tammikuu 23, 2020, 07:57:40 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Pavla

1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Pavlan kausi 2015
joulukuu 31, 2015, 14:05:48 ip
On jäänyt tuo kauden 2015 kirjoittelu vähemmälle. Laittelen tänne muutamat fiilistelyt näin vähän myöhässä.
2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Pavlan kausi 2014
huhtikuu 03, 2014, 11:42:37 ap
Noniin...Jännittävää astua tarkastelun kohteeksi.  ;D

Aloitin viherpeukaloinnin tasan vuosi sitten, eli olen kaikin puolin aloittelija vielä. Taisin viime vuonna rakastaa chilini huonovointisiksi, mutta tänä vuonna idättely/kasvattelu on lähtenyt jo paljon paremmin käyntiin. Ikkunalla majailevat ylivuotiset chilit ovat luihumman näköisiä, mutta ehkä niihinkin vielä saadaan eloa, kun hoidetaan paremmin.

Kaksiossamme on itäikkuna, jolla ei hevin Chinensejä kasvatella, mutta esim. viimevuotinen Goat's Weed kasvaa ihan hyvin. Noin puolet kasveistani on kasvihuoneessa olohuoneen nurkassa. Eilen sain tietää, että kämppämme meni kaupaksi ja pääsemme muuttamaan tuplaneliöihin, jossa on kolme parveketta. :) Parvekkeet ovat tosin idän ja lännen puolella, mutta parempi sekin kuin pohjoispuoli tai pieni itäikkuna.

Idättelin tälle kaudelle seuraavia, joista jokaisesta on jäljellä lahjoittelujen jälkeen 1 taimi:

C. baccatum
Trepadeira Werner (kylvö 18.11.2013)

C. chinense
Fatalii (kylvö 18.11.2013)
Moruga Scorpion (kylvö 28.1.2014)
Petenero (kylvö 28.1.2014)
Rocato (kylvö 28.1.2014)

C. pubescens
Locato (kylvö 18.11.2013)

Lisäksi C. frutescens PI322717. Annoin toisen taimen pois ja oma ei koskaan lähtenyt kasvamaan paria lehteä isommaksi.  :(

Ylivuotiset:

C. annuum
Goat's Weed

C. baccatum
Aji Norteno
Pequante
...ja Hot Banana, joka ei ollutkaan Hot Banana vaan joku mysteeribacca

Lisäksi olen kasvattanut siemenestä:

avokaco (heitetty pois)
kahvi
key lime (meksikonlimetti)
mansikka 'White Soul'
tomaatti 'Long green sausage striped yellow'
rosmariini
talvikynteli, salvia, genovalainen basilika, thaibasilika, "röyhelöbasilika" tms, timjami, oregano, rakuuna, korianteri, tilli, persilja, rakuuna, korianteri, minttu

(Itämässä olleet tee ja laakeri lensi roskiin multaan ilmestyneiden vipeltäjien vuoksi.)
3
Uusien jäsenten esittelyt / Itäikkunalla tapahtuu
heinäkuu 24, 2013, 19:17:51 ip
Otsikko kuvaa kehnohkoa kasvatuspaikkaa, jonka helsinkiläinen kerrostalokaksiomme tarjoaa. Olen jo ehtinyt hankkia "kasvihuoneen", mutta kunnon valaistus uupuu. Pari pientä ESL:iä ja yksi Indoorgarden tällä hetkellä valona pienimmille taimille ja yrteille.

Olen täysin vihreä, mitä kasvien kasvattamiseen tulee. Ensimmäisen siemenen istutin pääsiäsen aikaan, kun laitoin Aasianreissulla ystävältäni saamat siemenet multiin. Aloitin kasviurani erilaisilla yrteillä ja Key Lime -puilla. Seuraavaksi aika pian innostuin niin paljon, että ostin lähikaupasta paprika 'gourmet' -lajiketta. Otin myös kaupan oranssista habanerosta siemeniä ja sain niistäkin muutaman taimen aikaiseksi. Paprikan ja haban kyvin huhtikuun ensimmäisellä viikolla. Tässä vaiheessa löysin tämän foorumin ja olen saanut täältä paljon apua, kiitos!

Pian tilasin jo siemeniä Fataliilta ja kylvin muutamaa eri lajiketta. Kylvetty 3.6.2013:

Aji Norteno, c. baccatum (2 kylvö/1 taimelle)
Hot Banana, c. annuum (2/2)
Pequante, c. baccatum (2/2)
Goat's weed, c. annuum (2/1)

Olin lomalla 2,5 viikkoa, minkä aikana osa kasveista oli kasvanut mielestäni älyttömän pitkäksi ja risumaiseksi. Ne olivat hoidossa, eivätkä ilmeisesti saaneet ihan riittävästi valoa. Mietiskelin, josko yhden haban pätkäisisi reilusti, leikkaisi isoksi kasvaneet lehdet pois (eli siis bonchi-käsittely) ja tekisi ihan kärjestä pistokkaan. Olisiko tästä mitään apua? Paprikoissa on nuput ja ehkä niistä ehtii saada vielä satoakin tänä vuonna. Tuo itäikkuna vaan ei ole se paras.

Mutta niillä mennään, mitä on ja jos ei ole, ostetaan! Valoa siis hankinnassa piakkoin, kunhan saan aikaiseksi. Ajattelin aloittaa 120 W Led-valolla.

Unelmana on uusi asunto, jossa on joko pihaa tai iso eteläparveke. Haave ei ole kovin kaukainen, sillä asunto on menossa vaihtoon kunhan sopiva osuu kohdalle.

Jos enemmän kiinnostaa, voi touhuja seurata myös blogissani.