maaliskuu 05, 2021, 08:42:17 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Aji Inferno

1
Chilifoorumimme täyttää tänä vuonna 20 vuotta!

Paljon on tapahtunut vuosien varrella. Muistan itse aivan ensimmäisenkin foorumimme, joka hädin tuskin toimi. ;)

Matkan varrella on maailma muuttunut monin tavoin. Esimerkiksi sosiaalista mediaa mallia Facebook ei tuolloin 1997 ollut olemassa kuin enintään jonkun villeissä unissa. Nettifoorumien suosio on kärsinyt somen (= sosiaalisen median) tullessa osaksi ihmisten arkea. Siksi haluaisin kuulla mielipiteenne siitä, millä tavoin chiliharrastusta voitaisiin parhaiten edistää tulevaisuudessa.
2
Valmisruoat / Kanansiivet mallia kypsät
helmikuu 12, 2017, 02:25:56 ap
:POUTUN NAGA JOLOKIA HOT WINGS  :chili: :fire:

Odottamaton romanssi massavalmistaja Poutun ja Poppamiehen välillä on tuottanut kahdet lämmitystä vaille valmiit hot wingsit kaupan hyllyille. Testasin ensin niistä vahvemmat, eli nagasiivet.

Kuten pelkäsinkin, nagaa näissä ei ole kuin maussa. Tulisuusaste on taas ruokataviksille sopiva "hiukan lämmittää". Mukana tulevaa BBQ-dippiä en kokeillut, koska en pidä makeista BBQ-kastikkeista. MUTTA: jos unohdetaan tulisuuden vähäisyys, maku näissä on kerta kaikkiaan kohdillaan! :) Ehdottomasti parhaat maistamani tämän lajin wingsit, ja sikäli Aji Infernon suositus! Päälle kun ripottelisi vähän vaikka nagajauhetta tms, niin poistuisi viimeinenkin valituksen aihe... ;)
3
Ravintolat ja ruokapaikat / Wingsit - missä parhaat?
tammikuu 27, 2017, 00:44:42 ap
Harvahan asia voittaa kunnon hot wingsejä, mutta mistä niitä löytäisi? Teemaa on käsitelty täällä satunnaisesti, mutta otetaanpa kanailu vakavammin!  :chili: :chili: :chili: :fire: :fire: :fire:
4
Muut harrastukset ja elämä / Älypuhelimet ja tabletit
tammikuu 10, 2017, 00:43:12 ap
Kokemuksianne, kirouksianne ja vinkkejänne näiden kirottujen vehkeiden tiimoilta!
5
Tammikuun valokuvakilpailun aiheena on "...Sillä pimeä on yö ja täynnä kauhuja!".

Tulkinta vapaa!

Säännöt alla:

§1 Kuva on itse otettu kisakuukauden aikana ja liittyy annettuun aiheeseen.
§2 Kuvan voi nimetä tai selitellä, mutta se ei ole tarpeen. Kuvaustiedot voi laittaa mukaan jos haluaa.
§3 Kommentointi Yleisen valokuvakilpailun kommentointiketjuun, äänestyksen alettua kommentointi kisaketjussa sallittu.
§4 Äänestys seuraavan kuukauden 1. - 5. päivä. Äänestys on kaikille avoin.
§5 Voittaja järjestää seuraavan kilpailun ja päättää aiheen, saa osallistua itse ja toimii ylituomarina. Voittaja ei saa ratkaista tasapeliä omaksi edukseen.
6
Maailma on muuttunut paljon sitten chilifoorumin perustamisen (siitähän on jo jotain 16..17 vuotta!). Tällaisten perinteisten web-foorumien suosio on monilla alueilla laskenut väen siirtyessä trendikkäämpään ja nopeatempoisempaan "some"-viestintään, tämän hetken parhaina esimerkkeinä ehkä Facebook ja Instagram. Kaikissa näissä on puolensa. Kertokaapa omia ajatuksianne siitä, miten haluaisitte chiliväen viestinnän jatkossa tapahtuvan - ja miten ei.
7
Muut harrastukset ja elämä / Statuksesi
joulukuu 18, 2016, 23:08:24 ip
Ihan mielenkiinnosta taas kysymys chiliporukan tämänhetkisistä taustoista.
8
Valmisruoat / Chilikurkut! Chile throats!
marraskuu 16, 2016, 19:22:28 ip
Nythän on niin, että nasse-setä on hyyyyvin vihainen.  :chili: :fire: Koska aivan mahtavimmista loistavimmat Penan 3 litran chilikurkkupurkit jäävät kuulemma vanhenemaan Chilitarvikkeen takahuoneisiin, eikä niitä löydy oikein mistään marketeistakaan. Mikä kumma tämän aiheuttaa? Eikö jengi ole niistä tietoinen, eikä siksi osaa edes etsiä tai pyytää kauppiaita ottamaan valikoimiin..? Niitä oli tänäkin satokautena tarjolla jos jonkinlaisia, aina miedohkoista (mutta silti erinomaisista) peruschilikurkuista aina habaneroon, nagaan, rocotoon (!), lemon dropiin, jne jne. Hain Turun Chilitarvikkeesta pari tölkkiä talteen. Siellä on niitä yhä, eli laittakaa nyt ihmeessä tilausta, jollette pääse itse paikalle! Voidaan noutaa myös muista myymälöistä ilman lisäkuluja.

Varoitus vain: noihin jää pahasti koukkuun! :D
9
Tiedoksi kaikille pääkaupunkiseudun chilisteille (ja vierailijoille). Vantaalla, Martinlaakson aseman kupeessa lentokenttäradalla on hiljan aloittanut hyvin vaatimattoman näköinen punainen pyörillä siirreltävä "take away" -kiinalaisruokapaikka. Ei siis syömäpaikkoja, vain tuo traileri. Päätin kokeilla!

Ja kyllä totisesti kannatti!! Ystävällinen, hyvin suomea puhuva kiinalaistyttö valmisti mitä herkullisimman naudanliha-nuudeliannoksen silmieni edessä juuri toiveideni mukaan, eli aidosti tulisena!  :chili: :fire: :D  Oli hienoa päästä seuraamaan annoksen valmistuminen aivan tuoreiden raaka-aineiden pilkkomisesta yms. asti, eli annoksen hinnalle (7,90 - tyypillisesti nuo ovat 8,90..9,90)  tuli taivaallisen makuelämyksen lisäksi muutakin. Mukavaa keskustelua Kiinan eri alueiden ruoista, mahtavat tuoksut vain runsaan metrin päässä valmistuvasta wokista, ja aivan harvinaislaatuisen upea palvelu.

Kun tuo tyttö luovutti annoksen säteilevän hymyn kera ja pyysi, että kertoisin paikasta toisillekin, oli päivänselvää, että sen teen! :)

Koordinaatit: lentoaseman kehäradalla Martinlaakson asema. Kävele kahden kilpailevan kebabpizzapaikan välistä ohi. Älä mene Martinlaakson ostoskeskukseen, vaan löydä sen pääoven edustalla, aivan bussiaseman kyljessä, tuo punainen syntisen loistavan ruoan traileri! :)
10
Mausteet / La Costenan tölkkiserranot?
syyskuu 05, 2016, 22:28:53 ip
Minkä helvetin takia tuota kaikkien tölkitettyjen chiliherkkujen ylivoimaista kuningatarta ei sitten kerta kaikkiaan tunnuta saavan Suomeen..?!! Etenkin, kun sitä OLI saatavilla Suomessa ihan marketeissakin aivan chiliharrastukseni alkuaikoina 90-luvun loppupuolella! Mistä mättää? Ketä ei kiinnosta? Haloo, Poppamies!  :fire: :chili:

Parempaa ei juuri ole! :)
11
Valmisruoat / Pakaste- ja valmissushi
syyskuu 04, 2015, 03:04:26 ap
Tässä jotenkin olen jäänyt viime aikoina koukkuun sushiin (josta en niin ihmeemmin pitänyt aiemmin). Laiskana olen tutkinut ihan uteliaisuuttani kauppojen pakastesushivalikoimia. Erot ovat valtavia...

Selkeästi parasta - ja oikeasti todella maukasta - yhdelle hengelle tarkoitettua sushikattausta on löytynyt, kaupasta riippuen, vajaan 6 tai 7 euron hintaan brändiltä "World of Fingerfood". Noin 225 gr. Toimii, kaikin tavoin, ainakin itselleni. Näitä on näkynyt S-ryhmän kaupoissa vaihtelevin hinnoin.

Tuon kun antaa sulaa huoneenlämmössä sen suositellun noin 3 tuntia, niin kyllä toimii! Pakkauskin on tarjoilun kannalta mainio! Mikrolämmitystä en ole kokeillut.

Muitakin vaihtoehtoja löytyy. Kaikki kalliimpia ja (Pirkka-sushia vielä kokeilematta) myös omaan makuuni äskeistä huonompaa. Selvästi kehnoin löytämäni pakastesushi löytyi K-ryhmän kaupasta isona ja kalliina pakkauksena. Se oli kuivaa ja mautonta. Kokeilin myös kallista 225 g, eli yhden hengen versiota K-kaupasta. Ei se huonoa ollut lainkaan. Vain aivan ylihintaista...
12
Valmisruoat / Kotimaiset habanerokurkut
elokuu 15, 2015, 01:37:52 ap
Koska Penan nagakurkkuja ei (tähän kyynelvana...) nähtävästi ole enää saatavana kunnon isoissa peltipurkeissa, olen odottanut sitä "lähinnä vastaavaa" eli habanerokurkkuja kuin sitä kuuluisaa kuuta nousevaa! Ja nehän sitten löytyivät eilen Chilitarvikkeen hesan toimipisteestä Kalliosta! Eikun pari ISOA tölkkiä mukaan!

Miltä siis maistuu?! Jo noiden "perus" chilikurkut ovat oikeastaan varsin hyviä maultaan ja potkuakin on sen verran, että moni tuttuni ei niihin edes kajoaisi - ja itselleni tulisuutta on, vaikka miedonlaisesti, silti ehkä ihan riittävästi. Eli hyvä tuote! 

Habaneroversiolta sitten tietysti odotti jotain muuta ja enemmän!

Kuten c. chinense -chilillä maustetusta tuotteesta sopii odottaa, jo ensituoksu + maku ovat aitoa karibialaista chinensemeininkiä. Maku onkin erittäin hyvä, siltä osin ei minkäänlaista valittamista!

Entä potku?

Niin, siinä tullaan hiukan jänniin kysymyksiin. Ei tätä voi missään nimessä "tulettomaksi" väittää. Kuten sanottu, varsin moni tuntemani ihminen ei uskaltaisi edes maistaa tätä, tai joutuisi maistettuaan oikeasti "vaikeuksiin". Ehkä tämä on lopulta aika sopivasti tulinen jopa monen tutun silmissä "tulennielijä" meikäläiselle. Näitä kun voi syödä isommankin annoksen nautinnolla - ja session päätteeksi suussa kyllä lämmittää varsin mukavasti! :)  Saman valmistajan nagakurkuissa tulisuusaste on paljon korkeampi. Niitä ei ns. tavis enää voi syödä. Itselleni pari, korkeintaan kolme, sellaista oli se täydellinen kerta-annos. Ehkä pidän niistä hiukan näitä enemmän, mutten maun tms. takia. Vain nagan helvetillisen potkun vuoksi.

Voisin itse lähettää näiden valmistajalle palautteena jotain malliin "lisätkääpä vielä hiukan habaneroa tölkkiin", mutten lähetä. Sillä vaikka tuote sillä parantuisikin hiukan minulle ja kaltaisilleni todella tulisen ruoan ystäville, se hyvin luultavasti samalla menettäisi liian paljon ns. tavis-ostajia chiliin ei-niin-tottuneista. Tämä tuote lienee lähinnä tulisinta, mitä Suomessa tällä hetkellä voi kaupallisesti edes jotenkin järjellisesti myydä ns. suurelle yleisölle. Ja luultavasti liian tulista marketteihin. Tauno ja Tyyne Tampio, perustavikset kun aina äänestävät valituksillaan nämä jutut nurin....

Silti, vaikka ihan noiden tampioiden kiusaksi, voisimme porukalla pyytää lähimarkettejamme ottamaan myyntiin Penan Habanerokurkkuja (tai muitakin chilikurkkuja) - etenkin, jos niissä jo myydään suomalaista tuorechiliä!
13
Aloittava yritys on tehnyt huokean kasvihuoneiden etätarkkailuun (kännyköillä yms) tehdyn systeemin, joka julkistetaan ensi viikolla. Tiimi on monikansallinen ja he innostuivat suunnattomasti Suomen chilimeiningistä! He haluaisivat esitellä ratkaisunsa medialle oikeassa suomalaisessa kasvihuoneympäristössä otetuin kuvin. He myös etsivät kumppaneita testaamaan ja parantamaan laitetta, eli kertokaapa kiireesti jos mielenkiintoa on! Vaikkapa yksityisviestillä puhelinnumeroineen, jonne nuo voisivat soittaa - välitän tiedot heti heille. Huom: äärettömän mukavia nuoria tyyppejä, mutta puhuvat vain englantia.

Että tässä nopealle tilaisuus saada vaikka high techiä kasvariin! :D
14
Valmisruoat / Felix Hellfire chilimaustekurkut
kesäkuu 04, 2015, 00:29:05 ap
Kuten arvata saattaa, ei näillä kenenkään kitalakea polteta, mutta ihan perushyviä kurkkuviipaleita pienellä lämmöllä arkiruoan sekaan. Penan nagakurkkuja tulee kyllä aina ikävä...
15
Valmisruoat / Paras salami: Spianata Calabriese
kesäkuu 04, 2015, 00:26:17 ap
Tämä vain Calabriassa, Etelä-Italiassa valmistettava erikoissalami tunnetaan melkoisesta tulisuudestaan, litteäksi puristetusta ulkomuodostaan ja mahtavasta maustaan! Sitä ihtiään myyvät ainakin Vantaalla Jumbon S-Marketin makkarakoju ja Myyrmannin K-Citymarketin vastaava myyntipiste. Kannattaa kysyä varmuudeksi, onko kyseessä se oikeasti tulinen versio, sillä ainakin Vantaan Jättijaossa myivät saman näköistä ja -nimistä mietoa versiota, joka tietenkin oli itselleni aikamoinen pettymys odotusten oltua ihan muualla.

Pyytäkää leikkaamista superohuiksi siivuiksi - ja se on sitten siinä. Ei muilla leikkeleillä juuri jakoa! :)
16
Tällainenkin sitten tuli. Salaminpaloja ja makaronia yms plus yllättävän tujua chilpotlea (suussa tuntui lämpö jälkeenpäinkin). Itselleni positiivinen ylläri, maku hyvinkin ok luokassaan ja kerrankin sana "tulinen" on muutakin kuin tavisten miellyttämistä. Taidan ostaa toistekin.
17
Ravintolat ja ruokapaikat / Hesburger
huhtikuu 27, 2015, 10:56:27 ap
Vinkiksi: lähinnä Turun seudulla myytävä hesen kebabtortilla on sekä oikein maukas, että jopa ihan mukavasti potkiva! Millähän ilveellä tuon saisi esim. hesan seudullekin myyntiin?
18
Mausteet / Heinzin uudet chilikastikkeet
maaliskuu 14, 2015, 20:06:23 ip
Ostinpa niistä vahvimmiksi luvatut, eli Peri-Perin ja Hot Chilin. Jättivalmistajan tuotteiksi yllättävänkin hyviä. Mitään Blair'sin Death-tasoja ei toki hätyytellä edes Hot Chilissä, muttei toisaalta monien superväkevien pahaa makuakaan. Molemmissa näistä on melko terävä annuumin maku, muttei etikkaisuutta, ja sen verran erilaisia ovat maultaankin, että molemmille löytyy käyttöä. Potkua on kummassakin sen verran, että Teuvo ja Tyyne Tampio eivät näitä varmasti pysty syömään - eli ihan oikeita chilisooseja! :) Korvaavat useissa tapauksissa hyvin ketsuppiviritelmät.
19
Kertokaapa rehellinen palautteenne! Halusimme tehdä SEN chilikirjan, joka käsittelisi kaiken ja mahdollisimman hyvin, mutta aina jää väistämättä parantamisen varaa, eikä rajallisiin sivuihinkaan mahdu kaikkea toivottua. Etenkin kriittisissä vastauksissa toivon perusteluja, jotta mahdollinen tulevaisuuden "Vielä Chilimpi Kirja" (tai ulkomaankäännökset) olisi paras mahdollinen! Kiitoksia - ennen muuta kaikille teille, jotka kirjan olette hankkineet! :)
20
Valmisruoat / Nagakurkku!
elokuu 18, 2014, 19:53:58 ip
Chilifestien Heinän Penan osastolta löytyi, kuten toivoinkin, eräs suurimmista chilinautinnoista, mitä olen vielä kohdannut Fassen tiettyjen naga- ym. juttujen lisäksi... Eli nagasäilykekurkut. Niitä kun ei ole enää näkynyt aikoihin ainakaan hesan tienoon marketeissa. Syykin selvisi: ilmeisesti kysynnän vähäisyydestä johtuen (vai ovatko kaupat hinnoitelleet ne ulos?) nagakurkkujen tuotanto isoissa peltipurkeissa on lopetettu... :( :( :( Paljon pienemmissä lasipurkeissa niitä nyt sitten sai, vaikken ole niitäkään nähnyt hesan marketeissa. Oli pakko ottaa mukaan kolme purkkia!! :D Mutta: parhauden parhautta. Pyytäkääpä itse kukin näitä kauppiailtanne valikoimiin, sillä maku on jotain aivan muuta kuin siellä täällä myytävissä "chilikurkuissa"! Entä, onko potkua? En vielä ole avannut yhtään näistä pienistä lasipurkeista, mutta ainakin vanha "tynnyritavara" oli jokseenkin täydellinen yhdistelmä huiman hienoa makua ja todellista tulisuutta! Niitä ei voinut olla syömättä liiankin monta putkeen! :D
21
Valmisruoat / Hesen kebabit
elokuu 06, 2014, 23:20:02 ip
Näissä on sellainen juttu, että hesekebabeja ei myydä Turun alueen ulkopuolella. Yksi tai kaksi poikkeusta on, yksi ainakin jossain hesan hevon kuusessa, jonne en koskaan käytännössä mene. Terveellisiä nämä eivät todellakaan ole! Eivätkä halpoja. Mutta hyviä? Mmmmmm......

Syntisen hyviä, jos ei satu olemaan mikään gourmetaddikti. Maku on todellakin kohdallaan siinä, missä kaloritkin!

Ovat eri versioineen (Kebabsalaatti oma suosikkini) jopa ihan kohtuutulisiakin. Juuri riittävästi, ei enempää.

Bisnesmielessä ehkä ymmärrän Hesen niitä päättäjiä, jotka pelästyivät esim. Big Habaneron (hesen kaikkien aikojen parhaan purilaisen) potkua ja tavisten siitä lähettämää paskalastia palautteena. Mutta asennemielessä tulisten tuotteiden hylkääminen Tauno Tampion ja tämän yhtä konservatiivisen vaimon Tamaran kitkerän palautteen perusteella oli typerää ja väärin. Sillä Chili *tulee* valtaamaan Suomen ruokakulttuurin, kuten se teki Unkarissa, Kiinassa, Intiassa, valtaosassa maailmaa.

Odotan siksi Hesen kebabia Naga Morichilla. The Real Thing! :)
22
Muuton yhteydessä tarpeettomiksi tulleet siistit Tanskassa valmistetut kaksitiekaiuttimet. Bassorefleksikotelo, sopivat myös kirjahyllyyn. Viimeistely tumma puuviilu. Ääni oikein hyvä monenlaiseen musiikkiin. Hintapyyntö 50 euroa plus mahdolliset postituskulut.
23
Huhu kertoo, että mokomasta on jo kustannussopimukset tehty, ja että vielä tämän vuoden puolella tuon saisi ostaa omakseen, tai vaikka pukinkonttiin...
24
Ravintolat ja ruokapaikat / Espoo: Fusion Square
lokakuu 30, 2013, 09:41:50 ap
Tämä tuli minulle täydellisenä yllätyksenä. Todella huippulaatuinen aito kiinalaisravintola Espoon Tapiolan keskustassa!

Tässä ensimmäinen juttu on vaihtaa suomalaisjunteille tarkoitettu menu toiseen, englannin- ja kiinankieliseen menuun. Siihen, missä kaikki oikeasti loistavat ruoat ovat... Oikeasti: pyytäkää heti alkuun oikea menu. Sitten päästään asiaan!

Kolmen seurueemme tilasi erittäin ystävällisen ja mukavan kiinalaisen tarjoilijattaren avustuksella "vain kiinalaisille" -menusta kolme annosta yhteisiksi.

Ensimmäinen oli tulinen kalapata kiinankaalilla ja nauhanuudeleilla. Toinen oli tulinen kanasysteemi paprikalla ja ties millä. Kolmas oli kiinalaisia vihanneksia.

Heti alkuun oli pakko todeta, että maku oli aivan mahtavaa! Parasta Suomessa maistamaani, eikä jäänyt toiseksi edes lukemattomissa Kiinan ravintoloissa maistamalleni ruoalle. Homman nimenä oli vahvasti Sichuanin maakunta Tiibetin vuorten juurilla, jota pidetään yleisesti Kiinan parhaana ruoan suhteen, ja samalla myös tulisimpana... Maine on ansaittu. Niin kala kuin kanakin olivat maustettu paitsi täydellisellä chilillä, myös sichuaninpippurilla, joka totisesti teki ateriasta täysin omanlaisensa. Ainutlaatuisen. Kuten sanottu, en ole maistanut mitään vastaavaa koskaan Kiinan ulkopuolella. Huima kokemus!

Tähänastinen suosikkini, hesan Dong Bei Hu Korkeavuorenkadulla on myös parhaimmillaan erittäin hyvä. En vain ole vielä koskaan osannut tai kehdannut kysyä sieltä "oikeaa" ruokalistaa - sitä, mikä on tarjolla mm. kiinalaisille, ei suomijunteille. Epäilemättä sekin on olemassa, koska paikassa käy hyvin paljon kiinalaisia, jotka eivät taatusti tyytyisi siihen paskaan mitä meille "kiinalaisena" tarjotaan. Ilman makua, ilman chiliä, ilman mitään.
25
Ravintolat ja ruokapaikat / Henry's Pub Helsinki
lokakuu 25, 2013, 00:42:44 ap
Suosikkisiipipaikkani hesassa on saanut kastikevalikoimansa yläpäähän uuden tulisimman vaihtoehdon. Jo vanha XXXX-hot oli aikamoista tavaraa, jossa vain maku ei Cayennepohjaisena ollut aivan paras mahdollinen. Tietämättä totuutta veikkaan tämän uusimman tuliliemen sisältävän chinenseä, kenties Nagaa. Sillä maku on selkeästi parantunut, ja on nyt varauksitta suositeltava. Entäs potku? Sanotaanko niin, että sitä on vähintään riittävästi.  8) Ei kuitenkaan liikaa. Se on chinensepoltteen tapaan luonteeltaan viiveellä tulevaa, hyvin intensiivistä, ja miellyttävän jälkilämmön jättävää.

Hieno paikka missä aina hyvä tunnelma.
26
Valmisruoat / "Pulled Pork" valmiina mallia S-Market
syyskuu 04, 2013, 22:11:30 ip
Tällaistakin sitten 8 eurolla saa kimpaleen. Ei se nyt varmastikaan vastaa jengin omatekemiä juttuja, muttei nyt missään nimessä laiskalle huonokaan valmistuote ole. Savunagaa tms pussin mausteliemeen, ja kyllä tuo tuskitta alas meni. Ihan hyvää, oikeastaan.
27
Täällä on pelaajia monesta sukupolvesta, Pip!-pelistä aina vihaisiin tipuihin asti...

Kertokaapa: mitkä ovat teille olleet elämää suurempia pelejä? :)
28
Ravintolat ja ruokapaikat / Subway
kesäkuu 09, 2013, 16:27:33 ip
Kertokaa mietteet tästä amerikan ihmeestä!
29
Jäkätijäkäti / En olekkaan tyhmä!
kesäkuu 02, 2013, 21:02:21 ip
Kirjoitatko puhekieltä? Vai yritätkö jopa pikaviesteissä pitää kieliopista kiinni? "Chilifoorumi ei tietsä olekkaan mikään omg lol juttu vaan niinku siel o idiootteja jotka niinku vetää herneen nenään kun mä tietsä skriivaan tällai, hei..."
30
Muut harrastukset ja elämä / Me vs. Minä
toukokuu 24, 2013, 01:08:35 ap
Sosiaalisessa mediassa ja arjen keskusteluissa näkee ja kuulee ihmisiä, jotka elävät hyvin selvästi "me" -moodissa, ja sitten taas heitä, jotka ovat jopa perheellisinä yksilöllisessä moodissa. Miten sinun laitasi - ja miksi?