toukokuu 17, 2021, 07:06:50 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Jassu

1
32 kpl Altakasteluruukkuja (Orthex pyöreä):

10 x 14cm
8 x 17cm
6 x 20cm
1 x 25cm
1 x 28cm
4 x 30cm
1 x 40cm

1 x  36x36cm (neliskanttinen)

Normaaliruukkuja 26kpl eri kokoja

Puoli säkkiä leca-soraa turpeen kuohkeuttamiseen

Ravinteita:

1l Biobizz Bio-Grow
0,8l Biobizz Alg-A-Mic
0,8l Biobizz Bio-bloom
0,5l Top Max (kukitus)
1dl Biolan merileväuute

HP: 150e koko setti, tarjouksiakin kuunnellaan. Myydään vain koko pakettina.

Sijainti ja kauppaehto : Nouto Vantaalta Tikkurilan kupeesta, en postita. Nopeat noutajat etusijalla.

Yht. otot : YV tai maililla jassu@chilit.net (mieluummin maili)

Kuva ruukuista : https://www.dropbox.com/s/8jailmkrdm3zapz/2015-04-03%2017.02.30.jpg?dl=0

Litkut : https://www.dropbox.com/s/8ops6htpsknenug/2015-04-03%2017.45.51.jpg?dl=0
2
Osiossa D on kokosivun juttu chilistä, sekä Fataliin kasvatteluista.

Huono kännykameralla kiireesti otettu foto sivusta löytyy :

http://jassu.kuvat.fi/kuvat/chili/27032008062.jpg
3
Nyt kun perinteisestä suomi/englanti -foorumista olemme siirtyneet suomi/englanti/ruotsi foorumiin hiipii mieliin paha pelko suunnasta. Onko seuraava askel perustaa vironkielelle, saamelle, saksalle, ranskalle, venäjälle ja espanjalle, toki mandariinikiinaa unohtamatta, omat osionsa jossa jokaisen kielen taitajat voivat jakautua kuppikuntiin ja keskustella kasvatuksesta iloineen ja suruineen omilla kielillään, sen sijaan että keskustelu käytäisiin foorumin kotikielellä (suomi) tai monikansallisella englannilla?

Näkisin että tämä jako ei edistä välttämättä yhteistä hyvää vaan tosiaan jakaa tiedon pienempiin palasiin ja sitä kautta yksittäisten ryhmien saataville. Tätä nyt tehtyä muutosta ennen esim ruotsalaiset ja Suomen ruotsinkielinen vähemmistö (joka ei suomea taida) on käsitellyt asioitaan englanniksi kansainvälisellä puolella vaikkapa brasilialaisten tai saksalaisten kanssa, suomalaisia unohtamatta.

Toinen huomio mikä tästä tulee on  se että asetuksista pitäisi pystyä valitsemaan tietyt osiot jotka näkyisivät käyttäjille niin foorumissa kuin esim uusien viestien haussa, alkaa kohta foorumi/haku olemaan sellaista sillisalaattia jos tämä kielien määrä vaan kasvaa. Nytkin voisi osan jo suodattaa mielellään pois.
4
Suomen Chiliyhdistys ry / Chiliyhdistys Facebookissa
lokakuu 15, 2007, 20:04:38 ip
Mikä on Facebook? Kyseessä on yksi maailman suosituimmista yhteisösivustoista joka yhdistää ihmisiä ympäri maailmaa. Nyt Chiliyhdistykselläkin on ollut tuolla oma yhteisönsä.

Mikäli olet Facebookin käyttäjä, käyhän liittämässä itsesi yhteisöön. Jos et ole vielä käyttäjä tuolla, niin liittyminen vie about minuutin ja on täysin ilmaista.

http://www.facebook.com

http://www.facebook.com/group.php?gid=7756845548 - chiliyhdistyksen grouppi
5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Jassun chilit 2007
maaliskuu 08, 2007, 22:41:52 ip
Tähän kauteen lähdettiin suhteellisen myöhään liikkeelle, viimevuotisista kasveista en säästänyt yhtäkään ja uusien idättelykin alkoi vasta tammikuussa.

Helmikuun alussa saatiin idätykset hydroihin ja osa multiin, valotkin saatiin taas olkkariin tuomaan viihtyisyyttä ja tuulettimet hyrräämään. Koteloitu natikkakin odottaa että saisin kiinnikkeet kattoon - siihen asti mennään loistareilla.

Lajikkeina nyt kasvamassa :

- 1 x Aji Benito (C. Baccatum)
- 2 x Bolivian Rainbow (C. Annuum)
- 2 x Dutch-Habanero F3 (C. Annuum X C. Chinense)
- 2 x Jalapeno (C. Annuum)
- 2 x Habanero Cappuccino (C. Chinense)
- 2 x Lemon Drop (C. Baccatum)

Fotoja keräilen tänne : http://jassu.kuvat.fi/kuvat/chili/2007/

(Viimevuotisia fotoja voi ihmetellä : http://jassu.kuvat.fi/kuvat/chili/2006/ )
6
Mulla kausi alkaa olla ohi ja olenkin kerännyt hydroista noin 50l käytössä ollutta hydrosoraa joka nyt pitäisi valmistella ensi kautta varten.

Jostain luin että kaikki orgaaninen paska pitäisi tuolta saada pois, esim keittämällä tuo onnistuisi mutta mulla ei ole mahdollisuutta tuota keitellä.

Millä normaalilla kotikonstilla noi sorat saisi putsattua? Kaikenlaista orgaanista scheissea siellä on, juurenpätkistä lähtien.

Auttakee...
7
Mistä johtuu esim tämä cristallini oire :

http://kuvat.net/chili/kurttupalko.JPG

Eli siis palot menevät "kurttuun" ja niistä tulee pehmeitä. Ideoita ?
8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Jassun chilit 2006
kesäkuu 18, 2006, 20:59:00 ip
Muutama tänään otettu kuva löytyy : http://kuvat.net/chili/20060618/

Alkaa olemaan kohta parvekkeella täyttä. Tällähetkellä kasvamassa :

1 x Aji Cristal (C. Baccatum)
1 x Grif 9345 (C. Pubescens)
1 x Habanero Cappuccino (C. Chinense)
5 x Lemon Drop (C. Baccatum)
2 x PI 441551 (C. Baccatum)
1 x Red Fatalii (C. Chinense)
2 x Red Habanero (C. Chinense)
2 x Red Peruvian Rocoto (C. Pubescens)

Hydrojen teho on ollut niin vaikuttavaa että ensi kaudelle tuskin mitään laitan enää multiin kasvamaan.
9
Mullakun noi hydrot ovat porisseet olohuoneessa niin aloimme vaimon kanssa hieman kypsyä ilmapumpun aiheuttamaan pulputukseen - apu löytyi muutaman euron uppopumpuista ja parista pätkästä letkua.

Waterin ylöstulevasta putkesta poistin päätytiivisteen ja sisällä olleen nousuputken, pukkasin hydron pohjalle uppopumpun ja siitä ylösnousuletku putken sisään kastelurenkaalle.

Nyt kun pumput ovat jauhaneet jonkun aikaa 24/7 olen huomannut ainakin pari parannusta vanhaan :

1) Systeemi on täysin äänetön
2) PH tuntuu pysyvän todella hyvin säädetyssä
3) Nesteenpinnan tasolla ei ole enää niinkään merkitystä, systeemi toimii vaikka pohjalla olisi 3 cm ravinneliousta.

Näillä kokemuksilla voisin lähteä suosittelemaan muillekin jos hydron porina häiritsee :)
10
Edistyneempi chilinkasvatus / Eka itsetehty hydro
tammikuu 28, 2006, 21:39:11 ip
Pari viikkoa sitten kävin ostamassa peukusta waterfarmin ja tutkittuani sitä huomasin että ei tuo mitään rakettitiedettä ole, alkoikin mielessä siis käydä josko sitä voisi omankin tehdä - noi waterfarmit ja aquafarmit ovat kuitenkin aika arvokkaita.

Lähdinkin sitten tänään ostoksille ja tarvittavat vermeet löytyivät Vantaan Hong Kongista ja Biltemasta. Yhden hydron tekoon tarvittaviin vermeisiin meni 21.65e ilman hydrosoraa, jota pitäisi käydä hakemassa ensi viikolla. Alle kympilläkin varmaan olisi selvinnyt mutta halusin välttämättä tehdä tuon poistoletkusydeemin josta samalla voi katsoa kuinka paljon vettä on säiliössä.

Muutama kuva setistä : http://kuvat.net/chili/diy-hydro/

Allaoleva ämpäri on 16 litraa ja päällä oleva vati 8 litraa, nestetilaa ämpärissä on 10 litraa (tuolloin neste on juuri ja juuri vadin alapuolella). Vettä kierrättää pieni uppopumppu.

Aikaa tekoon meni about 45 min ja työkaluina tarvittiin pari erikokoista poranterää, akkuporakone, puukko ja ruuvari sitten klemmarin kiinnitykseen.
11
Nyt olen muutaman viikon idätellyt siemeniä ja huomannut että lämmön säätely 28-29C välillä on se vaikein homma tässä. Mieleeni tulikin että minkäsmoisilla sähkövempaimilla porukka noita lämpöjä säätelee (hehkulamppua ei lasketa nyt).

Infernon saitilla oli käytetty 25w pyyhkeenkuivaajaa :Onko hajua mistä tuollaisia saa ostettua ? Toki paras olisi varmaan säädettävällä vastuksella oleva mutta sellaisia tuskin löytyy.

Toinen mitä olen miettinyt on se että toimisiko esim vesisängyn lämmitykseen tehty "lämpömatto" portaattomalla lämpösäädöllä? Tuollaisiahan saattaisi saada sopuhintaan jostain käytettynäkin.
12
Todella monessa ketjussa täällä näkee että "Guest" on kirjoittanut viestin ja minuutin päästä ketjussa on reply mallia "Se olin minä, hiton kirjautuminen" tmv.

Miksei rekisteröityminen/kirjautuminen ole pakollista? Tuollainen ei taatusti rajoita vähääkään aiheesta kiinnostuneen kynnystä tulla tänne - yhden viestin kirjoittajia toki tuo voi haitata mutta niiden perustalle ei varmaan foorumia kannata suunnitella :)

Ideoita?
13
Tästä oli puhetta jo tuolla "haba taba"-topicissa mutta annetaan nyt hieman paremmin näkyvyyttä.

Eli chipotle tabascoa saa nyt Behnfordilta (
http://www.behnfords.com/) Helsingin WTC Plazasta.
Kokoa pullolla on 148 ml (norm tabascopullo 57 ml) ja hintaa oli 7e (taisi olla aika tarkalleen).

Myyjää nauratti kovasti kun hipsin tiskille ton pullon kanssa, tänään kuulemma oli käynyt jo ainakin 5 asiakasta tuota samaa ainetta hakemassa - kerroin että tieto leviää netissä chili-ihmisten kesken :D

Mun mielestä todella hyvää soosia, ei tulista mutta mukavasti savunmakua jne. Hieman toki tabascomaisesti etikka tulee läpi mutta silti kelpo tavaraa.

Behnfords vaikutti ihan mukavalta putiikilta, lisäplussaa kauppa saa todella kauniista myyjäneitosesta :)