008, 11:55:39 ap »
Hei kaikille!
Kun noita taimia alkaa siirtää isompiin ruukkuihin, niin onko välttämätöntä tehdä uudelle mullalle kiehuva-vesi-käsittely, vai onko toi vaan idätysalustan desinfiointia varten? Eli, kärsiikö taimet siitä, jos mullassa (=hiekkainen kukkamulta) elää jotain muuta?  
Ja onko jokin tietty ruukkumuoto paras (altakastelu/päältäkastelu/kasteluputkella varustettu hybridi??)

Sivuja: [1]