Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - miiksuli

Sivuja: [1] 2 3 ... 22
1
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
« : tänään kello 17:45:28 »
Okei eli hyvältä näyttää. Monta tuuletinta siinä onkaan? Voisi vaikka itselle laittaa ton joululahjaksi tilaukseen.
Kaksi 80 millistä. Ei tarvi edes kolvailla mitään kun vaihtaa tuulettimet. Maalaisjärkeä vaan kehiin että erottaa jännite- ja maajohdot toisistaan. Niissä kun on samanlaiset pinnit niin vaihtaa vaan liittimet. Voi noita vakiotuulettimiakin hiljentää kun laittaa vastuksen plus johdon väliin.  Mutta sanon että noi Arcticit on parempia kuin vakiotuulettimet. Tuolla ylempänä olikin jo jonkinlaiset ohjeet :) Kuulostaa pieneltä pölynimurilta ilman tuulettimien vaihtoa.

2
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
« : tänään kello 17:10:00 »
Nyt lähtee. Tälläsen hommasin. Kyllä tuo voisi olla noin 100W kulutuksella. Riittävän kirkas mun silmille ettei kannata kauheasti katella suoraan ilman suojalaseja. En ehtiinyt vielä testaa kulutusta kun en löytänyt toistaiseksi mittariani. Ainut ikävä huomio että on äänekäs mutta halpa. 100 cm etäisyydeltä sain noin 30000 luxia. Varmasti pysyy kasvit ympärivuoden hengissä kun paljon vähemmälläkin selvinnyt. Ellei jopa saa tällä satoamaankin. Ostin siis tuon 500W version. Se vielä pienenä huomiona että lyhyt virtakaapeli tulee mukana.

https://www.ebay.com/itm/Newest-Full-Spectrum-500W-COB-LED-Grow-Light-Lamp-For-Indoor-Plant-Growth-Bloom/223073615853?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=521887854160&_trksid=p2057872.m2749.l2649

Parempi kuva vielä LED yksiköstä.Edit. Tuli löydettyä mittari. Tasan 100W kuluttaa. Veikkaan tuulettimien kuluttavan noin 3W/kpl * 2 = 6W ja mutulla muuntaja >95% hyötysuhteella. Eli noin 45W LED yksikkö. Eli voisi olla kuitenkin 50W malleja joita ajetaan hieman alle maksimi tehonkeston.

Nyt kun oot tota katellu ja kuunnellu jonkun aikaa niin mikä on tämän hetkinen mielipide? Suositteletko muille harrastajille?
Itse olen tässä hommaamassa jonkunlaista päivitystä omaan valaisuun niin tuo voisi olla yksi varteenotettava vaihtoehto. Itsellä nyt sattuu löytymään ylimääräisenä ainakin noctuan 140mm tuuletin josta saisi periaatteessa tehtyä paremman tuuletuksen valolle.
Toinen vaihtoehto jota olen miettinyt niin joku E40 150-250W ESL.
Vaikea vielä sanoa mutta positiivset tuntemukset vielä, sen jälkeen kun vaihdoin tuulettimet niin melun puolesta ihan "OK". Jotain hienosäätöä tuossa voisi tehdä vielä että saisi tuulettimet hiljaisemmaksi. Kasvu ollu hyvää, kukkii hyvin näillä mutta ei vielä satoa kauheasti nuo chinenset ainakaan. Vasta kaksi marjaa tulossa. Luonnonvaloa ei saa ollenkaan. Mulla on nyt yhdistetynä tuohon 5,6W kulutuksella olevia LED lamppuja 10 kpl. Osa on full spectrum ja osa on lämmin  valkoisia spotti ledejä. Valon läpäisy varmaan ihan hyvä kun nuo alimmatkin "taimet" kasvaa tuuheasti. Alimpiin kasveihin etäisyyttä 120 cm.

Lannoituksena toimii neudorffiin vihanneslannoite 5-3-6 NPK ja merilevä. Kookoksessa kasvaa, jossa on hydrosoraa, biohiiltä ja kahvinpuruja. Muutamat kuvat.


3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Kokeilut ja kasvatukset 2019
« : Joulukuu 12, 2018, 22:47:53 ip »
Smooth White yrittää kovasti...  :o En tiedä miten oli ensimmäisten kahden viikkojen aikana annettu tai kasvualustan koostumusta. Nyt kuitenkin ollu kookos(oma sekoitus) ja oma orgaaninen lannoitus sekoitus. Täysin varmuutta iästä ei ole mutta taitaa olla 5-6 viikkoa vanha.4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Kokeilut ja kasvatukset 2019
« : Joulukuu 12, 2018, 18:21:33 ip »
Tuossa vielä kuva Peach Bleederin ensimmäisestä marjasta. Ei jotenkaan ollenkaan muistuta Bleeding Borg 9:iä. Tommonen kalpean vihreä, muhku, häntä? Vaikea tuosta kuvakulmasta nähdä mutta itseasiassa sojottaa puoliksi ylöspäin. Ei mitenkään kiemurtele kuin muut kukat.


5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Kokeilut ja kasvatukset 2019
« : Joulukuu 11, 2018, 22:40:52 ip »
Machu Pichuille iski käpristyminen. Varmaan liian tujua lannoitusta kun vertaa vaikka 7 pot pinkkiin.  Tuoksullisia eroja näillä. Machu Pichut tuoksuu sitruksiselta, Rocotot karvaalta, Harold Green hedelmäiseltä, C. eximium karvaalta, mullalta/maalta.


Harold Greenkin piristy kun vaihdoiin isompaan ruukkuun.


C. eximium alkaa muistuttaa joulukuusta. Aivan sama onko valossa/puolivalossa niin kasvaa tällein. No katotaan mihin tämä johtaa :blank:


6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Kokeilut ja kasvatukset 2019
« : Joulukuu 10, 2018, 18:16:00 ip »
Jep, peach bleederit alkanut satoamaan  8) Bileet pystyyn.  Hyvin toimii tuo uus "500W" COB LED paneeli. Nyt vaan lannotan hieman ruhtinaallisemmin noita jotka näyttää kellastuvan tai tiputtelevan lehtiä. Machu Pichut jostain syystä käpristänyt lehdet. Ei nyt lannoteta niitä ollenkaan vähään aikaan. Muut aikalailla voi erinomaisesti.

Päivitin alkuviestiä siementen/itujen osalta.

Edit. Jätin henkiin tuuheimmat ja matalimmat. Kyl huomaa että on super tulisia nämä BBG7 x Naga Peachit. Kutittaa lehtien alapuolella niin alkaa sormet tuoksuu voimakkaasti kapsaisiinilta.

Kuvassa BBG7 x Naga Peach, PI 260567 x Duke ja uusina tulokkaina PI 315027, Aji Mango, White Hot Limet neliöruukuissa.Rocoto Puno Amarillo, C. eximium, Pink Habanero, Harold Green, 7 Pot Pink


7 Pot Pink


7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Kokeilut ja kasvatukset 2019
« : Joulukuu 09, 2018, 19:12:34 ip »
Toinen peach bleedereistä ehkä näyttäis tekevän ekaa marjaa. Tais hieman liian aikaista olla näille. Tuli aika shokki päälle niin tukehtu kun ei edes tarpeeksi lehtiä. En kerennyt lannoittamaan. Nyt vaan antanut ruhtinaallisesti lannoitusta eikä tietoa kuinka vahvaa. Ensin 15 ml neudorffin vihanneslannoitetta ja sitten vielä 15 ml merileväjauhetta.  Onko nuo nyt 7-9L ruukuissa. Toistaiseksi lehdet ei ole tulisia, vaan hedelmeöittyneet kukat. Marjojen alut maistunut bhuttimaiselta, tulisuuttakin jopa, pippuria.

Näitten peach bleedereiden verhiö todella sulanut noihin marjoihin. Nyt vaan jännitetään mitä näistä tulee :)

9
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Yleinen fotoalbumi
« : Joulukuu 06, 2018, 19:20:52 ip »
Peach Bleeder tiputtanut nyt ainakin kaksi kukkaa. Arvasin ettei ihan vielä valmista. Menee hetki vielä että alkaa satoamaan. Nyt vielä lämmittelee.

Goat's Weedin eka marja alkaa kypsymään. Paloauton väristä alkaa pukkaamaan. Antaa kunnolla kypsyä ennen maisteluja. Lisää marjoja tulossa tältäkin pikkuhiljaa. Ei kauheasti valoa tarvi, vaikkei satoisikaan paljoa. Kaunis chil ikuitenkin. Alku oli erittäin hidas kunnes alkoi kasvamaan niin teki karvaisia pitkiä lehtiä ja kasvaa hyvin pitkälti ylöspäin jämäkästi.


Jännän näköinen väritys.
Tuossa se muuttukin ihan normaalimman väriseksi. Tein tuossa pienen arvostelunkin. Ihan jees chili. Oon syöynyt paljon huonompiakin chilejä ja on ehdottomasti keskiverron yläpuolella.

10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Kokeilut ja kasvatukset 2019
« : Joulukuu 06, 2018, 19:15:53 ip »
Hyvän näköisiä taimia tulossa, hyvässä kasvussa, kun kelit alkaa olemaan suomessa sopivan lämpimät.
Kiitos. Toivotaan että kelit on hyvät.

11
Lannoitteet chilinkasvatukseen / Vs: Millä ja miten lannoitat?
« : Joulukuu 05, 2018, 10:02:30 ap »
Hyvin on "onnistunut" Nutriforten Tom&Mans. -setilläkin ..  8)
Mökillä kasvarissa isoissa ruukuissa, Autopoteilla ym. en raaskinut tuhlata erikoislantoihin. Kotona taimikasvatuksissa oon aina käyttänyt "oikeeta" coco-litkua. Viime keväänä käytin Bionovan Cocofortea, ja kun sitä oli reilusti, niin käytin kesälläkin. Enpä tiedä onko noilla todellista eroa ollut. Taimilla kuitenkin oon kokeillut jo 5 eri lannoitemerkkiä ja eroja on ollut hyvinkin: Parasta oli Canadian Xpress jopa ylivoimaisesti! Yhtä ylivoimaisen huonoa oli Growth Technology Ionic Coco: varsinkin Bloom pysäytti kasvun kuin seinään: heitin litkut kesken kasvatusten viemäriin: vitutti!  Canna, Atami ja Bionova toimi varmaanyhtä hyvin: Canna vaan laimeinta niistä ja kului 2-kertainen määrä Atamiin verrattuna. Leikkiähän tää on ...  :D
Voi olla ettei toi vihanneslannoite toimi optimaalisesti sellaisenaan. Onhan sillä Neudorffilla orgaaninen tomaattilannoite missä on kolme kertaa korkeammat typpi ja kalium arvot. Juurikasvu ollut kuitenkin erinomaista melkein kaikilla chileillä paitsi C. eximium kasvaa risumaisesti ja ujoilla juurilla.

Vihanneslannoite antaa 1,3-1,5 EC lientä annosteltuna 5 ml (1 tl) litraan vettä.

Edit. Voi myös olla tuo rikin puutos... kun ei mainita missään. Tomaatti ja marja lannotteissa nimenomaan mainitaan rikki.

12
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
« : Joulukuu 05, 2018, 00:07:52 ap »
Mittasitko jollain sen siilin lämpöjä? AC'n tuulettimilla taisi mennä täysille jossain 40 asteen tienoilla. Jos oikein kikkailisi ja pyrkisi mahdollisimman hiljaiseen valoon, niin sieltähän voisi pistoolimittarilla etsiä reuna-alueelta pistettä jossa ne lämmöt olisi säätöalueen sisällä. Tuuletin sitten kuitenkin olisi siilin keskellä ... Jospa sietäisi vähän korkeampaa lämpöä/hitaampaa tuuletinta ne ledit ..  ;D
Taitaa olla kriittinen lämpö ledille kun menee yli 50 asteen ...

Mä vaan oon ihmetellyt noita akvaarioledejä, kun ovat niin hiljaiset. Samaa tasoa on kuitenkin tehot kuin LedFinlandin sini-puna-kasviledeilläkin, joissa tuulettimet on kokoajan täysillä. Nähtävästi siis akvaariolampuille on vaan hyväksytty vähän korkeampi lämpötila, jotta saadaan hiljaiseksi. Mulla on niitä pari kpl ollut jo 3 vuotta käytössä puolet vuodesta: Ja sain ne kuitenkin valmiiksi käytettyinä, ja molemmista oli valmiiksi muutama ledi pimeenä. Enempää eivät ole hajonneet mun käytössä. Nämä siis valmistajan/myyjän testivaloja alunperin ...
Mjoo, tuossa voisi tehdä hienosäätöä mutta en kokenut mitenkään kovin tarpeelliseksi kun sen verran halpa laite kyseessä. Veikkaan että käy siinä 45-50°C helposti reunoilta asti kunhan pitää päällä. Tosiaan ei tuntunut nyt lämpeävän ihan älyttämästi kun sormella kokeilin noin pika testillä. Ei vaan riitä aika näillä leikkimiseen :I Mutta voi tuota jo tuollaisena suositella. Paljon hiljaisempi kuin vakiona.

Edit. Eikä ole infrapunalämpömittaria. Pitäs olla ainakkin yhden asteen tarkkuus tai alle että vois jotain luotettavaa dataa antaa. 
Edit2. Sekin vielä etten ollut varma vakio tuulettimen ominaisuuksista niin pidin turvallisena pitää uudet tuulettimet agressiivisella.

Edit3. Puskee 31°C ilmaa kotelosta. Huoneenlämpötila 22 astetta. Ei tuossa kauheasti pelivaraa ole. Voishan tuossa kuitenkin jossain välissä kokeilla miten toimisi anturit siilien reunoilla. Ei tuo nyt niin älyttömän kuumalta tunnu ulkokuoresta noiden LED yksiköiden välistä kokeiltuna. Samalta tuntuu kun vakiotuulettimiltakin. Ei ainakaan säteile yhtään sen enempää lämpöä kuoriin. Ainut että olis pitänyt mitata lämpötilat ennen kuin vaihto vakiotuulettimet. Jos tuossa ei halua käyttää lämpötila-anturia niin ostaa ne 3,4€ tuulettimet. Ei ole hinnalla pilattu. Ja tuohon tuulettimeen voi modata vielä pienen vastuksen väliin niin voi tiputtaa kierroksen haluamalle kohdalle ja toimii myös TC versiolle mutta kannattaa olla varovainen kun saattaa alottaa passiivena silloin  >:D

Heti saatavilla eikä tarvitse odottaa: https://www.jimms.fi/fi/Product/Show/38301/afaco-08000-gba01/arctic-arctic-f8-80-x-80-x-25-2000rpm

13
Lannoitteet chilinkasvatukseen / Vs: Millä ja miten lannoitat?
« : Joulukuu 05, 2018, 00:01:15 ap »
Minäpä kävin tänään Pavunvarressa ja ostin 2x5l GHE'n Coco -lannoitteita: Grow ja Bloom. ½-hintaan poistossa = 24€/5l. wink: Näytti olevan reilusti varastossa.
Luulempa että viljelen ensi vuoden kasvit kaikki kookosella. Nekin joissa aktiivinen vedenkierto ...
Tuli pantua elämä ranttaliksi siis. En oo moista tuotetta tiennyt olevan olemassakaan, mutta luotan GHE'n laatuun: Senverran hyvä "maku" jäi Micro+Mato-setistä aikanaan.

Jää kyllä nyt turhiksi 4+2.5kg satsi Hydroa ja Calcinitia: Tuli ostettua joskus 5+3kg joista aika vähän käytetty, kun oli silloin vielä täydet Nutrifortenkin purkit jäljellä ... hmm..
GHE Floralla onnistuu kookoksessa. Mulla nyt Neudorffin vihanneslannoite kokeilu kookoksessa. Aluks näyttäis toimivan mainiosti mutta sitten tuntuu hieman lopahtavan. Pitää joko lisätä tai vähentää lannoitusta. Vielä haen sellaista hyvää kultaista tietä chileille miten ja kuinka paljon annetaan. Tuo kun on kuivamuodossa niin pikkusen hankalaa kun osa ravinteista kutes fosfori ole edes vesiliukoisessa muodosssa.

14
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
« : Joulukuu 04, 2018, 23:01:31 ip »
Tästähän tuli ihan siedettävä vaikka onkin äänekäs vielä. Homma oli hyvinkin yksinkertainen ja eikä tarvi kolvia. Pienellä talttaruuvarilla pois 3pinniset liittimet tuulettimista. Tilalle 2 pinninen liitin original tuulettimista. Pari nippusidettä, ruuvia ja liima pitää irroittaa mutta ihan simppeli operaatio. Ainut että ne lämpöanturit kannattaa kiinnittää ruuveilla tai lämmönjohdeliimalla rivastoon LED yksiköiden keskelle. Jos ei kuuman kestävää liimaa ole saatavilla niin pienet ruuvit pitää kiinni loistavasti ja hieman lämmönjohdetahnaa väliin tai päälle. Tuulettimet maksoi toimitettuna Jimmsistä 12€ ja LED paneeli toimitettuna 74€. En ottanut liittimistä ja liitännöistä tarkempia kuvia mutta Fractalin mustissa tuuletin johdoissa musta/valko on maa, keskellä +12V punainen, viimeisenä kierrosluku signaali. Sen mukaan kytkee kun noissa tuulettimien johdot on musta ja punainen. Ei voi mennä sekaisin jos käyttää maalaisjärkeä. Niin joo tuohon voi ostaa ihan vaan perus Arcticin F8 tuuletimet ilman lämpöohjausta kun kuitenkin ne käy 100% ellei sijoita ihan reunoille anturit, 38°C on tälle raja kunnes alkaa käydä tuulettimet täysillä. No ite halusin kuitenkin hieman kikkailla.Edit. Ääni modattuna: https://ufile.io/jqyiw

15
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Kokeilut ja kasvatukset 2019
« : Joulukuu 03, 2018, 21:36:22 ip »
No tässä nyt on vähän kaikenlaista kasvamassa. Osa nähtävästi voi oikein hyvin mutta osalla jotain pientä ongelmaa. Pitää noille jo laittaa isompaa ruukkua tässä kuluvan viikon aikana.  Käytännössä pitkälti neudorffin vihanneslannoitusta ja merilevää.

Tulossa

Aji Mango 1/1
Peach Bhut WM x Jonah 1/2
PI 322717 1/9
PI 315027 1/1
White Hot Lime 2/2

Liian monta tulossa niin pitää nyt valikoida parhaat ja osa vielä odottaa luovutusta. Taimia: Harolds St Barts Green, 7 Pot Pink, PI 260 567 x Duke (keltainen), Bubblegum 7 Pot x Naga Peach


Machu Pichu


C. eximium
 

Rocoto Puno Amarillo


7 Pot Pink
 

Smooth White


16
Mjoo liikaa pituuskasvua näyttäis olevan ongelmana joillakin lannoituksilla ja valaistuksella. Jos chilit näyttää muuten terveiltä on tuuheita niin pituudella niin väliä ellei ole kitukasvuinen. Puutarhan kesä ihan jees. Sillä hyvä alottaa. Myös voi kokeilla sitä kasvusammalta. Pitäs olla ihan toimivaa, edullista ja kotimaista.

https://www.biolan.fi/tuotteet/biolan-kasvusammal

17
Chililajikkeiden arvostelut / Goat's Weed (annuumi)
« : Joulukuu 02, 2018, 17:55:47 ip »
Tuli nyt tällänen maisteltua. Omasta puskasta. Yllättävän tulinen. Hitaasti nouseva sinne tulisimman baccatumin tasolle. Mun mielestä 40K SHU on alakanttiin tälle. Ainakin oma yksilö oli yllättävän tulinen. Maku on aika vihreä, herneenversomainen ja hieman hedelmällisyyttä mutta ilman makeutta ja kitkerä chili. Tuoreena pata- ja kalaruoat. Kuivattuna ja savustettuna voisin kuvitella tämän olevan se ykkösvalinta ja mausteiset aasialaiset ruoat. Mä kyllä pidin tästä chilistä. Hyvä potentiaali erilaisiin chiliruokiin jauhettuna. Ei tarvitse älyttömästi valoa pieneen satoon ja tekee nätin näköistä karvaista kasvia joka kasvaa ylöspäin. Mun chilit on enemmänkin normaalin tumman vihreitä aluksi jotka muuttuvat sitten paloauton punaisiksi. Netissä olevista kuvissa osa on ollut lähes mustia raakoina.

18
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Yleinen fotoalbumi
« : Joulukuu 01, 2018, 16:42:08 ip »
Jännää. Kiemurtelevia kukkia ryppäittäin. Tommonen helma. Nyt vaan odottamaan kun alkaa satoamaan. Nyt vasta kukkii ja ei vielä täysin varmuutta tuleeko noista jotain. Huomaa ettei verhiö ole ihan tavallinen.Nyt tollanen pahkamainen jossa väri yhdistyy varteen.


19
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Yleinen fotoalbumi
« : Marraskuu 28, 2018, 21:06:56 ip »
Peach Bleeder tiputtanut nyt ainakin kaksi kukkaa. Arvasin ettei ihan vielä valmista. Menee hetki vielä että alkaa satoamaan. Nyt vielä lämmittelee.

Goat's Weedin eka marja alkaa kypsymään. Paloauton väristä alkaa pukkaamaan. Antaa kunnolla kypsyä ennen maisteluja. Lisää marjoja tulossa tältäkin pikkuhiljaa. Ei kauheasti valoa tarvi, vaikkei satoisikaan paljoa. Kaunis chil ikuitenkin. Alku oli erittäin hidas kunnes alkoi kasvamaan niin teki karvaisia pitkiä lehtiä ja kasvaa hyvin pitkälti ylöspäin jämäkästi.


20
Hinta? sitä saa 70-litraa alle parilla kympillä, joten ei se kyllä kallista ole :)

Ei ehkä kallista, mutta halvinkin kookos maksaa 3-4 kertaa enemmän kuin multa tai turve.

Kastelun suhteen huonohko vedenpidätyskyky on myös etu, koska kookosta ei käytännössä voi ylikastella.
Eikö turpeeseen sitten lisätä jotain millä saadaan se pH ylemmäks? Esimerkiksi hiilen lisäys nostaa pH:n halutunlaiseksi. Sitten maksakin jo enemmän kuin kookos. Mutta en ole koklannu miten turve+hiili toimii.

Sivuja: [1] 2 3 ... 22