Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - PP

Sivuja: [1] 2 3
1
Chilitapahtumat / -tapaamiset / Chilimiitti ja kokous Turussa 25.5.
« : Toukokuu 14, 2019, 22:07:35 ip »
Tieto tulee tänne myöhään. Sori.

Turussa syödään hyvin ja puhutaan asiaa ja sen vierestä lauantaina 25.5. Tuolla tietoja ja toisessa linkissä ilmoittautuminen.

http://www.chiliyhdistys.fi/fi/jasentapaaminen-ja-kevatkokous-turussa-25-5/

https://forms.gle/8cJoH7F2TPLj9MiU8

2
Tori / Lämpöä jouluun ja talveen - savurocotoa ja muuta
« : Joulukuu 17, 2018, 00:37:52 ap »
Nyt on vähän enemmän valikoimaa, mitä myydä. Tiistaina postitettuna ehtii jouluksi, ehkä keskiviikkonakin.

Savurocotosoosia/tahnaa on nyt vähän isommissa purkeissa 290 g ja 330 g. Hinnat 12 € ja 14 € (kilohinta 40 €/kg eikä purkit ole ilmaisia).
Mansikkahilloa rocotolla (mieto)  260 g 8 € (mansikat kaupasta)
Mustaherukkahilloa rocotolla (mieto) 320 g 10 € (herukat omaa satoa)

Hapatettua Aji Cristalia 220 g 10 € (pakastettu)
Hapatettua chinense-hybridiä (Pink Haba x Biquinho) 220 g 11 €
Hapatettua Boinda ma Jacquesia 220 g 10 € (mukana jonkun verran Suger Rushia laimenteena)
Kahden viimeisen laatu pitää vielä varmistaa pH-mittauksella. Maku on kunnossa.

Savurocotoa jauheena 5 €/10 g
Rocotoa jauheena 4 €/10 g

3
Chiliyhdistyksen pikkujoulut ja vuosikokous järjestetään sunnuntaina 25.11.2018 Helsingissä Hellapoliisin tiloissa osoitteessa Spelttitie 6 A. Ohjelmassa on klo 15 alkaen chilihöpinän täyteistä yhdessäoloa, loistavaa ruokaa ja varsinainen syyskokous klo 18. Syyskokouksessa hallitus esittelee menneen kauden toimintaa, suunnittelemme yhdessä seuraavaa vuotta ja valitsemme yhdistykselle uuden hallituksen. Ruoka tehdään tällä kertaa omin voimin, jolloin saamme varmasti herkullista ja oikeasti hyvillä chileillä höystettyä ruokaa. Tapahtuma on avoin kaikille chileistä kiinnostuneille ja jäsenille se on totutusti maksuton. Ei-jäseniltä veloitamme 15€ osallistumismaksun.

Mukaan juhliin ja kokoukseen ilmoittaudutaan viimeistään tiistaina 20.11. tällä lomakkeella: https://goo.gl/forms/HnK5wiuhh8dE7zcM2

Jos haluaa hypätä kimppakyytiin tai on itse tulossa autolla ja paikkoja on vapaana, kannattaa laittaa viestiä osoitteeseen info@chiliyhdistys.fi, niin keräämme kyytejä kasaan. Ensimmäistä kertaa vuosikausiin kokouspaikalle pääsee helposti myös julkisilla kulkuneuvoilla; lähistöltä kulkevat ainakin HSL:n bussit 64, 67 ja 655. Reittejä kannattaa tutkia osoitteessa reittiopas.hsl.fi tai Googlen karttapalvelussa.

4
Chilitapahtumat / -tapaamiset / Inkoon Chilipäivät 2018
« : Heinäkuu 30, 2018, 23:56:29 ip »
Tätä ette odottaneet! Ei odottanut kukaan, joten tämä tulee äkkiä.

Suomessa on 2018 Chilifestit ja ne on Inkoossa 25. ja 26.8.!

Tapahtuma on pienempi kuin Tampereella, mutta tärkeintä on, että on Chilifestit! Koska asia lähti liikkeelle tosi myöhään, tapahtuman suunnittelu on kesken, eikä tarkkoja tietoja ole vielä. Se kuitenkin tiedetään, että tapahtumassa on perinteiseen tapaan paljon chiliä ja hyvää ruokaa. Mukana on ainakin Chiliyhdistys, Heinän puutarha ja Poppamies. Ohjelmassa on kokkailua ja chilin syöntiä ja kaikkea kivaa mitä nyt ehditään keksiä. :D

Perinteiseen tapaan tarvitsemme innokkaita chilipäitä avuksi yhdistyksen pisteeseen ja muutenkin. Ohjelmaa saa myös ehdottaa ja osallistua sen tekemiseen.

https://www.facebook.com/events/435551330265995/

5
Chilitapahtumat / -tapaamiset / BBQ-herkkuja ja chiliä 20.5. Vantaalla
« : Toukokuu 18, 2018, 23:47:42 ip »
Tulkaahan maistelemaan kunnon lihoja ja muita herkkuja. Vedän pienemmällä herkkulajitelmalla kuin yleensä, mutta annoksia riittää reilusti.

https://www.facebook.com/events/250213652191931/

6
Tori / M: Hyvän kokoisia rocotojen taimia Helsinki/Vantaa
« : Maaliskuu 19, 2018, 13:06:02 ip »
Muokattu 31.3. Jäljellä yksi isoksi kasvanut, hinta 8 €.

Taimikasvatus onnistui turhankin hyvällä prosentilla, joten nyt on ylimääräisiä. Kutakin on yksi tai kaksi: Montufar, Surquillo, Puno Amarillo, Cuzco Manzano Amarillo, Rojo Ollantaytamco ja Puno Pica Orange. Hinta koosta ja ruukusta riippuen 6 tai 7 €/kpl.

Nouto Viikistä tai Itä-Vantaalta, maksu tilisiirto, Mobilepay, Pivo tai käteinen. Suosittelen noutoa ti, to tai pe, koska keskiviikko on niin kylmä, että taimet voi paleltua jo autoon siirtäessä.

Kuvan taimi on Puno Amarillo ja tuo on pienemmistä päästä mutta tuuheampi kuin monet muut.


7
Löytyisikö Uudeltamaalta (lähinnä pk-seudulta) chiliharrastajaa, joka olisi kiinnostunut kasvattamaan chilejä virolaisen maatalousalan opiskelijan kanssa jossain pk-seudulla? Voi olla oma kasvihuone tai piha, viljelypalsta tai jotain muuta. Yv:tä minulle, jos kiinnostaa.

8
Chiliyhdistys järjestää pikkujoulut ja vuosikokouksen Nokialla la-su 18. ja 19. marraskuuta. Tavan mukaan koko setti ruokailuineen ja yöpymisineen on jäsenille ilmainen ja muille edullinen.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen on yhdistyksen nettisivuilla.

http://www.chiliyhdistys.fi/fi/pikkujoulut-ja-vuosikokous/

9
Suomen Chiliyhdistys ry / Pikkujoulut ja vuosikokous 18. ja 19.11.
« : Lokakuu 24, 2017, 15:53:07 ip »
Chiliyhdistys järjestää pikkujoulut ja jäsenkokouksen Nokialla la-su 18. ja 19. marraskuuta. Tavan mukaan koko setti ruokailuineen ja yöpymisineen on jäsenille ilmainen ja muille edullinen.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen on yhdistyksen nettisivuilla.

http://www.chiliyhdistys.fi/fi/pikkujoulut-ja-vuosikokous/

10
Chiliyhdistykseltä on kysytty haastateltavaa Savon tai Keski-Suomen alueelta Koti ja maaseutu -lehteen. Juttuun tarvittaisiin kasvattajahaastettelu ja tietysti kuvitusta. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Chiliyhdistykseen, ja ohjaamme asian eteenpäin juttua kysyvälle toimittajalle.

11
Onko muilla näitä isojen poikien leluja? Ostin pöljyyksissäni käytetyn Yuneec Q500+:n vuodenvaihteessa ja hommasta tuli tietysti yksi raha- ja aikareikä lisää. :D Jos lentämiseen ja kuvaamiseen ei mene aikaa niin sitä menee viimeistään videoiden editointiin. Nytkin olisi materiaalia pariin videoon, mutta lentäminen on tietysti hauskaa vaikka videot ja kuvat ei päyytyisi minnekään. Kaikessa riittää vielä opittavaa, eikä kopterin kamera ole nykymittapuulla hyvä, mutta saa riittää toistaiseksi.

Tuolta voi katsella minun parhaita tuotoksia. Ei nuo mitään mestariteoksia ole, mutta on siellä omasta mielestä pari hyvää. Joko on ollut tuuria kelin ja valon kanssa tai paikka on muuten hieno. kanavalla on muutakin sekoilua, mutta dronevideot on pääasia. Chiliä sinne tuskin tulee koskaan.

https://www.youtube.com/channel/UC9Fi5RzTMa6g1GBrzTWU-xg

12
Muut harrastukset ja elämä / Yleinen valokuvakisa, heinäkuu 2017
« : Heinäkuu 09, 2017, 23:32:25 ip »
Kisassa on nähty monenlaisia aiheita, ja pohdin hetken olisiko nyt aika palata chiliin. En keksinyt siitä mitään kivaa, mutta keksin aiheen johon sopii chili ja paljon muuta: Kuuma. Kesä ei ole vielä ollut sellainen, mutta toivottavasti loppukuusta tulee edes lämmin. Hauskoja kuvaushetkiä!

Säännöt pysyy ennallaan.

§1 Kuva on itse otettu ja julkistettu tässä ketjussa kisakuukauden aikana ja omalla tavallaan tulkitsee kuukauden aihetta.
§2 Kuvan voi nimetä tai selitellä, mutta se ei ole tarpeen. Kuvaustiedot voi laittaa mukaan jos haluaa.
§3 Kommentointi Yleisen valokuvakilpailun kommentointiketjuun, äänestyksen alettua kommentointi kisaketjussa sallittu.
§4 Äänestys seuraavan kuukauden 1. - 5. päivä. Äänestys on kaikille avoin.
§5 Voittaja järjestää seuraavan kilpailun ja päättää aiheen, saa osallistua itse ja toimii ylituomarina. Tuomari ei saa ratkaista tasapeliä omaksi edukseen.


13
Tori / Yaran lannoitteita 7 €/3 kg setti
« : Kesäkuu 18, 2017, 13:25:59 ip »
Myyn Yaran Ferticare HYDROa ja Yaraliva Calcinitia. Myyn vain suhteessa 2:1 ja perushinta on 7 €, jossa on 2 kg HYDROa ja 1 kg Calcinita. Voi noutaa Itä-Vantaalta tai Helsingistä Viikistä tai voin postittaa.

14
Chilitapahtumat / -tapaamiset / Cafe Capsicum Kalliossa 20.5.
« : Toukokuu 14, 2017, 12:44:45 ip »
Tervetuloa taas herkuttelemaan! Rocotoa on tarjolla monessa muodossa ja pääruokana on aitoa BBQ-lihaa. Vielä vähä epävarmaa onko liha possun niskaa vai härän briskettiä.

https://www.facebook.com/events/208883872960054/?ti=as

15
Suomen Chiliyhdistys ry / Chiliyhdistyksen Instagram
« : Toukokuu 03, 2017, 20:52:12 ip »
Siirryimme viimein ainakin osittain nykyaikaan ja perustimme Instagram-tilin! :D Meidät löytää käyttäjänimellä suomenchiliyhdistys.

Sisältöä on nyt hyvin vähän, joten on hyvä kysellä, mitä toivotte sinne. Kaikenlaista chilien kasvattamiseen ja käyttämiseen liittyvää infoa tulee varmasti samoin kuin ajakohtaista tietoa yhdistyksen toiminnasta. Mitä muuta toivotte? Mitä ei? Kuinka tärkeää visuaalisuus on tämänkaltaisella tilillä?

Lupaamme, että nykyaikaisuus jää toistaiseksi ja hyvin pitkään tähän. Turha odottaa (tai pelätä) että tulee Snapchatiä tai uudempia somen muotoja. :D

16
Chilitapahtumat / -tapaamiset / Chilimiitti Espoossa la-su 6.-7.5.
« : Maaliskuu 31, 2017, 22:32:56 ip »
Pitkästä aikaa järjestämme miitin Uudellamaalla! Paikka on vuokrahuvila Vanha Talli, jossa riittää tilaa isollekin porukalle. Tällä kertaa miittipaikalle pääsee jopa julkisilla kulkuneuvoilla. Enemmän tietoa ja linkki ilmoittautumislomakkeeseen on nettisivuilla.

http://www.chiliyhdistys.fi/fi/kevatmiitti-espoossa/

17
Otsikko on ehkä vähän clickbait, mutta se pitää paikkansa.

Kuten ennenkin, aloitin vähän ennen joulua rocotojen idätyksellä. Jo lautalla tuli ekat ongelmat kun osa iduista homehtui ja kuoli. Niihin ei kehittynyt kunnon juuria tai juuri kuoli pois. Osan siirsin kivivillaan ja desinfioin lautan uusintaidätykselle ja muille lajeille. Myöhemmin lautalla ei enää näkynyt mitään outoa.

Kivillassa kasvui alko tosi hitaasti ja pian villojen pinnalla varren vieressä alkoi näkyä hieman jotain homeen näköistä (levän lisäksi). Sen sai pois tai näkymättömiin vettä suihkuttamalla, mutta pian tuli selväksi, että taimet ei kasva juuri ollenkaan ja lisäksi osan varret mätäni ja niitä taimia kuoli. Siirsin kuusi kituliasta rocotoa NFT:eihin kuukausi sitten, ja niistä puolet kuoli ja loput kolme alkoi kasvaa pikkuhiljaa.

Katsoin tänään ekaa kertaa konepeltien alle ja siellä on kivoja homeyllätyksiä. En tiedä, onko tuo samaa kuin taimet tappanut home, koska tuo on lähinnä villakuutioiden papereissa eikä juuri muualla, mutta ei se asiaan kuulu oli mitä hyvänsä. Kutakuinkin samaan aikaan NFT:hen laitetussa chinense-pistokkaassa ei ollut tuollaista. Oli tuo (ja tumma sonta kuitukankaan päällä) mitä hyvänsä, en ota enää riskejä ja desinfioin loput NFT:t ennen käyttöönottoa kaikella, millä keksin ja voin (etikka, kloori, Virkon, kiehuva vesi).

Noiden lisäksi on sentään neljä bluesmanilta saatua rocotoa, joista kaksi on reilut 30 cm ja loputkin ehtii NFT:llä vauhditettuna amppeleiksi. Niiden valosuojan alle en katsonut vielä, koska se on teipattu jätesäkki. Chineset ja baccat kasvaa kivivilloissa myös hitaasti, mutta ne ei ole sentään mädenneet. Hitaudesta kertoo, että suurimmissa on kuusi oikeaa lehteä ja ne on itäneet tammikuussa.

Tällä kertaa tällainen alku. Koska kaapit on täynnä aiempien vuosien satoa, jättisatoa ei tarvi eikä tämä homma jaksa kiinnosta ihan samalla tavalla kuin alkuaikoina, mutta ei tällainen hauskaa ole. No, eipä tarvi miettiä kasvarikauden aloitusta ainakaan kuukauteen.

Edit: Kuvat ilmeisesti näkyy, kun kukaan vielä valittanut niistä.

18
Edistyneempi chilinkasvatus / Lamppujen spektrejä
« : Marraskuu 20, 2016, 00:00:38 ap »
Postaan tähän ketjuun mittaamiani lamppujen ja muiden valonlähteiden spektrejä. Keskustelu menee luultavasti aika tekniseksi ja äkkiä fysiikan puolelle. :D

Nämä on mitattu Ocean Optics Flame-T spektrometrillä käyttäen suhteellista irradianssia. Se tarkoittaa, että huomiodaan laitteen vastefunktio eli se miten eri aallonpituuksille tuleva säteily antaa eri arvon vaikka säteilyä olisi yhtä paljon. Ilman suhteellisen irradianssin käyttöä signaali olisi todellista pienempi pienillä ja suurilla aallonpituuksilla.

Kannattaa huomioida, että näkyvä valo noin välillä 400-650 nm ja silmä on tehokkain virhreälle n. 530 nm valolle.

19
Nyt merkintä kalentereihin! Aloitamme lokakuussa juhlinnan kymmenen toimintavuoden kunniaksi. Paikka on Knuutilan kartano Nokialla ja aika lokakuun toiseksi viimeinen viikonloppu. Ilmoittautumislomake avataan pian, mutta sivuilla on jo nyt paljon tietoa tapahtumasta. Tätä ei kannata jättää väliin.

http://www.chiliyhdistys.fi/10-vuotisjuhlat-ja-vuosikokous-22-23-lokakuuta/

20
Suomen Chiliyhdistys ry / Mitä toivot yhdistyksen juhlamiitiltä?
« : Elokuu 16, 2016, 23:14:34 ip »
Mitä erityisesti haluat yhdistyksen 10-vuotisjuhlamiitiltä? Se järjestetään jossain päin Suomea syksyllä, luultavasti lokakuussa.

Kerro tarkemmin viestissä, jos vaihtoehdoissa ei ole kaikkea tärkeää.

Sivuja: [1] 2 3