toukokuu 30, 2020, 21:57:07 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Environment microbiology

1
Mieheni suositteli juurimädän hoitoon vetyperoksidia, mikä minua jäi häiritsemään, koska täytyy muistaa että on olemassa hyviä ja pahoja mikrobeja. Hyvät mm. tuhoavat taudinaiheuttajia, suojelevat kasvia muutenkin stressiltä (kuivuminen, alhainen ravinnepitoisuus, ympäristömyrkyt jne.), erittävät kasvien kasvua edistävää hormonia (PGPB eli Plant Growth Promoting Bacteria), sitovat ilmakehän typpeä juurinystyröissä (ketä tietää voiko jokin chililaji muodostaa juurinystyrän?). Mykorritsasieni kuljettaa kasville ravinteita jopa liukenemattomista mineraaleista.
Joten käyttämällä vetyperoksidia tuhotaan kaikki hyvätkin mikrobit. Suosittelisin sen sijaan käyttämään esim. GHE subculturea, joka sisältää näitä hyödyllisiä mikrobeja, jotka suojelevat kasvia patogeeneiltä!