Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jantsa

Sivuja: [1] 2 3
1
Itselläni on noita perkeleitä nyt koko lauma kotona, kun sisällä kasvaa vihreää. Kämpässä neljä vesiansaa, jotka houkuttelevat noita kiitettävän määrän, samoin liima-ansoja, mutta noita pikku paskiaisia tuntuu koko ajan vain pukkaavan lisää. Ongelma on osaksi se, että kaikki kasvien ruukut eivät ole altakasteluruukkuja, mutta kaikkeen mahdolliseen olen toki pistänyt ruukkusoraa torjuntakeinoksi.

Voiko tuota mäntysuopakikkaa surutta käyttää kaikkiin kasveihin (chili, tomaatti, munakoiso, kiinaninkivääri, basilika) vai kärsivätkö jotkut kasvit tuosta, jos vain surutta kaataa liuosta soran läpi? Varsinkin kun kyse on osaksi syötävistä kasveista, suhtaudun hieman varauksella myrkkyjen käyttöön.

Tyttöystävä meinasi jo, että hän tuo Thaimaasta tullessaan Starkle G:tä (sisältää dinotefurania, joka on neonikotinoidi), mutta tuntuu vähän turhan järeältä ja epäturvalliselta aseelta kotikäyttöön, mahtaako olla sallittua tuodakaan. ;D

2
Jäkätijäkäti / Vs: Normaalia vitutusta ilmassa..
« : Huhtikuu 08, 2016, 19:31:14 ip »
Kuuluuko nämä yhteen? Onko kyseessä esim jakamaton kuolinpesä? ...sillonhan on omaisuus jaettava, jos yksikin osakas sitä vaatii :)

Kyseessä on siis joskus neljännesvuosisata sitten peritty talo, jonka omistan puoliksi, jota en halua omistaa useammastakaan syystä ja josta eroon pääseminen ilman vuosituhannen perheriitaa on aikas vaikeata.

Sukulaisten muu sekoilu ja venkoilu eivät välttämättä liity tähän asiaan, mutta toisinaan kyllä.

3
Jäkätijäkäti / Vs: Normaalia vitutusta ilmassa..
« : Huhtikuu 03, 2016, 19:32:56 ip »
Talonvuokraus ottaa taas päähän, tekisi mieli myydä koko roska helvettiin, mutta toisen puolikkaan omistava ei suostu.

Suku on muutenkin pahin, ei ole yksi tai kaksi kertaa kun on tehnyt mieli vaihtaa nimensä ja muuttaa niin kauas kuin vain mahdollista.

Kesälomatoive ei mennyt läpi, olisihan se liikaa vaadittu että saisi pitää lomansa kesällä (pätkissä olisi onnistunut, mutta kun se ei erinäisistä syistä oikein minulle käy).

Työtuolista katkesi toinen käsinoja ja rojahdin lattialle, nyt juilii olkapää hieman, mutta ei onneksi pahasti.

Tajusin kesken hillon keittämisen, että hillosokeria ei ollutkaan tarpeeksi, joten oli pakko jatkaa sitä tavallisessa hienolla sokerilla ja toivoa parasta, koska tällaisella varoitusajalla en lisää hillosokeria saa.

Lisäksi tajusin purkitusvaiheessa, että ostamani purkit, jotka ostin paskojen purkkien tilalle (kannet luistivat), ovat omalla tavallaan paskoja. Ilmatilaa pitäisi jäädä minimaalisesti, mutta jos täytän purkit piripintaan niin kantta sulkiessa hillo pursuaa yli, minkä lisäksi kansissa on oma syvennyksensä, joten väliin jää ilmaa joka tapauksessa. Ostin vähän isompia purkkeja siinä toivossa, että purkitus ei olisi niin sotkuista puuhaa kuin pienempien kierrekansisten kanssa, mutta p*skan v*tut.

Nyt sitten jännätään, jääkö hillo löysäksi, homehtuuko vai meneekö jokin muu asia väistämättä pieleen.

Onhan tätä tässä yhdelle viikolle.

5
Vähän sekalaista kuuntelen aina black metallista humppaan. Nyt olen ruvennut taas soittelemaan Ozzy Osbournen 80-luvun tuotantoa, jota tuli kuunneltua herkässä kasvuvaiheessa niin paljon että c-kasettien nauhat venyivät varmaan puoli metriä ja sittemmin ostin koko tuotannon cd:llä. Jostain syystä mistään uusista levyistä tai artisteista en oikein jaksa olla nykyään niin kiinnostunut, lienenkö tulossa vanhaksi kun jumitan näissä.

Pitää ostaa nämä levyt taas omaksi, vähän harmittaa kun tuli aikoinaan myytyä ne. :(

6
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Mitä nautitte juuri nyt?
« : Maaliskuu 22, 2015, 08:23:41 ap »
Mustaherukkateetä.

7
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Mitä pelailette
« : Maaliskuu 19, 2015, 19:09:46 ip »
Menneisyydessä en ole fps:iä kovin kauheasti pelaillut, mutta nyt on tullut poikkeus vastaan, Steamin mukaan olen viihtynyt tuommoiset 100+ tuntia Borderlands 2:n parissa. Hauskin peli pitkään aikaan, monesti repeillyt ääneen päävihun edesottamuksille ja luonnollisesti kaikki dlc:t oli aivan pakko hankkia.

8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ikkunaviidakko
« : Syyskuu 24, 2014, 21:59:29 ip »
Dodii, nyt pääsi sitten testaamaan tuota omaa hilloluomusta ja ihan hyvähän siitä tuli, vaikka ensin vähän pelkäsin, että siitä tuli kamalan vahvaa kun vain kippasin kaikki pakastetut Arrowheadit joukkoon. Kyllä siitä chilin hyvin maistoi ja se lämmitti, mutta määrä ei ollut missään määrin överi. En sitten tiedä, oliko jäätelöllä kuinka paljon osuutta asiaan.

Seuraavaksi olemme valmiit aloittamaan eläinkokeet palautteen saamiseksi, satunnaislukugeneraattori arpoi tämän purkin työkaverille:


9
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ikkunaviidakko
« : Syyskuu 21, 2014, 15:27:54 ip »
Nyt tuli sitten noista chileistä tehtyäkin jotain. Uhrasin halvennuksesta ostamani klementiinit, puoli pussia hillosokeria ja kaikki Arrowheadit (yli puoli tusinaa) ja tulos oli keittelyn ja dildosekoittimella sörssäämisen jälkeen klementiini-arrowhead -hilloa.

Se saa nyt olla jääkaapissa yön yli jämähtämässä, huomenissa ehkä sitten tulee tutkittua, että kuinkahan helvetillistä myrkkyä onnistuin tekemään. En siis maistellut, vaan paiskasin vain ainekset kattilaan ja luotin tuuriini. Yksi pilttipurkin kansi tosin tuntuu vain pyörivän ja pyörivän, mutta tarttee varmaan sitten vain syödä se (hillo, ei kantta) ensimmäiseksi kun ei säilyvyyteen voi luottaa. Olettaen siis että siitä tuli syömäkelpoista.

Huomenna jos saisi aikaiseksi ostaa vielä tarrapaperia niin voisi huvikseen tehdä ja printata noihin hienot etiketit.

Muita kuulumisia, polvenkorkuinen Aji Fantasyn rääpäle tuuttaa edelleen satoa ulos, taas puoli tusinaa raakiletta oksilla. Viime aikoina on vähän alkanut himottaa Ikea nft:n rakentaminen, mutta tarttee nyt vähän miettiä. Ensin pitäisi jostain saada tilaa ja ei noita nyt íhan vielä henno poiskaan heittää, varsinkin kun minipaprikoissakin roikkuu vielä raakileita.

10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ikkunaviidakko
« : Syyskuu 11, 2014, 11:29:28 ap »
Ja nyt on toinen sierainkin tulessa, minä se poika osaan.

11
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ikkunaviidakko
« : Syyskuu 11, 2014, 11:17:57 ap »
Tjoo, josko tännekin päivittelisi välillä jotain.

Lähdin kesällä matkalle ja lähtiessä chilit mahtuivat autoon. Kolme viikkoa myöhemmin palatessani, kun "lastenhoitaja" toi chilini takaisin, ne eivät enää meinanneet mennä autoon. Tätä kirjoittaessani Arrowhead hätyyttelee katonrajaa ja pöytätila on armottomasti loppunut kesken, yksi kasvi on nyt olohuoneessa tuolilla ja pari muuta on keittiön ikkunalla tuoleilla. Tästä ei voi päätellä muuta kuin että minä tarvitsen isomman asunnon.

Mielenkiintoista kyllä, ylikasteluonnettomuuden jälkeen polvenkorkuiseksi ruippanaksi jäänyt Aji Fantasy tuotti kokoisekseen ihan hyvin satoa.

Moruga Scorpion teki tasan yhden hedelmän, taannoisen chililuontoisen wc-tapaturman jälkeen en tohtinut koskea siihen paljain käsin, joten ei kun kertakäyttöhanskat kouraan, päällystin leikkuulaudan elmukelmulla ja paprika paloiksi ja pakkaseen.

Sama kohtalo oli Arrowheadin, Cajamarcan ja Pimenta Diomarin sadolla, tosin ilman hanskoja. Ja vaikka kuinka huolellisesti olin pesevinäni kädet, onnistuin toistamaan tuon taannoisen onnettomuuden.

Ja nyt, kun pussitin Arrowheadin ja Cajamarcan auringossa kuivumassa olleet siemenet ja epähuomiossa hieraisin suupieltäni, polttelee taas.

Tarttee nyt vähän mietiskellä, että mitkä noista puskista nyt syksyllä heivaisi mäkeen, mitkä pitäisi talven keinovalon alla ja mitä lajikkeita ensi vuonna. Luultavasti ensi vuonna kumminkin vähän vähemmän lajikkeita, laittaisi vaikka kolme kappaletta tuohon olkkarin ikkunalle (ja isommat purkit) ja keittiöön yhden.

12
Sadon säilöntä ja käsittely / Pitkäikäinen chilisoosi?
« : Syyskuu 10, 2014, 16:55:15 ip »
Tulipa vain mieleen, että kuinka moni on tuollaista tehnyt?

Isipappa kun oli tehnyt tuollaista, missä on vain tomaattia, valkosipulia, suolaa ja chiliä ja väitti että sen pitäisi säilyä melko pitkään ja nyt, kun itsellä on tuota purkkitolkulla jääkaapissa, rupesi vain mietityttämään, että kuinkahan kauan tuollainen nyt sitten oikeasti säilyy.

13
Omaan silmään näyttää Pimenta Diomarilta?

Nyt kun kuvia katsoin, niin joo, kiitos, kyllä se kovasti siltä näyttää.

Koskaan ennen kuullutkaan koko lajikkeesta.

Nyt vain toivotaan, etten ole onnistunut sotkemaan noita ja Arrowheadin satoa keskenään kun säilytin niitä jääkaapissa juomalaseissa, noissa kun tuntuu osittain olevan kovasti samaa näköä... :P

14
Sitten, oma mysteerichilini. Tilasin Cheiro Roxaa ja sain erehdyksessä jotain tuntematonta. Sen sijaan, että olisin tehnyt kuten kunnon 'murican citizenin kuuluu ja soittanut paikalliselle Matlockille valittaen kauheata henkistä pipiä ja vaatinut puolta omaisuudesta (joka chilipäät tuntien lienee lähinnä läjä lamppuja ja pari kastelukannua) koska freedom, päätinkin kysyä itseäni viisaammilta, että mitäs nämä tämmöiset nyt sitten oikein ovat.
Valkoinen kukka (puska itse on nyt aika lailla kuollut joten siitä on turha ottaa kuvaa), hedelmät noin parin sentin pituisia. Mausta en osaa sanoa sen kummempia kuin että polttaa mietoihin tottuneen suussa, mutta ei mikään ääliötulinen. Makuaistini näiden suhteen ei ole vielä kehittynyt niin pitkälle, että osaisin sanoa "hedelmäinen ja kubistisen viipyilevä".

Noiden kohtalona on joka tapauksessa pakastin ja pastakastike, mutta tarttisi tietää taikasana, minkä kirjoittaa pakaste- ja siemenpusseihin.

15
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ikkunaviidakko
« : Huhtikuu 25, 2014, 09:52:50 ap »
Ja kasvu jatkuu, lamppua on kerran jo pitänyt ripustaa korkeammalle kun nuo ruohot tuntuvat venyvän ja nyt pitäisi taas nykiä sitä korkeammalle. Oikeastaan voisikin samalla vaivalla nykäistä sen tuonne melkein kattoon saakka kun ei sitä kuitenkaan tarvita ennen kuin syksyllä. Arrowhead hätyyttelee 70 cm rajaa ja suurin osa muista seuraa perässä.

Pöytätilakin loppuu kesken, pitänee mennä jostain katselemaan jossain vaiheessa katselemaan keittiön ikkunan eteen jotain kapeata pöytää, mihin voisi muutaman siirtää.

Muutaman viikon päästä sitten seuraakin mielenkiintoinen tilanne kun noita hujoppeja pitäisi saada elävänä siirretyksi työkaverin hoiviin loman ajaksi. Yksi vaihtoehto olisi tietysti vain tylysti nyppäistä puskia hieman lyhyemmiksi ennen siirtoa, jäähän niille kuitenkin muutama kuukausi hyvää kasvuaikaa ennen kuin pitää taas siirtyä takaisin keinovalaistuksen varaan.

Kukkakeppien laittaminenkaan ei varmaan olisi täysin väärin.

Kuvia sitten myöhemmin, kun kerkiän.

16
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ikkunaviidakko
« : Maaliskuu 28, 2014, 11:41:49 ap »
Osa minipaprikoista tuntuu venyvän silmissä.


Osa puolestaan ei.


Vähän harmillista, jos noista ei mitään tule, kun ylimääräisiä taimia tuli jo luvattua eteenpäin. Olosuhteet noilla rääpäleillä ovat olleet tasan samat kuin venähtäneillä kavereillaankin, joten ilmeisesti kaikki eivät vain voi olla voittajia. Aivan vielä ei tosin tekisi mieli luovuttaa, joten taidan vain työntää nuo syvemmälle multaan ja toivoa, että innostuvat kasvattamaan lisää juuristoa ja tuleepahan samalla katsottua, onko jokin harsosääsken perkele tehnyt tuhojaan ja vaihdettua multa.

Aji Fantasyni näyttää kauniisti sanottuna mielenkiintoiselta, viimevuotisen liikakastelun tuloksena oli mullasta törröttävä suora keppi, jonka sivusta se on alkanut kasvattamaan uutta vartta. Arrowhead on pitkä rimpula ja Moruga Scorpion lähtenyt kellastumaan, mutta Bolivian Rainbow on lisääntyneen valon myötä saanut paljon kukkia ja lehtiin kauniin tummanvioletin sävyn ja viimevuotisessa minipaprikassa on näemmä aloittanut kevään kolmella uudella podilla.

Pitää myös muistaa ostaa isommille minipaprikoille lisää isompia purkkeja.

17
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2014
« : Maaliskuu 22, 2014, 08:29:35 ap »
Tätä lukiessa rupesi kyllä tekemään mieli noita tilliannuumien siemeniä, hieno kuriositeettikasvi. :P

18
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Mitä pelailette
« : Maaliskuu 20, 2014, 18:44:42 ip »
Metro: Last Light

19
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Mitä pelailette
« : Maaliskuu 11, 2014, 08:43:50 ap »
Project Zomboid.

Tässä pelissä pääsee hengestään, kyse on vain siitä, miten ja kuinka kauan onnistuu räpistelemään.

20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ikkunaviidakko
« : Maaliskuu 02, 2014, 09:41:58 ap »
Hyvä tapa testata kiinnitys on hiukan nykäistä siitä kannatuksesta, jos jää käteen, niin kiinnitys ei ole riittävä. Mutta ei siinä tarvitse pystyä leukoja vetämään. Ritilöitä en ole myös kuullut erikseen putken ympärillä saatavaksi, mutta monessa valaisimessa on nuo ritilät, ne on siis valaisinkohtaisia.

No, on tuo tuossa nyt jo muutaman päivän pysynyt niin kaipa se pysyy siinä tulevaisuudessakin. Koputetaan nyt puupäätä, ettei heti tämän viestin lähettämisen jälkeen koko roska rojahda alas. :)

Se, mikä jälkikäteen tuli todettua oli, että sivuille posottava valo alkaa ennen pitkää häiritsemään ja kieltämättä kävi mielessä, että olisiko sittenkin pitänyt uhrata saturainen lisää hankkiakseen akvaariovalaisimen, jonka ripustaminen sitten toisaalta olisi varmaan vaatinut vähän enemmän purkkavirittelyä. Tiedä sitten mitä tuolle tekisi, jos vaikka kiinnittäisi kuvun sisäpuolelle reunoihin liuskat foliota tai jotain.

Tietysti jälkikäteen on aina hyvä todeta, että "tein itse ja säästin" ei monesti ole se paras idea.

Sivuja: [1] 2 3