Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Eman

Sivuja: [1]
1
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / "norsun kärsä" chili
« : Heinäkuu 25, 2013, 09:26:42 ap »
Käytän viimeisin oljenkorteni tänne.
Juteltiin tuossa emännän kanssa chileistä ja hän otti puheeksi, että hänen työkaverinsa tuttu oli tuonut ulkomailta chilin/ siemeniä. Kasvattaa pitkän ohuehkon podin ja tunnuspiirteinä podissa raitoja (muistaakseni ruskeita). :o Onkohan kellään hajuakaan, mikä lajike mahtaa olla kyseessä?
Tämä tuttava on lienee itse "ristinyt" chilin norsun kärsäksi.

2
Sommoroo.
Tällanen on vienyt unet.
3.lla tuttavalla riksussa on kaikilla sama ongelma. Chilit kasvaa todella hitaasti, hyvä jos ollenkaan. Hieman olen kysellyt, mitä ovat antaneet kasveilleen.
Ravinnepuoli ok. Pari kasvattaa kookoksessa ja yksi mullassa. Ainoa yhtenäinen tekijä on Riihimäen vesijohtovesi, mitä ovat kaikki antaneet.
VOIKO olla, että veteen olisi lisätty jotain desinfioivia aineita, joka estäisi ravinteiden liukenemisen kasvin käyttöön/ tuhoaa ravinteet???
Vai voiko olla vaan näin huono yhteensattuma?

Itselläni siemeniä samasta sadosta ja hyvin kasvaa.
Ps. Ja eri kylässä asustan.

3
Erikoisuudet / mutakakku ft bih jolokia
« : Joulukuu 09, 2010, 08:16:19 ap »
Elikkäs tällainen kulinaristin herkku olisi viikonloppuna tarkoitus väsätä:
4kpl kananmunia.
2dl sokeria.
2½dl vehnäjauhoja.
2tl leivinjauhetta.
200g margariinia.
1 levy (150g-200g) tummaa suklaata (taloussuklaa)
1½-2rkl löyly (bih jolokia) chilikastiketta.

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Sulata rasva kattilassa ja lisää samalla suklaapaloja sekaan. Sekoita samalla, mutta älä kiehauta, ettei suklaa pala. Lisää chilikastike ja sekoita. Voit toki halutessasi sulattaa suklaan vesihauteessa, mutta tällöin suklaaseen ei saisi joutua yhtään vettä.Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.Lisää vuorotellen jauhoseosta ja suklaaseosta munasokerivaahtoon. Sekoita.Kaada taikina jauhotettuun irtopohjavuokaan.Paista 200°C uunin keskitasolla n. 20min.Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä vähän "raa'aksi".Halutessasi koristele jäähtynyt mutakakku tomusokerilla.

(edit reseptin päivitys)

Sivuja: [1]