marraskuu 12, 2019, 05:54:37 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Niian

1
No voisihan sitä alkaa omaa chilipäiväkirjaa itsekin pitämään tänne. Ehkä pysyisi paremmin myös muistissa mitä tänä keväänä tuli tehtyä jotta tietää mitä tehdä paremmin ensi keväänä.

Taustaa vähän. Kuvassa talvehtivat chilit sisällä. Ledi valot toistaiseksi poissa pelistä, koiramme päätti olla ystävällinen ja vetää kaikki valot alas telineineen sotkeuduttuaan johtoihin (juu, johdot meni nyt nätisti seinän viereen ettei meidän 40 kiloinen öttinötti niitä enää vedä alas, oli aikamoinen kolo seinässä kun telineen veti alas sieltä...)
Talvehtimassa on ollut useamman vuoden olleita ja viime keväisiä. Muutamia suosikkeja löytyy useampi ämpäri.
Naga
Brown large habanero
Bolivian rainbow (haaveissa tehdä bonsai toisesta)
Hungarian hot cherry
Jalopeno
Aji Benito
caribbean red hot
Lisäksi tuntematon pikkuchilinen tuuhea chili (saa elää koska nätti), aikaisemmista tiedoista poiketen, tekee siemeniä (hedelmät menee valkoisesta punaiseksi)
Violettikukkainen tuntematon, ei tehnyt hedelmää viime keväänä ollenkaan
joku bell
Muutama lajike hukassa mitä ovat, tuo ukko kun ei oikein ole olltu tarkka siitä mitä laitta kunhan maku on ollut hyvä. Nyt kun emäntä tuli kuvioihin ni johan alkaa oleen tarkkaa mitä siellä kasvaa  ;DKarkkilaatikkosydeemeissä viime keväiset ja ämpäreissä useamman vuoden jo olleet.

Nyt on istutettu multaan aikaisempina vuosina tilatut siemenet ja nyt tilatut. (parikymmentä eri lajikketa siis lisäksi kauhuksemme kokeilulla) Laittelen listaa kun ehdin sen tarkemmin tekemään. Lisäksi tehty lauttakokeilu omien chilien siemenistä, idätyskokeiluna.

Multaan istutetut siemenet


Kuvia viime vuoden sadosta

2
Mitäs tähän sanomaan. Tutustuin mieheen, hänellä oli muutama chili (kymmenkunta talvehtivaa), muutettiin yhteen ja chilit lisääntyi =)
Espoon kilossa asustellaan (se violetti ikkuna) ja juuri istutettiin parisenkymmentä uutta lajiketta. Tutustumassa pikkuhiljaa enempi ja enempi aiheeseen. Muutama chili on arvoitus jota tuolla kasvaa, pitänee laittaa jossain vaiheessa kuvaa ja kuvausta jos tunnistaisi.
Siemenien/taimien vaihto kiinnostaa jos täällä suunnalla muita kasvattajia löytyy. Itse tykkään enempi maukkaista salaattichileistä (ei niin vahvoista) ja tuo ukko taasen tulisemmista kun niihin tottunut ruuanlaitossa (hän on se joka meillä kokkaa:) )
Chili listaa yrittänen saada jossain vaiheessa aikaiseksi