Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Aji Inferno

Sivuja: [1] 2 3 ... 19
1
Foorumin & Infernon tietosivujen kehittämisideat / Chilifoorumi 20 v
« : Helmikuu 13, 2017, 23:32:10 ip »
Chilifoorumimme täyttää tänä vuonna 20 vuotta!

Paljon on tapahtunut vuosien varrella. Muistan itse aivan ensimmäisenkin foorumimme, joka hädin tuskin toimi. ;)

Matkan varrella on maailma muuttunut monin tavoin. Esimerkiksi sosiaalista mediaa mallia Facebook ei tuolloin 1997 ollut olemassa kuin enintään jonkun villeissä unissa. Nettifoorumien suosio on kärsinyt somen (= sosiaalisen median) tullessa osaksi ihmisten arkea. Siksi haluaisin kuulla mielipiteenne siitä, millä tavoin chiliharrastusta voitaisiin parhaiten edistää tulevaisuudessa.

2
Valmisruoat / Kanansiivet mallia kypsät
« : Helmikuu 12, 2017, 02:25:56 ap »
:POUTUN NAGA JOLOKIA HOT WINGS  :chili: :fire:

Odottamaton romanssi massavalmistaja Poutun ja Poppamiehen välillä on tuottanut kahdet lämmitystä vaille valmiit hot wingsit kaupan hyllyille. Testasin ensin niistä vahvemmat, eli nagasiivet.

Kuten pelkäsinkin, nagaa näissä ei ole kuin maussa. Tulisuusaste on taas ruokataviksille sopiva "hiukan lämmittää". Mukana tulevaa BBQ-dippiä en kokeillut, koska en pidä makeista BBQ-kastikkeista. MUTTA: jos unohdetaan tulisuuden vähäisyys, maku näissä on kerta kaikkiaan kohdillaan! :) Ehdottomasti parhaat maistamani tämän lajin wingsit, ja sikäli Aji Infernon suositus! Päälle kun ripottelisi vähän vaikka nagajauhetta tms, niin poistuisi viimeinenkin valituksen aihe... ;)

3
Ravintolat ja ruokapaikat / Wingsit - missä parhaat?
« : Tammikuu 27, 2017, 00:44:42 ap »
Harvahan asia voittaa kunnon hot wingsejä, mutta mistä niitä löytäisi? Teemaa on käsitelty täällä satunnaisesti, mutta otetaanpa kanailu vakavammin!  :chili: :chili: :chili: :fire: :fire: :fire:

4
Muut harrastukset ja elämä / Älypuhelimet ja tabletit
« : Tammikuu 10, 2017, 00:43:12 ap »
Kokemuksianne, kirouksianne ja vinkkejänne näiden kirottujen vehkeiden tiimoilta!

5
Muut harrastukset ja elämä / Yleinen valokuvauskilpailu, tammikuu 2017
« : Tammikuu 08, 2017, 20:06:26 ip »
Tammikuun valokuvakilpailun aiheena on "...Sillä pimeä on yö ja täynnä kauhuja!".

Tulkinta vapaa!

Säännöt alla:

§1 Kuva on itse otettu kisakuukauden aikana ja liittyy annettuun aiheeseen.
§2 Kuvan voi nimetä tai selitellä, mutta se ei ole tarpeen. Kuvaustiedot voi laittaa mukaan jos haluaa.
§3 Kommentointi Yleisen valokuvakilpailun kommentointiketjuun, äänestyksen alettua kommentointi kisaketjussa sallittu.
§4 Äänestys seuraavan kuukauden 1. - 5. päivä. Äänestys on kaikille avoin.
§5 Voittaja järjestää seuraavan kilpailun ja päättää aiheen, saa osallistua itse ja toimii ylituomarina. Voittaja ei saa ratkaista tasapeliä omaksi edukseen.

6
Muut harrastukset ja elämä / Sosiaalinen media chilissä
« : Joulukuu 18, 2016, 23:15:59 ip »
Maailma on muuttunut paljon sitten chilifoorumin perustamisen (siitähän on jo jotain 16..17 vuotta!). Tällaisten perinteisten web-foorumien suosio on monilla alueilla laskenut väen siirtyessä trendikkäämpään ja nopeatempoisempaan "some"-viestintään, tämän hetken parhaina esimerkkeinä ehkä Facebook ja Instagram. Kaikissa näissä on puolensa. Kertokaapa omia ajatuksianne siitä, miten haluaisitte chiliväen viestinnän jatkossa tapahtuvan - ja miten ei.

7
Muut harrastukset ja elämä / Statuksesi
« : Joulukuu 18, 2016, 23:08:24 ip »
Ihan mielenkiinnosta taas kysymys chiliporukan tämänhetkisistä taustoista.

8
Valmisruoat / Chilikurkut! Chile throats!
« : Marraskuu 16, 2016, 19:22:28 ip »
Nythän on niin, että nasse-setä on hyyyyvin vihainen.  :chili: :fire: Koska aivan mahtavimmista loistavimmat Penan 3 litran chilikurkkupurkit jäävät kuulemma vanhenemaan Chilitarvikkeen takahuoneisiin, eikä niitä löydy oikein mistään marketeistakaan. Mikä kumma tämän aiheuttaa? Eikö jengi ole niistä tietoinen, eikä siksi osaa edes etsiä tai pyytää kauppiaita ottamaan valikoimiin..? Niitä oli tänäkin satokautena tarjolla jos jonkinlaisia, aina miedohkoista (mutta silti erinomaisista) peruschilikurkuista aina habaneroon, nagaan, rocotoon (!), lemon dropiin, jne jne. Hain Turun Chilitarvikkeesta pari tölkkiä talteen. Siellä on niitä yhä, eli laittakaa nyt ihmeessä tilausta, jollette pääse itse paikalle! Voidaan noutaa myös muista myymälöistä ilman lisäkuluja.

Varoitus vain: noihin jää pahasti koukkuun! :D

9
Ravintolat ja ruokapaikat / Lentokenttäradan chiliruoka
« : Syyskuu 16, 2016, 22:27:41 ip »
Tiedoksi kaikille pääkaupunkiseudun chilisteille (ja vierailijoille). Vantaalla, Martinlaakson aseman kupeessa lentokenttäradalla on hiljan aloittanut hyvin vaatimattoman näköinen punainen pyörillä siirreltävä "take away" -kiinalaisruokapaikka. Ei siis syömäpaikkoja, vain tuo traileri. Päätin kokeilla!

Ja kyllä totisesti kannatti!! Ystävällinen, hyvin suomea puhuva kiinalaistyttö valmisti mitä herkullisimman naudanliha-nuudeliannoksen silmieni edessä juuri toiveideni mukaan, eli aidosti tulisena!  :chili: :fire: :D  Oli hienoa päästä seuraamaan annoksen valmistuminen aivan tuoreiden raaka-aineiden pilkkomisesta yms. asti, eli annoksen hinnalle (7,90 - tyypillisesti nuo ovat 8,90..9,90)  tuli taivaallisen makuelämyksen lisäksi muutakin. Mukavaa keskustelua Kiinan eri alueiden ruoista, mahtavat tuoksut vain runsaan metrin päässä valmistuvasta wokista, ja aivan harvinaislaatuisen upea palvelu.

Kun tuo tyttö luovutti annoksen säteilevän hymyn kera ja pyysi, että kertoisin paikasta toisillekin, oli päivänselvää, että sen teen! :)

Koordinaatit: lentoaseman kehäradalla Martinlaakson asema. Kävele kahden kilpailevan kebabpizzapaikan välistä ohi. Älä mene Martinlaakson ostoskeskukseen, vaan löydä sen pääoven edustalla, aivan bussiaseman kyljessä, tuo punainen syntisen loistavan ruoan traileri! :)

10
Mausteet / La Costenan tölkkiserranot?
« : Syyskuu 05, 2016, 22:28:53 ip »
Minkä helvetin takia tuota kaikkien tölkitettyjen chiliherkkujen ylivoimaista kuningatarta ei sitten kerta kaikkiaan tunnuta saavan Suomeen..?!! Etenkin, kun sitä OLI saatavilla Suomessa ihan marketeissakin aivan chiliharrastukseni alkuaikoina 90-luvun loppupuolella! Mistä mättää? Ketä ei kiinnosta? Haloo, Poppamies!  :fire: :chili:

Parempaa ei juuri ole! :)

11
Valmisruoat / Pakaste- ja valmissushi
« : Syyskuu 04, 2015, 03:04:26 ap »
Tässä jotenkin olen jäänyt viime aikoina koukkuun sushiin (josta en niin ihmeemmin pitänyt aiemmin). Laiskana olen tutkinut ihan uteliaisuuttani kauppojen pakastesushivalikoimia. Erot ovat valtavia...

Selkeästi parasta - ja oikeasti todella maukasta - yhdelle hengelle tarkoitettua sushikattausta on löytynyt, kaupasta riippuen, vajaan 6 tai 7 euron hintaan brändiltä "World of Fingerfood". Noin 225 gr. Toimii, kaikin tavoin, ainakin itselleni. Näitä on näkynyt S-ryhmän kaupoissa vaihtelevin hinnoin.

Tuon kun antaa sulaa huoneenlämmössä sen suositellun noin 3 tuntia, niin kyllä toimii! Pakkauskin on tarjoilun kannalta mainio! Mikrolämmitystä en ole kokeillut.

Muitakin vaihtoehtoja löytyy. Kaikki kalliimpia ja (Pirkka-sushia vielä kokeilematta) myös omaan makuuni äskeistä huonompaa. Selvästi kehnoin löytämäni pakastesushi löytyi K-ryhmän kaupasta isona ja kalliina pakkauksena. Se oli kuivaa ja mautonta. Kokeilin myös kallista 225 g, eli yhden hengen versiota K-kaupasta. Ei se huonoa ollut lainkaan. Vain aivan ylihintaista...

12
Valmisruoat / Kotimaiset habanerokurkut
« : Elokuu 15, 2015, 01:37:52 ap »
Koska Penan nagakurkkuja ei (tähän kyynelvana...) nähtävästi ole enää saatavana kunnon isoissa peltipurkeissa, olen odottanut sitä "lähinnä vastaavaa" eli habanerokurkkuja kuin sitä kuuluisaa kuuta nousevaa! Ja nehän sitten löytyivät eilen Chilitarvikkeen hesan toimipisteestä Kalliosta! Eikun pari ISOA tölkkiä mukaan!

Miltä siis maistuu?! Jo noiden "perus" chilikurkut ovat oikeastaan varsin hyviä maultaan ja potkuakin on sen verran, että moni tuttuni ei niihin edes kajoaisi - ja itselleni tulisuutta on, vaikka miedonlaisesti, silti ehkä ihan riittävästi. Eli hyvä tuote! 

Habaneroversiolta sitten tietysti odotti jotain muuta ja enemmän!

Kuten c. chinense -chilillä maustetusta tuotteesta sopii odottaa, jo ensituoksu + maku ovat aitoa karibialaista chinensemeininkiä. Maku onkin erittäin hyvä, siltä osin ei minkäänlaista valittamista!

Entä potku?

Niin, siinä tullaan hiukan jänniin kysymyksiin. Ei tätä voi missään nimessä "tulettomaksi" väittää. Kuten sanottu, varsin moni tuntemani ihminen ei uskaltaisi edes maistaa tätä, tai joutuisi maistettuaan oikeasti "vaikeuksiin". Ehkä tämä on lopulta aika sopivasti tulinen jopa monen tutun silmissä "tulennielijä" meikäläiselle. Näitä kun voi syödä isommankin annoksen nautinnolla - ja session päätteeksi suussa kyllä lämmittää varsin mukavasti! :)  Saman valmistajan nagakurkuissa tulisuusaste on paljon korkeampi. Niitä ei ns. tavis enää voi syödä. Itselleni pari, korkeintaan kolme, sellaista oli se täydellinen kerta-annos. Ehkä pidän niistä hiukan näitä enemmän, mutten maun tms. takia. Vain nagan helvetillisen potkun vuoksi.

Voisin itse lähettää näiden valmistajalle palautteena jotain malliin "lisätkääpä vielä hiukan habaneroa tölkkiin", mutten lähetä. Sillä vaikka tuote sillä parantuisikin hiukan minulle ja kaltaisilleni todella tulisen ruoan ystäville, se hyvin luultavasti samalla menettäisi liian paljon ns. tavis-ostajia chiliin ei-niin-tottuneista. Tämä tuote lienee lähinnä tulisinta, mitä Suomessa tällä hetkellä voi kaupallisesti edes jotenkin järjellisesti myydä ns. suurelle yleisölle. Ja luultavasti liian tulista marketteihin. Tauno ja Tyyne Tampio, perustavikset kun aina äänestävät valituksillaan nämä jutut nurin....

Silti, vaikka ihan noiden tampioiden kiusaksi, voisimme porukalla pyytää lähimarkettejamme ottamaan myyntiin Penan Habanerokurkkuja (tai muitakin chilikurkkuja) - etenkin, jos niissä jo myydään suomalaista tuorechiliä!

13
Aloittava yritys on tehnyt huokean kasvihuoneiden etätarkkailuun (kännyköillä yms) tehdyn systeemin, joka julkistetaan ensi viikolla. Tiimi on monikansallinen ja he innostuivat suunnattomasti Suomen chilimeiningistä! He haluaisivat esitellä ratkaisunsa medialle oikeassa suomalaisessa kasvihuoneympäristössä otetuin kuvin. He myös etsivät kumppaneita testaamaan ja parantamaan laitetta, eli kertokaapa kiireesti jos mielenkiintoa on! Vaikkapa yksityisviestillä puhelinnumeroineen, jonne nuo voisivat soittaa - välitän tiedot heti heille. Huom: äärettömän mukavia nuoria tyyppejä, mutta puhuvat vain englantia.

Että tässä nopealle tilaisuus saada vaikka high techiä kasvariin! :D

14
Valmisruoat / Felix Hellfire chilimaustekurkut
« : Kesäkuu 04, 2015, 00:29:05 ap »
Kuten arvata saattaa, ei näillä kenenkään kitalakea polteta, mutta ihan perushyviä kurkkuviipaleita pienellä lämmöllä arkiruoan sekaan. Penan nagakurkkuja tulee kyllä aina ikävä...

15
Valmisruoat / Paras salami: Spianata Calabriese
« : Kesäkuu 04, 2015, 00:26:17 ap »
Tämä vain Calabriassa, Etelä-Italiassa valmistettava erikoissalami tunnetaan melkoisesta tulisuudestaan, litteäksi puristetusta ulkomuodostaan ja mahtavasta maustaan! Sitä ihtiään myyvät ainakin Vantaalla Jumbon S-Marketin makkarakoju ja Myyrmannin K-Citymarketin vastaava myyntipiste. Kannattaa kysyä varmuudeksi, onko kyseessä se oikeasti tulinen versio, sillä ainakin Vantaan Jättijaossa myivät saman näköistä ja -nimistä mietoa versiota, joka tietenkin oli itselleni aikamoinen pettymys odotusten oltua ihan muualla.

Pyytäkää leikkaamista superohuiksi siivuiksi - ja se on sitten siinä. Ei muilla leikkeleillä juuri jakoa! :)

16
Valmisruoat / Saarioisten salamisalaattiateria chilpotlella
« : Toukokuu 10, 2015, 16:53:14 ip »
Tällainenkin sitten tuli. Salaminpaloja ja makaronia yms plus yllättävän tujua chilpotlea (suussa tuntui lämpö jälkeenpäinkin). Itselleni positiivinen ylläri, maku hyvinkin ok luokassaan ja kerrankin sana "tulinen" on muutakin kuin tavisten miellyttämistä. Taidan ostaa toistekin.

17
Ravintolat ja ruokapaikat / Hesburger
« : Huhtikuu 27, 2015, 10:56:27 ap »
Vinkiksi: lähinnä Turun seudulla myytävä hesen kebabtortilla on sekä oikein maukas, että jopa ihan mukavasti potkiva! Millähän ilveellä tuon saisi esim. hesan seudullekin myyntiin?

18
Mausteet / Heinzin uudet chilikastikkeet
« : Maaliskuu 14, 2015, 20:06:23 ip »
Ostinpa niistä vahvimmiksi luvatut, eli Peri-Perin ja Hot Chilin. Jättivalmistajan tuotteiksi yllättävänkin hyviä. Mitään Blair'sin Death-tasoja ei toki hätyytellä edes Hot Chilissä, muttei toisaalta monien superväkevien pahaa makuakaan. Molemmissa näistä on melko terävä annuumin maku, muttei etikkaisuutta, ja sen verran erilaisia ovat maultaankin, että molemmille löytyy käyttöä. Potkua on kummassakin sen verran, että Teuvo ja Tyyne Tampio eivät näitä varmasti pysty syömään - eli ihan oikeita chilisooseja! :) Korvaavat useissa tapauksissa hyvin ketsuppiviritelmät.

19
Kertokaapa rehellinen palautteenne! Halusimme tehdä SEN chilikirjan, joka käsittelisi kaiken ja mahdollisimman hyvin, mutta aina jää väistämättä parantamisen varaa, eikä rajallisiin sivuihinkaan mahdu kaikkea toivottua. Etenkin kriittisissä vastauksissa toivon perusteluja, jotta mahdollinen tulevaisuuden "Vielä Chilimpi Kirja" (tai ulkomaankäännökset) olisi paras mahdollinen! Kiitoksia - ennen muuta kaikille teille, jotka kirjan olette hankkineet! :)

20
Valmisruoat / Nagakurkku!
« : Elokuu 18, 2014, 19:53:58 ip »
Chilifestien Heinän Penan osastolta löytyi, kuten toivoinkin, eräs suurimmista chilinautinnoista, mitä olen vielä kohdannut Fassen tiettyjen naga- ym. juttujen lisäksi... Eli nagasäilykekurkut. Niitä kun ei ole enää näkynyt aikoihin ainakaan hesan tienoon marketeissa. Syykin selvisi: ilmeisesti kysynnän vähäisyydestä johtuen (vai ovatko kaupat hinnoitelleet ne ulos?) nagakurkkujen tuotanto isoissa peltipurkeissa on lopetettu... :( :( :( Paljon pienemmissä lasipurkeissa niitä nyt sitten sai, vaikken ole niitäkään nähnyt hesan marketeissa. Oli pakko ottaa mukaan kolme purkkia!! :D Mutta: parhauden parhautta. Pyytäkääpä itse kukin näitä kauppiailtanne valikoimiin, sillä maku on jotain aivan muuta kuin siellä täällä myytävissä "chilikurkuissa"! Entä, onko potkua? En vielä ole avannut yhtään näistä pienistä lasipurkeista, mutta ainakin vanha "tynnyritavara" oli jokseenkin täydellinen yhdistelmä huiman hienoa makua ja todellista tulisuutta! Niitä ei voinut olla syömättä liiankin monta putkeen! :D

Sivuja: [1] 2 3 ... 19