Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - johniemi

Sivuja: [1] 2 3
1
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: CGN 21500 (C. chinense)
« : Lokakuu 01, 2018, 20:30:24 ip »
Purple Peach on kiva ja kuvaava nimi tälle mahtavuudelle :)

2
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: Maukkain lajike?
« : Lokakuu 01, 2018, 20:16:24 ip »
Aji Cristal on ollut kestosuosikki. Tuntuu vaan nykyään olevan vähän liikaa vaihtelua...

Aji Cristalista tuli mieleen oma AC kokeilu kun ensimmäinen AC puskani tuotokset maistuivat todella oudolta (saatoin muuten threadinkin asiasta tehdä). Tunkkainen, multainen sivumaku joka ei poistunut vaikka huuhtelin lannoitteet pois toista poditusta varten.

Nyt kasvamassa toinen AC uudesta siemenestä ja maku on "ihan ok". Vielä aikaista arvioida koska pari podia vasta puskasta saanut mutta siis tuo paha sivumaku on poissa. Eli vaikka lajike on tunnettu ja stabiili niin aina on mahdollisuus että siemen on elinkelvoton mutantti tai vahinkoristeymä... ja maku sitten samasta lottolapusta arvottu :)

Ai niin, ja se oma suosikkilajike on CGN 21500.

3
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: Champion C.baccatum
« : Lokakuu 01, 2018, 20:11:03 ip »
No nyt oli rehellinen arvostelu :D Maistoin äsken ensimmäisen Championini ja johtopäätös: ei jatkoon. Maistui hieman tuliselta paprikalta. Joissain arvosteluissa puhutaan hedelmäisestä mausta, ei ainakaan toteutunut tämän puskan osalta. Ihan ok chili mutta ei niin säväyttävä että kasvattaisin uudestaan.

Huom. Olen siis todella kriittinen eli jos chili ei anna makunsa puolesta selkeää lisäarvoa marketin peruschiliin verrattuna niin se on minun kirjoissani ns. "ei jatkoon"- matskua. Hyvä peruschili, ei sen kummempaa.

4
Tori / Vs: 2 kpl Led valaisimia kuopiossa
« : Syyskuu 07, 2018, 18:52:36 ip »
Moikka, laitoin YV.

5
Joo, eli jatkan tuota 20ml puutarhan kesää / 10 litraa tässä kukitusvaiheessa siis koska en vieläkään tajua mikä on oikea määrä :)

6
Täysin samaa mieltä kanssasi.

Mutta, kysymys edelleen kuuluu että Montako ml puutarhan kesää esimerkiksi "satovaiheessa kun raakileita on oksilla" pitää lannoittaa? Sama ohje täällä kuin chiliyhdistyksen sivuilla mutta toisessa sanotaan että satovaiheessa lannoitetaan kaksi teelusikkaa ja Täällä sanotaan 4 teelusikkaa.

Ja kummassakin ohjeessa höpistään että tässä ohjeessa käytetty mitta on Savonia-lusikka. Eli sama ohje, eri mittamäärät?!? Kertokaa nyt joku se konkreettinen ml-määrä ilman Savonioita, kukkupäitä ja muita virveleitä antaen esimerkki vaikkapa näiden kahden ohjeen tyylisesti eli "satovaiheessa kun raakileita oksilla: X ml". Me kaikki lannoittelijat osataan varmasti siitä sitten itse extrapoloida oikea määrä sadonkäynnistykseen ja muihin vaiheisiin. Kiitos :)

Lannoitin äsken "kukitukseen ja sadon käynnistykseen" taas 4 x 5ml tl-mittaa eli 20 ml puutarhan kesää / 10 litraa vettä, eli saattoi tulla sopivasti tai liian vähän - riippuen siitä uskooko chilifoorumin ohjetta vai chiliyhdistyksen ohjetta.

7
Onko nämä ohjeet nyt siis 5ml = teelusikka = 5ml? Luin sekä tämän että chiliyhdistyksen ohjeet ja tuo savonia lusikan esittely sotkee kyllä mainiosti. Kyllä jokaiselta luulisi se ihan oikea 5ml mitta keittiöstä löytyvän :)

8
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: CGN 21500 (C. chinense)
« : Helmikuu 16, 2018, 17:04:06 ip »
Tämä on minun suosikkichilini. Puoliso kun ei muista tuota nimeä niin puhuu Boeing747:stä, viitaten ilmeisesti siihen lentokoneeseen. Älkää kysykö miksi.

9
Valaisimet chilinkasvatukseen / Kasvivalo halogeenispotin tilalle?
« : Tammikuu 23, 2018, 19:47:47 ip »
Meillä on keittiössä pari ylimääräistä halogeenispottia joiden alle voisi laittaa kasvustoa. Onkohan tällaisiin spotteihin saatavilla kasvivalopolttimoita? Jos kyllä, mistä?


10
Lähti tämän päivän postissa. Viimeistään maanantaina Tampereella, ehkä jo perjantaiksi.

11
Kirje minulla. Ja olinpa yllättynyt kun kirjeen edellinen lähettäjä oli näköjään myös Joensuusta :) Vähän turhaa seilata tälleen saman kaupungin sisällä, imo. Jos olisi tiennyt niin oltaisiin treffattu vaikka jossain.

Laitan eteenpäin viimeistään ylihuomenna kun käyn joulupukkina pyörähtämässä kahden muun Joensuulaisen chiliharrastajan luona. Toivottavasti siis postissa jo torstaina mutta voi olla että ei liikahda minnekään Joulun takia.

12
Ensimmäistä kertaa idätyslautta käytössä, kannattaisiko nuo isoimmat siemenen alut jo irroittaa tuosta ja siirtää turpeeseen ennen kuin juuret lähtee rönsyilemään toisten siementen tai juurien päälle? Ja oletan että irroittaminen käy ihan helposti vetämällä ja vähän mattoveitsellä auttamalla?

Viikon olleet nyt itämässä ja osa tuli nopeasti, osa vielä miettii :)
13
Ok, eli Hegu vielä ja sitten minä. Kyselen vaan siksi että saadaan ajoitettua jonkinasteinen möte pienellä porukalla eikä kirjeen kulku hidastu turhaan. Eli että ollaan kaikki valmiina täällä :)

14
Missäs kirje nyt pyörii?

15
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
« : Lokakuu 27, 2017, 21:59:18 ip »
Joo mä vähän muokkasin nyt tuota tilausta. Tilasin 50 metriä muutakin (eli "tavallista") RGBW 5050 LED nauhaa talon valaistusta varten, testaan jos tuolla läpällä tilatulla kasvuled-auhalla pystyisi yrttejä kasvattamaan niin ihan jees, jos ei niin jääpähän varamuuntaja käyttöön.

16
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
« : Lokakuu 25, 2017, 19:35:19 ip »
Kokeilen läpällä tilata muiden LED-nauhojen lisäksi tällaista LED-nauhaa Kiinasta. Meinasin tilata tuota 8:1 suhteella olevaa. Perusteena 2 minuutin Googletus :) Ja se että tomaslai- niminen myyjä Ebayssä on myynyt pääsääntöisesti laadukasta LED-tavaraa (kasvuvaloista ei kokemuksia). Eli vielä ehtii kommentoimaan jos olen ihan heittämässä hukkaan rahojani :D

17 eurolla saa siis 5 metriä vedenkestävää kasvuvalo-LEDnauhaa. Vähimmäistoive on se että näillä pitää 5 metrin rivin kasveja hengissä talven yli, villeimmät toiveet se että näillä kasvattaa ihan oikeastikin yrttejä ja taimia talven aikana. (Huom. kuvasta poiketen toki EU plugilla tilaan).


17
Okei, eli kunhan tuo listan lopullinen järjestys selviää niin laitan yv:llä osoitteeni edelliselle hlölle. Pitää nyt seurata silmä kovana milloin järjestys lyödään lukkoon.

18
Onko vielä tietoa, että milloin posti "kulkee"?
Todennäköisesti kulkeutuu yhdistyksen vuosikokoukseen ja aloittaa kierron sieltä.

Joka pidetään milloin? Nettisivuilla on v. 2016 kokouksen päivämäärät :)

19
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Kookoskuitu kasvualustana
« : Lokakuu 01, 2017, 21:54:41 ip »
Herättelen vanhaa ketjua henkiin... Olen kasvatellut pari vuotta nyt turpeessa pääosin altakasteluruukuissa. Lannoitteena mm. Puutarhan kesää ja tuorein kokeilu Fataliin lannoitteilla.

Ymmärsinkö oikein että kookoskuitua voi käyttää mullan sijasta? Ja toimiiko altakasteluruukuissa? Tarvitseeko jotain muuta sekaan (lecaa, perliittiä ja mitä näitä nyt onkaan) vai onko pelkkä kookoskuitu ok kasvualusta?

20
https://ibb.co/eRHcuv

https://ibb.co/htMgMa

Tuossa kaksi kuvaa. Kukkaa tekee ihan hyvin mutta kaikki tippuvat pois paitsi tuo mistä podikin kasvanut.

Sivuja: [1] 2 3