tammikuu 20, 2021, 10:58:57 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - rami12

1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Rami12 n kausi 2017-2018
maaliskuu 24, 2017, 21:27:27 ip
Elikkäs uutta kautta pukkaa takana on parinvuoden mittainen tauko chilienkasvattelusta ja nytten ajattelin aloittaa uudestaan pienimuotoisesti tämän parinvuodenaikana on ollut vain yksi chili vähänkuin jäänteenä entisestä harrastuksesta. Elikkä ainoastaan Tepin c annuum var clabrisculum villichili on ollut mulla viimevuosina kasvtuksessa. Ehdin myydä suurimman osan chilinkasvatus lampuista ja muusta roinasta pois. Esimerkiksi 120 wattinen led finlandin lad valopaneeli sekä led finlandin 50 wattinen puikula myyty.
Muistelen että noin 120 wattinen esl e40 kantainen valaisin myyty. Enään kaapista löytyy 1 kpl 2x55 wattisia loisteputkisysteemejä. sekä 1 kappale noin 40-50 wattista esliä.

kylvin näin alkajaisiksi vähän jalapeenoa ja tuolta yhden laatikon pohjalta löytyi vanhoja simeniä kuten chawa c annuum. cgn22084 c chinese. tabasco greenleaf, c fructescens, omnicolor c baccatum. tossa muutamia jäännösiemeniä mutta ovat parivuotta vanhoja jo. =) sekä aji angelo c baccatum  en vaan muista enään noista kaikista edes minkalaisia ovat peruslajikkeet kyllä mutten esim noita chawa ja tota cgnää.     http://www.fataliiseeds.net/Chili-Seeds/Chili-seeds-Wild-chiles?product_id=173 muokattu toi cgn 22084 onkin näköjään villi chilejä en muistanutkaan enään asiaa ainakin fatalii on määritellyt lajikkeen villeihin.
2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Rami 12 n kausi 2016
kesäkuu 10, 2015, 03:01:33 ap
elikkä aloitan tässä uuden päiväkirjan kaudesta 2015/2016 nytten tällähetkellä kasvamassa on 1x habanero c chinese, 1x tabasco c fructescens, näiden lisäksi on 1 kpl tuntematonta vanhoista siemenistä kylvettyä chiliä vaikuttaa annuumilta ja 3 kappaletta tepiniä c annuum var clabrisculumia lisäksi vielä 2 kpl fructea ggn lajiketta jota en tähänhätään muista sen tarkemmin se oli ggn ja joku numerosarja perässä ja c fructescens
3
http://www.kpr.eu/fi/vegetable/tomatoes/?slist_page=1&slist_letter=L tuossa siis sivusto jolta voi tilata normaalien tomaatti lajikkeiden lisäksi myös ainakin kolmea erilaista villitomaatin siementä itsekkin aijon mahdollisesti tilata jossakin vaiheessa mutta ajattelin laittaa tämän linkin tänne jos jotakin toistakin kiinnostaisi kokeilla.
4
Tilasin pariviikkoa sitten fataliilta erilaisia chilinsiemeniä ja yksi lajikkeista oli nimeltään peruvian Wild. Minua kiinnostaisikin että mikä tämä lajike oikein on fataliin sivustoilla se on määritelty villichiliksi mutta suvun kohdalla lukee C SP eli caspium sp mitä tämä merkintä tarkoittaa ja minkalainen itse kasvi on. Jos jollakin teistä on kokemusta kyseisen kasvin kasvattamisesta niin voisitteko kertoa siitä tässä. Sivustoilla olleesta kuvasta päätellen kasvi tekee pieniä tepinmäisiä hedelmiä joskin hieman suurempia ja pitkulaisempia kuin varsinainen tepin. Onko kyseessä todellakin villi chili vai vain pienimarjainen ihmisen jalostama lajike. Entäs kasvutapa ja kestävyys/sitkeys. onko annuumaisen heikkosta vai enemmän villichilimäisen sitkeästä lajikkeesta kysymys.
5
Elikkä voisin alkaa pitää täällä omaa päiväkirjaa vielä ei ole juurikaan kirjoitettavaa muutakuin nuo pari chiliä mutta itämässä on jonkinverran uusia taimia. kuvia tulen lisäämään jossakin vaiheessa tänne muutamia myös ja kunhan nuo siemenet itävät ja myöhemmin keväällä alan kasvattaa noita villi chilejäkin niin tulee varmasti enemmän juttua. yhtenä ongelmana kuvien kanssa on tuo etteivät kuvat saisi viedä kovin paljon muistia. Tällä foorumillahan oli joku maksimiraja siinä asiassa esim yli 3 mt kuvia ei voisi lisätä tai sinne päin.
6
Mistä johtuu että nuo chilit jotka ovat olleet tuon led lampun alla ovat alkaneet kasvattaa todella tumman vihreitä lehtiä lehdet ovat paljon tummempia kuin mitä aiemmin on kasvanut tai mitä edes kasvien ollessa kesän ulkona kasvoi. Voisin sanoa että normaaliin lehden vihreyteen verrattuna lähes mustia.  Onko kyseessä kuintekin jonkinlaisesta valonpuutteesta johtuva asia chili ei kuitenkaan näytä kärsivän valonpuuteesta se on alkanut tehdä uusia lehtiä ja kukkanuppuja.
7
Valaisimet chilinkasvatukseen / Kasvilamppu
syyskuu 05, 2012, 19:52:13 ip
Olen päättänyt sittenkin investoida kasvatuslamppuun kunolla olen suunitellut että ostaisin led finlandin tai jonkin muun firman led kasvilampun. Hintaa sille saisi kertyä maksimissaan 200 euroa. Minkä firman tuotteita suosittelisitte led kasvivalon ostoon. Olen löytänyt ainakin kaksi varteenotettavalta vaikuttavaa vaihtoehtoa led finlandin paneelit tai toisena vaihtoehtona green chilin myymät tuotteet. Onko kellään täällä kokemuksia kyseisten firmojen myymistä tuotteista kummalla on parempi laatuista tavaraa ja myös hinta/laatusuhde vaikuttaa tulevaan ostopäätökseeni.