syyskuu 17, 2019, 00:05:38 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - WhattaChafak

1
Joo huomasin nyt vasta että sai 50 sentillä, meinasin edellises viestis niitä mitä olin esim Plantagenilla nähnyt, ne maksoi 1,50e kappale ;) noh tilasin nyt kärkkäiseltä parikymmentä 11cm halkaisijalla, eikä maksanut muuten kuin 3,90/10kpl! :D
2
Niin joo, Vaasassa tosiaan asun mut tääl oon jo kierrelly kaikki. Kiitos vinkeistä, juurikin noita kertakäyttösii hain koska kovamuoviset nii kalliita ja tarvin aika monta.
3
Hei, mistä löytäisin hiukan isompia taimiruukkuja? Tyyliin 12-13cm halkaisijalla. Tuntuu että kaikkialla on vain noita 8cm, joissa mulla nyt on chilit. Alkavat olla sellaisia 20cm korkeita, niin varmaan hyvä aika siirtää. Vai?
4
Kiitos avusta. Tää orgaaninen ei siis oo mikää pakkojuttu, satuin nyt vaan ton noukkimaan Plantagenilta viime vuonna kun luin että tomaateille suunnatut toimis. Mullon vaa aika vähä tietoo et mitä lannotetta kannattaa missäkin kasvin vaiheessa antaa. Viime vuoden kasvit kasvoi hienosti n. 30cm jonka jälkee kasvu hidastui dramaattisesti. Tälläsee tilanteesee sopivaa lannotetta siis mietin.
Edit. Joo tuota puutarhan kesää oon aatellu nyt sit hommata.
5
Siemenvaiheessa vasta  ;D ohje on korkillinen 5 litraan. Mittasin korkin olevan 50ml eli 10ml litraan. Käytän sit ohjeen mukaan ajallaan, mut kannattaako mun hankkia sitte lisäks vielä jotain muuta ravinnetta?
6
No se juuri kun tuossa ei lue mitään muuta kuin "Nestemäinen orgaaninen kasviravinne tomaattien, hedelmien ja vihannesten luomuviljelyyn. Ympäristöystävällinen. Sisältää humusta tuottavia aineita. Orgaaninen ravintoaine sisältää humushappoa, joka antaa luonnollisen tumman sävyn." Tämän lisäksi annosteluohje, ei esim mitään sanota NPK pitoisuuksista. Vielä ei oo aika lannoittaa, tulevaisuutta varten kysyin. Käytin viime vuonna mun sittemmin edesmenneille chileille, ei ne kyl tähän ainakaa kuollu (valonpuutteeseen), mutta mietin että tarviinko vielä jotain muuta lisäksi/tilalle?
7
Moi! Kyssäri lannotteista, hiukan vaikeuksia käsittää kaikkia hienouksia siihen liittyen mitä lukenut. Mulla on tollasta Plantagenin orgaanista tomaattiravinnetta, kun luin että tomaatille sopivat lannoitteet sopii myös chilille. Onko tuo siis sopivaa, ja käytetäänkö ihan tuota pullossa olevaa ohjetta? Kiitos!