heinäkuu 08, 2020, 13:25:46 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - miikkaj

1
Tori / M: Koteloitu 400W natikka @ Tampere
helmikuu 05, 2012, 20:25:09 ip
Natikka jää ylimääräiseksi, ei riitä tilat enää kasvattaa yhtä isosti kuin ennen niin laitan tämän myyntiin.

Koteloitu, tehdastekonen valaisin. Ihan plug'n'play, eli ei tarvi mitään viritellä että saa toimimaan.

Lampun iästä ei varmaa tietoa, syttyy ihan normaalissa ajassa eikä pidä normaalia surinaa kovempaa ääntä.

(Huono) kuva: http://to.pic.fi/kuvat/Chilit/20120205_001.jpg

Nouto Tampereelta mieluiten. Toki lähetän vaikka Vladivostokiin jos ostaja maksaa kulut.

Hinta: 60 euroa.
Sposti: miikka.jaaskelainen@phnet.fi
2
Tori / M: 3 astian ebbipöytä (Tampere)
toukokuu 19, 2011, 19:54:08 ip
Chilit on siirretty nyt ulos ja tuo ebbipöytä pitäisi valitettavasti myydä pois kun remonttia aletaan tekemään tuossa huoneessa. Pöytä on tiellä.

Mitat: Pituus 135 cm, korkeus 75 cm, syvyys 55 cm. Runko kakkoskakkosta, pinnat pyöreäreunaista kuusipaneelia, käsitelty ruskealla sävyllä.

Mukaan hintaan kuuluu astiat, letkut ja vaikka vielä pumppukin.

Hintaa tällaiselle itse tehdylle on vaikea sanoa, joten menköön tarjouksien perusteella. Tarjoukset tähän tai yksityisviestillä. Mutta älkää nyt mitään 20 euron tarjouksia viitsikö  ???

Kuvat:

http://to.pic.fi/kuvat/Chilit/2011/chilipoyta_2.jpg
http://to.pic.fi/kuvat/Chilit/2011/chilipoyta_3.jpg

Nouto Tampereen Atalasta. Voipi mennä farkkuautoonkin penkit kaadettuna, en mene sanomaan.
3
Muut harrastukset ja elämä / Dartsin heittelyä
maaliskuu 15, 2011, 19:36:25 ip
Löytyykö forumilta ketään dartsia edes silloin tällöin harrastelevaa?

Itselläni on ollut olohuoneen nurkassa taulu kaappeineen nyt sen reilut puoli vuotta ja suht paljon on kavereiden kanssa heitelty. Yksin en juuri jaksa.

Tilasin tänään Englannista Bulls Advantage II -taulun ja pari settiä uusia tikkoja. Vanha, kaapin mukana tullut taulu kun on siinä mielessä huono, että tikat tuppaavat kimpoilemaan langoista usein takaisin.

Mitään en pro-touhusta tiedä, vaan on tosiaan tällaista kaljaillan viettoa tämä harrastukseni. Kumma kyllä, tällaiset perinteiset viihdykkeet vievät aina voiton Pleikkareista ym. Toinen ehdoton suosikki on Stiga-pöytälätkä mutta siitä ei tässä sen enempää :D
4
Tee-se-itse / TSI kasvihuone rivarin takapihalle
tammikuu 18, 2011, 23:04:21 ip
Vuosi on siinä vaiheessa että ruvetaan käärimään hihoja ja miettimään mitä ensi kesäksi keksisi. No, ostettiin rivarikämppä ja nyt pitäisi sitten pieni seinämallinen kasvihuone rakennella. Tarkoitus on tehdä alusta asti vain ja ainoastaan ebbikäyttöön tarkoitettu kasvari, joten rakenteet tehdään samantien huomioiden vesi- ja kasvatussäiliöt ja niiden vaatima tila. Kasvari tulee tuohon terassilautojen päälle, joten alajuoksut on helppo tehdä kiinnittämällä ne suoraan terassilautoihin kiinni.

Kasvihuoneen teen käyttäen runkopuina kakkoskolmosta höylättynä ja varmaankin sitten muihin, ei-kantaviin rakenteisiin 4" lautaa kokonaisena ja halkaistuna. Muoviksi tulisi kennolevy. Kestää budjetti vielä sellaisen, kun kokonaispinta-ala ei ole päätähuimaava. Kasvihuoneen mitta tulee olemaan noin 2500x2000x600 (lev,kork,syv). Tuohon saisi sitten mukavasti pari reilun metrin mittaista kasvatusallasta, ja leveyttäkin on sen verran että jää chileille tilaa kasvaa sivusuunnassakin.

Altaat ajattelin tehdä vanerista lasikuituhartsilla ja maalilla tiivistäen, kuten joku on tällä forumilla jo tehnytkin. Käytännöllisempää olisi varmaankin tehdä kaksi kasvatus- ja kaksi resoallasta, jotta ainakin tyhjien altaiden siirtely ym. on sitten helpompaa. Tietysti joutuu vähän tekemään temppuja että veden saa kulkemaan nätisti altaista toiseen mutta vedellähän on taipumus tasoittaa eri korkeudella olevat pinnat. Eli käytännössä taitaa letkuliitännät altaiden välille riittää. Parempia ideoita?

Lisäksi kasvariin tulee sumutusjärjestelmä, ihan ylhäältä päin sumuttava siis. Muutamalla sumusuuttimella ja ajastetulla syötöllä saa chilit sitten helpotusta kesäkuumiin. Ajastus olisi esimerkiksi sekuntia joka tunnin välein. Pysyy kosteus mukavana.

Mutta sitten tarvittaisiinkin vähän kuvia miten porukka on näitä kasvihuoneiden rakenteita toteuttanut puurakenteista tehdessä? Miten olette tehneet esim. kattoluukun ja katon ylipäänsä että kasvihuone on jokseenkin sadevesitiivis? Eipä ole ennen kasvaria tullut tehtyä, työkalut kyllä pysyy käsissä mutta pientä mallia sitä vain kaipaisi hyväksi todetuista rakenneratkaisuista.

Ja herättelisin muutenkin yleistä keskustelua näistä itse tehdyistä kasvareista :)

Tässä vielä kuva mihin rakennelma olisi tarkoitus sijoittaa kunhan säät (ja taloyhtiö) vain suovat!5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Miikka, kolmas kausi, 2011
tammikuu 13, 2011, 23:22:46 ip
Noniin, täällä taas! Viime kesä jäi vähän tyngäksi kun elokuun alussa tuli muutto eteen ja remonttiakin oli tiedossa. Kaikki bubblereissa kasvaneet puskat menivät jakoon kavereille ja loput menivät roskiin kun ei ollut aikaa niistä huolehtia.

Remppa tuli valmiiksi ja chilihommat alkoivat taas polttelemaan. Suuret on suunnitelmat tulevalle keväälle. Siirryn bubblereista ebbiin ja muutaman laitan multaankin kasvamaan. Montaa muutakin harrastajaa koskettavaan tapaan kävi niin, että tarkoitus oli pistää 4-6 siementä kasvamaan mutta tuollahan niitä jo on minikasvihuoneessa itämässä kolmatta kymmenettä. Katotaan mitkä kasvaa parhaiten ja mitkä joutavat sitten multakasvuun ja mitkä kavereille :)

Heittelen ulkomuistista mitä pistin tulemaan ja mitä on vielä aikomuksena. Jotain jää puuttumaan kun ei muista :)
- Pimenta da Neyde (ihan loistava lajike, komean näköistä ja tekee suuret sadot)
- Black scorpion tongue (viime kesältä hyvät kokemukset)
- Bolivian rainbow (hauskan näköinen veikko kun pitää puskan pienenä ja tiiviinä)
- Starfish
- Datil, yellow
- Sitten näitä perinteisiä habaneroja ja nagoja
- Goat's weed
- 7 pod

Sitten itseäni enemmän kiinnostava puolisko (kaksi ensimmäistä lajiketta vasta postissa tulossa...):
- C. rhomboideum
- C. galapagoense
- C. lanceolatum (itäneet nyt 2 viikkoa ja vielä ei ole mitään tapahtunut, odotellaan vaikka syksyyn asti perkl...)

Tuossa mainitussa kahdessa viikossa on alkanut itää vasta molemmat Pimentat, molemmat bolivian rainbowt sekä starfish. Muissa ei mitään elon merkkiä. Selkeää eroa siis itävyysnopeudessa lajikkeittain. Ainakin Pimentat ovat ihan eri siemensatsistakin. Kuvia en jaksa laittaa vielä tässä vaiheessa, nuo kivivillojen itämiskuvat ovat tylsiä katseltavia, kaikilla näyttää se sama heinänrimpula tököttävän siellä  :)

---------

Nyt kun asuntona on rivitalokämppä omalla takapihalla, pitäisi alkaa kasvihuonetta tekemään. Tarkoitus on tehdä noin 2,5 m x 0,6-0,7 m seinäkasvari. Kasvihuone rakennetaan ihan pelkästään ebbiä ajatellen, eli resosäiliön paikka ym. suunnitellaan osaksi kasvihuonetta. Saa kompaktimman paketin ja tietysti siistimmän. Vielä ei ole tarkempaa ideaa kuinka monella kasvatussäiliöllä lähdetään liikkeelle. Ehkä kaksi reilun metrin mittaista ja tuon 0,5 m leveää. Astiat teen täällä forumillakin jossain esitellyllä tavalla, eli vanerilla, lasikuituhartsilla ja maalilla. Saa niistäkin sitten tasan oikean mittaiset kasvihuoneeseen sopivaksi.

Lisäksi kasvihuoneeseen tulee automaattisumutusjärjestelmä, joka ulkoilman lämpötilasta riippuen suihkuttelee esim. 10 sekunnin jakson jokaista tuntia kohti. Tuota mahdollisesti vielä yksinkertaistetaan niin, että lämpötilasta riippuvuus jätetään pois ja aika on aina sama lämmöstä riippumatta. Kaikki on nyt oikeastaan siitä kiinni miten kiire tulee. Terassia olen pitänyt lumesta paljaana koko talven että ensimmäiset plussakelit sulattavat sen sitten kuntoon kasvihuoneen perustuksia varten.

Kasvihuoneen teen käsityönä hyvänä jatkumona tälle sauna- ja kylppäriremontille. Sen verran jykevä pitää kuitenkin sitten olla että kestää sen XXX litraa vettä aina sen hetken aikaa. Resosäiliö tulee makaamaan maata vasten kasvihuoneen alaosaan. Mutta siistillä höylätyllä kakkoskolmosella saadaan varmasti useamman sadan kilon kesto ja samalla kohtuullinen ulkonäkö. Muoveina käytän 6 mm kennomuoveja, pitäisi käydä tässä talven aikana hakemassa ennen kuin sesonkiaika alkaa.

Tuossa vielä kuva mihin kasvihuone olisi tarkoitus laittaa. Jos jollekin tulee hyviä ideoita rakenteeseen ym. mieleen niin ei muuta kuin kertomaan. Kuvan nähtyään ainakin helpompi hahmottaa minkälaiseen paikkaan huone tulee. Muutenkin kiinnostaa hirveästi nähdä miten muut ovat näitä tee-se-itse -kasvareita oikein rakennelleet ja miten ovat toteuttaneet esim muovien/lasien kiinnityksen puurunkoon ja minkälainen runkorakenne on muuten. Ja normaalin tehdastekoisen kasvihuoneen omistavat voisivat kertoa jos niissä on jokin yleinen puute, jotta voisin sen puutteen ottaa huomioon omaa rakentaessa.
Mutta palaillaan, viimeistään kun ensimmäiset villit ovat itäneet!  :-*
6
Pidempään olen jo ajatellut alkavani kasvattamaan chilejä, mutta jotenkin on aina jäänyt kun ei ole muka ollut aikaa lukea ohjeistusta ja muiden päiväkirjoja. Noh, otin loppukesästä itseäni niskasta kiinni ja siitähän se sitten lähti. Tässä vaiheessa jo kiitokset hyvistä päiväkirjoista, kaikennäköistä aloittelijalle tärkeää lukenut täältä  ;)

Chilikipinä kun iski niin eihän sitä malttanut vuoden alkuun odottaa sitten millään vaan siemenet lyötiin multaan heti kun tarvikkeet oli kasassa. Tilaus meni Fataliille ja nyt on kasvamassa varmaankin kymmentä eri lajiketta. Nyt on muuten tarkalleen kuukausi kun n. puolet chileistä oli itänyt. Eli tuolla syyskuun alkupuolella laitoin siemeniä multaan. Oli tarkoitus kirjottaa pidemmästi mutta kello alkaa olemaan aika paljon. Kirjottelen lisää sitten jos jotain aihetta tulee  :)

Aji Cristal
Black Scorpion Tongue
Cascabel
Champion
Datil, Yellow
Jalapeno Hercules
Lemon Drop
Naga Morich
Pimenta Da Neyde
Short Yellow Tabasco
Sudden Death Habanero

Tässä sitten jotain kuvia matkan varrelta, kiinnostuneille löytyy lisääkin tuolta /Chilit-kansion alta päiväjärjestyksessä: http://to.pic.fi/kuvat/Chilit/
16.9.09


20.9.09


27.9.09


3.10.09


7.10.09


11.10.09Nuppuakin alkaa puskemaan muutamaan chiliin, tässä Black Scorpion Tonguen taidonnäyte (isompi kuva löytyy selailemalla ko. päivämäärän kansioon):


Ei pliis hirveitä haukkuja, vedän ekaa kertaa ni annetaanhan enemmän anteeksi  ;)