Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - miiksuli

Sivuja: [1] 2 3 ... 15
1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Miikan uusi kausi, köh
« : tänään kello 14:49:10 »
Kaksi salaperäistä C. Chinense Peach Bleederiä. Kuukauden vanhoja.


2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Miikan uusi kausi, köh
« : tänään kello 14:41:41 »
Meni pidempään kuin odotin että kasvua alko tapahtumaan. Tässä neljä parhaiten kasvanutta. Orange glow, starfish yellow, sugar rush ja tepin guetemala parhaiten yllättväti. Kaikki on vielä hengissä mutta osa on edelleen kitukasvuisia ja queen laurie tekee kuolemaa. Sugar rush ja starfish yellow  lähes kokonaan kirva immuuneja. Starfish yellow paras kun en löytänyt yhtäkään kirvaa enää. Sugar rushista löysin muutaman.

Orange glow ja tepin guetamala. Nää kasvaa kasvuturpeessa.


Sugar rush ja starfish yellow. Näillä on kookoskuidut.


3
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: Maukkain lajike?
« : Heinäkuu 21, 2018, 20:36:48 ip »
Mun vähäisellä kokemuksella Bhut Jolokia Yellow. Hapatettuna ja soseena. Tulisuus helvetillinen mutta maku samaa tasoa. Melkein jokaiseen ruokaan joka kaipaa kunnon tulisuutta. Chili con carne tai vaikka munakkaaseen piristystä. Hapanero kanssa ihan kelpo hapatettuna ja maustettuna. Suosittelen hapata chilisi ja (mausta) käytä. Kattoo nyt jos ensi vuodeksi saisi aikaiseksi enemmän mietoja lajikkeita niin kokemus kasvaa.

4
Lannoitteet chilinkasvatukseen / Vs: Neko lannoitteet ja lisäaineet
« : Heinäkuu 21, 2018, 20:20:45 ip »
Jonkinlaisen ristiviittauksen löysin googlella. NPK olisi nestemäiselle luomulannoitteelle N 5. 5-0,65-0,42. Pelkkää typpeä. Ei juurille mitään eikä kukinnolle. Vain viherkasvua.  Saatan ite unohtaa nämä Neko tuotteet kun NPK arvot mitä sattuu eikä tunnu tietoja löytävän oikein. Neudorfin orgaanisella on kuitenkin erinomainen NPK suhde ja on edullinen.
 
http://neko.fi/documents/Neko_Luonnonlannoite_vilj.pdf

5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Miikan uusi kausi, köh
« : Kesäkuu 17, 2018, 15:40:04 ip »
89 grammaa oli tuo edellinen. Nyt tuli poimittua 65 grammaa. 3-8 grammasia. Pienetkin oli ihan hyvän kokoisia. Muutama hieman raaka marja oli vielä niin ei viittinyt poimia kaikkia. 1-2 vrk olis odottanut niin olis ollu isompi satsi. Ei muuta kun kuivaamaan.

6
Kokeilu jäi kesken. Harsosääsken toukat söivät molemmat taimet jotka oli lannoitettu neudorffilla. Tuo lannoite houkuttelee noita sääskiä enemmän. Haisee kakalta ja luo enempi sientä kasvualustaan. Harmi juttu mutta alku oli lupaava. Palataan joskus asiaan kunhan noista harsosääskistä pääsee paremmin eroon.

7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Miikan uusi kausi, köh
« : Kesäkuu 13, 2018, 19:02:18 ip »
Bhut jolokia sen kun tekee lisää satoa. Tuli katkaistua monta lonkeroa. 2-3 kg lähti pois mutta tässä lisää kesän satoa. Noin 350-400 grammaa yhteensä poimittu marjoja tältä yhdeltä bhutilta tänä vuonna. Hyvän näköisiä tulee. Väri on keltaisesta tumman keltaiseen, savun keltaisia. Ei ihan sinne 10 grammaan päästy.8
Tein pienen muutoksen tohon GHE Floraan kun en jaksanu rupee jokaselle kasville antaa erilailla niin saa samanlailla kuin kaikki muutkin. Elikkäs alustapitäen GHE Flora (grow, micro, bloom) + rakkoleväjauhetta. Noi muut saa pelkkää Neudorffia. Näyttäis siltä että GHE Flora + levä on ottanut kasvussa kiinni Neudorffin. Neudorffilla näyttää yhtä hyvältä mutta kasvu ei ole ollut niin nopeaa. Ehkä se on osittain tuon levän syytäkin kun antaa pienen lisäpotkun kasvuun ja sadontuotantoon. Neudorff kun on tuommosta kohtalaisen isoa raetta niin vaikuttaa hitaasti.

9
Elossa on vielä. Tässähän heräs kysymys että olishan tuo varmaan mainio chilien aluille kun ei tarvitse lannoittaa ensimmäisiin kuukausiin? Pitää ensin varmistaa miten pitkälle riittää mutta tällä hetkellä toimii yhtä hyvin kuin GHE Flora lannoitus. Neudorffille oli annostus 1 yksi gramma litraa kohden. GHE Floralla olen antanut noin 0,7 EC. Käytän samaa lähes samaa NPK suhdetta kuin Neudorffikin.

GHE Flora (oma annostelu) voi olla muuttunut koostumus taas uudemmissa
1,45-1,04-2,16

Neudorff
1,66-1,00-2,00

Ne on nyt 8 vrk ikäisiä tai no siitä lähtien ollu mullassa. Kaikki iti 2 vrk sisään toisista.  Molemmilla oli kypärä ongelma. GHE Flora sai jo kypärän juuri äsken pois mutta Neudorffin toisella vielä tiukasti kiinni. Vasemmalla GHE Flora ja Neudorffit oikealla. Ei ihan synkissä tullu siemenet ja vähän eri kokoisia... Olis pitäny valikoida saman kokoiset siemenet kun Neudorffin siemenet oli isoin ja pienin.


10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Miikan uusi kausi, köh
« : Kesäkuu 04, 2018, 21:18:22 ip »
Näyttäis toimivan tuo Star San. Sisältää fosforihappoa ja rikkihapoketta. Suihkuttelin kirvojen päälle niin kuoli sekunneissa. Jotain outoja toukkiakin tuli esille noista. Toivottavasti hoitelee nekin. Ei ainakaan pitänyt tuosta mäntysaippuasta kun koitti paeta epätoivoisesti.

Mun ötökkä killeri koktaili on nyt:

0,21% Star Sania
1% Mäntysaippuaaa
Näyttää siltä että noin 0,1% riittää star sania. Vähemmän vahinkoa kasveille.

Pelkällä 1% mäntysaippua liuoksella pH noin 9,4. 0,2% lisätty star sania niin pH meni johonkin 2,2-2,3 tienoille. Ei tarvi ihan noin vahvaa olla. Kärsii vaan taimet herkemmin. Runsaalla suihkuttelullakin pelkällä mäntysaippualla nuo kirvat kuolee. Myös pelkkää star saniakin voi laittaa mutta pitää olla silloin täsmäisku muuten ei tehoa. Vähän sellaista Pelle Peloton meininkiä.

11
Ei kuulosta hirmuisen toimivalta kemiallisten ja orgaanisten lannoitteiden yhteiskäyttö, mieluummin joko tai kookoskuidun kanssa ei yhtä aikaa mielellään.
En ymmärrä miksei toimisi kun kookos on orgaanista. Kuten multakin tai kasvusammal. Yhtä hyvin ne toimii. Kookoksessa kuitenkin sientä joka edesauttaa ravinteiden pilkkomista. Siis neudorffia kahdelle taimelle ja kahdelle muulle taimelle ghe floraa. GHE Floraa ja merilevä yhdistelmää olen nyt antanut viisi kuukautta mun Bhut Jolokioille ja kuvista näkee että voi hyvin ja tuottaa satoa hyvin.

Alusta pitäen olen käyttänyt GHE Floraa kaikille mun chileille. Ihan ekasta päiväkirjasta löytyneen kuvia kasvusta.

12
Nyt lähti kokeilu. Neljä nyt itää viidestä numex big jimistä. Tulee 2 vs 2. Tuo lannoite tuoksahtaa joltain kakalta mutta ei nyt niin älyttömän pahasti. Aika rouheista vaan taimille kun kuvassa on noin yksi gramma (n. 1 tl) litralle lannoittamattomalle kookoskuidulle. Kookoskuidun noin pH 6,5. EC alle 0,14. Niille muulle kahdelle taimelle annan sitten GHE Flora sarjaa omalla sekoituksella mutta ilman merilevää, siitä tarkemmin myöhemmin.


13
Vasen voisi olla Hungarian Hot Wax. Ehkä. Maukas, mutta odotettava että on tosi kypsä, mieto. Oikea voisi sopia Hot Lemonin yleisnimenä  :o alle, joita on chinenseinä, annuumina ja taitaa bacooinakin löytä siemenkauppiailta. Sitrusmainen maku.

Yksi erä on kuivattu molempia. Keltainen lajike on maultaan paljon parempi, eikä liian polttava. Toinen erä joutui narun varaan kattoon, kuivatukseen.

Jos noista haluaa ottaa siemeniä, niin onko väliä otanko tuoreeltaan vai kuivatuksen jälkeen?

Entäpä miten muuten noita voisi säilöä kuin kuivattuna? Tulee tällä hetkellä enemmän kuin ehtii käyttää.
Hapanchiliä tee. Tuossa on jo ketjukin aiheesta. Säilyy kuukausia oikein tehtynä. Loput sitten kuivattuna. Ota tuoreista siemenet talteen jos niin aijot tehdä ja sitten loppukäsittely.

14
Terve,


Ajattelin nytten  täällä kysäistä kun en nyt ihan oikeaa kategoriaa löytänyt. Kasvatan siis kookoskuidussa ja perliitissä tänään huomisin muutamassa yksilössä olevan kookoskuidun päällä jtn valkoista seittimäistä varmaankin hometta luulisin ei näyttänyt olevan ainakaan syvemmällä kun vähän kaivoin oli siis ilmestynyt siihen chili varren ympärille märkiin kohtiin mistä olen kastellut ei sitä ainakaan vielä kovin paljon ollut mitä nyt ikinä lie onkaan :O Tuossa linkki kuvasta jonka otin en saanut kuvaa lisättyä suoraan foorumille.
 [/url]PFMX4638[/img]
Taitaa olla vaan hyvää sientä. Hyvä kosteus niin alkaa tulla tommosta. Parantaa kasvualustaa.

Juuri näin, kookoskuidussa elelee luontaisesti kasville hyvää tekevää sientä.
Itsekin ihmettelin tuota pari vuotta sitten. Tyhmiä kysymyksiä ei ole :)

15
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: Yellow Bhut jolokia
« : Kesäkuu 01, 2018, 21:04:48 ip »
Lisää satoa. Nyt sitten valkoista vasten. Huono puhelin otti harmaaksi tämän taustan. Hieman poikkeaa netistä löytyvistä muiden kuvista. Sulava linjaisimmat on painavimpia kokoonsa nähden. Nyt tulee sitten kokeiltua kuivaamista. Myöhemmin sitten arvostelua miten onnistuu.

Vasen 8 grammainen, oikea 7 grammainen. 3-8 grammasia marjoja tulee tällä mun bhut puskalla. Saattaa muutamat yllättääkin että yli 10 grammasiakin voi tulla. Voi johtua ihan kastelusta ja lannoituksesta mutta pitäkää huoli niistä chileistä niin ei tuu mitään venytettyjä tiimalaseja.
 

Epämääräiset poikkileikatut. Isoin tuoksui noista ehdottomasti parhaalta. Kaikki oli öljyisiä mutta isoin oli kukkaisin, miellyttävän runsas, osa oli aavistuksen "raakoja" vielä. Vihreämpi tuoksu ja terävämpi. Osan istukassa oli myös violettiä väriä. Kypsyessään tuoksu syvenee, kukkaisempi ja öljyisempi.

16
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Miikan uusi kausi, köh
« : Kesäkuu 01, 2018, 18:38:37 ip »
Tunneloiko vielä?  Eiku siis mitä se tarkoittaa?
Halu kasvaa, ja tiputtaa hyviäkin pois kun kova vauhti päällä. Pitää rupee leikaa noita bhuttei kun kohta osuu kattoon. Pituutta noilla on kohta pari metriä.

17
Terve,


Ajattelin nytten  täällä kysäistä kun en nyt ihan oikeaa kategoriaa löytänyt. Kasvatan siis kookoskuidussa ja perliitissä tänään huomisin muutamassa yksilössä olevan kookoskuidun päällä jtn valkoista seittimäistä varmaankin hometta luulisin ei näyttänyt olevan ainakaan syvemmällä kun vähän kaivoin oli siis ilmestynyt siihen chili varren ympärille märkiin kohtiin mistä olen kastellut ei sitä ainakaan vielä kovin paljon ollut mitä nyt ikinä lie onkaan :O Tuossa linkki kuvasta jonka otin en saanut kuvaa lisättyä suoraan foorumille.
 [/url]PFMX4638[/img]
Taitaa olla vaan hyvää sientä. Hyvä kosteus niin alkaa tulla tommosta. Parantaa kasvualustaa.

18
Nyt on sitten bhuttiki pistetty puteliin ja jääkaappiin. Sitruksinen ja hedelmäinen. Ihan naturellina siellä jos suolaa ja sokeria ei lasketa. Tulisuus noh vaikea sanoa mutta sanoisin että jotain poppamiehen scorpionin tasoa, ehkä jonkin verran alle. Nyt ei ole scorpion soosia jääkaapissa niin vaikea tehdä vertailua. Mutta ihan käyttökelpoista. Oliko mulla vähän päälle 200 grammaa ja 20-30 ml vettä. Osa tulisuudesta laimenee veteen. Tähän voisi kyllä yhdistää jotain muutakin chiliä. Täytyy vielä kuivattuna kokeilla.


266ml puteli

19
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Miikan uusi kausi, köh
« : Toukokuu 31, 2018, 23:07:31 ip »
Tiputtaa hyviäkin lehtiä vaikka vasta alkaa kellastumaan. Tunneloi :D


20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Jättilampaan kausi 2018
« : Toukokuu 31, 2018, 20:12:09 ip »
Ole varovainen ton bhutin kanssa. Mulla sama keltanen tekee ihan himona satoa ja saatanallisen tulinen. Jos päätät vetää kokonaisena varaudu 10-15 minuutin palavaan kipuun ja kiemurteluun :) Arvostelun tosta pistinkin. Käy ihmeessä lukasemassa. Oon jakanu noita podeja/marjoja muutamallle tutulle/kaverille ja kaikki tähän mennessä kehunu makua.

Sivuja: [1] 2 3 ... 15