Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Riiviö

Sivuja: [1]
1
Kahvipaketteja kertyy hirmuisia määriä, ja viime vuonna maitopurkeista tuli hometta kasvualustoihin, sinänsä harmitonta, mutta haitallista hengitettynä...
   Eli mittasin juuri juhlamoka-pussin, ja tilavuus ylelliset 1,5litraa antaa ymmärtää, että pikku chilikasveille tuossa onkin koko esikasvatusajaksi tilaa. Yhdistettynä styroksisiin kalalaatikoihin saadaan 0%hukkatilaa, 100% kasvutilaa? Nytpä täti laittaa kahvipussinpesuohjelman käyttöön, vai sopiikohan kahvinporojäänteet chilin lannoitukseen...? Typpeä ne sisältää kyllä reippaasti, papuja kun ovat... ::)

2
Chililajikkeiden arvostelut / Chiluacle Negro
« : Maaliskuu 17, 2010, 18:10:45 ip »
Sain tätä herkullista lajiketta viime syksynä pari hedelmää, ja totesin erittäin herkulliseksi. Paprikamainen, tumma hedelmä maistuu tuliselle paprikalle, on makea ja kohtuullisen mieto. Jostain syystä otin siemenet tarkasti talteen, ja taimia on reilu määrä kasvamassa = suosikkilajike!

3
Foorumin & Infernon tietosivujen kehittämisideat / Kimppatilausosio
« : Maaliskuu 04, 2009, 11:21:17 ap »
Taas täälä hyvien(?) ideoiden kanssa. Voisko Torille laittaa pysyvän kimppatilausosion, jos ihmiset haluais jotain tilailla ulkomailta, niin sais helpommin ja samoilla lähetyskuluilla useammankin siemenet?

4
Kodin mausteinen kokkaus / Habaneromajoneesia ja palvattua heppaa
« : Helmikuu 19, 2009, 19:08:11 ip »
Majoneesin ystävänä tein palvin kaveriksi habanerojauheella maustettua majoneesia.
 Eli yksi muna, Dijon-sinappia ja liraus sitruunamehua isoon mukiin ja sauvasekoittimella pöristellään sekaisin, sitten kaadetaan sopiva määrä öljyä vähitellen joukkoon ja pöristellään edelleen. Lopuksi laitoin sekaan noin 1/2tl habanerojauhetta, ja laitoin sörsselin jääkaappiin. Olen nyt neljä päivää tehnyt paahtoleipiä, joihin ensin majoneesia reilusti ja päälle heppavainaata, ja majoneesi on parantunut päivä päivältä... Huomenna se olisi luultavasti jo ollut syömäkelvotonta, onneksi loppui tänään... ;D
   Pitää kokeilla jollain kastikkeella toisen kerran kun se maku olisi paremmin irti heti siinä majoneesissa, ei tarvis odottaa ensin paria päivää ruokamyrkytyksen pelossa...

5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Riiviön chilit
« : Tammikuu 26, 2009, 10:59:56 ap »
Noniin, nyt ne on kylvetty. Ja joudunkin nyt pyörtämään pyhät puheeni, idätys tapahtuu kellukkeella, kiitos Chilivaarin oivien myyntipuheiden... Kellukkeessa on 25 ruutua ja yhdessä on tavan vihannespaprikaa, yhdessä linnunsiemenistä tullut annuumi, yhdessä mutsin keräämä erä, joka on joko Early Jalapeno tai pube 1492... se selvinnee karvamäärän perusteella myöhemmäs vaihees... Yhdessä ruudussa on sekalaiset siemenet timpalta, ja sitten tuleekin lista noista ihan oikeista...
Rocoto Aji Picante pube
Rocoto Grande pube
Rocoto Manzano pube
Aji Cristal bacca
Criolla Sella bacca
Locato pube
Bhut Jolokia chinense?
Lemon Drop bacca
Goat´s Weed ann.
Short Yellow Tabasco ann.
Bishop´s Crowne bacca
Inca Red Drop bacca
Champion bacca
Thai Chili ann.
Pi 260560 bacca
Pi 441551 bacca
Spanish Red ann.
Hungarian White Wax bacca?
C.Exile villi (Capsicum chacoënse var Exile)
Bolivian Rainbow ann.
Aji Brown chinense
  Yhteensä siemeniä meni kellukkeelle noin 170, josko pari selviytyis hengissä huonosta hoidosta huolimatta...

6
Muut harrastukset ja elämä / Lempi siiderinne?
« : Tammikuu 20, 2009, 10:41:17 ap »
Kun en itse juurikaan olutta juo, niin kysynkin kiusallani, mitä siideriä muut juo? Itse juon usein ranskalaista siideriä kun niillä on maailman tiukin lainsäädäntö, eli siideriä on vain omenasta tai päärynästä puristetusta mehusta käyttämällä valmistettu liuos, ei siis ruotsalaisittain että siideriin saa lisäillä vaikka pirtua... Siis ranskalaiset ja englantilaiset siiderit tarjoavat aitoja makuelämyksiä. Écusson on hyvä valmistaja ranskasta ja pakattu kuohuviinipulloon, ja löysin paikallisesta Alkosta myös hauskan englantilaisen (muistaakseni) sarjan lajikesiidereitä, jotka on siis yhden lajikkeen mehusta tehtyjä, niitä on hauska maistella.

7
Edistyneempi chilinkasvatus / Kokemusta talvikauden kirvantorjunnasta
« : Tammikuu 08, 2009, 22:50:09 ip »
Onko muut kokeilleet Bio-Kill ruiskutetta kirvoihin näin "ei-satokaudella"? Ruiskutin kerran ja kirvat delas, pari kasvia oli kyllä jo niin huonossa hapessa, että nekin delas :-\ Kun oli ihan heiveröisiä parin sentin alkuja täysin kirvojen peitossa...

8
Tee-se-itse / Kasvihuoneen tuuletusvempaimet
« : Tammikuu 08, 2009, 22:40:33 ip »
Tuli tuossa jossain vaiheessa ihme visio automaattisesta ISOSTA tuuletussäleiköstä kasvihuoneen seinässä. Ajatus oli että asennan noin 15senttiä leveitä pleksiliuskoja pystyyn niin, että ne ovat molemmista päistä keskeltä kiinni kääntyvässä akselissa ja sellainen normaali luukunaukaisu"iskari" kääntää kaikkia kuten sälekaihtimia auki ja kiinni tarpeen mukaan. Kuulostaako ihan ufolta?

9
Kodin mausteinen kokkaus / Rowanbranch pöytäkastike
« : Joulukuu 30, 2008, 15:50:29 ip »
Polkaisin tuossa eilen Keravalle ja matkalla kävin Myrskylässä SaFu kalansavustamossa ostoksilla ja siellä sattui kohdalle tällainen soosi. Sis. soija, hunaja, sokeri, pihlajanmarja, vadelma, valkosipuli, tomaattipyre, vesi, tomaatti, sipuli, JALOPENO, etikka, mausteet, yrttejä, muunneltu tärkkelys, vehnä, suola, säilöntäaine E211, emulgointiaine E405.
 Soosi on ihan hyvää, ei kovinkaan yhtäänkään tulista mutta paprikainen maku siinä on. Purkissa sitä suositellaan vaikka mille: Mauste-, grillaus ja marinointikastike riistalle, lihalle, linnulle, kalalle ja kasviksille.
  Tulisuutta voi kaiketi hieman lisätä jos marinoi ja grillaa, kalalle ihan sopivaa... (kalakin vielä maistuu ;))

10
Täti tahtoo. Tehdään sellainen osio missä on (vastaavasti kuin lajikearvostelut) jokaista lajiketta koskevat idätyskokemukset yhdessä... Sitten ei tarvi joka vuosi kertoa ihmisille erikseen ja yhdessä että lajien itämisessä on eroja ja että kaikki kilit eivät ole trooppisia vaan osalla on jopa mahdollisesti itämistä estäviä mekanismeja jotka täytyy purkaa esim kylmäkäsittelyin tms. Jos kyseisen osion kyhää sopivasti kasaan voi se toimia myös enklannin kielisille ystäville apuna, siis koodistoa temp. month days yms voisi käyttää vai mitääh? Täti ei taaskaan v...ile, täti NEUVOO... ::)

11
Kodin mausteinen kokkaus / Silliä pepperonilla
« : Joulukuu 06, 2008, 22:52:39 ip »
Isäntä äsken kokeili venäläisen sillilautasen varioimista ja teki seuraavanlaisen sörsselin:
  1dl kermaviiliä
  1dl majoneesia
  iso maustesillin kimpale
  puolikas suolakurkkua
  pari pepperonia silppuna
Kaikki pienittynä ja sekaisin...
Latoi keitettyä kananmunaa leivän päälle ja sörsseliä siihen päälle...
 Oli kuulemma peevelin hyvää.
Mietoa kai se on mutta voihan sitä säätää oman maun mukaan.
   1.1. Brunssille? :roll:

12
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Venezuela
« : Joulukuu 01, 2008, 12:44:58 ip »
Osaisko kukaan heittää Venezuelan saarille reissuun lähtevälle turistille sopivaa nimikkeistöä siis espanjaksi? että osais ostaa torilta mausteita joissa vois vahingossa tulla jotain hauskoja siemeniä mukana? Tyyppi sanoi ettei uskalla mitään marjoja käydä keräilemässä ettei vahingossa tuo mitään huumesiemeniä ja juutu tulliin... :roll:  Eikä siis ymmärrä chileistä muuta kun sen että se punainen siinä pihvin vieressä polttaa suuta... :wink:  Siis Chilpotle ja Habanero nyt varmaan toimii mutta muita nimiä?

13
Kaivelin tänään papukaijan sapuska pussista chilipalkoja ja meinaan laittaa niistä siemeniä itämään. Pötköt on suippoja noin 8cm pitkiä aika tulisia ja mielenkiinnolla odotan minkälaisia kasveja niistä mahtaa tulla... Ensi syksynä joku ystävällinen ja asiasta enemmän tietävä saa sitten kasvintunnistustehtävän :D

14
Kodin mausteinen kokkaus / Karkkia, tulista karkkia
« : Marraskuu 12, 2008, 21:26:03 ip »
Tänään keittelin vähän kovia hampaankatkaisukarkkeja.
   
   225g sokeria
     60g hunajaa
   1/2dl vettä        Keitetään 162 asteeseen siis kova-kuula-aste
   
   Itse käytän paremman puutteessa tai muuten vaan isännän Multimeter- sähkömittaria jossa on lämpötila-anturi aina 700asteeseen saakka...
 
    Kun massa on kovaa niin kaadan sen leivinpaperille jossa on ruokaöljyä. Parasta sijoittaa pellin päälle niin ei karkaa... :lol: Sekoitan heti kuumana sekaan
   3rkl lakritsauutetta jota ostin Mauste-mestasta lahdesta sekä
    2tl  suolaa ja
    1rkl cayennepippuria (määrä oli sellainen mieto kokeilu, extremofiilit laittaa sit nagajauhetta 2rkl)

   Mössäsin kaikki sekaisin hyvin rasvatut kumihanskat kädessä ja venyttelin taikinaa ja taitoin aina kaksinkerroin. Kun massa oli sopivan jäykkää aloin ohentaa toisesta päästä ja saksilla leikkasin pätkiä siihen samalle alustalle ja lopuksi laitoin palat siivilään ja ripottelin päälle
    1/2 dl tomusokeria ja ravirtelin paloja niin että eivät tartu toisiinsa...

 Pikkulikka kohta 3v halusi aina vaan uuden väkevän karkin mutta isompi likka ei sitten toista ottanutkaan :shock:
Suolan sijasta voi laittaa salmiakkia eli ammoniumkloridia, tietysti.
 Edit 25.11. Typo ja lisäys

15
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Lajike- ja lajipuhtaus
« : Marraskuu 11, 2008, 22:15:40 ip »
Haluaisin herättää hieman keskustelua lajikkeiden ja lajien erilaisten paikalliskantojen kylvösiemenen puhtaudesta. Koska tuntuu, että kuka tahansa voi ottaa kasvistaan siemeniä ja laittaa niitä ketjukirjeeseen emokasvin nimellä eikä kukaan kyseenalaista asiaa, niin tässäpä vähän ajattelemista:
   Lajike tai paikalliskanta yleensä risteytyy samanlajisten muiden kasvien kanssa helposti jos pörriäiset hoitaa pölytyksen. Jos samassa kasvihuoneessa tai parvekkeella on siis 30 eri sorttia joista puolet annuumeja ja toiset pubeja niin lajikepuhdasta kylvösiementä tulee vähän jos ollenkaan. Lajien välinen risteytyminen on ehkä mahdotonta jos ovat tarpeeksi kaukaista sukua mutta lajin sisällä ja varsinkin jos laji kaipaa ristipölytystä eikä ole siis itsepölyttyvä niin lähisukuinen, saman lajin eri kanta tai lajike on yleensä se toinen osapuoli...
   Puhdasta siementä saadaan vain jos kaikki lähiseudun kasvit ovat samaa kantaa/lajiketta.
   F1 lajikkeet eivät säily samanlaisina koska seuraavassa polvessa tulee esiin vanhempaispolven erot koska kasvit on risteytetty kahdesta erilaisesta linjasta jotta saataisiin tietyt ominaisuudet esiin.
   Joten tulevaisuudessa meillä on tosi paljon erilaisia sekamuotoja jos asiaa ei huomioida siementä kerättäessä... :?

16
Kodin mausteinen kokkaus / Kaniherkkuja
« : Marraskuu 08, 2008, 22:54:39 ip »
Tuli mieleen kun joskus telkkarissa näkyy meksikolaisia herkkuja mole negra kastikkeen kanssa ja siellä siis usein laitetaan kanaa tortillaan, niin minäpä taidan kokeilla kania kun niistä on meillä "hieman" ylituotantoa. Eiköhän tulisi herkkua...
   Ainoa vika on että tarvis kunnon suklaisen kastikkeen ohjeen kun telkassa ne aina on niin nopeita ettei ohjeita saa ylös...
  Siis vetoomus kaikille hyvästä ruuasta nauttiville chilistäjille; Laittakaa ohjeita joilla voidaan tehdä eläinkokeita :wink:

Sivuja: [1]