elokuu 01, 2021, 06:43:50 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - johniemi

1
Onko kuparikokeilu edennyt? Itse arvelin laittaa 10cm pätkän kuparilankaa (kuorittu sähköjohto) 12 litran resoon ja katsoa miten levän ja juurimädän etenemiselle käy.
2
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: EBB & Flood
helmikuu 24, 2019, 15:13:53 ip
Vastaanpa itselleni jos joku saisi tästä apuja: Ostin "isompia" Trofasteja 6kpl eli 33 litran reso ja 21 litran kasvuastia (korkeus 23cm). Päivitän tätä viestiä JOS tuo kasvutila tuntuukin liian isolta tai pieneltä mutta jos tässä ei syksyyn mennessä toisin sanota niin 21 litraa riittää kivasti yhdelle isolle chilille :)
3
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: EBB & Flood
helmikuu 15, 2019, 09:57:44 ap
Yksi kysymys ebbistä; montako litraa on hyvä juuritila per chili? Vaikkapa verrattuna turve/kookos/multakasvatukseen.

Esimerkki; Olen perinteisesti kasvatellut 10-20 litran ruukuissa kookoksessa, vastaako esim. 9 litran ebbin kasvuastia tätä vai pitääkö olla isompi?

Kyselen siksi että aion rakentaa IKEA:n Trofast laatikoista pari ebbiä muutaman viikon sisällä (pääsen ensi TO Ikeaan Kuopiossa) ja pohdiskelen vielä sitä että kumpaa kokoa käytän vai teenkö kumpiakin yhdistelmiä:

A. 9 litran kasvuastia ja 21 litran reso (P x L x K = 42cm x 20cm x 10cm ja 42cm x 20cm x 23cm)
vai
B. 21 litran kasvuastia ja 33 litran reso (P x L x K = 42cm x 20cm x 23cm ja 42cm x 20cm x 36cm)

Alustava suunnitelma on tehdä 2 noita pieniä ja 6 isoa sillä ajatuksella että noissa pienemmissä vain taimettelen ja varsinaista ympärivuotista kasvatusta varten on kuusi isoa ebbiä joissa yksi chili per ebbi.

MUOKKAUS: Nyt kun luin viestini itselleni niin tajusin, että samahan se on kai tehdä noita isoja koko helahoito...? Siis eihän siitä mitään haittaa ole vaikka ne olisi noita syvempiä / tilavuudeltaan isompia astioita. Kustannukset ovat kuitenkin ihan se ja sama näillä summilla, ja syvistä astioista näen ainoastaan hyötyä eli VOI käyttää enemmän vettä ja VOI käyttää enemmän hydrosoraa mutta ei ole pakko. Eli taidanpa ostaa vain noita isompia "settejä" ellei joku pysty vakuuttamaan minua siitä että niistä isommista astioista on enemmän haittaa kuin hyötyä :)

Saa toki kommentoida ja pitääkin jos nyt on menossa ihan metsään tämä homma :)
4
Kiitos kasvattaja, kaupat sovittu YV:llä :)
5
Vanha postaus mutta olet niin ison työn jo tehnyt että kannattaisi vielä kirjoittaa yhteenveto jotta kaikesta statistiikasta jäisi jotain konkreettista meille muillekin. Eli siis mihin johtopäätöksiin tulit, kumpaa käyttäisit jatkossa? Miksi tai miksi ei?

Itse nopeasti luettuna tulkitsin niin että Leca vs Hydrolla ei ole loppujen lopuksi kovin isoa eroa kun kummatkin on puhdistettu ja pH stabiloitu?
6
Olisiko jollain myydä näitä Yaran tms. "järkevänhintaisia" lannoitteita minulle? Vesiviljelyyn pääasiassa, ja jos käy turpeeseenkin niin kiva juttu. Tarkoitus kasvattaa ympäri vuoden pitäen talvella kuitenkin pari kuukautta hiljaisempaa jaksoa.

Asun Joensuussa mutta postihan kulkee 9,90 eurolla 35 kiloon asti joten mieluusti ostaisin useamman kilon kerralla jos postitse kauppoja tehdään.

Chilikauppojen hifistelylannat ovat niin kalliita että en kehtaa niihin satoja euroja per kausi laittaa :)
7
Purple Peach on kiva ja kuvaava nimi tälle mahtavuudelle :)
8
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: Maukkain lajike?
lokakuu 01, 2018, 20:16:24 ip
Lainaus käyttäjältä: sorrii - kesäkuu 27, 2018, 15:07:43 ip
Aji Cristal on ollut kestosuosikki. Tuntuu vaan nykyään olevan vähän liikaa vaihtelua...


Aji Cristalista tuli mieleen oma AC kokeilu kun ensimmäinen AC puskani tuotokset maistuivat todella oudolta (saatoin muuten threadinkin asiasta tehdä). Tunkkainen, multainen sivumaku joka ei poistunut vaikka huuhtelin lannoitteet pois toista poditusta varten.

Nyt kasvamassa toinen AC uudesta siemenestä ja maku on "ihan ok". Vielä aikaista arvioida koska pari podia vasta puskasta saanut mutta siis tuo paha sivumaku on poissa. Eli vaikka lajike on tunnettu ja stabiili niin aina on mahdollisuus että siemen on elinkelvoton mutantti tai vahinkoristeymä... ja maku sitten samasta lottolapusta arvottu :)

Ai niin, ja se oma suosikkilajike on CGN 21500.
9
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: Champion C.baccatum
lokakuu 01, 2018, 20:11:03 ip
No nyt oli rehellinen arvostelu :D Maistoin äsken ensimmäisen Championini ja johtopäätös: ei jatkoon. Maistui hieman tuliselta paprikalta. Joissain arvosteluissa puhutaan hedelmäisestä mausta, ei ainakaan toteutunut tämän puskan osalta. Ihan ok chili mutta ei niin säväyttävä että kasvattaisin uudestaan.

Huom. Olen siis todella kriittinen eli jos chili ei anna makunsa puolesta selkeää lisäarvoa marketin peruschiliin verrattuna niin se on minun kirjoissani ns. "ei jatkoon"- matskua. Hyvä peruschili, ei sen kummempaa.
10
Tori / Vs: 2 kpl Led valaisimia kuopiossa
syyskuu 07, 2018, 18:52:36 ip
Moikka, laitoin YV.
11
Joo, eli jatkan tuota 20ml puutarhan kesää / 10 litraa tässä kukitusvaiheessa siis koska en vieläkään tajua mikä on oikea määrä :)
12
Täysin samaa mieltä kanssasi.

Mutta, kysymys edelleen kuuluu että Montako ml puutarhan kesää esimerkiksi "satovaiheessa kun raakileita on oksilla" pitää lannoittaa? Sama ohje täällä kuin chiliyhdistyksen sivuilla mutta toisessa sanotaan että satovaiheessa lannoitetaan kaksi teelusikkaa ja Täällä sanotaan 4 teelusikkaa.

Ja kummassakin ohjeessa höpistään että tässä ohjeessa käytetty mitta on Savonia-lusikka. Eli sama ohje, eri mittamäärät?!? Kertokaa nyt joku se konkreettinen ml-määrä ilman Savonioita, kukkupäitä ja muita virveleitä antaen esimerkki vaikkapa näiden kahden ohjeen tyylisesti eli "satovaiheessa kun raakileita oksilla: X ml". Me kaikki lannoittelijat osataan varmasti siitä sitten itse extrapoloida oikea määrä sadonkäynnistykseen ja muihin vaiheisiin. Kiitos :)

Lannoitin äsken "kukitukseen ja sadon käynnistykseen" taas 4 x 5ml tl-mittaa eli 20 ml puutarhan kesää / 10 litraa vettä, eli saattoi tulla sopivasti tai liian vähän - riippuen siitä uskooko chilifoorumin ohjetta vai chiliyhdistyksen ohjetta.
13
Onko nämä ohjeet nyt siis 5ml = teelusikka = 5ml? Luin sekä tämän että chiliyhdistyksen ohjeet ja tuo savonia lusikan esittely sotkee kyllä mainiosti. Kyllä jokaiselta luulisi se ihan oikea 5ml mitta keittiöstä löytyvän :)
14
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: CGN 21500 (C. chinense)
helmikuu 16, 2018, 17:04:06 ip
Tämä on minun suosikkichilini. Puoliso kun ei muista tuota nimeä niin puhuu Boeing747:stä, viitaten ilmeisesti siihen lentokoneeseen. Älkää kysykö miksi.
15
Meillä on keittiössä pari ylimääräistä halogeenispottia joiden alle voisi laittaa kasvustoa. Onkohan tällaisiin spotteihin saatavilla kasvivalopolttimoita? Jos kyllä, mistä?

16
Lähti tämän päivän postissa. Viimeistään maanantaina Tampereella, ehkä jo perjantaiksi.
17
Kirje minulla. Ja olinpa yllättynyt kun kirjeen edellinen lähettäjä oli näköjään myös Joensuusta :) Vähän turhaa seilata tälleen saman kaupungin sisällä, imo. Jos olisi tiennyt niin oltaisiin treffattu vaikka jossain.

Laitan eteenpäin viimeistään ylihuomenna kun käyn joulupukkina pyörähtämässä kahden muun Joensuulaisen chiliharrastajan luona. Toivottavasti siis postissa jo torstaina mutta voi olla että ei liikahda minnekään Joulun takia.
18
Ok, eli Hegu vielä ja sitten minä. Kyselen vaan siksi että saadaan ajoitettua jonkinasteinen möte pienellä porukalla eikä kirjeen kulku hidastu turhaan. Eli että ollaan kaikki valmiina täällä :)
19
Missäs kirje nyt pyörii?
20
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
lokakuu 27, 2017, 21:59:18 ip
Joo mä vähän muokkasin nyt tuota tilausta. Tilasin 50 metriä muutakin (eli "tavallista") RGBW 5050 LED nauhaa talon valaistusta varten, testaan jos tuolla läpällä tilatulla kasvuled-auhalla pystyisi yrttejä kasvattamaan niin ihan jees, jos ei niin jääpähän varamuuntaja käyttöön.