tammikuu 21, 2021, 04:50:42 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - TheBigX

1
Erikoisuudet / Gazpacho
heinäkuu 16, 2005, 20:09:53 ip
Tässä perinteinen espanjalainen kylmäkeitto, joka sopi hyvin chilin ja ennen kaikkea chilin sukulaisen Lycopersicon esculentumin (tomaatin!) kasvattajille. Ja ennen kaikkea nopea valmistaa. Eikä muuten sisällä turhia epäterveellisyyksiä ja kaikki ravinteet säilyy kun ei turhaan keitellä! Todella herkullista on. :P

250 g tomaattia (perinteisesti punaista)
2 chiliä (esim. Jalapeño sopii loistavasti, tosin kahdella jalapeñolla tulee kyllä aika mieto keitto)
1 valkosipulin kynsi (enemmänkin voi laittaa)
5 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
150 g leivänmuruja (tai vaikka kokonaista leipää paloiteltuna)

1. Laita tomaatti, chili, valkosipuli ja vedellä kostutetut leivänmurut tehosekoittimeen.
2. Lisää hiljalleen öljy.
3. Lisää kylmää vettä, kunnes keitto on sopivan paksua.
4. Lisää etikka ja suolaa maun mukaan.
5. Tarjoile todella kylmänä (mieluiten suoraan jääkaapista!) leipäkrutonkien kanssa.