lokakuu 28, 2020, 23:03:18 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Hellstone

1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hellstonen kausi 2018
heinäkuu 22, 2018, 22:29:01 ip
Oho onpas viime päivityksestä jo aikaa... no mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan ;D elikkäs melkein kaikki chilit on nyt jo viimeistään marjaa ruvennut tekemään ja kohta saa ensimmäiset aij cristallit poimia puskasta. Rocototkin ovat vasta nytten rupeneet ensimmäisiä podeja muodostamaan että saa nähdä miten kympsymään ehtivät. Toivottavasti tämä lämmin jatkuisi sinne syyskuuhun asti niin ei tarvitsise lämmityksien avulla pidentää kautta. Hanait tuntuvat olevan kokoonsa nähden aikas täynnä raakileita mutta ihan hyvä vaan niin saa kunnolla maistella niitä  ;D
2
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Mango
toukokuu 27, 2018, 09:40:02 ap
voisi vähän tätä aihetta herätelle..... elikkäs ongelma on se että kun mango rupeaa kasvattamaan uusia lehtiä ne ns. kuivuvat pois enkä tiedä missä vika. viimeksi mango kupsahti tähän kun ei vaan suostunut niitä lehtiä kasvattamaan ja pudotti vanhat pois kokonaan. lannoitetta en ole lisännyt kun jossain oli että mangon siemenessä on vuodeksi tarpeeksi ravinteita joten en ole viitsinyt antaa sili mitään ettei sitten siitä ota nokkiinsa.
3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hellstonen kausi 2018
toukokuu 24, 2018, 14:55:47 ip
Vähän kuvaa chileistä
Rocotoja jotka ovat vähän pieniä paitsi nuo kaksi jotka ostin viime viikonloppuna.


kuvassa Rocoto joka ollut jonkin aikaa jo taivas alla 30-40L saavissa ja vielä on aikas pieni mutta toivottavasti pian kasvu piristyy


Kuvassa talvetettuja ja joitain tammikuussa istutettuja jotka ovat olleet viimeiset pari viikkoa päivisin ulkoilemassa


Kuvassa ns. parhaimmin kasvaneet chilit jotka ovat päässeet totuttelemaan aurinkoon harson alle


Näkymä kasvarista
4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hellstonen kausi 2018
toukokuu 21, 2018, 13:12:36 ip
Usein vissiin suositellaan puoli aurinkoista paikkaa Rocotoille eli varmaan kun pistäisi sellaiseen paikkaan pihalle kasvamaan jossa on tiettynä aikaa päivästä toisen puun oksia varjostamassa niin varmaan tulisi tämä valon tarve täytettyä...  :D :chili: :thumbup:

Mutta sitten tässä olisi listaa kasveista mitä tällä hetkellä on elossa kasvamassa:

Capsicum baccatum Lemon Drop (PI 315024) x1 (ostettu)
Capsicum baccatum Aji Cristal (PI 281320) x1 (ostettu)
Capsicum annuum Peter pepper x4
Capsicum chinense Harold st. Bart's x2
Capsicum baccatum Aji Fantasy x3
Capsicum annuum CAP 1166 x3
Capsicum chinense Trinidad Sunsrise Scorpion x2
Capsicum chinense Hainan Yellow Lantern x3
Capsicum baccatum Bishop's Hat x1 (talvetettu)
Capsicum annuum Bolivian Rainbow x1 (talvetettu)
Capsicum praetermissum CAP 498 x1 (talvetettu)
Capsicum rhomboideum x 2
Capsicum chinense Ojos de Pescado x1 (talvetettu)
Capsicum chinense  Fidalgo Roxa  x1 (talvetettu)
Capsicum annuum Marbles x1 (talvetettu)
Capsicum chinense Pink Habanero x2
Capsicum pubescens Rocoto Montufar x2
Capsicum pubescens Manzano Red x2
Capsicum pubescens Giant Rocoto x2
Capsicum pubescens Riesen gelb x1 (ostettu)
Capsicum pubescens Manzano Orange x1
Capsicum pubescens Turbo Pube x1 (ostettu)
Capsicum pubescens tuntematonta joista nimi lappu mennyt ruukun vaihdossa hukkaan x2
Capsicum galapagoense CGN 22208 x4 (talvetettu)


5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hellstonen kausi 2018
toukokuu 21, 2018, 06:45:19 ap
Kun nyt tuossa reilu viikko sitten tuli pistettyä noita chilejä uusiin ruukkuihin jotka ovat nyt about 5L tilavuudeltaan niin kasvu on taas piristynyt hurjasti noissa jotka otin vielä sisälle valon alle kasvamaan. Eli nyt varmaan olisi jota kuinkin siinä pisteessä mitä noin kk sitten olisi pitänyt olla jos olisi vain saanut kunnolla kasvamaan alusta saakka. :thumbup: Juuria noissa vaikutti olevan enemmän mitä koosta päätellen olisi voinut luulla jos nyt vertaan noihin muutamaan Rocotoon jotka ostin turun viherlassilasta (turbo pube ja Risen gelb) joilla on korkeutta lähemmäs 50cm ja kasvoivat 11cm halkaisijaltaan olevissa ruukuissa joissa omanikin olivat olleet siirtoon asti, eikä ruukku ollut läheskään niin täynnä juuria kuin omissani. Osan kasveista pistin siirron yhteydessä jo kasvihuoneeseen jossa tuo pieni 400W pakkasvahti ja ihan hyvin nuo ovat sieläkin pärjänneet tosin ei ihan niin nopeaa kasvu ole ollut kuin lampun alla, mutta onhan siinä varmaan kasvilla jonkin lainen totutteleminen vaihtelevaan lämpötilaan mikä on alimmillaan nyt siellä ollut 8 asteessa vaikka ulkomittari on näyttänyt yön alimmaksi lämpötilaksi 2.8 astetta. Rocotot jotka kanssa olivat ruukun siirrosta asti kaikki jo kasvarissa on jonkin laista kasvua tapahtunut ja yksi monfufar jopa tehnyt pienen podin alun jonka kyllä varmaan nyppäisen pois että saa kokoa kasvaa vielä rauhassa.
Nyt viimeiset kaksi yötä ovat kaikki Rocotot olleet taivas alla joista tuo isossa saavissa oleva on ollut ilman harsoa ja ihan hyvin näyttää pärjänneen. Kyllähän nuo Muutkin varmaan ilman harsoa pärjäisivät mutta pidän varmuuden vuoksi harson alla että ei aurinko polta lehtiä.
Täytyy katsoa joskos kuvaa kasveista saisi tänne jokin päivä pistettyä  ;D

P.S. Oliko se niin että Rocotot tykkää kasvaa enemmän varjossa kuin suoraan auringon paisteessa?  :o
6
Jaaahas pitäisikös sitä pistää tämä testi homma pakettiin, kun tuo talvi nyt vähä kiusasi galoaj niin lähtökohdat kasveilla jokseenkin huonot ruveta enempää testimielessä ruukuttamaan isompiin ja pistämään ulos. Onhan tuon tilankin kanssa vähän ongelmia tällä hetkellä kun noita tuossa sisällä olen kasvatellut  ;D Mutta kaikki oikeastaan ovat nytten talven jöljiltä niin ruvenneet uusia lehtiä kasvatteleen ja kyllähän tuossa pari uutta oksaakin on tullut. Mullan pinnasta taimet ovat jotakuinkin 40-50cm korkeita eli ei kovin isoja ja ruukut ovat 18cm halkaisijaltaan.
7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hellstonen kausi 2018
toukokuu 07, 2018, 14:57:21 ip
Niin ja lisänä edelliseen viestiin. Jos tämä rocoto pysyy hengissä eikä mitää järkyttävää ötökkäinvaasiota tule niin ajattelin änkeä sen talveksi olohuonetta koristamaan... ::) saas nähä mitä avopuoliso tykkää.. ;D ;D
8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hellstonen kausi 2018
toukokuu 07, 2018, 14:52:54 ip
Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - toukokuu 07, 2018, 12:45:50 ip
Lainaus käyttäjältä: Hellstone - toukokuu 07, 2018, 09:26:28 apYhden Rocoton pistin tuollaiseen olisiko 30-40L saaviin josta on pohja mennyt rikki niin tuohon talon viereen eteläiselle seinustalle taivas alle harson kera ihan kokeilu mielessä että mahtaako selvitä.

Rohkea teko. Tuotahan lienee mahdoton siirrellä sisään.
Näillä keleillä kyllä olisi houkutus viedä chilejä pysyvästi ulos, mutta tilastot kertovat, että vielä kesäkuun alussakin voi olla pakkasöitä.


Luulisi tuon tuossa pärjäävän kun tiiliseinä vieressä johon aurinko paistaa noin 10-12h päivässä että tuo sen verran varmaan lämpöä varastoisi että ei ihan nollaan pääse yöllä laskemaan lämpötila. Mutta sen näkee sitten miten mahtaa käydä mutta  kyllä tuossa pari tainta lisää samaa rocoto lajia on että ei niin paljoa haittaa jos kasvi tuohon nuupahtaa.  ;D
9
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hellstonen kausi 2018
toukokuu 07, 2018, 11:12:50 ap
Mitä nyt äskön kävin mittarista katsomassa niin kasvihuoneessa oli lämmöt alimmillaan ollut 7 asteessa kun talon vieressä olevä mittari näytti 3.6 astetta yön alimmaksi lämpötilaksi. Lisäsin hiukan tehoa kasvarissa olevaan lämmittimeen jos saisi pysymään lämmöt siinä 10 asteen plussan puolella läpi vuorokauden. tämä rocoto joka on taivas alla niin näyttää nyt vielä ainakin ihan hyvin voivalta että tuskin on silläkään liian kylmä yöllä ollut.
10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hellstonen kausi 2018
toukokuu 07, 2018, 09:26:28 ap
Eilen tuli siirrettyä kaikki rocotot kasvariin ja samalla kokeilu mielessä sinne meni yksi aij fantasy sparkling white ja cap 1166. Yhden Rocoton pistin tuollaiseen olisiko 30-40L saaviin josta on pohja mennyt rikki niin tuohon talon viereen eteläiselle seinustalle taivas alle harson kera ihan kokeilu mielessä että mahtaako selvitä. Muutenkin kun ilmat vielä lämpenee että yöllä ei lämpötila putoisi alle 10 asteen niin kaikki rocotot pääsevät samalle seinustalle jotta saan baccat ja chinenset kasvariin. Pistin nyt myös suurempiin ruukkuihin nuo chilit myös jos se auttaisi tuon kasvun suhteen kun nytten aikas huonossa mallissa ollut.
11
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hellstonen kausi 2018
toukokuu 03, 2018, 09:09:51 ap
No mutta täytynee nyt viikonlopuksi käydä ostamassa multaa/turvetta ja siirrellä isompiin ruukkuihin joista osan voisi pistää "kasvariin" jo pienen lämmittimen kanssa.
12
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hellstonen kausi 2018
toukokuu 03, 2018, 05:00:39 ap
Altakasteluna kastelen kasveja välttääkseni parhaan mukaan tuholaiset. Tuo voisi kyllä kokeilla että vaihtaisi ruukkua osilla ainakin isompaan, tämänhetkinen koko on 11cn halkaisijaltaan. Sitten vain tulee tuo tilan puutos tielle kun nyt jo aikas jämptisti kasvit valojen alla ovat. Valaistuksena on 4kpl 54w t5 loisteputkia joista 2kpl 400k ja toiset 2kol 6400k. Kasvualustana on kekkilan taimimultaa jos oikein muistan... oli alussa ongelma tuon kastelun kanssa että tuli melkein heti ödeemaa vaikka saman vahvuoista litkua antoi kasveilöe kun nyt olen antanut vaikka ihan ohjeilla jotka täältä ja yhdistyksen sivuilta löytyy olen sitä sekoitellut.
13
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hellstonen kausi 2018
toukokuu 02, 2018, 16:47:23 ip
Ei kyllä liian kuiva tai märkä pitäisi olla kun kastelen silloin kun vähän rupeaa nuutumaan ja silloinkin annan pk vettä 20-30ml per kasvi. Lämpötila huoneessa päivisin about 24 kun lamput lämmittävät ja yöllä putoaa jonnekin 18-20 asteeseen.
14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hellstonen kausi 2018
toukokuu 02, 2018, 08:08:35 ap
Noh se siitä kasvun käyntiin saamisesta kun vieläkin aikas ruikkuja ovat.. mikä mahtanee nytten viella olla kun taimet ovat suurin osa alle 10cm korkeita ja vaikka lannoittanut olenkin melkeen joka kastelu kerta eikä ödeemaa ole näkyvissä niin siti ei vaan kasva. Rocotot tuntunee olevan eniten kärsineitä ja chinenset ovat parhaimmassa kunnossa mutta silti paremminkin saisi olla. Tiedä sitten pitäisikö huoneesta räppänää avata jotta saisivat raitista ilmaa vai mistä mahtaa nyt tämä johtua. Öttiäisiä ei ole näkynyt ja niiden aiheuttamia oireitakaan ei näy. Täytynee varmaan syksyllä koittaa talvettaa näitä jos sitten ensivuonna saisi satoa... turhauttavaa kun ei vaan onnistu :-[
oireita: lehdet kellertäviä, kasvun puutos, rocotoilla lehdissä kellertävä reuna ja lehti on vihreämpi keskeltä, osa taimista on myös pudottanut lehtiä jonkin verran kasvattamatta uusia tilalle.
15
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hellstonen kausi 2018
huhtikuu 17, 2018, 16:12:00 ip
Olen nyt vihdoinkin saanut kasvun käyntiin ilman yli annostuksen oireita...  jostain täältä tai facebookista luin että pitäisi kastella ennemmin vähällämäärällä useammin että ei kerralla ihan märäksi ja sitten uudestaan viikonpäästä uudestaan. Olen nyt antanut pk:ta täälläkin olevan annostus ohjeen mukaan noin 20ml nestettä per taimi joka toinen päivä niin on tuntunut toimivan ihan hyvin. Määrä on sen verran pieni että pitkää aikaa ei pysty olemaan kastelematta mutta vielä olen onneksi muistanut kastella säännöllisesti  ;D ;D eipä siihen kauan mennyt kun tämänkin tajusi  ::)
16
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hellstonen kausi 2018
huhtikuu 06, 2018, 20:57:14 ip
Juu eiköhän tuo tarkoitettu ei syötäville ole mutta kyllä moni täälläkin tuota chileille on veden kautta antanut, että en itse ainakaan ole siitä huolissani. Kyllähän se ehtii kasveista haihtua siihen mennessä kun rupeavat hedelmää tekemään  :D
17
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hellstonen kausi 2018
huhtikuu 06, 2018, 18:12:35 ip
Näytti toimivan tuo 1 puikko 2l vettä kun nyt on öttiäiset kadonneet kasveista ainakin toistaiseksi. Vielä kun saisi taimet kasvamaan nopeammin...
18
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hellstonen kausi 2018
maaliskuu 28, 2018, 14:49:13 ip
Nonniii prkl chileissähän on ripsiäisien toukkia lehtien ala pinnoilla. Millainen mahtaa olla sekoitus suhde jos murskkaa  provado puikkoja kasteluveden joukkoon?
19
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hellstonen kausi 2018
maaliskuu 28, 2018, 08:10:24 ap
Hmmm täytyy vähän mietiskellä pitäisikö noista taimista osa pistää/antaa pois kun nyt jo osa chinenseistä kasvattanut niin isot lehdet että vieressä olevat peittyy alleen vähän ja kumminkin tuosta vielä vain leviävät. Rocotoilla kans sama homma kun ovat kerran haaroutumaan ruvenneet. Kasvu vaan tuntuu taas kerran pysähtyneen osilla taimista, baccoilla erityisesti on tullut lievää ödeemaa vaikka samalla lannoitukella kaikki ovat olleet ja rocotoilla ja chinenseillä ei tunnu lainkaan tätä ongelmaa olevan. >:( ettei vaan kasvattelu tuohon mene ja kuse niin kuin viime vuoden taimikasvatuksella kävi...
20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hellstonen kausi 2018
maaliskuu 07, 2018, 10:31:43 ap
Rocotot kyllä sitten haarautuu nopeasti kun tuo yksikin manzano orange  on alle 10cm korkea ja rupeaa haarautumaan jo ja jopa kaksi kukkan nuppuakin näkyvissä  ;D