kesäkuu 07, 2020, 00:56:36 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Lumia

1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Lumian päiväkirja 2008
helmikuu 03, 2008, 15:31:47 ip
Pitäisiköhän aloittaa uusi chilipäiväkirja. Kasvatettavista ei kyllä vielä ole mitään tietoa, mutta suunnitellahan aina saa.

Viime vuoden sato epäonnistui melkein täydellisesti, koska chilit eivät saaneet juuri lainkaan luonnonvaloa (talossa käynnissä julkisivuremontti). Pari viimevuotista sinnittelee vielä hengissä, mutta ainuttakaan palkoa ne eivät jaksaneet tuottaa.

Nyt remontti on ohi ja parveke paikoillaan. Chilinkasvatus alkaa maaliskuun alussa, kun palaan koti-Suomeen (viimeiset puoli vuotta olen asunut Virossa).

Lajikevinkkejä otetaan vastaan  :)
2
Autottomana, mutta halukkaana jakamaan bensakuluja huhuilen. Helsingistä Tampereen chilitapaamiseen olisivat siis matkaamassa Lumia ja Lumian mies.
3
Olisiko kiinnostuneita mukaan chilipiknikille esim. Suokkiin kesän kuluessa?  :wink:
4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Lumian viljelmät 2007
helmikuu 08, 2007, 20:07:36 ip
Pistelin eilen multiin uuden satokauden. Itämässä on nyt erinäisiä määriä siemeniä seuraavista lajeista:

-Bolivian Rainbow
-Jalapeno
-Lemon Drop Peru Yellow
-Habanero Flame
-Goat´s Weed
-Lucifer´s Dream (annuum)

+ pääkaupunkiseudun viime viikonlopun miitissä saamistani chileistä kaksi lajia, joiden nimiä en muista: mitä olivat ne pienet, punaiset, metsämansikan näköiset chilit? Olivatko ne villichilejä? Entä ne mustat siemenet, jotka muistaakseni olivat peräisin keltaisista hedelmistä? Olivatko ne Ulupicaa (tms.)? En enää saanut selkoa epämääräisistä muistiinpanoistani...Osaako joku paikalla ollut neuvoa?

Kylvin siemenet "minikasvihuoneeseen", johon sorruin Kampin Anttilassa. Siinä on siis irrotettava muovikansi, jonka reunoille tein ilmanvaihtotilaa tulitikkuaskeilla laatikossa olleen ohjeen mukaan. Saapa nähdä, miten toimivat.

Viljelmä on toistaiseksi kylppärin lattialla :) Siellä on lattialämmitys, jota arvelin hyödylliseksi idätysvaiheessa.

Kylvin lisäksi minitomaattia, ruohosipulia ja kesäkukiksi ahkeraliisaa (tiedetään, liian aikaisin, mutta en malttanut mieltäni...)
5
Chilini (2 kpl jotain kaupan annuumeja, valitettavasti en tiedä tarkempaa lajia) tekivät ensimmäisen satonsa nyt syystalvella. Poimin hedelmät pois joulukuussa, ja siirsin kasvit loisteputken alle. Nehän villiintyi valossa kasvamaan, ja ryhtyi tekemään nuppuja. En yksinkertaisesti raaskinut napsia nuppuja pois, vaikka kasvien kai olisi pitänyt talvehtia  :oops: Nyt sitten kasveissa on kymmenen tuoksuvaa kukkasta, joita olen jo pölytellytkin. Kasvit näyttävät hyvinvoivilta, mutta epäilyttää silti, mahtaako olla kovin pahasta, kun ne eivät saaneet talvilepoaan? Pitäisikö ne talvettaa sitten tämän satokauden jälkeen, nurinkurisesti kesäaikana?
6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Lumian chilit
syyskuu 09, 2006, 18:24:58 ip
Joo-o...

Olen lueskellut eilen ja tänään tätä chilifoorumia, bongaillen vähän väliä asioita, jotka olen tehnyt väärin. Aina oppii uutta :)

Kasvatan nyt toisia chilejäni. Ensimmäiset neljä laitoin kasvamaan Nyt-liitteessä olleen lyhyen chilinkasvatusohjeen innoittamana. Ohjeen mukaisesti tökkäsin ruukkuihin kaupan chilien siemeniä (ei aavistustakaan, mitä lajia mahtoivat olla). Chilit itivät ja kukkivatkin nopeasti, mutta kokivat äkkikuoleman joulukuun pimeydessä.

Tänä keväänä innostuin harrastuksesta uudelleen. Kasvatin kaksi chiliä (taas) kaupan chilien siemenistä. Chilit ovat viihtyneet kesäkuusta syyskuun alkuun asti lasitetulla parvekkeellamme. Kaikkiaan ne tuottivat n. 20 nuppua, mitä pidin hyvänä saavutuksena - ennen kuin tulin tänne  :)  Muutama hedelmä on jo kasvanut pitkäksi, osa nupuista on vielä kukkimatta. Tällä hetkellä avoimena on viisi kukkaa. Chilit ovat kasvaneet n. 50-senttisiksi eivätkä ne ole valtavan tuuheita (johtuneekohan siitä, että ängin ne tietämättömyyksissäni samaan ruukkuun...)

Chiliharrastus polttelee kovasti...tekisi mieli aloittaa harrastaminen kunnolla, asioista selkoa ottaen...Tekisi mieli pistää jotakin lajiketta kasvamaan nyt syksyllä, mutta mitä? Habaneron kasvatus kiinnostaisi, mutta sitä luonnehdittiin vaativaksi kasvatettavaksi...Lisävalaistusta täytyy hankkia myös.

Tuolla Aloittelijan nurkassa on pari kuvaa nykyisistä chileistäni.
7
Hei!

Aloin kasvattaa chilejäni kaupasta ostamieni chilien siemenistä toukokuussa. Osaisiko joku tunnistaa lajikkeen? Tämän tarkempia kuvia ei ikävä kyllä ole.