kesäkuu 06, 2020, 11:38:44 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - ekonyymi

1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ekonyymin 2020
toukokuu 29, 2020, 00:19:08 ap
Ei ole jalapeno kasvanut juurikaan kokoa, mutta hyvin on tottunut aurinkoon ja pukkaa jo podiakin:

2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ekonyymin 2020
toukokuu 10, 2020, 20:15:46 ip
Kahden vaiheilla kuinka hyvä ulkoilu on nyt, mutta oli kiire saada aurinkoon totuttautumista ainakin joillekin yksilöille. Sugar Rush passiivissa on ollut tuulen ja kylmyyden armoilla, mutta ei ole luovuttanut:

Jalapeno kasvoi kivasti sisällä, mutta kasvihuoneessa se on hieman himmaillut. Ehkä se siitä, kun kelit lämpenee. Ja jos se siinä vaiheessa olisi jo auringon valoon tottunut, niin mikäs sen parempi.

3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ekonyymin 2020
maaliskuu 28, 2020, 16:31:28 ip
Monellahan on jo podeja tässä kohtaa, mutta mulle Jalapenon nuput on nyt positiivinen yllätys, voisko yhden tai pari jättää ja raksia loput pois, jotta keskittyisi enemmän kasvamaan.

4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ekonyymin 2020
maaliskuu 25, 2020, 18:56:07 ip
Tämmönen löytyi kaverikierrätyksestä:Kasvihuoneessa on hyvät kokemukset publereista, joten jos vain lähtevät kasvamaan, niin saavat mennä sinne (niistä tulee jokseenkin sopivankokoisia siihen kasvariin). Tämän laatikon meinasin laittaa terassille - toinen Jalapeno siihen, ne kun on nyt lähteneet parhaiten kasvamaan.

Kuka on kasvatellut vesiviljelyitä kasvarin ulkopuolella, pitäisikö kiinnittää huomiota johonkin muuhun, kuin että kasvit on hyvä olla paremmin sidottuja ?
5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ekonyymin 2020
maaliskuu 24, 2020, 16:41:16 ip
Sugar Rush saa kunnian olla ensimmäinen joka on lopullisessa ruukussaan:Se miksi tuolla on kiviä joukossa, niin ei ne edes ole ainoita vierasolioita, pohjalla on jugurttipurkkejä väärinpäin, viemässä tilaa, kun papuset on lopussa eivätkä varmaan riitä kaikkiin virityksiin tällä kertaa. Toisaalta isäntä on sikälis laiska, että näin on hieman vähemmän pesemistä kauden päätteeksi ja toistaalta kivien ansiosta tuuli ei kaada ruukkua niin herkästi. Kaikkea sitä pitää kokeilla. Tämä konffis on toiminut muutaman vuoden aika hyvin.
6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ekonyymin 2020
maaliskuu 08, 2020, 22:47:49 ip
En ehkä osaa oikein käyttääkään vielä TreGreniä, mutta siellä Jalapenossa on sirkkalehdet. Puberissa kaksi sieltä kivivillaan nostettua itäjää:

7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Ekonyymin 2020
maaliskuu 06, 2020, 00:13:11 ap
Tsadaa! Vähemmän kausimasennusta tällä kertaa. Multakasvit tekevät paluun pelkän vesiviljelykauden jälkeen. Toivottavasti riittää vietäväksi mökille peltochileiksi ja lahjataimiksi.

c.annuum

  • Hungarian Hot Wax
  • Leek
  • Jalapeno

c.baccatum

  • Aji Amarillo
  • Aji Benito
  • Aji Cristal
  • Sugar Rush

c.chinense

  • Hainan Yellow Lantern
  • Pink Habanero
  • Scotch Bonnet

Tuli vuosia täyteen, niin sain työpaikalta pakollisen lahjan. En kerennyt enkä kehdannut tehdä mitään toivomuksia, niin pukkasivat sellaisen TreGren:n kasvatteluhärdeemin valolla, pumpulla ja kännykkäohjauksella. Ei kauheesti luottoa tuohon laitteeseen, lamppu on niin lähellä, että varmaan bonchia pitäisi kasvattaa. Jalapeno on siitä paketista, nostin muutaman itäneen sieltä kivivillaan ja ovat nyt taimipublerissa. Sen takia ei tiedä tarkemmin mikä Jalapeno se on, mutta jospa se teksi vähän satoa, kun ei aiemmat Jalapenot ole oikein satoihin yltäneet.
8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ekonyymin 2019
lokakuu 29, 2019, 18:58:44 ip
Hmm. Eipä ollut mitään ilmoituksiä päällä, miksiköhän, täytyypä korjata asia.

En luovuttanut en..  Murupia on tullut lisää ja kannoin isomman passiiviyksilön autotalliin. Se ei yllättäen ole tiputellut lehtiä ollenkaan, niinkuin yleensä kaikki autotalliin kannetut tekevät heti ja jatkavat tiputtelua siitä eteenpäin. Ja kun se on nyt pari päivää totutellut talliin, laitoin huvikseen sille oman lampun ja ajastimen, niin saa vähän (lisä)valoa. Nyt on jo yksi satsi kuivattu talteen, sekä muutamia salsoja ja etikkasuolakurkkuja maustettu.

Lisäksi keräilin sadon Cream Fantasystä. Selkäkin oireili viikonloppuna ja lunta tuli niskaan, niin en jaksanut sitä ruveta sisään raahaamaan. Menihän siinä paljon raakileita haaskuuseen, mutta hyvin tuota satoa jäi käyttöönkin. Tässä ehkä puolet jäljellä olleista kypsistä:

Sitten oli pari hassua kasvariin kiinnikasvanutta Podia:

9
Oliko tänä vuonna mitään kiinnostusta kirjeeseen? Itse ainakin olisin kiinnostunut.
10
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Moro!
lokakuu 20, 2019, 18:43:59 ip
Moi.

Tarkoitit varmaan NFT:tä? Sopisiko se paremmin tomaatille, mä kerran laitoin publeriin tomaatin ja se teki niin paljon juuria, ettei meinannut mahtua vettä sekaan.

Jos sulla on kasvihuone tulossa, niin oliko tämä tomaatti NFT ulkona ?
11
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ekonyymin 2019
lokakuu 20, 2019, 15:26:35 ip
Kausi on aika penkin alla, mutta pieni satokuva kuitenkin. Aiemmin mätä-oireita myös pukannut Murupi-passiivi, joka huuhteluiden avulla tai niistä huolimatta jäi henkiin. Nyt satoa jo ihan toistasataa grammaa.

12
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ekonyymin 2019
elokuu 14, 2019, 20:53:35 ip
Murupi on siis hengissä ja podeja on tulossa kasvien kokoon nähden ihan hyvänlaisesti. Pieniä toki ovat ja kasvarissa on vasta pari kypsän oloista saatu leikeltyä talteen.


Useimmat murupin podit on aika tavallisen näköisiäSitten jokunen, joka on päättänyt kasvaa perinteisemmän habaneron muotoiseksi.Monissa podeissa näyttää siltä, että kukan jäänteet ovat kuristaneet podin keskeltä !!
13
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ekonyymin 2019
elokuu 14, 2019, 20:48:01 ip
Nyt en minä mieltäni pahoittanut, vaan tulin oikein iloiselle mielelle, kun kasvi tuntuu jäävän henkiin. Sen mitä olen lueskellut näistä juurimätä tapauksista, niin monet ovat kirjoittaneet miten taistelu on menetetty vaikka mitä tekisi. Nyt innolla kypsytellään isoimpia podeja siementen toivossa, ensimmäisissä pienemmissä podeissa ei niitä ollut, mutta kohtuu vihaisia olivat kyllä.

Kyllähän sitä tuli yhdistyksen miitillä käytyä vakoilemassa. Kiitoksia kun jaksoit meitä viihdyttää.
14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ekonyymin 2019
elokuu 07, 2019, 21:56:16 ip
Hohhoijaa. Hainan publer ja Lemon passiivi eivät selvinneet - kompostiin vaan..

Toinen Murupi kasvihuoneessa haiskahteli myös pahalle. Liemi siis haiskahti. Olin jo aivan varma, että nyt meni yksi lisää. Siinä oli kuitenkin muutama kypsä podi, joten ajattelin koittaa tekohengittää sitä jonkin aikaa. Lapposin liemet pois passiiviruukusta ja laitoin tuoretta tilalle. Muutaman päivän jälkeen toisin lappoamisen, jopa niin, että pistin puhdasta vettä tilalle ja ravistelin hieman ja lapposin sen pois välissä. Sitten vasta uutta lientä tilalle. Nyt kun tuo proceduuri on toistettu useampaan kertaan, ei se pois lapottu neste enää tuoksukaan pahalle. Ei ollenkaan pahalle. Mitä ihmettä ? Eikö se ollutkaan juurimätää ? Se kuitenkin käyttäytyi kuten juurimädässä, vaikka lientä oli ihan hyvin, niin riiputteli lehtiään. Tuoreella liemellä on voinut paremmin. Enpä nyt ainakaan heti leikkele sitä kompostiin.


15
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Ekonyymin 2019
heinäkuu 23, 2019, 11:57:29 ap
On sitä polkaistu jotain käyntiin 2019 kunniaksikin. Nyt ei kehtaa idätyslistaa esitellä, kun mennään aika vaatimattomalla setillä. Hainania sain nyt kuitenkin tälle kaudelle laitettua.

Lomakastelut mahdollisesti meni vähän pieleen, Hainan riiputtelee lehtiään, vaihdoin loman jälkeen publerin liemen. Lemondrop myös tiputteli lehtiään, lapposin passiivista liemet ulos ja uudet tilalle. Ohje kesäkastelijalle oli, että jatkaa vedellä jos liemet loppuu ja melko varma oli että loppuvat, joten siksikin nämä liemenvaihdot. Olisivatko siitä vedestä ottaneet itseensä vai ylitäytöstä, itse olen aina koittanut antaa niiden mieluummin pikkuisen kuivahtaa kuin ylitäyttää.Hainan.
Murupi ja Lemon Drop passiiveissaan.

16
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Uudenmaan aluejaosto
maaliskuu 14, 2019, 20:00:53 ip
Ei liene presenssiä Kevätmessuilla tänä vuonna ?
17
Nyt voin itse vastata, että kokeilu tehty - ei ainakaan vielä tullut toivottua efektiä. Kokeilu tosin tuli silloin loppusyksystä ja lehdet oli lähellä parasta-enne-päiväänsä. Varmaan tulee kokeiltua uudestaankin.
18
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ekonyymin 2018
joulukuu 30, 2018, 16:45:08 ip
Laitetaanpa kausi pakettiin:

Harmi, että Murupi Amarelo taas epäonnistui. Siemenetkin loppuivat, mutta onneksi Fatalii:lta löytyi lisää. Ylipäätänsä, chinensejen onnistuminen meni metsään, joka myöskin veti suupieliä alaspäin. Red Savinana kasvatettu kasvi osoittautui Aji Fantasyksi, ehdin jo olla niin onnellinen, että siitä tuli melko kookas yksilö. Inca Red drop sai parikin takaiskua, kun ensin toinen yksilö sai juurimädän ja toisen lajipuhtaudesta nousi suuri epäilys. Pari passiivihydroista kaatui kovissa tuulissa, ne pitää sitoa jatkossa tiukemmin, koska muuten osin heiveröisetkin sidonnat pitivät itse kasvit hengissä hyvin. Jostain syystä Serrano, vaikka kyspytti publereista ensimmäiset Podit, jäi jotenkin jumiin ja pakkasten saapuessa ei näyttänyt kovin lupaavalta, joten päädyin antamaan sille kompostituomion.

Onnistujissa on Lemon Drop, joka kasvoi hyvin passiivissa. Myös Dong Xuan Market oli uutena tulokkaana ihan kelvollinen sekä kasvultaan että sadoltaan. Aji Cristal, joka joutui vähän olosuhteiden pakosta publeriin, teki 23 % koko sadosta.
19
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ekonyymin 2018
lokakuu 07, 2018, 22:40:18 ip
Sillä aikaa kun autotallissa kypsyy myös kivasti, käyty keräämässä publerin satoa kasvarista:


Reilu 0.5kg Aji CristaliaMuutaman kylmän yön jälkeen yksi ulos jäänyt multa-Serrano näytti että ei niitä lehtiä kasvatella, vaan Podeja:
20
Kun kävin chilifesteillä vuonna 2014, oli siellä yksi panimo chilioluineen mukana. Se oli ensimmäinen kerta, kun pääsin kyseistä tuotetta maistmaan. Silloin tarjolla oli muistaakseni Habanerolla maustettu Ale ja vaaleampi Aji Fantasy olut. Nuo oli maultaan aivan mahtavia. Myöhemmin kun festeillä on ollut enemmänkin tarjontaa, mikään tuote ei ole päässyt samalle tasolle.

Tänä vuonna omat chilituotteet on painottuneet suolakurkkuihin. Omia kurkuista ja chilejä. Yleensä teen suolakurkut siten, että kiehautan etikka-suolavesiseoksen nopeasti chiliviipaleiden ja muiden mausteiden kera (esim hunajaa ja mustaviinimarjan lehtiä kokeiltu).

Tuntuu, että chilisuolakurkuissa pääsee aika lähelle chilin omaa makua, nytkin tässä lounaalla, purkkihernekeitosta tulee gurmeeta Fataliilla maustetulla suolakurkulla. Tein myös Aji Fantasysta satsin suolakurkkua, mutta en saanut siihen toivomaani makua. Siitä tulee mieto kiva polte läpi, oikein hyvä sisäänheittotuote chiliin tutustuville tutuille. Kuitenkaan Aji Fantasyn ominainen maku, joka tuossa 2014 oluessa oli niin hienosti, ei tule samalla tavalla läpi. Mahtaisikohan chilin lehdet korjata asian, kuten olutkeskustelussa http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=18037.0 vihjataan. Onko kokemuksia ?