tammikuu 16, 2021, 16:23:35 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - wipsu

1
Testi testimpi testein tai jotain....

Muistin salsanani koko foorumille :D
2
Kuis muiden hyöty/ruokakasvien siemenketjukirje :question: Mitään eloa, taikka kiinnostusta ennen kesää ja kevättä?
3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Wipsun vuosi 2017
tammikuu 01, 2018, 20:21:42 ip
Oho. Aika kauan edeltävästä.

Tomaatit keräsin takapihalta sisälle kypsymään, tai no. Nohevat  pikkuapurit käskin puuhaan, niin toinen leikkasi raakileet irti ja toinen nyppi suojalehdet. Kuukausi vai pidempään sisällä ja sain maistaa makeita tomaatteja  :thumbup:

Chilit... Ulkopanambi päätyi kompostiin, Chiluacle negro karsittuna sisälle ja ulkona ollut Cajamarcahan kuoli jo aiemmin kesällä. Sisällä olleet ovat olleet tuotteliaita; tosin Poblanon tuottokset ovat jääneet raaoiksi, kiitos pienten apurien.

PariPoblano kuoli tai ei täysin selvinnyt ruukun vaihdosta ja karsinnasta.  Koska muutto on edessä, lahjoitin Panambin ja Chiluacle negron tutulle, aikomus on muutatuttaa muutkin chilit hänelle.  :) Katsotaan huolinko niitä takaisin ensi syksynä. Pääsevät eteläparvekkeelle, jos selviävät keväästä ja ruukun vaihdoista  :chili:

Tilaisuus aloittaa seuraavaa seuraava kausi ihan tyhjillä ikunalaudoilla  >:D
4
Voitto!
Sinnikäs osallistuminen kannattaa, vai oliko tämä nyt tappio, kun ottulo ei itsekkään osallistunut?

Joka tapauksessa voisin viikonloppuna, mikäli ehdin, laittaa pidennetyn Loka-Marraskuun aiheen... jatketaan vaikka joulukuulle, jos osallistujia on liian vähän.  >:D

Aiheeksi olen jo pidemmän aikaa ajatellut todellista haastetta: Ääni saatteko ikuistettua kuvaan äänen? Selittelyt, kuvan nimi jne auttavat paljon, mutta tässä olisi vähän erilaista haastetta kuvaajille ;) ja toisaalta aikaa suunnitteluun/toteutukseen...

Ottakaa kantaa, jatketaanko  :question: pidennetäänkö aikaa  :question: jne. Olen tosiaan hautonut tätä aihetta toissa keväästä tms, kun nappasin kuvaa solisevasta purosta ja pohdin sitä kisakuvaksi silloiseen aiheeseen "Kevään merkkejä" .
5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Wipsun vuosi 2017
syyskuu 29, 2017, 20:14:57 ip
Lokakuu kolisee vastan, aamupäivällä oli + 5, kylmempi kuin aamulla tai yöllä. Tomaatit ja ulkochilit varmaan kuolevat kohta. Pari kypsää Panambia olen vielä saanut pelastettua ja yksi jämäpieni Chiluacle Negro oli muuttunut kypsän ruskeaksi ! Otin sisälle jatko kypsymään ja koitan muistaa syödä ennen kuin se nahistuu.

Kuvia:

Viidakko basilikoineen on laantunut rangoiksi, joista pariPoblanoja karsittiin eniten:


Kaikki karsitut tuottavat lisää nuppuja/kukkia/versoja. Ihan älytöntä kasvua :) muita muutoksia on tuo uusi ravinnejauhe. Vaaleanpunaista jauhetta ;) satunnaisesti kastelunorsuun...

Mem to self, aikaisemmin karsintaa ja ravinteita. Ensi vuonna muutto tulee sotkemaan alkukauden ja voi olla että joudun vanhoista kasveista luopumaan. En tosin pariPoblanoakaan vielä kompostoinut,  mutta nuo ulkokasvit. Viikatemies vie  ::)
6
Ei! Vielä viikonloppu aikaa saavutuksille. Muidenkin ;)
7
Ja tämän kuukauden saavutus, chilien karsiminen... Sen sijaan että kompostoin Paripoblannon, karsin niitä rankasti >:D

8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Wipsun vuosi 2017
syyskuu 11, 2017, 19:59:44 ip
Puuh, aika häviää.

En vieläkään ole ostanut lisää multaa. Parvekkeen cajamarca kuoli, panambi  tuottaa hedelmiä ja Chiluacle negro tuottaisi, jos ehtisi kypsyttämään ne. Olin ajatellut siirtäväni jälkimmäisen makuuhuoneen lämpöön, mutta viimeksi kun tarkastin oli rungon alkupäässä mätääntymisen merkkejä.

Makkkari  Paripoblanon koitin hävittää; päätyivvät pienempään ruukkuun hyvin karsittuina. Työhuoneesta pelastin Chiluacle negron ja vähän karsin, jos nyt makkarissa saisi tehtyä satoa tai edes maistiaisia.  Makkarissa karsin Cajamarcaa jo aikaisemmin, ja noita Poblanoja enemmän, basilikat päätyivät kuivuriin. Talvi ja syksy voivat saapua.

Tomaatit takapihalla tuottavat raakileita, huoh, se yksi lämmin viikko elokuun puuolella ja no, tuskin kypsyvät.

Makkarissa Cajamarca ja Panambi kukkivat, raakileita, vanhasta Poblanosta keräsin sadon ennenkuin vähän karsin, ehkä pitäisi vielä lisää karsia. Työhuoneen cajamarcasta sain ensimmäisen paprikan, oli tuleton :( Parvekkeen Panambeissa oli vähän potkua, niistä osa on kypsynyt, suurin osa kypsymässä ja kukkiakin pukkaa kokoajan lisää ;(

Onneksi on syksy.
9
Ehei, taas tappio  ;D 

Ehdotus, mitä jos pidennetään kisa-aikoja pariksi kuukaudeksi? Aika usein olen jotain räpsässyt kisakuvaksi kiireessä, tai viimeisinä iltoina säätänyt jo hyvin muhineita kuvia. Eikä täällä kovin moni muukaan aina ole ehtinyt tms osallistua.  :thumbup: niin jos kisa-aikaa pidennettäisiin  ^-^   :question:

Harvemmin paremmin ehtien.
10
Kuuma kunnes toiseksi vaihdetaan, jos vaihdetaan.  :fire:

11
Voikukkakuva on kisakuvana. Olen jostain syystä koko kesäkuun kuvaillut kännykällä kaikennäköisiä kukkasia, mutta tuo "Voi, kukka!" oli enempi mielessä kisaa varten. Helpoin valinta ;)

Toisen kuvan pisti  piruuttani  >:D , kun sen kisakuvaurlin kanssa meni tapellessa. Voiton huumassa ja onnistumisen riemusta päräytin, tai oikeastaan jätin Suomenlinnanlautalla napatunkin esille. Sain sen urlin ensi siirrettyä  ::) ja vasta lopuksi kisakuvaurlin.
12
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Wipsun vuosi 2017
heinäkuu 02, 2017, 20:28:11 ip
Alkukuun tapahtumia : Makuuhuoneessa Cajamarca on pari kertaa kaatuillut ja yhden kerran käynyt jo lattialla asti. Samassa napsahti poikki Panambin oksa, jossa oli ne pisimmälle kehittyneet nuput. Edelleen lisä multia vailla moni kasvi. . . eikä tilanne taida muuttua toviin.

Tomaatit kärsivät typen puutteesta takapihalla, aika harvoin muistan ravinteita käydä niille jakamassa. Parvekkeeen  Panambissa on mukavasti pikkuraakkileita.

Makuuhuoneen Poblanot tuottavat mustanpunaisia paprikoita, mitään tulisuutta ei ole, ainakaan hedelmä lihassa. Cajamarcan podeissa on enempi poltetta ja käyttämättömöt podit kuivuvat käkkäröiksi kasviin 
:chili:

Laitoin takapihalle herneitä, etanoiden ruuaksi  :( pari rankaa nousee lehhdettöminä. Onneksi Basiliskot viihtyvät sisällä ja maistuvat ihan hyviltä. Vielä kun raaskisin niistä napsia ruokaan lehtiä.

Ja sitten vanhempi kuva parvekkeen Cajamarcasta ja Chiluacle Negrosta. Nykyään Cajamarca voi huonommin, kaatuilee, ja CN kukkii ja kurkottelee lautojen raosta tukea.

Kuvassa etualalla Chiliacle Negro ja takana yksi Cajamarcoista.

Ja sitten yleisen valokuvakilpailun kesäkuun säätö kuva, eli tabletilla kännykästä napsastu kisakuva. Ja, koska kuva näyttää tältä räpelsin lisää ja siirsin kuvan ihan oikeasti.   ;D

13
Ai, että on taas vaikeaa. Todella vaikeaa.  >:( tabletilla yhden kuvaurlin kopiointi. Ha  :fire:
Ha, kesäkuun kisakuvana aiheeseen "Kukka" , ihan Voikukka!  ;DJa koska oli niiiiiin vaikeaa tuo urlin siirto, niin tässä alkukuusta Suomenlinnanlautalta Halo-ilmiötä ilta-auringosta.
"Haloo Helsinki" ;)

14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Wipsun vuosi 2017
kesäkuu 13, 2017, 18:02:07 ip
Ja edelleen puolet kasveista odottaa uudelleen ruukutusta. Kuukaus vai kaksi, kun multa loppui. Elämä, mikäs sen kiireempätä.  :o

Yhdestä tomaatin taimiparista pääsin eroon, loput noukkuvat  typen puutteessa takapihalla.  Yksi cajamarca ja Chluacle negro, tarkasta nimi, nauttivat työhuoneessa vuoroin aurinkoista päivää, vuoroin sälekaihtimia ja pilvisyyttä. Mies ei halua ymmärtää kasvien valon tarvetta.

Makkarissa toinen Panambi venyy ja paukkuu pikkuruukusta huolimatta. Parvekkeella lajitoveri kärsii tuulesta. Vähän suojaisemmin parvekkeella lojuu yksi pikku cajamarca ja toinen Chiluacle Negro. Ja tosiaan tuo Parvekkeen Cajamarca on välillä ihan pötköllään siellä lojumassa  >:D
15
Hankalaksi menee  ;) nyt pitää sekä kuva,  että aihe valita. Ehkä huijaan ja laitan kaksi kuvaa  >:D
16
Katutaidetta, alikulku Vihdintien alussa  8)"Minä syön sieniä!"
17
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Wipsun vuosi 2017
toukokuu 22, 2017, 20:42:17 ip
Lainaus käyttäjältä: NPhoBiaz - toukokuu 08, 2017, 20:10:23 ip
Voi helkkari, tuollaiset ajatusvirheet koituvat välillä liiankin kohtalokkaiksi. :( Toivotaan silti parasta, eiköhän ne siitä toivu.

Kuva-asiaan heittäisin sivukommenttina, että hienosti näkyy kaikki jotka olet laittanut tuolta flickrin kautta. Mikäli et halua kuvien perään tulevan tuota "IMG_20170331_195338 by L L, on Flickr", niin sen voi trimmata ihan huoletta koodista pois. Itse teen näin. Ainoa oleellinen koodin osa on linkki img-tagien välissä. :)


Aika rientää. Kyllähän ne chilit kärsivät tuosta perjantaista, mutta toisaalta eivät täysin kuolleet. Korkein ulkkoillut oli Panambi, joka pudotti puolet lehdistään. Paloivat täysin... Kännykällä nappasin siskolle kuvia tapahtuneesta, katsotaan jos joskus saan ne tänne lisättyä.

Vähän on liian vähän ollut aikaa chileille, ja tomaateille. Ruukkuja olisi pitänyt vaihtaa ja nyt kun ehtisin, niin mullat loppuivat. Yllätyyys. Jotain positiivista, löysin ravinneliuoksen kaupasta ja talvehtinut Cajamarca spurttaa pienestä ruukusta huolimatta mukavaa kevät satoa. Kuvass makkarin hämärässä...


Trimmattua urlia yleisön pyynnöstä ;)

Basilikoilla oli huonompi itämisprosentti, 3 pientä rääpälettä, joista 2 samassa ruukussa. Kärsivät myös makuuhuoneen hämärässä. Chilejä ja tomaatteja muistaakseni lampun alla alkukasvattelin, mutta noita en enää ole jaksanut erikseen kasvatella kun aurinko on paistanut. Ja tähänkin näemmä lisään kuvan joskus myöhemmin... pitäisi tabletin suojakalvo vaihtaa.

Muok: lisätty basilikakuva

Lopuksi huomioita säästä seuraavia kasvukausia varten;  jäätävää. Rakeita, lunta, aurinkoa... Lehdet ovat vasta nyt puhkeamassa parveketta varjostavaan vaahteraan. Pitkä ja valoisa kevät.
18
Taide... aika haastava yhdeksi kuvaksi tiivistää. Todennäköisesti hyvä taide-kuva tulee vastaan vasta kesäkuussa  ;D melkein voisin kerätä myöhästyneiden kuvien kokoelman jonnekkin.
19
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Wipsun vuosi 2017
toukokuu 08, 2017, 19:59:10 ip
Hoh hoijaa, viime perjantaina ulkoilutin chilejä parvekkeella. Aamulla vein ja pohdin pärjäävätkö kylmässä aamun... No iltasella muistin hakea palaneet pikkuiset sisälle. X tuntia auringossa oli vähän liikaa. Aamulla tuonne parvekkeell ei paista, vasta iltapäivän jälkeen osuu aurinko...

Onneksi en ulkoiluttanut kaikkia...

Tomaatteja ja basilikoja idätin ja nyt nuo 1-2 kk vanhat tomaatin taimet on isompia kuin chilit. Heh hee.
20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Wipsun vuosi 2017
huhtikuu 13, 2017, 19:15:37 ip
Jäätelötikut on onneksi uusiokäytössä viimekesän jätelöistä ;)

Sain tomaatteja ja basilikoita itämään lautalla, mullitettua pikkuruukkuihin... Basilkat itivät huonosti, tai olivat tomaatteihin verrattuina liian hitaita.

Luovutin  yhden Cajamarcan ja hujopeimman Panambin pois, aurinkoisemmille ikkunoille.

Sää huomio, kevät on ollut kylmä. Yöt pakkasen puolella. Nyt sataa lunta pääsiäiseksi.