Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Trioniska

Sivuja: [1] 2 3 ... 76
1
Yhden isännän kanssa oli juttua, hällä oli Ivalossa ollut lattialämmitys kasvarissa juurikin sähkökaapeleilla. Lämmitys kyllä toimi kuten tarkoitettu ja piti pakkaset loitolla mutta jostain syystä kasvit eivät oikein viihtyneet.

Niin, kannattaa muutama avoin vesiastia laittaa kanssa niin kosteus ja lämmön varaus paranee, muutoin suoralla sähköllä voi keväällä olla kuivattava vaikutus mistä kasvien pahoinvointi johtuu.

2
Sellaista aloin kyselemään, että onko kukaan laittanut kasvariin lattialämmitystä? Miten toteutetti ja miten toimii? Ja jos olette laittaneet, niin mitä etuja verrattuna esim. lämmityspuhaltimeen? Pystyykö toteuttamaan mitenkään pakkasvahdin perään?

Nyt kun joutui pitämään tulipalon vuoksi välivuoden ja kasvari tuhoutui siinä samalla, niin joutuu aloittamaan kasvarin tekemisen uudestaan...

En ole laittanut mutta seuraavaa alla.

Lattialämmitys periaatteessa paras vaihtoehto koska säteilee lämmön alhaalta ylös ja alustamassa on lämmin niin halla ei pure lattian kautta.

Yksi tapa on kytkeä talon kiertoon kasvarille oma looppi jos vesikiertoinen lämmitys mutta silloin aina päällä talvella termostaatilla kierto vain talveksi pienemmälle kun ei kuitenkaan jäätyä saa lämmitysputket. Kustannukset riippuvat lämmitysjärjestelmän tyypistä ja ratkaisuista.

Toinen on että on uuni/lämmitin vesikiertoisella talteenotolla + varaaja + pumppu ja järjestelmän kuivaamiseen tarvittavat hanat mistä talveksi saa vedet ulos. Tämä puulla ja haja-asutusalueella ovat edukkain vaihtoehto vaikka vaatii hieman töitä lämmön ylläpidossa.

Kolmas on tietenkin laittaa sähköinen lattialämmityselementti valun alle. Tai jonkinlainen kadun lämmitys elementti laatan/ valun alle. Siinä on vain suoran sähkölämmityksen kulut.


3
Korkeus saisi olla sen 70, kasvari on aika pieni. Taisin löytää löytää jo käytettyjä.

hyvää näin  :thumbup:

4
Ihan siis otsikon mukaan. Mieluusti kannellisia ja valoa läpäisemättömiä. Hyvät mitat olis 70cmX50cmX50cm. Saisivat olla ilman läpivientireikiä muttei pakko. Yyveetä sopii laittaa.

https://www.puuilo.fi/epages/puuilo.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2014011303/Products/10075897

90l 10,90€ laastipalju jos ei muu natsaa ;)
Koko: P79cm x L48cm x K30cm

5
Tee-se-itse / Vs: IKEA NFT By Jaolsten
« : Tammikuu 12, 2018, 20:46:08 ip »
mulla on muuten koko systeemi valmis mutta puuttuu uppopumppu   :D

http://www.helsinginpuutarhatarvike.fi/product/1467/boyu-fp-750

tuommoinen on riittävä...
  oli meinaa tuo loppunu käykö tämä http://www.viherpeukku.fi/product/51/resun-sp-880

Katos, huomannutkaan että viherpeukulla resuneita edukkaasti. Tuota pymppumallia suurin osa omassa käytössä ollut pian pari vuotta vanhimmat 24/7 käytössä eikä vielä ole räpsähtänyt ensimmäistäkään. Noita voin suositella omasta puolesta ja tuohon hintaan.

6
Tee-se-itse / Vs: IKEA NFT By Jaolsten
« : Tammikuu 12, 2018, 18:43:34 ip »
mulla on muuten koko systeemi valmis mutta puuttuu uppopumppu   :D

http://www.helsinginpuutarhatarvike.fi/product/1467/boyu-fp-750

tuommoinen on riittävä...

7
Lainaus
Embassy Naga [pääsi uuteen yritykseen kun viime kesä oli aika paska ...]
-sain vaikutelman että tää [Bluesmanin ehkäpä nimeämä(?)] naga on erityisen hyvänmakuinen mutta miedompi. Saattaisi siis olla hyvin käyttökelpoinen ruoanlaitossa...

Nimi tulee siitä kun oli jonkun lähetystön vastaavan kokin tai lähetystön oma Naga variaatio, Embassy tulee tuolta polulta. Maukkaammaksi Nagaksi tuo Bluesman tainnut tuon todeta kuin aiemmat variaatiot Nagasta mitä maistellut.

8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Trioniska kausi 5 (2018)
« : Tammikuu 07, 2018, 12:45:51 ip »
Ei viitsinyt blogiin laittaa uutta postausta niin samaan blogiviestiin laittelin vain lisäkuvia.

Alla pari lisäystä, laimealla lannoiteliemellä olen nuo turvottanut ja jatkanut samalla linjalla. Käytännössä alkuun pohjalle vettä ja noin puolet/ alle puolet lannoiteliuosta mitä käytän isoille kasveille.
9
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Tammikuu 03, 2018, 09:08:56 ap »
https://www.hengitysliitto.fi/fi/sisailma/ilmanpuhdistin/uv-sateilyyn-perustuvat-laitteet

Tuolla kommentti UV säteilyyn mitä loisteputkilampuissa löytyy, ei normaaleissa LED lampuissa.

10
Tori / Vs: Fataliin Bonchi (Bonsai chili) opaskirjanen nyt saatavilla!
« : Joulukuu 31, 2017, 22:44:56 ip »
onko siis englannin kielinen kirja ja mitä siemeniä sen kanssa tulee?
 yritin meinaan kerran tehdä habasta bonchin mutta se kuoli melkein heti  :(

Englanniksi on, aika hyvin selittävät kuvat on kyllä tuossa kirjasessa ja simeninä voi olla aikalailla mitä tahansa  ;)

11
Tori / Vs: vaihdetaan chilin siemeniä hauholla
« : Joulukuu 31, 2017, 15:44:32 ip »
Hainania voi olla vielä vaikeampaa vaihdokkina saada kun chiliyhdistys on vasta ensimmäiset isomman jakelun pussit laittaneet myyntiin (erikoiserä aiemmin poislukien). Toki jos vanhemmilta luvan saat niin http://www.chiliyhdistys.fi/fi/jaseneksi-kampanja/ uudelle liittyvälle oli hieman siemeniä ja luettavaa tarjolla suoraan hainanin siementen lisäksi.

http://www.chiliyhdistys.fi/fi/chilin-poltteessa/ tuolla oli muuten yhtä jos toista lukemista vanhojen lehtien tiimoilta. Vaikka tämä ei ihan siemeniin suoraan liittynytkään.

12
Lannoitteet chilinkasvatukseen / Vs: apua
« : Joulukuu 31, 2017, 15:34:48 ip »
http://www.nutriforte.fi/fi/harrasteviljely/vesiliukoiset-lannoitteet/

Toki jos on joku pienempi tai isompi viljelytarvikeliike lähellä voi tiedustella löytyykö listoilta tai voisivatko koe erää ottaa varastoon. Yllä tosiaan Nutriforten sivuilta tuo lannoiteinfo.

Koska samaa ainetta voi käyttää myös esim. seuraavien kasvien lannoittamiseen (tomaatille, chilille, hedelmäpuille, mansikalle, vadelmalle, herukoille, kasvimaan kasveille sekä kurkulle ja paprikalle.

) oli paprikakasvit tuolla kahteen kertaan mainittuna  ::)

Niin ei ole vain chilipäille suunnattu lannoite ja käyttäjäkunta laajempaa kun kotipuutarhureillekin jotka eivät mene pelkällä kompostivedellä tai kanakakoilla ja hevosenlannoilla.

13
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: moi
« : Joulukuu 31, 2017, 14:26:25 ip »
Ei muuta kuin tervetuloa ja kokemuksia kasvatteluiden parissa.

14
Lannoitteet chilinkasvatukseen / Vs: apua
« : Joulukuu 31, 2017, 14:01:54 ip »
Puutarhan kesä varmaan riittää tuossa vaiheessa, tai nutriforten 1+2

Nutriforten 1+2 kuvassa olevat vaaleat purkit ovat ehkä parhaat valinnat ihan hinnankin kannalta. Voi säätää ja sopivat paremmin suoraan vesiviljelyyn. Puutarhan kesästä kun puuttuu Kalsium kokonaan. Mielestäni Tuusulan kukkatalossa oli ainakin tuota lannoitetta. Muutoin voi olla vaikeampaa aina löytää tuota comboa.

Itse tehnyt muoviseen 10l bensiinikanikkaan missä mukana kaatonokka (käyttämättömään) litkut valmiiksi ja annostellut käytön mukaan suoraan kasveille. Hyvin on toiminut.


15
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Trioniska kausi 5 (2018)
« : Joulukuu 31, 2017, 09:26:47 ap »
Kohtuullinen vauhti tuolla kipakammalla chilillä pube kipossa, illalla oli pukannut lenkin pintaan ja nyt sirkat terhakkaana pystyssä...

16
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Tarvike-bongaukset
« : Joulukuu 30, 2017, 11:37:20 ap »
https://www.tori.fi/pirkanmaa/Elintarvikekaytosta_tynnyreita_42962220.htm?ca=18&w=3

ylöjärven suunnalla jos lannoite tai vedenkeruu astioille tarvetta jonkinhintaisia tarjolla 6-7.1

17
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Tarvike-bongaukset
« : Joulukuu 30, 2017, 11:23:39 ap »
https://www.tori.fi/pirkanmaa/Zen_Grow__kasvatus_setti_43006870.htm?ca=18&w=3

pirkanmaalla torissa näköjään myytävänä tuommoinen zengrow setti, taimille toimiva tuo lamppusetti ihan sellaisenaan, sekä teholed lamput sopivat tuohon (melkein vuoden teholed lamput pöhissyt ilman ongelmaa vastaavassa)

18

Nyt vaan kun oppisi käyttämään Whatsappia ja saisi muutkin tutut siihen. Mun eukko esim. ei pidä nettiä päällä puhelimessa, kun ei siedä niitä päivityksiä mitä Facebook ym. työntää koko ajan. Saisihan ne hiljennettyä, mutta vaatii vähän osaamista. Käsitys on ollut että jatkuva nettiyhteys söisi patteriakin tyhjäksi, mutta ainakaan mun Lumiassa ei se vaikuta mitään. WLAN kyllä tyhjentää akkua aika haipakkaa ...

Wlan ja jos on synkronointi päällä. Kun s-postin synkron ottaa päältä noin päivän tai max kahden akunkesto muuttuu 5-7 päivän mittaiseksi. Toki käytöstä riippuen etc. vaikka data olisi käytössä eli nettiyhteys käytettävissä. Tuolloin pitää vain s-postiohjelmassa ajoittain käydä "virkistämässä" mailit ajan tasalle kun ei automaattisesti tule viestiä.

19
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Trioniska kausi 5 (2018)
« : Joulukuu 25, 2017, 11:18:04 ap »
Vaikuttaisi hiukka pubepainotteiselta.

Hauskaa Joulunaikaa!No ehkä parit pubet tähtäimessä... Ja kuvaan liittyen joululahjat pitää aina järjestää itelleen  ::)

20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Trioniska kausi 5 (2018)
« : Joulukuu 24, 2017, 22:04:05 ip »
Pistetään uusi kausi tulille mutta nyt ollaan sentään 3kk edellä vielä kuluvan vuoden kauden aloitusta  ::)http://chilimuistio.blogspot.fi/2017/12/uutta-putkeen-ja-menoksi.html

Mutta tästähän se taas alkaa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 76