Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Kebabmaniac

Sivuja: [1]
1
Mausteet / Lidlin ilmakuivattu chili
« : Kesäkuu 29, 2013, 10:30:49 ap »
Tällaisia purnukoita lidlin kampanja/erikoistuotehyllyssä. Eihän tuo hinnankiroissa ollut mutta kun kaapit jo pursuavat kaikennäköistä chilisälää, niin ajattelin tarjota jollekulle mahdollisuuden testata ja raportoida  :) Jos paljastuu hyväksi niin sitten ne on varmasti loppu...

2
Muut harrastukset ja elämä / Väärin luetut/kuullut/koetut
« : Huhtikuu 19, 2012, 21:14:16 ip »
Tähän säikeeseen voi koota väärinkuultuja/luettuja/koettuja. Syy miksi aloitan on seuraava:

HS.fi: Valmentaja: Muamba voi palata huipulle
 (http://www.hs.fi/urheilu/Valmentaja+Muamba+voi+palata+huipulle/a1305560266046)

Meinasin laskea housuun kun assosioin että Mamba (=yhtye) voisi palata "huipulle", vielä valmentajan avustamana. Jotain rajaa näihin valvepainajaisiin...

3
Kodin mausteinen kokkaus / Pulled pork
« : Maaliskuu 23, 2012, 21:01:50 ip »
Ennen kuin mokaan uudestaan beef jerkyn kanssa tarkoitus olisi tehdä idioottivarmaa kamaa, ylikypsän joulukinkun sukulaista eli pulled pork'ia. Kun on sitä tähän ikään tullut vedettyä kameliakin (tupakkimiehinä, tupakkimiehinä) niin nyt tulee vedettyä sikaa.

Tähän mennessä tapahtunut:

- "naturell" Porsaan ulkofile 1.380 kg noudettu (oikeasti kai olisi että mitä rasvaisempaa~huokeampaa (lapa, potka juuneumit) niin sitä parempi. Tämä kustansi n. 5€ alepan -30% rivialennuksella joten lähti mukaan noin ex tempore.
- Mörssätty n. 1tl mustapippuri, 1tl oregano, suolaa, muutama kuivattu chili (haba, turbo pube), 1 tl arvottua chilijauhetta, 0.5 tl jeeraa, 0.5 tl paprikajauhetta samaan astiaan - hierottu kuivamauste läskiin.

Jännitetään seuraavaa vaihetta...mikäli en pysyvästi tainnu ensimmäisten maistiaisten jälkeen palannen raportoimaan sopivan marinointiajan + kypsennyksen jälkeen. Sillä välin saa hekkumoida:

http://smetana.fi/2012/vedetty-sika/
http://mimminkeittio.com/blog/3176590/revittya-possua/

ja sit tietysti ne 1000+ oikeaoppista etelän savustusreseptiä. Ehkä lämminsavusta ensi kesänä...

4
Kodin mausteinen kokkaus / Chilivaikutteinen uudenvuoden menyy ?
« : Joulukuu 28, 2011, 14:11:15 ip »
Mitäpä on chiliväen uuden vuoden illan ruokapöydässä ? Täällä vielä mietintämyssy pyörii päässä mutta jonkinlaisesta tex-mex variaatiosta lähdettäneen - burritoja, guacamoleja, chili con/sin carne, kanasuikaleita, runsaasti kasviksia. Poltetta joudutaan ynnäämään lapsien vuoksi jauheista ja kastikkeista mut en anna sen haitata.

5
Kodin mausteinen kokkaus / Mitä valmistaisin Turbo Pubesta ?
« : Lokakuu 06, 2011, 19:21:06 ip »
Ensimmäinen kausi alkaa olla takana - Aji Cristalit on pääosin vedelty leivän päällä/välissä, Bolivian Rainbowta ja Habaneroa kuivattu ja heitelty erilaisiin patoihin. Mutta Turbo Pubea sain kasvatetuksi kokonaista neljä podia joista kaksi alkaa olla kypsiä.

Kun sato on näin vähäinen niin toivoisin ehdotuksia mihin nämä kallisarvoiset tuotokset kannattaisi tuupata ? Meneekö jotain oleellista ominaismausta hukkaan jos tekee vaikka (Texas) chiliä (pala)paistista ? Vai missä olisi tämä lajike omiaan ?

6
Kodin mausteinen kokkaus / Nopea pitarieha
« : Helmikuu 07, 2011, 18:52:56 ip »
Tuli äskön pikatehtyä pitaleipiä ja ajattelin laittaa innovaation jakoon:

Ainekset:

Valmispitaleipiä
broilerisuikaleita/rintapaloja
kaali/porkkana/kurkku/tomaatti/salaatti/any kasvis
kermaviiliä
kaupan "kebabkastiketta"
koristeeksi ja naposteluun pepperonisäilykkeitä
chiliä haluamassasi muodossa

1) Sekoita kermaviiliin oman maun mukaan chiliä (itse käytin pain100%) -> viileään
2) laita lihanpalat paistumaan, mausta haluamallasi tavalla
3) tee salaatti - itse pidän kaalin ja porkkanan suutuntumasta tässä joten suikaloin/raastoin niitä + pilkoin vähän kurkkua.

...Maistellaan kastiketta vaikka dippailemalla...lihat valmiit...

4-6) pitaleipä leivänpaahtimeen ...ping...halkaistaan ja laitetaan kahvinsuodatinpussiin(102, käyttämätön), ympärillä talouspaperi estää käsien palamisen, tungetaan pitan pohjalle ja reunoille lihaa, holvataan kastikkeita päälle ja ahdetaan kasvista/kastikkeita vuoronperään. Koristellaan pepperonilla. Syödään. Toistetaan.

Valmistusajassa voi toki halutessaan vielä säästää jos mikrottaa valmiskebbelastuja tms. mutta näin valmistettuna tästä ei ainakaan tule kaloripommia. Taisin vielä vahingossa käyttää jotain kevytkermaviiliä. Nyt on hyvä olo ja leipä syöty hiki otsalla. Toiste sitten pidemmän kaavan mukaan.

7
Kodin mausteinen kokkaus / Lohikäärme
« : Tammikuu 27, 2011, 17:58:44 ip »
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/ruokakauppa_ryhtyi_myymaan_lohikaarmeita-katso_kuva/

Hauska nimi, mutta tää suorastaan vaatii jotakin oikeuttaakseen nimensä...

8
Mausteet / Mama Africa's soosit kadonneet ?
« : Syyskuu 02, 2010, 18:07:14 ip »
Ehdin tykästyä red chili (erityisesti) ja habanero versioihin, jalapeno ei niin putoa ... Mistäköhän löytyisi PKS kun aikaisemmat kaupat (ainakin K-supermarketit missä kävin) tarjoo ainoastaan tuota jalluversiota. Suosituksia korvaavista tuotteista otetaan myös vastaan.

9
Ravintolat ja ruokapaikat / Ravintola Chili, Kuortti, Pertunmaa ???
« : Heinäkuu 06, 2010, 17:14:15 ip »
Tuli tuossa ajeltua sunnuntain helteessä 5-tietä alaspäin ja matkan varrella (valitettavasti huonoon aikaan) näkyi tienvarsimainos "Ravintola Chili" Kuortissa Heinolan ja Mikkelin välillä (jossain tässä kohdin: http://maps.google.fi/maps?f=q&source=s_q&hl=fi&geocode=&q=Kuortti,+Pertunmaa&sll=62.593341,27.575684&sspn=10.330041,27.070313&ie=UTF8&hq=&hnear=Kuortti,+Pertunmaa&ll=61.421035,26.396027&spn=0.083595,0.211487&z=12).

Onkos kellään kokemuksia tästä, onko pysähtymisen väärtti jos tulee kesän mittaan ajeltua toistamiseen tuonnepäin ?

Sivuja: [1]