kesäkuu 01, 2020, 10:25:59 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - AV

1
Otsikon ravintolassa (entinen Thai Na Khon) saa erittäin hyvää tulista kanakeittoa.

Onko joku itse tehnyt samanmakuista tai lähes samanmakuista keittoa? Jos joo, voisiko reseptin jakaa täällä?

Itse en pysty mausta aineksia tunnistamaan ja luovuus ruuanlaitossa on huono, joten kokeilemalla en sellaista saa aikaiseksi.

Vinkeistä kiitollisena,

A
2
Bonchi / From Bonchi to "production" again?
syyskuu 01, 2011, 20:08:18 ip
What are the odds to make the bonchi grow again and make good yield?

Is is just potting it back to a big bucket and start giving nutrients or does it need a smoother start?

All hints appreciated.
3
Rakentaminen
Kun viini on juotu, leikataan pahvikannesta pala pois siten, että reunoille jää noin sentin kaistat pahvia. Vedetään muovipussi ulos, etsitään pussin perukka ja leikataan se auki. Pestään ja kuivataan pussi. Teipataan hanan kohdalle pussin sisäpuolelle pieni pala hyttysverkkoa. Laitetaan pussi takaisin laatikkoon ja pyöritetään nyrkkiä laatikon sisällä jotta muovi asettuu tasaisesti reunoille. Leikataan laatikon kannen kulmien suunnasta pussia lisää auki. Teipataan pussin reuna laatikon ulkopuolelle reunojen yläosaan ja leikataan muovin reunat tasaiseksi.Täytetään soralla ja istutetaan taimi.

Käyttö:
Varmistetaan että hana on kiinni. Kaadetaan EBBiin kannusta riittävästi ravinneliuosta. Annetaan muhia hetki, laitetaan kannu hanan alle ja avataan hana. EBB tyhjenee:  suljetaan hana. Toistetaan halutuin välein.

Kun taimi on riittävän suuri, leikataan laatikon kylki auki ja siirretään sora/juuripaakku ehjänä isompaan EBBiin tai turpeeseen.
4
Ikkunalaudalla olevista lajikkeista Aji cristal, CAP1473 ja CAP220 rullaavat lehtiä alaspäin.

Jos se johtuu liiasta valosta, miten ne saa toipumaan? Laitanko takaisin loistelamppujen alle kunnes ovat parantuneet vai riittääkö harso päälle?
5
Onko marja heti kokonaan keltaiseksi muututtuaan sukukypsä eli siemenet ovat itäviä?

Mulla on puskassa toistakymmentä marjaa mutta en niistä ole sitruunan makua huomannut. Vaatiiko se vielä viikon, parin kypsyttelyn keltiaseksi muuttumisen jälkeen?
6
Latasin puolen neliömetrin ebbin taannoin täyteen 10cm kanttiinsa olevia kivivillakuutiota. Nyt alkaa olla ahdasta. Voiko tuon kokoisia kuutioita siirtää multaan tai turpeeseen?

Juuret kyllä puskevat ulos kuution alta ja sivuilta. Ongelma: jos multaan siirrttyä kuutiota ei kastele suoraan päältä, jää juurista viiden sentin pätkät kuivaksi. Villa ei kokeilujeni perusteella ime mullasta vettä.

Onko nuo tuomittu loppuiäkseen vesiviljelyyn?

Villaa kuorimalla noista luultavasti saisi juuret tuhottua.

Kokemuksia?
7
Olen yrittänyt lisätä viestiini kuvan, ei vaan tartu. Kuvan paikalla näkyy punainen ruksi. Olen painanut "Lisää kuva" ja sen jälkeen kopioinut kuvan sijainnin, tähän malliin:
hakasulku auki img hakasulku kiinni http://mullihaka.kuvat.fi/kuvat/Kasvit/LD1.jpg hakasulku auki kauttaviiva img hakasulku kiinni

Ei liity. Onko JPG:t estetty vai mikä tökkii?

8
Montaa merkkiä on tarjolla. Itsellä on kokemusta vain yhdestä. Saiskos tähän ketjuun koottua kokemukset eri merkeistä itseni ja muiden ostopäätöksiä helpottamaan?

Aloitan:
Plantagenin ruukkusora: kelluu

Entä:
Pavunvarren Blusana -kevytsora
Pispalan Palmun LamstedtTon -hydrosora
Chilitarvikkeen hydrosora
Chilikaupan Grorox -lecasora
VP-LUXin Plagron -hydrosora
9
Edistyneempi chilinkasvatus / ZenGrow ja veden happamuus?
tammikuu 26, 2011, 21:10:10 ip
Onko väki säätänyt Zenissä veden pH:ta kohdalleen vai onko Zenin omissa ravinnetableteissa tuo säätöaine mukana?

Ei tunnu oikein chilit kasvavan.

Eka kylvö onnistui, mutta silloin oli syyskuu ja vielä päivänvaloa Zenin omien lamppujen lisäksi. Myöskin idätyskuutio on vaihtunut Zenin omasta Oasiksesta Cultilenen kivivillaan. Siemenet ovat aina olleet Fataliilta.
10
Lemon dropssa on parikymmentä raakiletta ja lisää tulee. Kasvi ei tahdo mahtua lampun alle. Uskaltaako siitä leikata yhtään vai tiputtaako se raakileet pois protestiksi?
11
Kaupungin kraanaveden pH on 7.8. Jos sitä on 10 litraa, tarvitaanko pH downia tippa, millilitra vai senttilitra jotta se tippuu kuuden tienoille? Toki hienosäädän sen kohdalleen kokeilemalla mutta olisi kiva tietää tarvittavan määrän suuruusluokka.
12
Diagnoosi:
Pidin jo itäneitä taimia liian pitkään pimeässä idätyslaatikossa ja monista tuli mielestäni liian pitkiä ja honteloita. Katso kuva täältä: http://mullihaka.kuvat.fi/kuvat/Kasvit/

Onko näille tehtävissä enää mitään jotta niistä tulisi kasvukelpoisia, hyvin satonsa kantavia kasveja?
Voiko nämä haudata melkein sirkkalehtiä myöten turpeeseen?
Pitäisikö vähentää typpeä?
Heitänkö hangelle ja aloitan alusta?
13
On toivottu laitettavan asuinpaikka profiiliin. Pystyykö jollakin konstilla listaamaan kaikki tietyn paikkakunnan jäsenet? En ole vielä moista ominaisuutta löytänyt.

Enkö vain osaa?
14
Pienellä kivivillakuutiolla lienee vaikeuksia pysyä ebbissä paikallaan. Jos laitan pienen kuution ison sisään ja sen ebbiin, ovat juuret pitkään täysin kivivillan ympäröiminä. Saavatko juuret riittävästi happea jos ne ovat nejästi päivässä tulvitetun märän kivivillan sisällä?

Eli sama toisin: pitääkö ebbiin siirtoa odottaa, kunnes juuret puskevat reilusti ulos isosta kuutiosta?

Mikä on minulta jäänyt ymmärtämättä?
15
Edellinen chili-innostus oli viime vuosituhannen puolella. Siitä jäi siemeniä jotka ovat olleet paperipusseissa pimeässä huoneenlämpöisessä kaapissa.

Eivät näytä itävän Chilivaari-lautalla. Onko niksejä miten ne saisi henkiin?
16
Olen ottanut Citymarketin aji cristaleista, habaneroista, jalapenoista jne siemeniä talteen pyrkien valitsemaan kypsimmät chilit. Itäminen on ollut satunnaista. Onko siemenissä mitään tuntomerkkiä mistä voisi päätellä sen itävyyttä; väri, jalka, muoto paksuus, kohta chilissä mistä siemen on otettu jne?
17
Ostin otsikon mukaisen kokoelman. Kasvihuoneen suunnittelu on meneillään. Koska sinne ei kaikkia (luultavasti) saa mahtumaan, pitää osa kasvattaa ulkosalla. Pystyisikö nuo jakamaan ulkona hyvin menestyviin ja kasvihuoneolosuhteita tarvitseviin?

Vinkkejä kiitollisuudella vastaanotetaan.
18
On mainittu että talvella ei saa satoa. Onko niin että sitä ei tule yhtään vai voiko sitä tulla muutama palko?

Minulla on elokuun lopulta asti ZenGrowssa kasvatettuja taimia (Bolivian rainbow, Congo, Habanero sudden death, Lemon drop ja Starfish). Jos siirrän ne nyt ebbiin ja valaisen niitä kahdella 58W:n loisteputkella, miten käy?

a) saan alle kymmenen palkoa
b) en saa yhtäkään palkoa
c) chilit säilyvät hengissä talven yli typistämättömänä
d) chilit ovat hyvässä kunnossa keväällä aloittamaan satokautta
e) chilit kuolevat