lokakuu 26, 2020, 08:42:20 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Huru-ukko

1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Huru-ukon 2020 kausi
tammikuu 11, 2020, 20:04:15 ip
Tänäkin vuonna kasvatan joitain chilejä. Ehkäpä Hurupenoja taas. Rocotot on myöhäistä laittaa.
Toki jo on itämässä muut osiossa purjoja kahta lajia, ja lisäksi hiukan salaattia.
Hengessä mukana LOL.
2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Huru-ukon 2019 kausi.
marraskuu 13, 2018, 13:42:23 ip
 Kausi aloitettiin muutamalla puben siemenellä eilen, kahta lajia, Peruvian ja PI585273. Ja Hurupenon siemeniä muutama. Ensi kauden siemenet on hankittu muihinkin kylvöihin.
3
Muut harrastukset ja elämä / Oluen paneminen
toukokuu 18, 2018, 22:17:21 ip
 Alkusanat:

Foorumilta löytyy "Paras olut jne" ketju, mutta ei yhtään DIY oluen valmistajille, joita tiedä foorumilla olevan muutaman.

Joskus 25-20 vuotta sitten tein olutta valmispakkauksista, Old Thumper'ista Coopperin laageriin, jälkimmäistä meni niihin aikoihin runsaastikin. 3x3 koria, yhtä satsia juotiin, yksi kävi ja yksi oli kypsymässä. Kesäisin joka vkl saareen, muuta se onkin eri juttu  ::).

Kerran tein stouttia (en muista mitä) alusta loppuun paahdetuista maltaista, siinä tuli tehtyä kaikki mitä ei pitäisi LOL.

Nyttemmin olen vuodenvaihteen jälkeen nelosoluen tulon kauppoihin aiheuttaman hintapiikin (olutlitra yli 4€  :o :o) jälkeen päättänyt etten enää anna rahojani ihan vastalauseena ahneille kauppiaille jotka yrittävät hyötyä törkeästi olutkulttuuriin ja olueen liittyvästä harrastuksesta pitävistä ihmisistä.

Mieltymyksen stouttiin ja niukkaan valinnan vapauteen paikallisessa kaupassa käteen jäi valmispakkauksena Coopperin stoutti. 1063 ominaispainolla hiivat pönttöön, ja parin viikon jölkeen pullotus. Ensimmäinen maistiainen kertoi kyseessä olevan pohjaan poltettujen maltaitten katkera liemi.

3 viikon maku oli tasoittunut aavistuksen verran, ja viikon välein siitä eteenpäin kypsytti stoutin varsin maistuvaksi. Tällä hetkellä 4 kk jälkeen varsin maistuvaa. Runsas vaahto.

Kuukauden päästä ihan sen enempää tietämättä ostin Cooperin Draught'in. Tynnyriolutta. Pullossa hyvin heikosti vaahtoavaa, nyt parin kk jälkeen kuten kaikissa oluissa kypsyminen on parantanut makua jonkin verran. Menettelee ruuan kanssa, en ostaisi uudelleen.

Kolmas ostos oli 1.5 kk sitten Bulldog Brews Triple Tykes Export Ale 4kg, nyt kuukauden kypsymisen kellarissa jälkeen paras tähän astisista yrityksistä.

Tumma, vaahtoava olut jota on vaikea kuvailla, se pitää itse nauttia.
4
Äänestykset / Facebook, onko 25.05.2018 elämää
huhtikuu 27, 2018, 20:58:52 ip
Sallitko tietojesi ja sen seuraavan  sinua  kun liikut taajamissa jossa on kameroita. Meillä kituniemessähän niitä ei kovin paljoa löydy, etenkään kaupallisen tahon toimijoiden asentamina. Otaksun.

Kamerat on suurimmaksi osaksi joko viranomaisten tai esim. pankkien asentamia. Oma kysymyksehän se on, myykö ne kameroiden kuvaaman datan ulkopuoliselle toimijalle.

Muutama päivä sitten Mark Zuckerberg oli vastaamassa syytöksiin tietojen myynnistä vaalitulosten vaikuttamisesta englantilaisen ohjelman avulla. Onnistui väistelemään kongrenssin kysymykset loistavasti, jättäen vastaamatta suurimpaan osaan kysymyksiä.

25 toukokuuta astuu voimaan uusi käytäntö, jonka Facebook esittää parantavan yksilön turvaa kasvojentunnistuksen avulla. Todellisuudessa uskon että pienin paha täälle on se, että kun esim. lähestyt kauppakeskusta tai erikoisliikettä, puhelimeen tulee kohdennettua mainosta ostostapahtumiesi mukaan.

Jollet hyväksy tätä, tili suljetaan. Itse en aio hyväksyä, olkoonkin että lähimmät kamerat on liki 30 kilometrin päässä, jonne ajan ostoksille pari kertaa kuussa. Ja puhelimessa on evästeet estetty, sekä käytössä white/black lista, joka blokkaa kaikki numerot jotka ei ole simkortilla tai puhelimen muistissa.

Sinällään ikävä tilanne, koska kuulun neljään muuhun ryhmään Facebookissa, täytynee pyrkiä niitäkin agiteereemaan perustamaan vastaavan keskusteluryhmän.

Jos vaihtoehtoja on liian vähän, niin kommentia tänne, lisäämääminen on helppoa. Jos löytyy kirjoitusvirheitä, niin syy on tämän Razerin näppiksen, ihan paska höhöhö  :o 8).

Suositeltavat ohjelmat on tietokoneeseen Addblock ja Ghostery  ;).
5
Äänestykset / Foorumin ikäjakauma 2.
helmikuu 27, 2018, 20:41:35 ip
Koska tuo ensimmäinen Foorumin ikäjakauma alkaa olemaan jo 8 vuotta vanhentunut, niin aiheellista päivittää foorumin käyttäjien ja samalla chilinkasvattajien ikärakennetta.
Jätin myös mahdollisuuden vaihtaa ääntään kun vuodet täyttyy.

Tällä hetkellä yli 60v. johtaa 100% XD.
6
Paluu chilinkasvattelun pariin välivuoden jälkeen. Kausi mennään pube painotteisesti chilien osalta. Toki jalluja täytyy taas 4-5 pensasta kasvattaa, ja savustettu Nagakin loppui pari kuukautta sitten. Postiljooniltakin pitäisi vielä tulla jotakin lisää siementen osalta. Kokonaismäärä chilien osalta jäänee vatimattomasti alle 30 rehun.

Pubet on tarkoitus pistää kaikki amppeleihin, ja kasvattaa kasvihuone tyylisessä viritelmässä, jossa päällinen on harsoa. Harso poistetaan ja läjitetään/käytetään seuraavana vuonna kunnosta riippuen.

Idea tästä tuli kaupallisesta kasvattelusta vastaavalla tavalla. 17g harso ei ole paras mahdollinen, pitäisi saada 30 gramman tavaraa, mutta en tarvitse sitä niin paljoa mitä siinä rullassa on, enkä maksa 500 € siitä.

Pubelista tuli tälläiseksi pitkän painin halun kasvattaa kaikki, ja homman pitämisen raameissa välillä. Kuusi siementä per lajike meni lauttaviritelmälle.

1 - Rocoto Pico Mucho  3kpl
2 - Rocoto de la selva Lima   2kpl, 3. joutui jäähylle
3 - Rocoto Quantash 3 kpl
4 - Rocoto de la selva Amarillo Lima 3 kpl
5 - Rocoto de la selva Oxapampa  2kpl  3. liian pieni
6 - Rocoto Amarillo Arequipa    2 kpl  3. myös jäähylle
7 - Rocoto Picante San Camilo   3 kpl
8 - Rocoto Peru Rojo  3 kpl
9 - Rocoto Cuzco Manzano Amarillo  3 kpl

Näillä mennään. Alkuun  ::).
7
Muut kuin chilipäiväkirjat / Huru-ukon vuosi 2017
maaliskuu 16, 2017, 14:20:02 ip
Kevät ehti niin pitkälle, ettei chilejä tullut tänä vuonna yhtään laitettua tulille. Paria jallua ja Nagaa suunnittelin, mutta niitä on molempia säilykkeinä ja Nagaa mausteena.

Viikko sitten pistin kolmea lajiketta tomaatteja, joista jo sirkoilla on Sun Sugar F1 ja Cherry Cascade F1 myös. Muutama siemen lisäksi Coyotea, ei ituja ainakaan vielä.
Tomaatit osan kasvatan NFT:ssä, osan kasvarissa multalattialla. Ulkokasvatuksista huonoja kokemuksia, syyskuun alussa joka vuosi joku homeentapainen tuhoaa kaikki ulkona olevat tomskut.

Lisäksi otin muutaman siemenen Galia melonista itämään myöskin, oli näemmä unohduksen myötä vesi loppunut ja siemenet kuivuneet. Lienevät silti hyviä vielä, koska itämistä ei ollut tapahtunut. Seurataan.

Tämän vuoden kasvatukset normaalin hyötypuutarhan lisäksi keskittyy aika vähiin lajeihin/lajikkeisiin. Porkkanaa, lanttua, naurista, palsternakkaa, talvivalkkareita, kurpitsoita ja maissia muutaman neliön.

Kurpitsoja tuttu trio, Musque de Provence, Red Kuri ja Bluehubbard.

Kurkkujen maailmasta tuli tilailtua eri maanosien kurkkukasveja mielenkiinnon ja halu päästä maistamaan mitä normaalisti ei ole.

Maustekurkun ja hapankurkun säilykkeet tulee jo luotetusta ja kiinteästä kurkusta Parisian Pickling, sekä uutuutena Boston Pickling.

Lisäksi Sagami Hanjiro Cucumbe, Sikkim Cucumber, Metki White Serpent Melon ??, Khiva Cucumber, Gagon Cucumber. Kaikki oli maksettu, kun seuraavana päivän Rarreseeds lähetti postia mulle että minulla on luottoa 4 euroa heille, koska eivät pysty toimittamaan Gagon Cucumberia. Minun mielestäni on ryöstö tai ainakin näpistys pidättää asiakkaan rahoja tuosta noin vain.

RareSeeds valikoima on laaja, mutta ovat aika hintavia.
8
Tämä olisi aihepiiriä sivuten sopinut ehkä tietokone topikkiinkin, mutta omasta mielestä pois olennaisesta.


Hitaan netin vuoksi hiukan kysymyksiä jos joku sattuisi tietämään.
Harkinnassa on ollut suuntaantennin kokeilu/osto jos auttaa. Paras dpi 28 löytyisi niistä.
0,1k € sopisi kyllä muuallekkin kuin antenniin.

Mutta oikeastaan kysymys on että eikö televisioantenni voisi toimia myös apuna siinä. Aihe josta netistä ei löydy mitään tietoa omilla hauilla.
Eikös televiso antennit ole viritetty alemmille taajuuksille (jtn 650 Mhz?) kun 4G taajuudet on 800/1800 Mhz käsittääkseni.
Radistiuralla intissä aikoinaan opetettiin armeijassa että antennit kyllä kuulevat ja lähettävät vaikka ei ne optimitaajuksilla olekkaan, mutta tulos ei ole myöskään optimaallinen. Mulle saattaisi riittää pienempikin parannus.

Oma tv antenni sattuu osoittaa juuri erään palveluntarjoajan linkkiä kohden parin kilometrin päässä. Televisio saa lähetyksensä kauempaa.
Joten katolle ei tarvitse kiivetä kun vaihtaa tietokoneen televisioon  :o.

Yksi vaihtoehto olisi tietysti päivittää reititin vanhasta B953u-12 uusimpaan malliin.
Heitäisi elämänkumppanin roskikseen  :o :o..................
;)
9
Muut harrastukset ja elämä / Kysy mitä vaan !
maaliskuu 08, 2016, 08:45:15 ap
Vaikka täällä onkin tuo "aviopieru" ketju, niin näkisin tälläiselle silti tarvetta.

Eri elämänaloilla tulee vastaan tilanteita joihin ei löydy välttämättä hakujen perusteella vastausta.
Täällä taas on paljon eri osaamisen ammatti ihmisiä, ja vastaus voi saadakkin.

Tietty oma kysymykseni sopisi muuhunkin ketjuun, mutta aloitan tämän tälläisella.
Eilen ESO latasi ison "laastarin" joka kesti mulla muistaakseni yli kaksi tuntia.
PC:lle 4-6 GT serveristä riippuen.

"Puolueeton testi" oman systeemin latausnopeudesta antoi tuloksen:

LATAUSNOPEUS: 10.42 Mbit/s
LÄHETYSNOPEUS: 4.25 Mbit/s
VASTEAIKA: 34 ms

Miksi veessä sitten todellinen tiedonsiirto oli siinä päivityksessä vain 500-700 kbit/s......?
Vain harvoin se on ollut edes 1Mbit/s.
10
Jäkätijäkäti / PROTESTI liike
helmikuu 05, 2016, 10:43:32 ap
 Kehoitan kasvattajia osallistumaan tähän sähkötoimittajasta riippumatta.
Valot muodostaa jokaiselle osan sähkölaskusta, ja tietysti sitä palaa muuhunkin....
Itse vedän sähköt poikki tunniksi.
11
Äänestykset / Bonchikilpailu 2015
joulukuu 31, 2015, 23:44:52 ip
 
Lainaus käyttäjältä: wipsu - lokakuu 23, 2015, 23:40:54 ip


Aji fantasy, vuoden 2015 ainoa satokasvi :D12
Tuleva kausi tullaan menemään pienentyneellä laji/lajikevalikomalla chilien osalta.
Chinenseistä tuskin muuta kuin Naga mukaan Ehkä Carolina Reaper naapurille ja nuohoojalle maistiaisiksi, viikko sitten veteli kylmiltään puolet Riesen Gelb''n podista...
Habanerot ei oikein ole minun juttuni. Muunnelmineen.

Vesiviljelyyn meneviä kasveja alustavasti.
Muutamia jalluja tulee, tulettomia osa. Pari kolme baccaa, kaksi pubea.
Siinä se sitten chilien osalta onkin, tämäkin kausi opetti että ei kannata kasvattaa liikaa kun ei ole käyttöä niin isolle määrälle.

Paprikoille on kysyntää, niitä tulee kymmenkunta. Ainakin..........
Pari kurkkua heti talvella mukaan kun kasvit menee taimivaloista ledien alle.

Tomaatit sitten saa mennä multaan paria NFT-kasvia lukuunottamatta, kirsikkatomskuja sinne.

Ja sitten jotain kivaa kasvatettavaa, josta tulisi syötävää jo talvellakin.  ::) Otin puutarhamansikoista siemeniä talteen, jos huvikseen kokeilisi itävätkö ne ja tuleeko satoakin.....

Ulkokasvatusta pellolla chilien ja paprikoiden kanssa olen jo kokeillut hmmm.. Ainakin kolmena vuonna, parhaimmillaankin niistä saa korkeintaan kymmenkunta "marjaa"....
Luovutan sen homman hedelmättömänä muille kokeiltavaksi ......13
Kasvatuskilpailut / Bonchi kilipailu 2015
maaliskuu 23, 2015, 09:44:57 ap
Säännöt on yksinkertaiset:

1. Bonchi on oltava itse kasvatettu.

2. Se saa olla minkä ikäinen tahansa. Tämän vuoden kasvi tai   satavuotiaskin  ;).

3. Sen on oltava chili. Paprikat rajataan pois.

4. Jokainen voi osallistua vain yhdellä chilillä.

5. Siitä on oltava valokuva  ja maininta lajikkeesta omassa päiväkirjassa tämän vuoden aikana. Muita vaihtoehtoja ei hyväksytä.

6. Ilmoittautuminen tapahtuu tähän sille varattuun ketjuun ja kilpailukuvat liitteenä. Kuva saa olla koska tahansa otettu 23.03.2015 jälkeen. Linkki oman päiväkirjan sivulle jossa chili mainitaan.
Eli kasvin saa kuvata sen ollessa parhaimillaan.

7. Voittaja valitaan äänestyksellä. Joka on 2016 alkaen viikon ajan.
   Tasapisteissä lisä-äänestys kärjen osalta.
   

8. Palkitsen itse vain voittajan. Palkinto on Nagashot 1.75 l.Finlandia votka 2:lla Nagalla ja 2:lla hot turkinpippuri pussilla maustettuna.
Nagan voi vaihtaa Carolina Reaperiksikin halutessaan jos niitä on käytettävissä.
Vaihtoehtoisesti 55 euroa jos ei maistu....Joko tillille tai "käteen" kirjeessä.

Lisäpalkintoja voi donata kuka haluaa etukäteen valituilla kriteereillä.
Niiden toimittamisesta en ota vastuuta.

Lisään ketjun äänestystä varten myöhemmin johon sitten vain tulee kilpailukuvat.
14
Muut harrastukset ja elämä / Hyötykasviyhdistys.
helmikuu 04, 2015, 11:04:43 ap
Aiheena tuskin kovin monia kiinnostaa, meitä jäseniä on tällä foorumilla muutamia.

Hyötykasviyhdistys julkaisi uudet siemenluettelonsa sekä paperisena että verkossakin hiljattain.
Pari päivää sitten tuli tämän vuoden julkaisun 1b osa. Postissa siis, en tiedä löytyykö noita netistä.
Siellä enemmän toiminnasta ja tavotteista.

Oma mukanaoloni rajoittuu vain jäsenyyteen lähinnä kannatusjäsenenä.  Ja tietysti joitain siemeniäkin tulee tilailtua.


Annala kiinnostanee pääkaupunkiseutulaisia.......
15
Päiväkirjoissa on aika monellakin mainintoja kännykällä mitatuista lux arvoista.

Tietäen että kyseessä on vain lähinnä suuntaa antavia arvoja, niin silti olisin utelias sen suhteen, millä puhelimella ja millä sovelluksella ko. arvot on mitattu.
Lisäksi omia käyttökokemuksia valoista ja mittauksista olisi varmaan muidenkin kuin minun itseni mielestä hyödyllistä lukea.

Ehkä tällä tavalla voisi jopa löytyä sovellus joka edes muutamien satojen luxien sisällä näyttäisi oikean arvon. Näin näkisi hiukan suuntaa onko omissa valoissa korjaamisen varaa....
Toki sen kasvistakin näkee riittääkö valot.Esimerkiksi.....
Omat "työkalut  ;)"
Samsung s4 ja lux-mittari by Google play.
Mielestäni tämä ei kovin paljoa yläkanttiin näytän nyt istuessani myterässä mökissä näytön vieressä ikkunasta päin tulevat luxit on hiukan yli 40 kymmentä, ja sävy on n. 4k K.


Tämä pube on sinnitellyt talven tuossa itäikkunan edessä ainoana lisävalona tuo vasemalla oleva 5w valkea ledi. Kuvassa ei taida näkyä, mutta sinnepäin kurkottavassa oksassa on kaksi kukkaakin. Luxeja kännykällä tuossa oksan päässä 25 cm lampusta on 2000.
Eilen lisäsin sinne tuon parilampun yläpuolelle, siinä on 6w ledit. 2000 luxia.Tämä pube on itäikkunalla myös. Valkeat pienet 5w ledilamput on täällä olleet pidempään. Luxeja on vaatimattomat 1500 noin. Silläkin se on pärjännyt.....


Nämä kasvaa edelleen hyvin, valaistuksena näissä on 3x18w T5 loisteputket. 25 cm päässä on luxeja 7500.


Pornolediä ei ole nyt vielä tähän kohtaan peliin heittää, tilanne muuttuu tämän kuun aikana ehkä....
Yhtenäisyyttä saisi ledien mittaamisessa luullakseni kun sieltä löytyisi tieto kuinka kaukana 10000 luxia lampusta tulee täyteen.
Saisi samalla tietoa lampuistakin, toki tässä tulee sitten lamppujen spottimaisuudet ja astekulmatkin mukaan jotka vaikuttaa valon määrään.....
16
Vuoden 2014 päiväkirjaa vikaistessa, näemmä pubet on olleet jo itämässä 5 viikkoa sitten.
Huomenissa jos ei tänään pitänee laittaa joitain pubeja lautalle....Laitoin ne nyt sitten.
Rocoto Peruvian Red listalle jos kaksi kasvia.
Rocoto Costa Rica Red myös kaksi kasvia.
CAP 363 parilla kasvilla sekin.
Näistä yksi aina turpeiseen, loput Huru-lootiintm kasvariin.

Pubeja on tällä hetkellä 3 talvikasvatuksessa, PI 585273, Rocot Giant ja Manzano Rojo yhdeksän litran amppeleissa.
Kesäksi täytynee vaihtaa niille 20 litran ruukut, jos vaikka valaisi ne sementistä laastipaljut muotteina....
Näillä alkuun  :o......Aivan liikaa tuli.

17
Muut kuin paprikakasvit / Karhunvatukat.
kesäkuu 21, 2014, 21:02:50 ip

Karhunvatukoiden 4 metrin oksissa on aika runsas kukinta. Närhit tulee juhlimaan syksyllä, itse noita ei ehdi niiltä keräämään  :o.
18
Apple@inc-5585.com
6.14 (2 tuntia sitten)
-> minä
Ole varovainen tämän viestin kanssa. Monet käyttäjät ovat merkinneet samankaltaisia viestejä verkkourkintahuijauksiksi, joten siinä saattaa olla turvatonta sisältöä.  Lisätietoja
Dear Customer,
Your Apple ID has been used to open a session iCloud from an unauthorized computer.
Click Here

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Tälläisia tullut jo parikin kappaletta. Hauskaa tässä on että en ole itse luonut mitään ID:tä tai tiliä Applelle....

Punainen osa on Applen s-postia, vihreällä merkattu on s-postini toimittajan varoitus.
Mielenkiintoista olisi kyllä tietää, että onko joku luonut Aplelle tilin minun s-postiosoitteella, vai onko tuo viesti huijaus, johon lankeaa tuosta Click Here vai saako siitä jonkun viruksen tietokoneelle.....

No otin ja soitin Applen tukeen, ja sieltä sanottiin että Apple ei käytä yllämainitun kaltaista s-posti osoitetta. Eikä minulla ole tuolla osoitteella tiliä siellä. Eli tuolla viestillä lähinnä kalasteltiin tietoja. Se siitä..... Huvittaa valmiiksi mitä sieltä seuraavaksi tulee  :o.

Huijarit liikkeellä.....Eilisen lehdessä oli juttua karhukirjeestä, jossa uhataan että ellet maksa n.12 euron laskua, luottotietosi menevät. Jos maksoit laskun sen linkistä, meni pankkitilisi saman tien....

Samankaltaisia s-posteja tippuu PayPalin nimissä lähetetyistä  s-posteissa. Käsketään antamaan varmistukseksi yhteystiedot uudelleen tai tili menee....

G-mail jota käytän, heittää nuo automaattisesti roskapostiksi, ja varoittaa viestistä. Postin avaaminen ei ole vielä ollut virhe, mutta jotakin sieltä klikkaamalla tapahtuu ikäviä asioita, joita ei pysty perumaan F9 painamalla  ;)....


Näitä alkoi tippumaan tänä keväänä, ainoa uusi paikka jossa käytin PayPalia oli ThompsonMorgan siemenliike. Tietenkään en heitä syytä  8).
Kävin myös Seemnemaailm:alta tilaamassa tämän kauden siemenet, maksu siellä kyllä tapahtuu pankin kautta.

Omistan kaksi s-postia, toiseen menee esim. Saunalahden ja kumpp. mainokset ja muut roskapostit.
Nyt ikävä kyllä on näköjään varovaisuudesta huolimatta käyttö tilin osoite päässyt leviämään paikkoihin joihin se ei kuuluisi.


19
Omat lämmittimet on enempi auki/kiinni asennossa, ja tuli mieleen mahdollinen erillinen lämpötilan säädin
tai termostaatti ratkaisuksi, ettei lämmittimet ole esim. päällä kun ei tarvitse, tai vaihtoehtoisesti sitä aamupakkasta kestääkin pari tuntia pidempään.

Tälläistä
katselin yhdeksi vaihtoehdoksi, mutta tuosta ei sitten tiedä kuinka paljon se kuormaa kestää...
Kotimainen tarjonta on myös suhteellisen edullista, mutta onko noista mihinkään ajatellen vaikka 4Kw kuormaa?.

Eli ajatukseni on laittaa noihin 3-4 paikan jatkojohto, johon saa sitten patterin tai raksapuhaltimen......

Kosteus tuskin tulee kovin isoksi ongelmaksi vielä näin keväällä ja kasvien ollessa suhteellisen pieniäkin.
20
Muut harrastukset ja elämä / Rattijuopot.
tammikuu 30, 2014, 09:31:55 ap
 Tänään oli lehdessä juttua kun rattijuoppo oli saanut tuomioonsa hovissa alennuksen......

Lainaus
Perusteluissa rangaistusta alentaviksi seikoiksi katsottiin lyhyt ajomatka, ajankohdan sijoittuminen valoisaan aikaan ja se, että ennen kohtalokasta onnettomuutta kuski teki kyseisen matkan aikana vain yhden liikennerikkomuksen törmätessään reunakiveykseen.
Lehden sivulle

Olisikohan sitä alennusta tullut enemmän jos olisi osunut esim. puuhun vain kerran ja kulkukissa olisi jäänyt vielä alle.....
Oikeusjärjestelmä on suoraan sanottuna persiistä, jos humalassa "kompurointi" on lieventävä asianhaara hengen vaatineessa kolarissa.
Ihmisen pitäisi jo siinä vaiheessa kun auto karkaa käsistä hiukankin, siirtyä apostolinkyytiin. Tai taksiin.
Rattijuoppojen tuomiot kuuluisi Hammuradin lain piiriin. 

Sivustolla on linkki josta voi käydä antamassa tukensa kansalaisaloitteelle laista, jossa vaaditaan rattijuopoille kovempia rangaistuksia.
21
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Huru-ukon 3. kausi 2014.
marraskuu 05, 2013, 12:37:35 ip
Kasvatuslistaa en kovin tarkkaa ole tehnyt muista vielä kuin pubeista. Satotavoitteet on asetettu 10 kg tuntumaan. Viime  ja tämän kauden sadosta tuli aivan liikaa yhden ihmisen talouteen. Jauheita on kymmeneksi vuodeksi ja viimevuotiset etikka säilykkeet on 2/3 osaa syömättä. Myös hilloja, hapatuksia ja valmiita marinadeiksi tarkoitettuja tulisia mössöjä on sanoisinko tarpeeksi.
Chileiltä tilaa vievät ainakin peruspaprikat muutaman paikan verran. Mutta asiaan.....
Tai hapanpube mössö tulee loppumaan tällä kaudella joskus joulun jälkeen, joten sitä varten olisi suotava saada kyllä muutama kiloa pubetuksia.


Pubet itämään 31.10.2013.

Viime vuoteen verrattuna korkeintaan kolmasosalla mennään, eli 16 maksimissaan, mikä sekin tuntuu paljolta.
Hmmmm...... Neljä olisi sopiva määrää vesiviljelyyn ulkosalla Huru-lootassatm. Ja kahdeksan amppeleissa,
neljä kasvariin pohjoisseinälle, ja neljä vaikkapa saunan terassin kaiteelle.
Tai 12 hengen pihakeinuun.......;).
Lajikkeista varmana olkoon Rocoto Red Peruvian, joka saa paikan sekä Huru-lootassatm ja amppelissa.
Toisena samalla tavalla menee Rocoto Costa Rica Red.
Kolmas myös molempiin CAP 363.
Neljäs SK:lta kerjätty ja saatu Canario molempiin myös.
Siinä kahdeksan pubea ja neljä lajiketta. Neljä lisää amppeleihin, Giant Rocoto, PI 585273, Rocoto Chile De Seda ja viimeisenä Rocoto Manzano Rojo.
Kiitän SK:ta lähetetyistä siemenistä.
Lautalle meni tuplana siemeniä, toivottavasti löytyy selkärankaa heittää liiat pois.
Tänä vuonna kasvarissa oli muutamassa amppelissa (10l.) kaksi chiliä. Satoon se ei vaikuttanut mitenkään mielestäni verrattuna 1 chilin amppeleihin. Noin arviona, en punninnut erikseen kasvien satoja.
Kesän aikana amppeliin tuli juuristo, joka täytyi rikkoa lapiolla kun sen paakun levittelin pionien juurakoitten päälle....Sekä 1 kasvin että 2 kasvin amppeleihin tuli juuristoa paljon  :o....

Rocoto Costa Rican Redin siemeniä kuten CAP363 ei löytynyt.....Semillaksen keikka tuli...

Tilattu muutama päivä sitten.

Tilanne 5 päivän jälkeen idätyksissä kuin morsiamella  ;)....
22
Kodin mausteinen kokkaus / Hapattamalla tehdyt herkut.
lokakuu 19, 2013, 10:51:39 ap
Täältä foorumilta joistain päiväkirjoista löytyy mainintoja hapankurkuista, sekä hapattamalla tehdyistä chileistä.
Jotta tieto ei hukkuisi kokonaan vanhoihin päiväkirjoihin, niin aihe on ainakin joillekkin meistä kiinnostava.

 Itsekkin kurkkuja ja chileistä tehnyt tätä tuotetta, ja tykästyin siihen sekä maun että valmistuksen helppouden takia.
 Itselläni on joitain canarioita puolikkaina happanemassa, sekä sitten sekalaisia pubeja soseutettuna.
 Kunnollisen hapatusruukun hommaamista suositellaan, mutta omani tein 4 litran patenttikorkilla varustetuissa säilöntä purkeissa. Niissä kannet vuosi sen verran, että ylimääräinen paine poistui.
 

Tuossa puhutaan kaalista, mutta samoilla linjoilla se pätee chileihinkin. Sivuston alla on mainittu lähteitä po. asiasta.
23
Newtistä lueskeltuani  nokkosvedestä sekä luonnonmukaisessa torjunassa sekä lannoitteena, päätin kokeilla lannoitteena ko. tuotetta. Tällä hetkellä 40 litran saavi joka oli sullottu nokkosia täyteen ja vettä päälle, on ollut jo kahdeksan päivää auringonpaisteessa mustan muovihupun sisällä.
Avasin sen tänään ja kyllä netti oikeassa oli, se lemu hakkaa paskan hajun mennentullen  :o ::). Onneksi kasvimaat on minusta nähden etelään, joten haju ei leiju tänne vaikka sitä käyttäisikin johonkin kohteeseen...
Naapurini taas on kasvimaasta katsoen itään. Vallitseva tuulensuunta on täällä lounas tai länsi  ::).
Minä olen joutunut kuuntelemaan sitä saatanan jumpsjumps musiikkia joka viikonloppu ja väliin viikollakin.
Äijä pitää oletettavasti talkoissa pojan kavereita ja juottaa niitä samalla, taitavat olla alaikäisiäkin.
Äänen voimakkuus on samaa luokkaa kuin minulla televisiossa. Eli siis se musiikki sieltä peittoaa television äänen sisälläkin... >:(.
Haistelkoot paskaa hevin keralla  ;D.
Hups...Tulipas offia  ::).

Onkos kellään kokemuksia tuosta tavarasta. Omani EC arvo oli 2.2 kahdeksan päivän jälkeen ja pelkät nokkosen rangat oli enää jäljellä, lehdet oli sulaneet siihen mössöön... Ajattelin kyllä pistää sitä sekä kasvimaalle, ja vaikkapa sipuleille ja juureksille..1 litra 10 litraan vettä.

Ravinnearvoja:
Kokonaistyppi 31 mM
Kalsium 12 mM
Kalium  9.5 mM
Fosfori 3 mM
Arvot on keskiarvoja tuoreesta ja kuivatusta nokkosesta..

E: Virheitä korjattu, eli pilkkua on n.....u  :o.
24
Muut kuin paprikakasvit / Retikan kasvattelu...
heinäkuu 07, 2013, 13:44:33 ip
 Nyt olisi tarkoitus kylvää loput Japaninretikan siemenet.... Kirvat söi ensimmäisen liian aikaisen kylvön idut lanttujen, nauriiden ja retiisin itujen kera  :o.
Kaippa aika alkaa olla oikea jo ?  :-\.
25
Muut harrastukset ja elämä / Onnea äideille.
toukokuu 12, 2013, 09:35:44 ap
 Tärkeä aihe, foorumilla on äitejä, ja chilipäillä on äitejä ja vaimoja...


Onnea kaikille äideille, ja omalle murulle.... :).
26
Muut kuin paprikakasvit / Morus nigra.
maaliskuu 26, 2013, 11:30:47 ap
  Alias musta mulperi.

Tilailin sieltä Kanarialta vielä hiukan lisää kasvatettavaa kun on niin vähän kpl ja lajejakin. Tälläinen jäi sitten mielenkiinnon kohteeksi, kun oli maininta että kasvaa jopa 2000m korkeudessa, tosin siellä lähempänä päiväntasaajaa kuin kituniemeä.
Siemeniä laittelin nyt alkuun ihan lautalle liki 10kpl. Jos itää, niin pari ekaa vuotta aattelin talvettaa jossain ennenkuin istutan ulos asti.
Olisko kellään kokemuksia tästä miten on menestenyt täällä hankien keskellä.
27
Äänestykset / Kasvihuoneesi koko kausi 2013.
maaliskuu 23, 2013, 09:52:59 ap
Kuinka paljon on muutoksia tapahtunut tuon vuoden 2011 jälkeen. Jotta tuloksissa olisi vertailupohjaa, niin pidin nuo samat vaihtoehdot voimassa kuin edellisessäkin 2011 vuoden äänestyksessä on.
Vanha kasvari jäi pieneksi ja lahosikin viime keväänä, joten silloin tein uuden 6x4 metriä, eli 24 neliön viritys siitä tuli.
28
Tee-se-itse / Halpisajastin, miksi se ei kestä....
helmikuu 18, 2013, 15:52:39 ip
Meinasin laittaa tämän tuonne erääseen päiväkirjaan, jossa pohditaan ajastusta ja teknikkaa.
Kuitenkin tämä ei sinne toisen päivyriin sopinut mielestäni, joten olkoon täällä jos sopii olemaan.

Pari päivää sitten korjasin juuri noita halpis ajastimia 15min minimi. Kaikissa kolmessa oli sama vika, jäi valot päälle. Korjaaminen oli aika yksinkertainen, koska vika oli "lirputtimessa", joka siirtää ajastinkiekolta käskyn katkaisijalle mekaanisesti. Eli se lirputin oli hiukan jumittunut, eikä enää palannut sieltä on-asenossta off:iin. Yhden korjasin vääntämällä muovista osaa hiukan lämmitystä apuna käyttämällä, toisen leikkaamalla mattopuukolla reikää isomaksi josta tämä lirputtimen pää osuu ajaastinkiekon ulkoreunaan.
Kolmannesta oli lirputinta paikallaan pitävä muovinen tappi katkennut, joten sen korjaus tapahtui poraamalla runkoon pieni reikä samaan paikkaan mistä poikki mennyt osa oli kiinni. Ja tapin virkaa toimittamaan sopivan kokoinen ruuvi.
Rahallisesti ajatellen tuo ei kannata, ainoa ilo on siinä hiukan askarella jos osaa semmoisesta nauttia.
Sanon tämänkin, vaikka se on sanomattakin selvä, ota ajastin pois verkosta kun korjailet sitä.
Ja tuo onkin ainoa korjaus noille jonka pystyn tai osaan tehdä, loppu jää sähkäreille.
Jos joku kokeilee samaa, niin huomioikaa rattaitten järjestys kun avaatte ajastimen.
29
Muut harrastukset ja elämä / Tautithreadi.
tammikuu 17, 2013, 19:55:37 ip
Katselin että tuolla veetä ilmassa oli myöskin kaikkien huonot olot kuumeet ja kaikki sairastelukin.
Joten siksi ihan näille vaivoille oma ketjunsa, joskus sekin että saa jakaa huonon olon ja sairastelun muiden kanssa, auttaa ainakin mielialaan...Ja elämäänhän nämäkin kuuluu  :).
Pari vuotta sitten itselläni todettiin oikealla puolella pään valtimosssa yksi iso valtimon pullistuma ja se korjattiin syyskuun alussa viime vuonna. Myös toinen pienempi oli vieressä ja sekin sai oman sulkijansa.
Huono puoli asiassa oli krooniseksi jäänyt kovankalvon alainen verenvuoto, jonka takia jouduin pari kertaa käymään marras,- sekä joulukuussa sen veren poistossa.
Nyt olin TT-kuvauksessa jälleen, ja vuoto jos ei loppunut, niin ainakin pienentynyt huomattavasti.

Eli vissiin voi pian laittaa baccat ja annuumit sekä paprikat ja tomaatit itämään...Ja taitaa vielä töihinkin kelvata.
30
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Huruilu jatkuu 2013...
joulukuu 05, 2012, 01:32:29 ap
Enpäs jaksakkaan vielä alkaa kasvatuslistaa väsäämään. Mutta kuun ja varpaiden asennosta välittämättä rocotot  laitetaan osa multaan ja osa heti villaan itämään. Muistaakseni kivivillalevyä jäi vielä verstaan vintille melkein kokonainen levy.
Multaan menee ainakin 20 rocotoa, ellei enemmän. Niitä  amppeleita joutuu varmaan virittelemään itsekkin ainakin muutaman kasvariin ja miksei vaikka tuohon saunan terassille. Automaattikastelukin toimii siinä joskus kesäisin ihan itsestään. Kun ei siinä ole eikä tule katetta.....
Ehkä niissä jäätyneissä rocotoissa vuodelta 2012 on itäviäkin siemeniä...Rocoto De San Isidro ehti tehdä muutaman kypsän podin, joten niistä saa kasvitunneli kokeiluun ihan peltokasvatukseen muutamia yksilöitä. Maku oli ihan kehutun arvoinen.
Lisäksi uskon kasvarista saavani Turbon siemeni, ehkä itävätkin. Myös muutama Manzano Rojo on kypsynyt sekä Peruvian Red Rocoto.
Lisäksi kaupan siemeniä on Rocoto Guatemalan Orange, Rocoto Costa Rican Red, Rocoto CAP 363, Orange Locoto ja  Canario.
Eli rocotoja on yhdeksän lajia tällä hetkellä ajateltuna. Seuraava idätys sitten kun olen vakoillut mitä muut laittaa tulille...

Viime vuoden bonchi kokeilussa on jäljellä kolmesta enää kaksi, eli Bolivian Rainbow selvisi syksy kylmistä ja kukkiikin taas. Toisena taitaa olla Baby Bird's Eye, joka kasvaa muutaman juurivesan voimin....Molemmat sai sitä  Provadoa koska pikkukärpäsiä pörräsi rehujen ympärillä.