helmikuu 27, 2021, 05:28:55 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - ChiliRotta

1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Rotan Rehut
toukokuu 18, 2017, 23:13:12 ip
Heipä hei! Ajattelin koota tähän pientä kuvapäiväkirjaa kasvatuksieni edistymisestä kesän mittaan. Vähän päälle 11 neliön halpiskasvihuone on saatu kasaan (älkää ikinä ostako), ja myös kelien puolesta kasvihuonekausikin vihdoin jopa pääsee alkamaan.

Sitten niitä kuvia:Villichili-osasto, vasemmalta chacoense, tepin, lanceolatum. Aika riukuja kun ovat olleet talven pienellä kasvivalolla ja pienissä astioissa. Ehkä ne siitä innostuu, toivottavasti ei paljon kuitenkaan koska aika rytökasoja ovat jo nyt.

Citron, joka oli jo viime kesänä kasvihuoneessa. Mielenkiintoisen olomuodon sai talven aikana pienoiskasvarissa. Isompaa ruukkua kohta sillekin.

Jamaican bell, PI 497974. Ikää kolmisen vuotta, on kestänyt pakkasia ja ties mitä katastrofeja, sitkeä kaveri ja todella helppo kasvatettava.

Jamaican bellin saman ikäinen kohtalotoveri, joka koki alasleikkauksen ja pienempään ruukkuun istuttamisen viime syksynä, ja nyt näyttää tältä.

Poblanon (ancho) taimia, pääsevät pian suurempiin ruukkuihin nämäkin. Siemenet ronkittu viime kesän chilifestareilta ostetuista poblanoista.

Muita rehuja banaaneista sitrushedelmiin.
2
Chililajikkeiden arvostelut / Thaikku Annuum
heinäkuu 29, 2009, 23:17:03 ip
Juu, elikkäs kyseessä on joskus marketista ostettujen chilien siemenistä kasvatettu puska. Paketissa luki vain "Capsicum Annuum, alkuperä: thaimaa". Pieniä punaisia chilejä, ja aika helvetillisen tulisia ainakin vähän kokemattomampien suuhun. Pari kaveria veti kokonaiset naamariin, ja tuloksena vartin verran tuskanhuutoja, seinään nojailua ja runsasta kuolan sekä hien eritystä. Itsellänikin efektit vähän samansuuntaisia, vaikka aika tottunut chilinisti olenkin. Eipä ole perus-annuumit mitään tähän verrattuna. Onkohan olemassa tarkempaa lajiketietoutta tästä tapauksesta? Ohessa kuva "pikku" puskastani. Kasvatusteknisistä tiedoista sen verran, että 10 litran ämpärissä on kasvanut milloin milläkin lannoitteilla, välillä auringonvalossa ja välillä pikkunatikan loisteessa. Ikää kasvilla reilu 1,5 vuotta.