marraskuu 26, 2020, 02:53:38 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - terppana

1
No tännehän on unohtunut päivitellä ihan täysin..

2019 vuosi oli aika surkea. Itäminen oli kitsasta ja monet lajikkeet eivät edes itäneet :( Koleahko kesä, kuivuus ja yht-äkkinen hellejakso jonka aikana tietenkin olin reisussa, niin tuhosivat tän vuoden hyvän alun/sadon melkolailla.

Tomaattien sato oli minimaalinen (poislukien Tumblerit jotka tuottivat aika hyvin), mutta Piccolo kurkku tuotti taas hurjan määrän kurkkua. Piccolo kasvaa ensi vuonnakin, ehkä jopa kahtena kappaleena.

Vuoden tulokas oli ananskirsikka/mansikkakoiso. Tämä kaveri tuotti ihan järkyttävän määrän makeita hedelmiä. Jännä kaveri, jokseenkin oli kitsas itämään. En välttämättä kasvata tätä uudestaan, vaikka tämä onkin maukas

Chilit.. noh, satokauden tuotto oli maksimissaan 2,5kg. Aji Golden oli perusvarma ja sadokas. Pubeista montyfar kantoi ihan ok hedelmää ja Turbo pube vielä sisällä kypsyttelee podejaan. 7-Pot oli ylläri ja tuotti varmaan sen 500g podeja, hirmu sadokas kaveri oli tämä. HYL kasvoi kivasti ja pidin kyllä tän poltteesta ja hedelmäisestä mausta. Scorpparit yms tuotti vain muutamia yksilöitä.

Paprikat: Kolmea eri lajiketta kasvattelin ja kirvathan näitä taas loppuvaiheessa kiusasi, mutta muutoin kyllä sieltä jonkun verran taas satoa tuli, mutta ei mainittavasti, lähinnä maisteltavaksi.

Ensi vuodelle ei sen kummempia kasvatussunnitelmia vielä ole. HYL ainakin koitetaan talvehdittaa, parit rocotot laitan kans kohta itämään. Tomaatteja taas kokeillaan mitä löytyy(3-5 lajiketta), niitä on melkoisesti vielä kokeiltavana. Mutta eikai tässä, kattoo jos jaksaa ens vuonna taas enempi päivitellä kasvatuksia :)

2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Terppanan kausi 2018
heinäkuu 02, 2018, 21:38:10 ip
Jahas. Kohta vaihtuu aihe nimeksi "Terppanan kirva-farmi 2018".

Kirva-invaasio jatkui ja tällä kertaa ahneet paskiaiset ottivat pienemmän Aji Fantasyn, Parit Rocotot, bird ajin, toisen pi:n, poblanon... ja tämän lisäksi Turbo pubessa oli kirvojen lisäksi vihannespunkin seittiä, että. Joo. Joo...

Ehkäpä kuvia myöhemmin, nyt ei jaksa..
3
Lainaus käyttäjältä: skemppi - kesäkuu 20, 2018, 20:51:45 ip

Ja lehdet käpristyvät melko voimakkaasti. Onko lannoistusta liikaa vai mikä on ongelmana?


Muncherin kukka kuihtuu, mutta kurkun alku jäi vielä paikoilleen. Tarkoittaako se, että siitä tulee kurkku vai vieläkö se voi tuosta tippua?
Yleensä käpristyminen on merkkinä liikalannoituksesta.

Ainakin itsellä jos kurkut ovat tiputtaneet kukat, mutta pieni kurkun alku on ollut siinä niin hyvin ne on kasvaneet ja kasvavat edelleenkin, eli pitäs siitä tulla ainakin yksi kurkku sulla :D
4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Terppanan kausi 2018
kesäkuu 13, 2018, 20:43:50 ip
PHÄRRRRRRRRRRRRRRRRRRRKELE!!!     >:( >:( >:( >:( >:( >:(

Hot Fajitas oli saanut kavereita.. Kirvoja nimittäin. Noh, minähä en semmosia kattele!! Neemiä ja mäntysuopaa ja vettä. Sitte suihkuttelin vielä vedelllä ja pistin spruzia perrään!! PRRKL!!  >:D >:D POIS MINUN KASVEISTA HUS!!

Oliko vähän yliammuttua? :D
5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Tepinkapsikuumi 2018
kesäkuu 12, 2018, 18:38:25 ip
Wau! Hienosti järjestyksessä ja hyvässä kasvussa :) Toivotaan hyvää satokautta sinnekin!  8)
6
Tuo kukkimisvaihe tuntuu tomaateilla kestävän ikuisuuden :D Hiljaa hyvä tulee..
7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Terppanan kausi 2018
kesäkuu 11, 2018, 21:18:06 ip
Lainaus käyttäjältä: Rähinä-Reetta - kesäkuu 11, 2018, 19:21:48 ip
Hyvännäköistä kasvattelua.  :) :thumbup:


Kiitos :) Kasvihuonetta odotellessa.. piti saada jo tälle kesää käyttöön, mutta tuli tila-ongelma ja aika-ongelma, joten jäi haaveeksi.. ehkä ens vuonna :)

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - kesäkuu 11, 2018, 20:03:27 ip
Bolivian Rainbow ei ole kovin maistuva tuoreena, mutta minua joskus neuvottiin että kuivaamalla siitä saa hmmmm.... kohtuu makuista jauhetta. En kokeillut. Satoisa kausi tulossa  :).


Pitää kokeilla tuota kuivattua jauhetta ja sekoitella muiden joukkoon tms. Satoisa on kyllä tulossa, toivottavasti muillakin :)
8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Terppanan kausi 2018
kesäkuu 11, 2018, 18:39:17 ip
Jaaha jooho. Onpa menny aikaa kun kesä alkanut ja omalla alalla se tarkoittaa kiirettä työrintamalla, mutta myös kotosalal kasvien kanssa :)

Hirvveesti on kaikki kasvanunna ja hedelmää on tulossa melkeenpä joka puskasta ja on nuita tullut maisteltuakin jotain. Tomaatit ei vielä ole hedelmää pukkaamassa, mutta kukkimista aloittavat (tai ovat jo aloittaneet) melkeinpä kaikki.

Kuvat kertovat enemmän kuin sanat:


Bolivian rainbow. Siksi kun se on nätti.. en varmaankaan käytä ruuanlaittoon ellei jollakin ole hyviä neuvoja mihinkä sitä käyttää? :D


Sugar rush. Pukkaa hedelmää. Paljon.


Kaikki nämä tekevät hedelmää ja kukkivat, myös Habanero Manzano joka alunperin näytti ettei ala millekkään hedelmien suhteen..


Tomskut kasvaa vauhilla.. Mitähän nuo olivatkaan, pitää luntata :D

- Velmozha
- Pridneprovskiy Rozovyi
- Altaiskiy Oranzhevyi
- Tri Tolstyaka
- Altaiskiy Urozainyi
- Black From Tula

Ja amppelitomaatteina ovat Hundreds and Thousands ja Tumbler


Aji Fantasy. Näitä puskia on kaks joten tulossa on ilmeisesti riittävästi..


Pink Haba. Hedelmää tulee vieri viereen..


Bird aji. Oli muuten  :fire: :fire: :fire: kohtuu tulista kun maistelin...


Mikähän lie, en muista :D Pi vissiinki. Tuleton muistaakseni ja paljon podeja.


KURGGU! Kukkii ja jotain mini kurkkuja ainakin tulossa :D  ::)


Hot Fajitas. Tän ostin puutarhasta heräteostoksena. Kitsaasti on kasvanut, mutta eiköhän se tuosta.. Podeja kuitenkin on paljon ja ovat isohkoja. Mausta ei tietoa mutta kuulemma ihan hyvä  ???


New Ace kukkii ja tekee podeja. Paprikaakin on tulossa siis :) Mavaras (ei kuvissa) on vähän hitaampi kukissa, aloittelee vasta nyt ja Poblano tekee kukkaa ja podia.

Nuin. Puuh.

Vettä menee päivittäin kohtuullisesti, mutta kunhan nuo tomaatit alkaa puskeen hedelmää niin sitten..  ::)9
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Terppanan kausi 2018
huhtikuu 28, 2018, 22:00:56 ip
Viimeyönä tein tieteellistä tutkimusta ja mittasin yölämpötilan joka näytti +8 alimmillaan ja ilman vielä tuota kasvarin pressua. Ahdasta on siellä jo nyt, mutta ehkä ne tuolla pärjää sen aikaa että voivat olla ilman tuota "kasvaria". Ihan vielä ei täysin puhtaasti uskalla partsille jättää..Mutta ehkäpä se tästä, pikkuhiljaa :)
10
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Morjens kaikki
huhtikuu 27, 2018, 23:45:08 ip
Teretulemast voorumille!
11
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Terppanan kausi 2018
huhtikuu 20, 2018, 20:03:36 ip
Jahas.. Tulipa tuossa eilettäin käytyä paikallisessa yrityksessä nimeltä Yrjänäisen Puutarha ja voi pojat kun siellä oli kaikkea kivaa :)

Onneksi tän hetken tilat on niin rajalliset kasvatukseen, että ei tarttunut kuin Valkosipuliyrtti, Appelsiini-minttu ja Hot Fajita chili. Myynnissä näkyi olevan myös kekkilän professionaalista multaa ja kaikkea vähän eri tarkoitukseen. Mukava oli paikka ja asiakaspalvelu erinomaista :) Myöhemmin pitää vielä käydä hamstraamassa yrttejä lisää kun siellä tuntu olevan vaikka ja mitä...

Mutta Chilit, joo. Ne kasvaa melkosta vauhtia, alkaa olemaan ongelma jo että mihin nuo kohta tunkee jos ei nuo lämpötilat ala nousemaan :D Mutta eipä siinä, kuvia taas ens kerralla mukana postauksessa, tänään ei jaksanut..
12
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2018
huhtikuu 20, 2018, 19:53:02 ip
Joo ei näy täälläkään nyt kuvat..
13
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Terppanan kausi 2018
huhtikuu 16, 2018, 14:07:12 ip
Viikonloppuna on hyvin päässet chilit ulkoilemaan :)

Samoin paprikat ja tomaatit.Muutamat lehdet chileissä otti hiukan osumaa auringosta, mutta yllättävän vähällä ovat päässeet.. Nyt kun yölämpötilat nousis vielä hiukan niin vois siirtää nuo tuonne parvekkeelle kokonaan asumaan. Pakkasvahtikin on ollut mietinnässä, mutta toisaalta, iso tila (20m2) ja lasitettu parveke niin...
14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Katereen kasvattaa
maaliskuu 25, 2018, 23:35:09 ip
Lainaus käyttäjältä: waab - maaliskuu 23, 2018, 19:15:54 ip
Jos on facebook profiilia, niin tekemällä yksityisen kansion joka näkyy vain sinulle, on ainakin minulla toiminut kuvien lähettäminen hyvin.

Sieltä kansiosta kopioi vain kuvan osoitteen, niin toimii.


Tätä käytän itsekin ja toimii hyvin :) Suosittelen tätä tapaa jos vain mahdollista, tai saapahan syyn ainakin tehdä profiilin :D
15
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Terppanan kausi 2018
maaliskuu 25, 2018, 23:29:49 ip
Kaikki ylimääräiset chilit on lahjoitettu tutuille ja tuntemattomille ja chilin ilosanomaa näinollen levitetty eteenpäin :) Itselle jäi kasvamaan vielä seuraavat lajikkeet:

- Rocoto Mini
- Rocoto Turbo Red
- Rocoto Orange

- Aji Fantasy *2
- Pi 260460
- Pi 260560
- CGN 22084
- Bolivian Rainbow (ulkonäön vuoksi..)
- Lemon Drop
- Sugar Rush
- Habanero Manzano
- Pink Habanero
- Bird Aji
- Aji Habanero
- Purple Jalapeno

Paprikoista on kasvamassa (ja osa vielä tulevaa kotia odottaa)
- Mavaras
- New Ace F1
- Poblano Ancho

Tomaatit vielä odottelee idätystä.. jos nuo kohta jo vihtis laittaa, vai onko niillä jo kiirehätä?  ::)Hyvin kasvaa.. Paljon "joutunut" latvomaan..


Paprikat ja chilit sulassa sovussa..


Purple Jalapeno on jo saanut ihan oman, isomman ruukun ja maistelupodejakin tulossa muutamat :) Tän kasvu on ollut kyllä melkosta.. Saas nähdä mitä kesä tuo tän kanssa :D
16
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Pohjois-Suomen aluejaosto
maaliskuu 22, 2018, 22:49:51 ip
Lainaus käyttäjältä: unenkuva - maaliskuu 22, 2018, 22:30:55 ip
HojoHojo!
Saataisko Oulun-seudulta porukka kasaan laittamaan jäsenlehtiä kuoriin? Ajankohta ois ens kuun puolella.
Vaivanpalkaksi pizzaa ja limpparia. Ei olis iso homma, jos saatais hyvä porukka kasaan. Samalla sais pientä tapaamista/siementen vaihtaria etc Oulun seudun chilipäille :)
Löytyykö intoa?


Mukana jos vain aikataulut passaa.
17
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: MarLind77
maaliskuu 18, 2018, 02:57:39 ap
Joo se lähtee helposti lapasesta :D Itselläkin tuolla jotain 20 eri lajiketta kasvamassa ja niistä jatkoon sitten parhaimmat :)

Teretulemast ja toivottavasti viihdyt voorumilla :)
18
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Terppanan kausi 2018
maaliskuu 08, 2018, 21:57:19 ip
Nonii.. voiskai tätä välissä päivitelläki ku muistaa/jaksaa/kerkiää..

Tsilit on kasvanu hyvin ja ylimääräisetkin tuntuu löytäneen uuden kodin ja itselle jääpi enempi tilaa.

Vähän nuita on joutunut latvomaan kun tahtovat kasvaa korkeutta hurjan nopeasti.. mutta mikäpä siinä.

Purple jalapeno on ottanut hirmu spurtin kasvussa, on noin metrin korkuinen jo nyt ja kukkaa puskee
Nätin näköinen kukka, vois kuvailla tarkemmin ja paremmin kun sais vain aikaiseksi..

Tämä Mini Rocoto on menossa Appiukolle ihan Rovaniemelle asti, saas nähä miten siellä pärjää, mutta lähtökohdat ainakin on hyvät :)

Paprikat pistin itämään tuossa viime viikonloppuna, eli 4.3 ja aika hyvältä näyttää jo nyt

Paprikoitakin jää näköjään muutamat ylimääräiset kun näyttävät itävän paremmin kuin hyvin :)

Tomaatit vielä laittaa tuossa myöhemmin itämään, niiden kanssa "en pidä kiirettä", koska tila alkaa olemaan melko rajallinen pikkuhiljaa :D

Wilma-Cocolite-11 on kasvusalustana tähän mennessä ollut erittäin hyvänoloinen ja mukava käyttää. Harsosääsket ei ole niin kiinnostuneita tuosta aineesta, eikä se sotke paikkoja kuten turve tai multa, joten jatkossa tuskin muuta käytän kuin kookoskuituseosta. Lannoitteena on Yaran lannoitteet, laimeahkolla seoksella.

Ach joo.. Trepaidera tuotti satoa ~200g ja sen sadon tule säilömään jääkuutioseoshässäkkänä. Kasvi itsessään sai lähteä uusien tieltä, sille ei nyt enään ollut oikein paikkaa..

Tässäpä tätä taas, joskus taas lisää :)

19
Lainaus käyttäjältä: Vuorikaskas - maaliskuu 04, 2018, 20:03:28 ip
Sitten kun pakkasenpuremat tulee perille niin kuvia vaan niin kiroillaan ja palauttelen osan rahoista jos en pysty uudella lähetyksellä korvaamaan.   Kuvia siksikin että opimme siitä kaikki lisää, esim. kuinka halla puree ja myös sitä kuinka se ei aina tapa kokonaan vaan kasvu jatkuu usein tavalla tai toisella.   Vähän lehtiä jo roikottava voi vuorokaudessa saada lehtensä takaisin jänteviksi, mutta hiukankin enemmän kylmettynyt lehti kuolee.

Olen seurannut etelän ilmoja ja aattelin että nimeomaan alkavalla viikolla uskallan jo lähettää. Mutta kun nyt tuli pohdintaan myös aika pohjoiseen lähetys niin siellähän on kylmempää ja pitemmät matkat juuri myöhäisillalla ja yöllä kaupunkien välillä liikkuvat.   Mutta jokin Karjaa - Vantaalajittelu - Tampere varmaan ei ehdi kylmettyä kauheesti.

http://ilmatieteenlaitos.fi/saa/raasepori/karjaa?forecast=long

Ei noista kuljetuksien olosuhteista oikein löydä mitään varmempaa tietoa.  Se tieto pitäisi saada sisäpiiristä postista, että minkälaisia ne kuljetuskopit oikein on ja kuinka herkästi ne ovat pakkasen puolella missäkin tilanteessa.   Virallisesti jäätyvää ei saa lähettää ja muistaakseni kasvitkin mainitaan siinä kohtaa, joten sillä periaatteellisella lähetyskiellolla posti pääsee vastuusta.


Akvaariokasvien lähetysrajana pitävät -10 tuolla, mutta suosittelevat lämpöpussia.


Menee hiukan Offtopikiksi, joten anteeksi:

No ne paketithan kulkee kuorma-auton kyydissä ja kyllähän siellä lavalla on kylmää, vaikka seinät ja katto löytyykin, ei ne sen kummemmin kyllä auta. Voinen luvata melkein että näillä säillä jos pohjoiseen lähetät, niin todennäköisesti paleltuvat, ei nimittäin ois ensimmäinen kerta että Hki-Oulu välillä menee kolme (3!!) päivää 1-lk lähetyksessä, paketeista puhumattakaan :( Ja (Paketithan sitten kiertää poko:ssa(postikeskus) semmosessa isossa rullakuljettimessa joka toimittelee niitä oikeisiin paikkoihin ja samaisella rullakolla kulkee kaikki sen koon lähetykset, painosta riippumatta ja kun tulevat alas sieltä ylhäältä, niin monesti lähetysvauriot ovat taattuja... ihan vain näin postilla töissä olleena voin kertoa ;) )

Suosittelisin melkeinpä matkahuoltoa näiden lähetykseen, kun ne kulkevat vähän paremmin ja monesti jopa nopeammin. Toki lähetys ja noutopaikat ovat sitten mitä ovat.. Mutta talviaikaan taitaa matkahuollolla mennä lämpimämmin.
20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hurmeen kausi 2018
helmikuu 01, 2018, 23:29:02 ip
Lainaus käyttäjältä: Kuulake - helmikuu 01, 2018, 21:29:08 ip
Kuvatkin yritin tähän littää, mut perseelleenhän se meni, vaikka ohjeita yritin tulkita.  :-\


Tee feissipuukkiin kansio mikä näkyy vain sulle, sitte sieltä vaan aukaset kuvan ja "näytä kuva" sitte kopioit sen linkin. Ainaskin nuin pitäs toimia..