elokuu 05, 2021, 02:19:38 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - J.J Chili

1
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
huhtikuu 07, 2020, 13:56:10 ip
Kiitoksia vastauksista. Ajatus mulla on siis varmaankin hommata joku pienehkö teltta,ja sinne ledivalaisin. Mulla on siis pikkukasvari pihalla jossa kasvattelen kesällä chilini,mutta olisi mukava saada jotain pikku kasvatusproggigsia sen jälkeen kun kesä,ja kasvihuonekausi on paketissa..
2
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
huhtikuu 06, 2020, 09:59:44 ap
Tervehdys,alkanut itseä vähän kiinnostamaan ledivalaisimen hommaaminen,mutta eivät ole niin tuttu juttu meikäläiselle. Joten olisin vähän viisaammilta tietoja onkinut.. Oon katellu tota Vpluxilla myytävää King COB 360W valaisinta,niin montaakohan kasvia sen alla on mahdollista kasvattaa? Ja riittääkö tehot sadotukseen sisätiloissa esim. chinenseillä?
3
Lannoitteet chilinkasvatukseen / Vs: Fatalii´s Finest
helmikuu 14, 2018, 11:01:43 ap
Moro, saattaa olla vähän tyhmä kysymys,mutta menköön. Eli hommasin noita Fataliin lannotteita tälle kaudelle,ja nyt kun chilit on vielä kasvuvaiheessa,niin teenkö liuoksen kasteluveteen pelkästään tosta 1/1 lannotteesta,vai lisätäänkö tota 2/2 lannotetta myös siihen? Ja sitten ku kasvit kukkii,niin käytänkö ainoastaan 2/2 lannotetta,vai tarviiko siihen lisätä vielä tuota 1/2 lannotetta?
4
Sadon säilöntä ja käsittely / Vs: Etikkasäilöntä
lokakuu 06, 2016, 13:16:40 ip
Oolrait,

pitää vähän keitellä niitä ennen ku rupean varsinaiseen säilykkeen tekoon.. Kiitokset avusta taas!
5
Sadon säilöntä ja käsittely / Vs: Etikkasäilöntä
lokakuu 06, 2016, 09:45:26 ap
Moro,

sellanen kyssäri olisi että onko sillä mitään merkitystä kun ajattelin tehdä vähän chilisäilykkeitä omasta sadosta,jos osa chileistä on vähän nahistuneita ja pehmoisia? Vai pitääkö säilykkeisiin käytettävät chilit olla täysin tuoreita ja sellaisia "rapsakoita"?
6
Sadon säilöntä ja käsittely / Vs: Etikkasäilöntä
lokakuu 22, 2015, 17:16:18 ip
Ok,

niitä voi siis alkaa popsimaan ihan rohkeesti sitten ku ne on vaan tarpeeksi maustuneet.. Hyvähyvä.

Kiitoksia paljon Hubertille vastauksesta ja avusta!
7
Sadon säilöntä ja käsittely / Vs: Etikkasäilöntä
lokakuu 22, 2015, 12:02:20 ip
Tervehdys!

Olisi sellainen kysymys tosta etikkasäilönnästä että kun tein viimeisimmän satsin maustumaan,niin vielä siinä vaiheessa kun kaadoin kiehuvan kuuman etikkaliemen purkkiin paloiteltujen chilirenkaiden päälle, ja pistin kannen kiinni, liemi peitti koko satsin,mutta hetken kuluttua kun purkkia katselin liemen pinta oli pudonnut purkissa sen verran että päällimmäisenä olevat chilirenkulat eivät olleetkaan enää liemen peitossa. Ilmeisesti renkulat imaisivat sen verran lientä itseensä että pinta pääsi purkissa hieman putoamaan. Onko tästä haittaa,pilaantuuko toi satsi kun ne päällimmäiset renkulat eivät ole sen liemen peitossa siellä purkissa?

Edellisissä satseissa tälläistä pinnan putoamista ei ole tapahtunut. Ja kiitokset muuten Chilivaarille loistavasta etikkaliemi reseptistä jonka löysin tämän keskustelun kautta,toimii!!
8
Tori / Ostetaan Pink Habaneron siemeniä.
elokuu 12, 2015, 13:35:13 ip
Eli niin kuin otsikko kertoo,haluisin ostaa Pink Habaneron siemeniä jos jollakin olisi ylimääräisiä tarjolla...

-Jere
9
Kiitokset lämpimästä vastaanotosta,ja myöskin vinkeistä! Tästä on hyvä lähteä liikkeelle.

Ja Trioniska,on tullut luettua aika hartaasti noi infernochilin sivut... Pitääpä lukaista toi lämpötila keskustelu myöskin.

Oikein hyvää ja satoisaa kasvatuskautta 2015 kaikille!
10
Tervehdys arvon chiliharrastajat!

Nyt vihdoinkin sain tehtyä tunnukset tänne,olen jo jonkin aikaa lueskellut tätä saittia ja tietoa täältä hakenut kun on toi chilikärpänen päässyt puraisemaan aika pahasti.. Chiliä on ruuan laitossa tullut pari vuotta käytettyä,mutta nyt oon innostunut tosta kasvatuksestakin. Olen siis täysi aloittelija vielä siinä puuhassa. Fataliilta tuli siemeniä tilattua,ja niistä on kasvamassa sellaisia lajikkeita kuin Jalapa,Jamaican Scotch Bonnet ja Aji Cristal,nämä ovat sirkoilla, Aji Fantasy vielä itää,+ tasapuolisuuden nimissä on tyttöystävällä muutama tomaatin alku saman valon alla..Aattelin aloittaa tän kasvatus harrastuksen ihan maltillisesti muutamalla lajikkeella. Valona toimii chilikaupasta ostettu EnviroGrow 2x55W,6500k loistari. Sitten kun joskus kevät ja kesä saapuvat,niin chilit saavat siirtyä lasitetulle parvekkeelle oleskelemaan.

Ja sitten tähän alkuun heti yksi kysymys,onko 33 astetta liian lämmin chileille? Kasvit kasvaa olkkarin nurkassa pienellä pöydällä,jossa on lämpöpatteri vieressä,ja yläpuolella lämpöä tuo tämä em. loistari. Lämpötila vaihtelee siinä 32-33 asteen tuntumassa.