heinäkuu 15, 2020, 07:20:28 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Rönsy

1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Rönsyilyä 2016
toukokuu 08, 2016, 22:07:57 ip
Lainaus käyttäjältä: Mirka - toukokuu 07, 2016, 12:37:56 ip
Onpas isoja kasveja sulla jo! Saanen ennustaa, että loppukesästä sulla on vähän ahdasta tuolla parvekkeellas...  ;D


Siltä vaikuttais :D poiskaan ku ei kehtaa heittää :(
2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Rönsyilyä 2016
toukokuu 04, 2016, 18:08:46 ip
hieman kuvia kehiin. pahoittelen laatua ku kännykäl räpsitty, jossain vaiheessa sitten järkkärillä. Viimeistään 8.6 jälkeen ku kokeet ohi :D


Douglah

CGN ja Gala

Yleistä viidakkoa

Douglah

Salsa Pepper

Rio Huallago

Indian Red ennen

ja jälkeen... Oli liian honteloksi kasvanut, niin kokeillaan uudella alulla.

Hyvää tuli, tuoretta odotellaa ni pääsee oikeuksiinsa chilikin ruuissa.
3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Rönsyilyä 2016
toukokuu 04, 2016, 17:33:04 ip
Suurimmalla osalla oli ensimmäinen yö parvekkeella ja ilman ihmeellisempää, pitää seurata yölämpöjä ja toivoa ettei tarvii roudaa noita enää sisälle takas.

Sisällä viettää aikaa douglah 7pod, salsa pepper joka kypsyttää ekaa satoa, CGN-21500 ja gala.

Vaikuttiko alhaiset yölämmöt chinesen marjojen kokoon ? Vai ainoastaan koko päivän keskilämpötila ?4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Rönsyilyä 2016
huhtikuu 29, 2016, 19:56:21 ip
Lainaus käyttäjältä: Everkistus - huhtikuu 29, 2016, 00:44:58 ap
Onnea pääsykokeisiin, mihis olet hakemassa?

Kiitokset ja Oulun kauppakorkeakouluun olis tarkotuksena päästä.
5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Rönsyilyä 2016
huhtikuu 28, 2016, 10:52:24 ap
Hetki on tullu taas kirjoitella. Pääsykokeisiin lukeminen vienyt sen verran aikaa, että päiväkirja on ollut hieman unessa.

Kasvua on tapahtunut paljon ja ensimmäiset poditkin on kiinni salsa pepperissä.

CGN ja black naga vielä kärvistelee liian pienissä ruukuissa. Asiaan tulossa muutos. Huomasin,että biolanin turvemullassa ei ollut kaikki hyvin. Laatu jotenkin sekundaa ja vettä ei halua imeä laisinkaan itseensä.(tiedä sitten mistä kyse)

Gala ei pitänyt yhtään hong kongin turvebriketistä tai sitten taustalla oli jtn muuta. Kuukauden oli kasvu seis kunnes vaihdoin ruukun isompaan ja huomasin vain pääjuuren... Uudessa ruukussa ja uudessa mullassa innostunut kasvamaan onneksi.

Toistaiseksi öttiäisiltä vältytty, vaikka seurannan alla on aji fantasy jonka lehdet näyttää palaneelta,mutta eivät aivan(kuvat myöhemmin). Kaimansa vieressä on myös normaali.. hämmentävää

Hieman kasvu ja varsinkin tuuheus otti nokkiinsa lisävalon poistuessa käytöstä. Muuten ollaa  viimevuotista härdelliä 2-3kk edellä jo kasvussa.

Toivotaan parasta ja pelätään pahinta.
6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Rönsyilyä 2016
huhtikuu 08, 2016, 22:59:41 ip
Onneksi Etelä Suomessa on vietetty nyt hetken keväisiä merkkejä, joten lisävalaistus sai lähteä talviteloille. Iso pyyntö yläkerralle, että toisi intiaanikesän suomeen. Chileistä on suurin osa joutunu kärvistelemään liian pienissä ruukuissa, mutta onneksi löysi aikaa hakea lisää multaa ja isommat kipot varastosta. Hektistä menoa tänä keväänä, kun chilejä 8kertaisesti viimevuoteen, ja niiden päälle pääsykokeisiin lukeminen.

Onneksi nuo eivät ota hirveästi nokkiinsa siitä, että joutuvat olemaan liian pienissä ruukuissa. Hieman ehkä kasvu hidastuu päivien mittaan, mutta hyvin ne tulee toimeen. Totta on myöskin,että chilejä on vaikea saada hengiltä kastelematta. enemmän ne tykkäävät kuivasta kuin liian märästä ja ongelmana monesti on oma maltti kastelun suhteen. Ei millään uskoisi, että ne selviää päiviä ilman vettä, mutta näin ne vain tekevät.

Huomasin myös, että vaikka auringon määrä lisääntyy kokoajan, olisi ollut hyvä pitää lisävalaistusta kasveille, hieman on honteloiksi mennyt valoa etsiessä. Muistina itselle, että ensvuonna 2-4vk pidempää lisävaloa.

Sitten muutamia kuvia mitä saanu aikaseksi otettua. Gala on paraatipaikalla pienimpänä ihmeenä ja odotukset on suuret miten käy ensimmäisen villini kanssa  ::) Rio huallago otti nokkiinsa ruukunvaihdon ja tiputti podit pois ja lopetti kukinnan. Noooh katsellaan :/ eka puben kasvatuskin ja ensimmäisinä fiiliksinä, että on ne aika leidejä ja herkkiä muutosvastarinnalle :D pitääkin käydä ostamassa kukkia ja suklaata jos innostuisi taas sille tuulelle.

Osa pääsee huomenna isompiin ruukkuihin jatkamaan kasvuaan, mutta vielä joutuu matkan tekemään multa- ja ruukkuostoksille. Mullan ostin aika mututuntumalla, katsoin, että arvot ja ph on about sinnepäin ja vertailin lähinnä et mikä tuntuu parhaimmalta. Saa nähdä miten tuo kuudes aisti toimii puutarhan hoidossa, mutta yritän luottaa toistaiseksi omaan fiilikseen. Toivon mukaan se ei aina oo ihan just vaan enemmänkin melkein.

Indian redin kaa meille ei jostain syystä synkkaa. Kasvaa pituutta, elää ja ehkä vähän haarautuukin, mutta(there is always a but) Kasvu on jotenkin väsynyttä, lehdet on väsyneitä, ei jaksa kukkia, mutta ei halua myöskään kuolla. Onko lajille tyypillistä?

jep ja nyt ne kuvat :D


Rio huallago

Gala

Cheiro Roxa

Indian red...

Toivottavasti toimii

vauvalassa ahdasta

Salsa pepper
7
Lainaus käyttäjältä: ottulo - maaliskuu 28, 2016, 18:07:18 ip
Lainaus käyttäjältä: Rönsy - maaliskuu 28, 2016, 09:08:29 ap
Lisämausteena idealle vois olla,että samassa toimisi myös jonkinlainen kuvaus, missä voit haukata palasen jotain mukavan polttelevaa hedelmää kaverisi kanssa ja ikuistaa ilmeenne mukaann. Hyvin suosittua  haluta tehdä jotain extemborea ja saada ikuistettua kuva mukaan, jonka voi jakaa somessa muiden kauhisteltavaksi/ihasteltavaksi.


:thumbup: :thumbup: (Huom. kaksi vasemman käden peukkua!) Kuvat tuosta tapahtuman sivuille Faceen/Twitteriin/Instagrammiin/muualle? Sais vähän aktiviiteettia sivuille tapahtuman aikana.


Jep! Ja voisi nagan syönnin mm kisoista lähettää periscopeen lähetystä mitä ihmiset voivat seurata livenä ja kannustaa suosikkiaan. Samalla pääsevät mukaan tunnelmaan ne jotka eivät pääse mukaan tapahtumaan  :chili:  :)
8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Rönsyilyä 2016
maaliskuu 28, 2016, 13:19:30 ip
Tänään sain vihdoinkin ruukutettua taas isompiin ruukkuihin, vuorossa oli salsa pepper ja elämäni ensimmäinen pistokas kokeilu aji fantasy.

Oli vaihteeksi mukavaa touhuta parvekkeella, kun lämmöt olivat nousseet jo 19 asteeseen. KESÄ TULE JO! (alkaa tila loppua sisällä)
Aloitan ite aina täyttämällä ruukun täyteen multaan, jonka jälkeen kädellä tuupin mullat sivuille, että on tilaa laittaa kasvi vain keskelle. Mielestäni toimiva ratkaisu ja vähentää multien lentämistä ympäri lattiaa, kun ei täydy lappaa enää multaa lisää ruukkuun.(Laiska siivojaa keksii laiskan tavan :D)

vähän oli käynyt ahtaaksi maitopurkki :( vieressä operaatiossa on ämpäri mihin rikon juuripaakkua.

Sitten chili vain koloon ja mullat tuupin reunoilta keskelle.

Avot :D

Hyvin oli alkanut juuria puskemaan.


Offtopic

Eilen sai startattua prätkäkaudenkin. Kevättä rinnassako?   8)
9
Lainaus käyttäjältä: Whili - maaliskuu 28, 2016, 09:39:58 ap
Syömiskisat ovat POP !!
Makkara on hyvää, joten viime festeistä tuttua The End -makkaraa
Ensimmäinen kaikille yhtäaikaa. Jonka jälkeen pieni tauko, että "maku" pääsee täyttämään suun ja vaikka pieni haastattelukierros.
Sitten jatkajille vaikkapa pari lerssiä eteen ja sama makuuntumistauko ja kisaajien tunnelmia.
Finaalikierrokselle voisi ladata eteen kolme makkaraa ja nopein tuliturpa voittaa.

The End -makkara oli loistavaa jo viimeksi, mutta kisaan voisi tilata extreme versiota  >:D >:D


Hyvä ruoka parempi mieli  >:D >:D
10
Ideana vähän samanlainen konsepti kuin man vs food, mutta hiukan modattuna (en muista suomalaista nimeä ohjelmalle :D) nimenä esimerkiksi chilikoju, missä voi tulla kokeilemaan ja haastamaan, kuka kestää hyvin tulista chiliä(esim reaper) X määrän ja Ideana olisi siis, että tietty raja pitää ylittää, syödä ja kestää, että saa kuvansa seinälle.(pääsisi kokeilemaan omaa chilipäätä ilman osallistumista yleisötapahtumaan)

Lisämausteena idealle vois olla,että samassa toimisi myös jonkinlainen kuvaus, missä voit haukata palasen jotain mukavan polttelevaa hedelmää kaverisi kanssa ja ikuistaa ilmeenne mukaann. Hyvin suosittua  haluta tehdä jotain extemborea ja saada ikuistettua kuva mukaan, jonka voi jakaa somessa muiden kauhisteltavaksi/ihasteltavaksi.
11
Pitäny pidempään käydä jo tsekkaa chilitarvike, sen verran hyvä valikoima tähän harrastukseen !

Kiitos linkeistä, nuo ovatkin jo fiksuissa hinnoissa!

Hyvin näyttää toimivan tuo 1ml/1l puutarhankesää
12
Lainaus käyttäjältä: Trioniska - maaliskuu 26, 2016, 21:02:20 ip
Itsellä taimia varten taimibubleri vasta kuplimassa...

LainausLannoitus on tarkoitus vaihtaa biobizziin tai muuhun vastaavaan hintalaadultaan hyvään tuotteeseen? Tarkoituksena olisi ensivuonna kokeilla NFT:tä ja bubbleria. (käykö biobizz vesiviljelyyn vai olisiko mikromato ja kumppanit parempia?) Tietenkin "joutuisi" hankkimaan pitkällä tähtäimellä "mikäli" innostuu niin ec mittarin ja ph downin.


Nutriforten tomaattimansikka ykköspönttö yhdessä samaan settiin kuuluva kalsium lisä kakkospöntön kanssa. Tuota olen käyttänyt ja eivät ole ainakaan kyttyrää chilit ottaneet ;).

Isot pojat käyttää Yaraa kun vielä halvempaa ja toimii myöskin ongelmitta  ::)

EC mittaria olen ajatellut hankkivani jo pidempää mutta en ole vain hankkinut PH indikaattori liuskoja on ostettuna mutta jossain. yrittänyt vain mittailla lannoitetta vähän tarkemmin...


itel on mullan kanssa lannoitus aina välillä vähän sinnepäin. Ajattelin et NFT jos kokeilee, ni hyvä perehtyä ehkä vähän enemmän mitä droppei ja paljon antaa kasveille ettei siihen kuukahda :D

Netistä vissii halvempi noita lannotteit tilaa ?

Kiitos vastauksesta jälleen :)))
13

Gala pistetty 6.1, muut 26.1 (Sormet ristissä, ettei tule mitään takaiskuja)

Pitäis varmaan alkaa siirtää isompiin ruukkuihin...

Sit muutama kukka kuva. (viel pitäis leikkiä makrolla vähä enemmän)14
Sumuisena +2 asteen säässä on hyvä kirjoitella chileistä ja miettiä mitä kokeilisi tänä vuonna. Tavoitteena on saada 2kg satoa 18 kasvista, kun ensimmäisenä vuonna irtosi suunnilleen 400g viidestä kasvista. Samalla tutustua, muihinkin chileihin kuin cayanne long slim ja kaupan habanero.

Kausi ainakin aloitettiin ajoissa valon kanssa, joten kehitystä tapahtunut :D

Lannoitus on tarkoitus vaihtaa biobizziin tai muuhun vastaavaan hintalaadultaan hyvään tuotteeseen? Tarkoituksena olisi ensivuonna kokeilla NFT:tä ja bubbleria. (käykö biobizz vesiviljelyyn vai olisiko mikromato ja kumppanit parempia?) Tietenkin "joutuisi" hankkimaan pitkällä tähtäimellä "mikäli" innostuu niin ec mittarin ja ph downin.

Ruukuista mietin sen verran, että onko jollakulla tietoa mistä saisi edullisesti hankkitua isoja amppeleita, mutta en ole löytänyt kuin 20cm halkaisijaltaan olevia?

Nykyinen kausi mennään suhteellisen maltillisesti 18 kasvilla läpi ilman suurempia keulimisia.(toistaiseksi)

Seuraavaksi hieman kuvia 26.1 itämään laitetuista veijareista.
Black naga parilla on mielenkiintoinen ero, kun toinen kasvattaa tummaa vartta ja toinen aivan vihreätä? liekö UV säteilystä riippuvaa?
15
Kiitos Trioniskalle vinkistä! Nyt sai jo näyttämään fiksummalta :D
16
Kausi edennyt ihan hyvin, vaikka harsosääskistä onkin ollut muutamille idätettäville ongelmia.

Sitten kuvasaastetta 25.3

Kasvatusalustana taimivaiheessa kookos ja isommissa purkeissa käytän kookos/turve/ruukkusora sekoitusta.

osa jo ruukutettu 25cm ruukkuihin.

Toiset kituuttaa vielä liian pienissä purkeissa.


Doughlah kasvanut kauniisti


Rio Huallago


Aji fantasy Yli metrin mittainen jo


Birds eye baby


Rio Huallago


Cheiro Roxa


Doughlah (brown 7 pod)


Aji Fantasy, joka kärsi pienen vahingon ja katkesi. Onneksi hyvin lähtenyt haarautumaan ja kasvamaan.


Vauvalassa ahdasta. Tomaattina Gold nugget(onko kokemuksia minkä makuinen laji)?


Indian red, joka poltti lehtensä ja muutenkin osoittanut mieltä ruukunvaihdon jälkeen. Yritetään löytää yhteistä säveltä vielä.


Salsa pepper, aivan liian pienessä ruukussa.
17

Kuva otettu 26.1.2016 itäneet on laitettu 6.1.2016

Idätys alustana toimi hong kongin turvebriket. (Ei ensikaudelle jatkoon)


14.2.2016 Isoimmait alareunassa on 2x Aji Fantasy ja Indian red


Ensimmäiset kukat Salsapepperiin 20.2


Tuli tarjoiltua kunnon ödeemat. 2vk vesilinjalla ja heikolla lannoituksella on auttanut.


Viimeisestä siemenestä onnistui 11.3!! >:D

Miten kuvia saa pienennettyä Flickrin kautta?

18
Laskin huvikseen, että tuo 125w ESL syö n. 10-12h poltolla päivässä sen 2-3kw sähköä mikä tekee kuukaudessa n.10e
Eli päivähinnaksi lampulle tulee n. 30 senttii
19
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Rönsyilyä 2016
maaliskuu 24, 2016, 20:33:09 ip
Ensimmäinen kausi meni cayanne long slimil pelkästään, koska chilihän oli vain punainen ja pitkulainen paholainen. (Totuus olikin sitten jotain muuta, kun pääsin tutustumaan internetin välityksellä tähän uskomattomaan lajien kirjoon.)

Joten siis itse asiaan...  ;D

Seuraamista omasta tekemisestä ja virheistä seuraaville vuosille muistoksi.

Kausi 2

Startattu 6.1 ja toinen satsi lähtikin vasta 25.1 (20 päivän ero tekee paljon kasvien kokoon.)

Lajikkeina:

C.annuun:
Birds eye baby x2
Indian red x1
Salsa pepper x1 (lajikkeesta ei tietoa, koska salsahaulla saa hieman eri infoa)

C.pubescens
Manzano orange x2
Rocoto rio huallago x1

C. baccatum
Aji Fantasy x2

C.chinense
Douglah (brown 7pod) x1
Black naga x2
CGN 21500 x1
Pimenta lagrima (ei itänyt)
Pimenta preta x1
Pimenta da neyde x1
Cheiro roxa x1

Villit ja puolvillit
Quintisho C. baccatum x1
Mata frade C. chinese(ei itänyt) Vielä odotetaan jos nousisi kuitenkin
Cumari pollux (jumiutui kypärään ja kuoli)
C 1225. C.eximium (Odotellaan josko nousisi)
C.calapagoense x1 (Viimeisestä siemenestä 2.5kk odotus palkittiin)


Lamppuna 125w ESL 6400k valolla toiminut paremmin kuin hyvin. Uskomaton vaikutus lisävalaistuksella kasvuun ja tukevuuteen.

Lannoitteena puutarhan kesä.

Kuvat tulevat perässä myöhäisen päiväkirjan aloituksen takia.
20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ansui 2016
maaliskuu 17, 2016, 00:25:57 ap
Lainaus käyttäjältä: Jame - helmikuu 11, 2016, 22:13:33 ip
Minullakaan ei ole nuo Pimenta Lagrimat itäneet vaikka ovat hiljattain Fataliilta tilatusta pussista peräisin. Saas nähdä miten niiden kanssa käy. Vähän ihmettelin niiden ruskeaa väriä.


Sama juttu fataalilt tilatun pimenta lagriman kanssa, kaksi kertaa kokeilin idättää ilman pihaustakaan elonmerkeistä.