Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Amd

Sivuja: [1]
1
saisiko jostain tuollaisia , voisivat olla käyttökelpoisia, esim haban kuva,thaikun kuva yms..


testing....





ääh, pitäs muokata taustaa....

2
Muut harrastukset ja elämä / Pokeria, anyone?
« : Heinäkuu 07, 2006, 14:00:59 ip »
Onkos meitä montakin täällä jotka tykkäävät korttia lyödä? Tulkaahan tänne kertomaan kaikesta pokeriin liittyvästä.
Itse pelaillut erilaisia kasinopelejä jo noin 8 vuotta, mutta vasta nettipokeribuuumin tullessa on pelitunnit lisääntyneet dramaattisesti.
talvi ja kevät meni opiskellessa teoriaa ja strategiaa, nyt on kesällä tullut pelattua liveturnauksia ja joskus rinkiä, syksyllä sitten taas Koneen ääreen grindailemaan..

tarkoitus olisi ennen syksyä käydä pelaamassa pietarissa ainakin kerran, mikäli emännän lomat sopivat omiini.

3
Edistyneempi chilinkasvatus / Latvonta
« : Tammikuu 31, 2006, 00:11:30 ap »
Haluaisin ottaa piston limosta joka on melko korkea.voiko päälatvan napsaista pistoksi, vai mitä chili siitä tykkää?

4
Kodin mausteinen kokkaus / Dave's insanity salsa
« : Tammikuu 20, 2006, 19:58:22 ip »
ei löytynyt threadia tästä vielä, joten laitetaanpa ranttaliksi.


326,000 Scoville California Habanero! This salsa has a great flavor and an awesome slow burn. Tomato Sauce, Onions, Red Savina Habanero, Pineapple Juice, Thai Chiles, Garlic, Cilantro, Spices, Salt. Heat 10. Bottled in 12oz, per oz €0.62 heat 10

http://www.pepper-king.com/shop/product_info.php?cPath=46&products_id=94


hahaaa, kaikkien salsojen äiti, ellei olisi niin pahaa. joku omituinen sivumaku, ehkä cilantro( ei muista mikä se oli suomeksi =P, selleri tms?)

tulisuus on kyllä sen kympin verran, tortillat muuttuvat kunnon mätöksi kun tuota ruiskaisee sekaan ruokalusikallisen. jos suomalaisen maun mukaan maustetut salsat olisivat näin tulisia, nin ei tarvisi tilailla...

5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Amd:n Aijit
« : Marraskuu 07, 2005, 23:47:33 ip »
Laitoin tuossa pari päivää sitten jo ekoja lajikkeita itämään. kivivillan kätköihin upposivat co4896, grif 9345, limo, locato, canario, Red uganda habanero, capucchino habanero sekä lemondrop.
jokaiseen kuutioon laiton 2 papua, ja kuutiot minikasvihuoneeseen jossa sentin verran vettä pohjalla keittiön pöydälle loistareiden alle. tuosta sitten siirretään niitä alustoihinsa kunhan osoittavat elonmerkkejä. kunhan saan lisää kuutioita, alkaa isompi idätysurakka, kun noin 10-15 lajiketta tarvii laittaa tulemaan lisää. (fasse <3)

päivityksiä seurannee.

6
Kodin mausteinen kokkaus / Los Chili
« : Lokakuu 19, 2005, 18:55:11 ip »
400g jauhelihaa
4 sipulia
1dl tölkkijalapenolientälientä
maissia tölkki
chilipapuja tölkki
pkt pekonia rapeana
ehkä pari paprikaa
jonkin verran (habanero) ketsuppia.
noin prk jalapenoja ja tomaattia.molempia yhtä paljon.
pinnalle raakaa sipulia ja sinihome/cheddar raastetta

Paista pekoni.Paista jauheliha ja sipuli pekonin rasvassa. laita kaikki ainekset kattilaan tai  pataan , ja .sitten kaivat kaapin perältä grillimausteen, suolan chilijauheen/jauheet ja valkosipulin,niitä joukkoon, kunnes tuoksu alkaa oleen kohdillaan.sitten vielä hieman lisää. anna ruoan hautua kattilassa vähintäänkin niin kauan kuin jaksat odotella.4h on jo kiitettävä suoritus, 8 h alkaa oleen just eikä melkein.

testataan maku, ja katsotaan koostumus, jos tarvii, niin tilkka jauhoja veteen, ja seos pataan, ja antaa kiehua vielä hieman, että jauhot kypsyvät. Jos sinulla on oikea valurauta- tai savipata, aina parempi, suutarin lapsellakaan ei ole kenkiä, niinpä kokillakaan ei ole pataa.kattila käy hyvin.

Pinnalle rouhitaan juustosta palasia omien taitojen mukaan, myöskin vaalea leipä kuuluu tähän ruokalajiin.


Niin.chili ei ole kastike, se on ruoka kokonaisuudessaan, jätetään ne riisit ja makaronit pois, ettei cowboyt ja panchot nouse haudoistaa.

7
Edistyneempi chilinkasvatus / kimppatilaus...jostain
« : Lokakuu 17, 2005, 14:18:25 ip »
voisi kokeilla taas tällaista.paikka ei vielä oletiedossa, mutta pepperworld, extremefoods yms olisi hyvä paikka varmaan..

jos joku on tilailemassa, niin yhteyttä voi ottaa minuun, niin tulen jakamaan postikuluja mielelläni..

8
Ravintolat ja ruokapaikat / Vaasan (Ravintolat)
« : Lokakuu 16, 2005, 16:36:26 ip »
Jos seinäjoellakin on jo oma threadi, niin sitten pitää vaasan saada omansa.

Aloitetaan pizzaravintola Bistro me:stä. ravintola on jossain juna aseman lähettyvillä, itse ainoastaan tilaillut sieltä ruokaa.

Listalla ei muita silmään osuvia ollut, mutta rulllapuolella löytyy pari mielenkiintoista tapausta.
 
volcanrulla: kebap, kinkku, jalapeno, salaatti, kastike - 6€

tästä se kaikki alkoi.ekan kerran tilatessamme tämän rullan, luulimme sen vaan olevan tulisuudeltaan pizzajalapenohässäkän luokkaa.Sisällä on kuitenkin jallua sen veran tarpeeksi, että kavereilta on jäänyt syömättä.Maku ei kärsi säilykejalapenon takia yhtään, aivan loistavan makuista ja iso annos.

Hotbedrulla: Kebap, jalapeno, cayennepippuri, salaattikastike. - 6€

kuivattua cayenneä, tulisuus aika hyvä, mutta kinkun puuttuessa otan mieluummin volcanon.

parasta kaikessa on palvelu, ruoat tulevat nopeasti, ja jo muutaman tilauksen jälkeen muistavat osoitteen, minne tuoda, kunhan tilatessa mainitsee sukunimen edes =P

pizzoja ollaan muutama kerta tilattu, mutta ne nyt maistuvat samalle aina.


-----------------------------------------------------------------------------------------

Vaasasta olisi mukava tavata muita chilipääpariskuntia, ja viettää aikaa nauttien hyvästä (ja ennenkaikkea tulisesta) ruoasta, ja chilien kasvatuksesta.

aika heikkoa on kyllä vaasan tarjonta tulisessa ruoa'ssa, mutta sitä vartenhan on omat mausteet, jos kokilta ei löydy ruutia hihasta =P

9
Edistyneempi chilinkasvatus / kaikea kivaa
« : Syyskuu 03, 2005, 17:50:33 ip »
kahlasin hieman wikipedia jaa muita ja jotain linkkejä löysin.

http://www.sweatnspice.com/hottest_sauces.php

http://www.thescarms.com/hotstuff/pepperfacts.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Naga_Jolokia_pepper

http://en.wikipedia.org/wiki/Capsaicin

löytyykö keneltäkään 16 milj scovillen dippejä kotoaan?

10
Erikoisuudet / helppo sipulikeitto
« : Toukokuu 09, 2005, 13:08:40 ip »
tein tällaisen sopan emännälle töihin:

4 pientä sipulia
sen verran lihalientä, että juuri peittyvät
suolaa, sipulijauhetta, valkosipulia,2 kpl apachea

sipulit reiluiksi paloiksi, väri kattilanpohjalta öljyn kera, lihaliemi päälle, ja keittää minkä kerkeää, itse hauduttelin pari tuntia.
lautaselle keittoa, sihen päälle vaaleaa leipää, jossa on basilikaa ja parmesaania, ja ääntä kohti.

ei maistunut chili, ellei osunut pala suhun, jolloin se kyllä poltti.kannattanee laittaa chilijauhoa.savuchilijauhe on varmaa ihan pop.

11
Kodin mausteinen kokkaus / säilöminen etikkaliemessä
« : Toukokuu 05, 2005, 20:08:56 ip »
ajattelin laittaa marjoja, jotka eivät maistu niin hyviltä etikkaliemeen, siis sellaiseen missä kaupankin jalapenot lilluu.onkohan tuolle mitään hyvää reseptiä? tuskin se vissiin pelkkää etikkaakaan ole  

edit:löysin tumpin postaaman reseptin jamie oliverilta, mutta tuo ei taida olla se ihan tavallinen...

12
Päiväkirjat ja fotoalbumit / rehuni
« : Huhtikuu 13, 2005, 16:02:18 ip »
http://Amd.overgrow.com/view/apache-hedelm-t.jpg

http://Amd.overgrow.com/view/apache2.jpg

http://Amd.overgrow.com/view/chillin--.jpg


Siinä on muutama kuva apacheista, jotka löysin taimitarhasta.
muut ovat vasta itämässä, joten niistä kuvia myöhemmin...
päivisin nautivat auringosta pihalla,ja yöllä ovat sisällä.
harmi, etten omista natikkaa enää.
eiköhän pian ala sellaiset ilmat, jotta kelppaa möllötellä ulkona.

13
Edistyneempi chilinkasvatus / apachen vegen jatkaminen
« : Huhtikuu 12, 2005, 07:56:44 ap »
eli satuin löytämään paikallisesta taimitarhasta 2 kpl apachen taimia, jotka ovat noin 20 cm korkeita, terveen näköisiä puskia.
ongelmana on vain se, että siinä on jo muutama hedelmä, osa on jo punaisia ja osa vasta vihreitä.kukkia on myös, joita olen yrittänyt nyppiä.
kasvi on nyt ikkunalaudalla, mutta sehän alkaa automaattisesti kukkimaan? siinä?
kaapissa olisi tilaa, mutta miten chileillä toimii vegeen takaisin laittaminen, jos hedelmiä pukkaa, kun haluaisin puskien olevan hieman isompia ennen kukittamista...?
pistoja olisi tarkoitus ottaa myös tuosta, mikäli juurtuvat.

14
heippa.

eli tuollaiset laitoin exoticgardenista tilaukseen pari päivä sitten.onko tietoa lajikkeista(nevahööd itse) mahtavatko sopia aloittelijalle?
hieman myöhässä taidan olla, jos meinaa ulkona kukittaa vai mitä meinaatte?huomasin juuri, että teillähän on täällä tori, mistä olisi pistoja voinut ostaa, enpä huomannut tuotakaan ennen kuin tilasin.

kuinka pitkä vegeaika chileillä yleensä on, jos ehtisi hieman kasvattaa pituutta, ennen kuin aloittaa kukinnan.
kukitusta pari viikkoa niin veisi sen sitten ulos kukkimaan, ja tuottamaan marjoja...

laitan jotain päiväkirjantynkää miten voivat, kunhan saapuvat.
kiitos mahdollisesta avusta jo etukäteen.

ps:yritin etsiä nooista tietoa, mutta aika nihkeästi tuntui löytyvän.sori jos on kysytty aikaisemmin.

Sivuja: [1]