huhtikuu 02, 2020, 15:39:14 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Lassi-s

1
jaolstenilta sain cili goronongia ja 7 pot chaguanassia. tästä hänelle tuhannet kiitokset. goronongia kun on tuntunut lähes mahdottomalta saada.

totanoinniin joo, olis kai pitäny uskoa että toi 7 pata chaguanas on sit ihan aikuisten oikeasti tulista  ;D  aluksi tuli kunnon puraisun ja sen reilu puolikkaan palan muutaman sekunnin pureskelun jälkeen todella, TODELLA mahtavan chinesemäinen hedelmäinen hyvä, ei lainkaan kitkerä vaan tosiaan herkullinen maku suuhun ja poltteli kyllä. sit se todellisuus tuosta tötteröstä iski, ja lujaa. pakko myöntää että tää on kyllä aika rajua chiliä. kaveri otti maistiaiset kans ja tossa ny 15 minuuttia huuhdellut suutaan. itsehän turvauduin kaljaan kun ei ole vedestä eikä rasvattomasta maidosta mitään apua. ei jaolsten turhaan varoitellu että on aika jytäkkää  :D  ehdottomasti siemenet itämään.

cili goronong. aivan järjettömän loistavan makuinen. ehdottomasti yksi parhaimman makuisista chileistä. polte ei ole mikään raju, mutta ei ole mikään mietokaan. mukava keskitulinen todella TODELLA herkullinen, mehukas ja mukava ihan vaikka perus rouskutteluun sellaisenaan. goronongia on ilmeisesti monenlaista liikkeellä mutta tää mitä jaolstenilta sain on kyllä aivan käsittämättömän hyvää.

kasvattamisesta saan vasta myöhemmin jotain sanottavaa  :D
2
bonsaita tekisi mieli koristekasveiksi. lajikkeina olisi tottakai bolivian rainbow joka onkin jo kasvamassa mutta mites onnistuu jos pistäisin 2 tai 3 siementä noin sentin päähän toisistaan. tarkoituksena olisi ruveta kietoon niitä toisiinsa heti alusta asti kun ovat kasvattamassa ensimmäisiä oikeita lehtiään. tarkoituksena tällä, olisi saada paksu runkoiset pienet tuuheat bonsait

muita lajikkeita bonsaiksi olen ajatellut: pink habanero. peruvian white habanero. birs eye baby, cheiro roxa ja black scorpion tongue. olis tarkoitus tänään laittaa siemenet "tulille". voiko tällaisella menetelmällä heti alusta asti lähtee bonsaikasvatusta harrasteleen. vai täytyykö kasvin antaa kasvaa eka "isoksi" esim pari vuotiaaksi ja sitten latvoa se lehdettömäksi ja oksattomaksi tyngäksi. näitä kaikkia lajikkeita on jo kasvamassa kylläkin mutta vain 1 per ruukku ja nämä annan kyllä kasvaa ihan "hyötykäyttöön" eli syötäväksi

3
Kodin mausteinen kokkaus / chilipää salsa
syyskuu 27, 2012, 14:29:50 ip
-3 tomaattia jotka kaltataan ja huitastaan sauvasekoittimella mössöksi kun vesi on kaadettu pois ja kuoret, sekä kanta otettu pois.
-1 keskikokoinen sipuli pilkottuna
-3 valkosipulin kynttä pilkottuna
-1tl mustapippuria
-2 suht isoa punaista habaneroa pieneksi pilkottuna
-1aji cristal
-2 medinaa
-1 starfish
-1tl suolaa
-1tl sokeria-
-1 rkl hunajaa

kattilassa pienellä lämmöllä niinkauan keitellään kunnes sipulit ja chilit ovat pehmeitä. vielä kerran nopea pikku surautus sauvasekoittimella. lopuksi vielä oman maun mukaan lisäilee kaupasta saatavaa jotain valmista tortillakastiketta sekaan tulisuutta hieman pehmentämään ja paksuntamaan tuota. dippikastikkeeks, tortillan väliin yms. suosittelen!
4
Kodin mausteinen kokkaus / täytetyt habanerot
elokuu 13, 2012, 22:10:25 ip
tuossa on tullu tulisiks lisukkeiks lähes joka ruoan kanssa tehtyä täytettyjä pekoniin käärittyjä habaneroja ja ajattelin tännekkin raapustaa ohjeen joka on hyvin yksinkertainen.

itse olen käyttänyt punaisia espanjalaisia habaneroja joista leikkaan kannan pois ja poistan siemenet teelusikan "väärällä" päällä. olen käyttänyt täytteenä creme bonjour valkosipulituorejuustoa johon olen sekoittanut todella hienoksi pilkottua sipulia noin 50/50 suhteella. eli tosiaan habasta kanta ja siemenet pois ja tuota tuorejuusto sipulisörsseliä haba täyteen. kääri pekonia ympärille. laita täytetyt pekoniin käärityt habanerot alumiinifolioon ja 175-200 asteiseen uuniin noin 45min-1h. mukavaa potkuisaa rouskuteltavaa lisukkeiksi melkein minkä tahansa ruoan kanssa.

kokeilkaa ja kertokaa mitä piditte. itse olen jäänyt koukkuun noihin tulisiin pikku palluroihin  ;D

kumihanskojen käyttö ei ole paha idea noita valmistettaessa
5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Hattulan chiliviidakko
elokuu 13, 2012, 21:37:24 ip
neuvokaas ny aloittelijaa niin että saattaisin onnistua habaneron kasvatuksessa. 37 taimee pilkistää isosta maalitynnyristä johon kylvin red habaneron siemeniä (varmistettiin että kyllä ne haban taimia ovat eikä rikkaruohoja)

ilmeisesti jokainen taimi haluu omiin purkkeihin. ny noin 5cm mittaisia nuo pikkuruiset.

minkälaiseen multaan kannattaa pistää varttumaan. lannoitus? kastelu? lämpötila? ny ihan tuossa ulkona aurinkoisella takapihalla ruvenneet versoomaan.

seassa on myös muutama ajii christalin taimi, sen verran kasvaneet että erottaa kummat on kumpia.

jääkaapissa olis oranssia tuoretta habaa 1 kpl ja lemon droppiakin, ja niistäkin ajattelin siemenet pistää multiin. syksyn ja talven saavat lampun valossa kasvaa.

onko jo liian viileät ilmat että täytyy taimet tuoda sisälle. joko pistän omiin ruukkuihinsa vai annanko versota vielä vähänaikaa tuossa isommassa astiassa keskenään.  ja tosiaan kuinka usein täytyy kastella?

kiitos jo etukäteen jokaiselle neuvoa antavalle.
6
terve. terassille tulee suht iso kasvatusloodju 3m x 1m. ilmeisesti valoa läpäisevällä pressulla kannattaa peittää. takapiha on todella aurinkoinen aamusta iltaan  joten ilmeisesti aika hyvä paikka. kastelu? jne

nyt tarttis tietoa mullasta, lannoitteista ja siitä mistä ihmeestä saan siemeniä. ainakin perus nagamorich, fatalii chilit, facing heaven, trinidad scorpion, trinidad perfume, joku perus hyvä habanero minkä kuivatan ja jauhan jne.
7
ajattelin oman lempiruokani ohjeita kirjoitella, joten tässä lasagnette mun reseptillä. hyvin helppo ja nopea tehdä.

-800 grammaa jauhelihaa
-2 knorrin lasagnette pakettia.
-trinidad scorpion pyreetä ja nagajolokia pyreetä.
-pari sipulia

-ruskista jauheliha ja sipuli samaan aikaan. kaada pakkauksien jauheet jauhelihan joukkoon ja sekoita huolella. lisää litra vettä ja litra maitoa. lisää heti 1 ruokalusikallinen trinidad scorpion pyreetä ja 2 ruokalusikallista nagajolokia pyreetä jotta tulisuus ehtii tulla esiin. tulisuus lisääntyy sitten jonkun verran siellä uunissa joten kastikkeesta ei kannata tehdä sellaista että sen pystyy just ja just syömään koska uunista tulon jälkeen sitä ei sit irvistelemättä syö.

voitele iso vuoka VOILLA. kippaa pastat pohjalle, soosit perään ja uuniin . HUOM jostainsyystä noissa valmispakkauksissa mausteseospussin vahvuudet on eri vahvuisia, eli joku maistuu mausteisemmalta kuin toinen joten ennen vuokaan kaatamista maista ettei ole liian mausteista, ja jos on niin lisää maitoa joka pehmentää makua. älä myöskään kaada toista pussia heti kokonaan jos sattuu oleenkin liian mautonta jotta jää sitten jäljelle jotain mitä lisätä. koittaa saada pikkuhiljaa sellaisen oikean mausteisuuden omaan makuun ennenkuin kippaa soosin vuokaan.

kokeilkaa. on hyvää. seuraavaks kun teen tuosta tulisen kerma, mustapekka tuorejuusto makkaragratiinin niin naputtelen ohjeen tänne jos joku sattuu kiinnostuun, se on mielestäni juuri uunesta tulleena parempaa kuin mikään ruoka mitä ravintolasta saa, pehmeää ja tulista.