kesäkuu 07, 2020, 00:25:20 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Triniman

1
Chililajikkeiden arvostelut / 7 pod ja Trinidad Scorpion
huhtikuu 21, 2008, 20:28:31 ip
Olen huomannut että näitäkin lajikkeita on nyt sitten saatu Suomeen, hieno homma!

Kertokaa pls uteliaalle makukokemuksista, ovatko tulisinta kärkeä Suomen oloissa kasvatettuna ja onko maku hyvä?
2
Jeepu, noin kun on kasvukausi ollut parhaimmillaan niin niin on myös tuholaisetkin!

Mulle tuli parvekkeen kasveihin vihannespunkkeja, koko poppoo hirmuiseen mäntysuoparuiskutteluun ja hierontaan. Yritän aina saada kaikkien lehtien ja rungon osien sekä pintamullan ihan litisaippuaisiksi, ja jätän n. 15 min. vaikuttamaan.

Tuo mäntysuopahoitohan perustuu siihen että saippua poistaa pintajännitteen otusten hengitysputkien suulta - normaalisti tuo pintajännite suojaa otuksia hukkumiselta aika tehokkaasti. Saippuan ansiosta vesi menee ruhoon sisään ja punkkipirut hukkuvat kuin juopot merellä juhannuksena. Sitä on mukava ajatella kun odottelee aineen tehoamista  :twisted:

Sen jälkeen suihkutan voimakkaasti vedellä ja pesen kasviesta ja mullasta pois saippuan. Viikon kuluttua toistan käsittelyn. Tehoaa kyllä, mutta uusia punkkeja tulee välillä jostain.
3
Yritin just mennä Jukan sivuille, mutta jokuu s..nan idiootti on hakkeroinut ne!!!

Helevatan helevata. Kuka viitsii tehdä tämmöstä? Olisipas kiva jos joku saisi selville kuka ja missä tämmöinen idiootti on, ja saisi poliisit kaverin kimppuun.
4
Olen huomannut että varsinkin kaupan olevista paprikoista ei saa oikein mitään itämään, johtuuko tämä jostain hybridisaatiosta vai mistä? Kyseessä on varmasti ollut kuitenkin kypsät hedelmät.
5
Näitä Trinidadilaisia siemeniä toin joskus vuonna 2000 vissiin (tai jopa aiemmin) ja nyt pistin maahan - itivät vaikka kestikin hiukan yli kuukauden! Kasvavat ny hitaasti mutta varmasti..Ja sitten tilanne nyt, 01.06.2006...

[/img]
6
Meillä on yksi vanha Karibian reseptikirja a siinä on perusresepti chilisoosille ilmaistu näin:

12 hot peppers (green, red and yellow)

4 - 5 cloves garlic

0.5 cup mild vinegar or lime juice

0.5 cup peeled, chopped green pawpaw (papaya)

2-3 teaspoons salt

1-2 teaspoons mustard or mustard powder


Siitä on hyvä lähteä rakentamaan!!
7
Kodin mausteinen kokkaus / Matouk's pepper sauces
kesäkuu 03, 2006, 10:38:36 ap
En tiedä onko kukaan kokeillut näitä, itse olen pitänyt..ja ovat Karibialla aika suosittuja. Itsekin ollaan  tehty tommoista papaijalla maustettua pippurisoosia,vaan ei siitä ihan yhtä hyvää tullut.

http://carolinasauce.stores.yahoo.net/hot-sauces-matouk-s.html

Säilyvät hyvin.
8
Terve,

Löysin yhden aika mielenkiintoisen englanninkielisen artikkelin Karibian chileistä. Yrittävät tehdä jonkinverran kattavaa geenipankkia vissiin. Joka tapauksessa artikkelissa on mielenkiintoista tietoa mm. chinensistä, joita Karibialla riittää.

http://www.cardi.org/publications/proceedings/hotpepper/4.5.html

The most popular landrace in the region is 'Scotch Bonnet' (yellow and red pod types) from Jamaica. In Trinidad the main landraces are a highly variable 'Congo Pepper', 'Paramin Flavour Pepper' and the 'Scorpion'. The 'Congo Pepper' has numerous subtypes, such as the popular 'Faria', 'Seven Pod', 'Hood' etc. The important cultivated landraces in Barbados include 'Barbados Brown', 'Bonnie Pepper' and 'Barbados Seasoning'. In Dominica the most popular landrace is referred to as 'Bonda Ma Jacque', while in Guyana the popular ones are 'Wiri Wiri' (yellow and red pod types), 'Tiger Teeth' and 'Ball 'O Fire'. Similarly, the known landraces in Antigua are Peggy Mouth and Red Flat. In Guadeloupe and Martinque the important landraces are referred to as Sudan, Touvin and Aubrey. In Puerto Rico the most popular land race is Rocotillo and in Cuba it is Yellow or Red Habañero.

The results of the test of pungency levels of Caribbean landraces are presented in Table-1. Generally, pungency levels were higher in fully mature peppers than at the immature stage. Scorpion scored the highest pungency rating of all cultivars. The pungency levels of the super hot pepper group of the Caribbean far exceeds that reported for Habenero peppers which is around 250,000 Scoville Units. Since the pungency levels are affected to a large extent by the environment in which they are grown (harsher environments yielding hotter peppers), any comparison should be made with this caveat. The high pungency levels of Caribbean peppers provide great promise in developing industries in the Caribbean based on the use of capsaicinoids such as pepper spray and medications. This would further expand the market for pepper growers.
9
Ostin taannoin pari koristechiliä kukkakaupasta (!!), ne oli aivan kuoleman kielissä ja omistaja sanoi että maksa euro ja vie pois.

Noh, nyt näyttävät paremmilta jo, mutta en tiedä lajista mitään. Osaisko joku mahdollisesti antaa edes osviittaa mikä on kyseessä? Olisin kovin kiitollinen.

Kypsä chili on keltainen, varsinaista makua ei ole nimeksikään mutta chili on melko tulinen. Kokoa chilillä on n. 4 cm.10
Edistyneempi chilinkasvatus / Habanerojen ongelmat
toukokuu 20, 2006, 12:17:17 ip
Tervehdys kaikille!

Aloin viime vuoden keväällä kasvattaa siemenistä Habaneroja. Hyvin meni koko kesä ja syksykin, mutta talvella tuli ongelmia. Lehdet alkoivat kellastua ja putoilla pois vaikka kasvit kukkivat jatkuvasti ja chilejä tuli. Muuamaan eri huoneessa olevaan tuli punkkejakin, mutta ne hoituivat poist mäntysuovalla.

Nyt sitten kyllästyin touhuun pari viikkoa sitten ja ajattelin että jos niissä on hyönteisiä, saavat ainakin äkkilähdön (olin nähnyt mullassa sekä hyppyhäntäisiä että punkkeja paljon).

Koko satsi kylpemään viikon välein kolme kertaa mäntysuopaliuoksessa, ja täydellinen mullanvaihto. Mullaksi turpeen, hiekan ja kukkamullan sekoitetta, hiukan orkideamultaa sekaan. Lannoiteeksi vähän sarvilastua ja kanankakkaa.

Alkaa vähitellen näyttämään paremmalta, toivoisin että ongelmat ovat ohi. Saas nähdä. AInakin ovat alkaneet pukata paljon uutta lehteä ja uudet lehdet eivät ole enää kellastuneet. Chilejä tulee hoidosta huolimatta tasaista tahtia.

Olisin kiitollinen jos joku voisi spekuloida mistä kellastuminen johtui?Huonoksi mennyt lehtiKasvien tämänhetkinen tila - isoja ovat mutta aika raaskuja vieläChiliä tulee!!