Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kojootti

Sivuja: [1] 2 3
1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Majusen munaukset 2019
« : Tammikuu 06, 2019, 01:31:56 ap »
Näin tässä taas käy ja mopo lähti keulimaan ja emäntä tykkää sisustuksen pilaamisesta. 😂Niin tuttua ;D Katoin just kotiin tullessa että on meillä kiva maisemavalaistus, keittiön ikkunalla 400W natikka loimottaa ja heijastaa kivasti kuuraisista koivuista ::)

2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Kojootin Kausi -19
« : Tammikuu 05, 2019, 13:28:53 ip »
Joulupukki toi Ikean Växerin, sehän piti heti tukkia täyteen >:D

27.12 kylvettyä:
Chinense:
Naga morichi
Aji Limo
Citron
HYL
Kongo yellow
Orange Habanero "Calita"(nämä tuli kerättyä kauppataimen podeista joten on vähän ?)
Moruga Scorpion
Pimenta Diomar
7pot Primo x Purple Bhut
Carolina reaper x Clavo red
Pink Habanero

Baccatum:
Inca red drop(vanhoja siemeniä, saa nähdä itääkö)
Trepadeira Werner
Aji Fantasy
Brazilian pumpkin
Aji Mango
Starfish orange
Bishop hat (kerätty omista podeista, mahdollisuus risteymiin on)
El oro de equador (sama huomautus kuin edellä)

Pubescens:
De la selva Oxapampa
Pisac amarillo
Locato
Rocoto Pineapple
San pedro rojo
Orange ollantaytambo

Sitten uuden vuoden aluksi laitettiin tyttären tilaamat siemenet itämään, tilasi Fataliin fantastic four paketin ja vähän muitakin... Nämä menee tyttären kaupunkiasuntoon erinäisiin vesiviljelylaitteisiin, fantasya jos tulee ylimääräisiä taimia niin otan johonkin nurkkaan tai tumppaan äidin ja sisarusten kasvareihin  ::)

3.1
Fantastic four:
Aji fantasy sparkly white
Peach fantasy
Fatalii gourmet aji fantasy
Cream fantasy

Ne muut:
Oda pepper
Jalapeno Matte
Barra do ribeiro
Purple Ufo

Aikaisemmat Rocotokylvöt tein Nelson Gardenin taimilaatikon mukana tulleisiin turvenappeihin, sen jälkeen kaikki on kylvetty kivivillaan.

Niistä Rocotoista siirrettiin Locatoa (pieni ja kitulias taimi), Machu pichu amarilloa(Zengrowiin siirretty) ja De la selva oxapampaa(ei itänyt) lukuunottamatta kaikki villakuutioihin NFT järjestelmään.

3
Ostin syksyllä kaupasta hollantilaista(?) Habaneroa ja samat mietteet mausta. Ne oli kyllä ihan puhtaasti haban mallisia mutta maku ei ollut mikään kaksinen verrattuna omiin kasvatuksiin.

4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Kojootin Kausi -19
« : Joulukuu 22, 2018, 20:54:30 ip »
Machu pichu amarillo siirtyi Zengrowiin kun toinen Rocoto brown kuoli siitä, oli kitulias muutenkin.

5
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: LED-loisteputket
« : Joulukuu 13, 2018, 17:05:58 ip »
Maitolasilla noita useimmin näkee.

Kyllä, mutta koska rakenne on samanlainen lasista riippumatta niin valotehossa on suuri ero eri puolilla putkea. Meillä on pari tuollaista putkea käytössä ja piti siirtää eri valaisimeen käyttöön kun ensimmäisessä valaisivat lähinnä käytävän seiniä...

6
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: LED-loisteputket
« : Joulukuu 10, 2018, 21:53:15 ip »
Lisäksi riippuu vielä valaisimestakin, lediputki on käsittääkseni aina suuntaava ja tietynlaisessa valaisinrungossa saat suurimman valotehon sivullepäin...

7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Kojootin Kausi -19
« : Joulukuu 10, 2018, 21:50:03 ip »
De la selva Oxapampaa lukuunottamatta kaikki itäneet. Naga todennäköisesti kuoli, yksi kissa teki siitä selvän...

8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Kojootin Kausi -19
« : Marraskuu 27, 2018, 00:33:15 ap »
Juuh, eli viime kausi tuli harjoiteltua kirvasotaa ja lopulta kävi kuten usein, pienet ja sitkeät vei voiton... Lopulta ei voinut kuin kantaa suurimman osan rehuista ulos syyspakkaseen. Henkiin ei tainnut jäädä kuin Naga Morich joka terhakkaasti puskee jo uutta kasvua ja Orange Habanero, tämän kanssa on kyllä vielä epävarmaa kun näyttää hiukan huonolta...

Noh, tulevan kauden pohjustaminen on lähtenyt jo parin Rocoton voimin pari viikkoa taaksepäin, Riesen Gelb, Rocoto Brown ja Guatemala Orange on kasvamassa Zengrowin liruttimessa.

Tänään kylvin vähän reippaammin Rocotoja 20 paikkaiseen boxiin...Locato, Peru Cusco, Rio Huallago, Montufar, Pisac Amarillo, Peru Rojo, De La Selva Oxapampa, Pico Mucho, Surquillo, Machu Picchu Amarillo, Pisac Rojo, De La Selva Amarillo Lima, Puno Amarillo, Puno Blanco, San Pedro Orange, Amarillo Arequipa, Puno Pica Orange, Cuzco Manzano Amarillo, Cuello Rojo Ollantaynambo, Pisac Orange.

Siemeniä on tullut useammasta suunnasta, Jeweltä toki näistä Rocotoista valtaosa.

Ja se mopo :o sen karkaamisen tiesin jo aloittaessani... >:D 30 neliötä Akiron kasvaria, yksi pikkuinen ~4 neliön kunnostettava halpiskehikko ja terassi joka olisi tarkoitus laajentaa noin 10 neliöön ja lasittaa... Lisäksi kissojen katettu ulkoilutarha autotallin päässä muovitetaan osittain jos itävyys sattuu olemaan oikein hyvä ::) Vesiviljely on tarkoituksena valtaosin koska varmaankin ensi kesänkin joutuu rahaa raapimaan matkatöissä...

9
Purkauslamput(natikka, monimetalli ym.) on ylivoimaisia valaisuun hinta/laatu edellä, ledeissäkin on hyviä mutta markkinoilla on ihan liikaa "hattivatteja". 5 litran ruukuissa saa jo ihan hyvin satoa jos muut asiat on kohdallaan. Ja lajikkeet tietenkin, esim. baccat tykkää kasvaa varsin isoiksi, oma starfish oli rapiat 2m ennen ekoja podeja...
Puutarhan kesä toimii lannoitukseen.

10
Tee-se-itse / Vs: Tee se itse teltan vihjeitä ja toteutuksia
« : Lokakuu 27, 2018, 23:06:40 ip »
Ja samasta kaupasta Stucco VP-kalvoa seiniksi, voi vaikka ompelukoneella surauttaa putkille kanavat, vankkaa tavaraa. En ole telttaa tehnyt mutta on ollut monenlaisessa käytössä mm. loisteputkien heijastimena ja vesiviljelyastian aurinkosuojana.

11
Lyhyesti, tämä lähti chilipää pikkuveljestä ja ominaisuudesta hullaantua itseä kiinnostaviin juttuihin isosti... Porttiteoriaa noudattaen, Blairsin joku keskitulinen soosi tämänkin riippuvuuden aiheutti ;D

12
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Chilin käyttö sieniin
« : Lokakuu 11, 2018, 23:52:25 ip »
Sienet yleensä on aika pitkälle "mausteinen" maku, ja siksi ei oikein ainakaan omasta mielestä sovi chilien kanssa. Tai sopiihan ne samaan keitokseen, mutta jompi kumpi väistyy makujen puolesta.

13
Äänestykset / Vs: Käytätkö hanskoja chiliä leikatessa?
« : Lokakuu 11, 2018, 23:25:55 ip »
Viikon "lämpöhoidon" jälkeen oppi hanskat laittamaan noita kiukkuisempia käsitellessä. Ei auttanut öljyt eikä pesut... >:D

14
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: JHOTEC 1000w
« : Lokakuu 11, 2018, 23:17:59 ip »
Imho. Samaan hintaan natikka suomesta ja todistetusti toimii ilman epäilyksiä...

15
Tee-se-itse / Vs: Kasvilampun ripustus / kiinnitys?
« : Lokakuu 05, 2018, 17:52:18 ip »
Ketju. Säätö on helppoa, luotettava verrattuna solmittuun naruun jos ei satu olemaan partiolainen...

16
Lieneekö syynä peruspessimistin luonne mutta ekana tuli mieleen että mitä uusia tuholaisia tulee ilmaston lämmetessä...

17
Chilien tuholaiset, taudit ja muut ongelmat / Vs: RUTON PUNKIT!!!!
« : Elokuu 11, 2018, 00:21:10 ap »
Kokeilin kerran suihkuttaa etanolia 20% liuoksena vihannespunkkeja vastaan. Tulokset olivat hyviä elävien(kuolleiden) punkkien kohdalla, munien kuntoa en paljaalla silmällä pystynyt arvioimaan.

Kasvit eivät ottaneet nokkiinsa, sekä liuoksessa käytetty viski, tuntui ainakin hetken houkuttelevan pölyttäjiä kuivuttuaan lehdille.

Liekö vaan baarikärpäsiä... en suosittele ellet halua, että kasvihuoneessa haisee vanhalta deekulta.

Lähetetty minun GT-I9506 laitteesta Tapatalkilla

Pyhäinhäväistys käyttää viskiä kun huonompaakin myydään :D

Riippu viskistä, Mulliganin käyttö jopa suositeltavaa........

Tuotapa ei ole tullut maisteltua, tarkemmin mietittynä King George IV minusta nähden kyllä joutaa, myrkylle se maistuukin ;D

18
Yhden isännän kanssa oli juttua, hällä oli Ivalossa ollut lattialämmitys kasvarissa juurikin sähkökaapeleilla. Lämmitys kyllä toimi kuten tarkoitettu ja piti pakkaset loitolla mutta jostain syystä kasvit eivät oikein viihtyneet.

Niin, kannattaa muutama avoin vesiastia laittaa kanssa niin kosteus ja lämmön varaus paranee, muutoin suoralla sähköllä voi keväällä olla kuivattava vaikutus mistä kasvien pahoinvointi johtuu.

Tätähän sitä ko. herran kanssa hieman arveltiinkin syyksi kun omassa kasvarissa on kosteusmittari ja todella kuivaksi veti ilman keväällä lämmityksen kanssa.

19
Yhden isännän kanssa oli juttua, hällä oli Ivalossa ollut lattialämmitys kasvarissa juurikin sähkökaapeleilla. Lämmitys kyllä toimi kuten tarkoitettu ja piti pakkaset loitolla mutta jostain syystä kasvit eivät oikein viihtyneet.

20
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Miten Vesiviljellä?
« : Elokuu 04, 2018, 23:48:29 ip »
Tämä kesä on menty turpeessa 30 neliöisessä kasvarissa, muutama vesiviljelty on nurkassa. Ensi kesänä ei multaa/turvetta tule mikäli mahdollista aikataulullisesti saada vesiviljelyyn rehut (keikkatyöt...) Aivan älyttömän työllistävää on ollut kastelu, toki ei chilit vaan tomaatin ja kurkut nyt lähinnä...

Nft tai ebb, tekniikan tuplaaminen/astia mikäli nämä matkatyöt jatkuu ettei tarvitse kauniimman osapuolen stressata niistä...

Sivuja: [1] 2 3