Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - chililibre

Sivuja: [1]
1
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Miten Vesiviljellä?
« : Huhtikuu 18, 2018, 12:41:49 ip »
joo siis se oli juurikin tod näk niin että mulla oli juuret kaikkineen päivineen vedessä, eli siis vaan liikaa vettä. tuli joku aivojäätyminen kirjoittaessa edellistä, toinen mikä varmaan ainakin osasyypää liian pieni pumppu kun se ei ihan jaksanut kierrättää nin paljon kuin olis ehkä ollut tarpeellista. nyt kuitenkin veden pinta juurien alapuolella.

eli iso laatikko säiliönä, jonka kannessa paikat kasveille, noissa reikäruukut jossa kasvi ja tietty lecasoraa. pumppu pumppaa veden putkea pitkin suoraan juurille josta se tippuu takaisin säiliöön.

en tiedä saitteko kiinni mitä meinaan mutta itse sain tarvitsemani vastauksen. tai oletus vahvistui -> if it works dont touch it :DD

 :chili: :chili: :chili:2
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Miten Vesiviljellä?
« : Huhtikuu 18, 2018, 11:50:46 ap »
Helloouta arvon foorumilaiset!

mulla oli alunperin DIY NFT systeemi jonka muutin ämpäri(laatikko)hydroksi helposti. Ilmeisesti toi laatikko eli vesistila oli liian iso tms kun juuret alko voimaan vähän hoonosti ja vesikin alkoi sakeutumaan nopeella tahdilla. Noh ei siinä, vähensin vettä laatikossa ja asensin pumpun syöttämään vettä suoraan juurille ja siitä tippuu takaisin vesitilaan. eli eräänlainen drippersysteemi.. nyt on taas kaikki ookoo ja puskat voi hyvin.  Kyssäri kuuluukin: Onko juurille syötetyn veden määrällä tai muodolla (esim suihku vs. suoraan letkusta) juurikaan merkitystä?

hyvin se on toiminut mutta mietin vain...  :chili: :chili: :chili:

3
Tori / Vs: Vaihdetaan / Annetaan Siemeniä
« : Huhtikuu 06, 2018, 08:43:34 ap »
Helou!

jos jotakuta kiinnostaa harrastella lajitunnistusta, tai sitten ihan vaan tykkää yllätyksistä, niin meikäläisellä löytyy Intian Goalta tuotuja siemeniä roppakaupalla. ^-^ Lajikkeista ei ole tietoa. Siemenet hankittu paikalliselta maustekauppiaalta, kysyin että olisiko hänellä mahdollisesti siemeniä myydä/antaa, niin hän alkoi lapioimaan niita kasasta muovikassiin :D hinta: ei pennin jeniä.

Jos kiinnostaa, ota yhteyttä niin katsotaan miten toimitus onnistuisi. Vaihdossa voin ottaa ihan mitä vaan mutta ei ole välttämätöntä.
 :chili: :chili: :chili:

4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Chililibren päiväkirja vol1
« : Huhtikuu 05, 2018, 14:25:42 ip »
Jooh elikkäs oma kasvattelu on jokunen vuosi sitten siirtynyt kausimaisesta puuhastelusta jatkuvaan elämäntapaan. Aiemmin vaan mullassa kasvattanut mutta tänä vuonna aktivoiduin spsessujärjestelmien suhteen ja tein DIY NFT systeemin. Tuo NFT on sen verta hazardin tuntunen sisätilassa, että teen siitä kyllä pian vesipumppuhydron (riski vesivahingolle paaaljon pienempi)

NFT:ssä tällä hetkellä kaksi chiliä
-muistaakseni Jalapeno Green (tai sitten jotain ihan muuta :D )jälkimmäisessä kuvassa mukana myös
Mullassa:
Oma risteytys joka lähtöisin African Birds eyestä joka ristittiin bolivian rainbowin kanssa ja sen jälkeen vielä risteytetty pariin kertaan

lisäksi itämässä:
-Jamaican Bell
-Chiluacle Negro
-jotain mysteerilajikkeita Goalta  :o :o

NFT:ssä olevat on laitettu itämään joskus viime vuonna ja sitten ne kituuttivat tregrenin yrttisysteemissä ennen isoon pääsyä.

Mullassa oleva on iältään kohta 2 vuotta, eikä se suostu kuolemaan  >:D se on nähnyt kuivuutta, ylikastelua, pimeää, jatkuvaa valoa you name it. Se vaan puskee kokoajan uutta kukkaa vähän kerrallaan.

  :chili: :chili: :chili:


5
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Moikka!!
« : Huhtikuu 05, 2018, 13:23:03 ip »
haudihau! Goalta tuoduista lajikkeista ei mitään hajua mitä ne on. Paikalliselle maustekauppiaalle sanoin että onkos siemeniä ja hän alkoi latomaan niitä lapiolla muovikassiin :D hevipussillinen niitä on, en edes tiedä onko kaikki samaa vai eri. todella erilaisia siemeniä ainakin ulkonäöllisesti.
 Oma risteytys on lähtöisin African Birds eyestä joka ristittiin bolivian rainbowin kanssa ja sen jälkeen vielä risteytetty pariin kertaan. Se on mullassa tällä hetkellä ollut kohta kaksi vuotta eikä se suostu kuolemaan :D chiliä pukkaa nonstop oli valossa tai pimeässä, ravinteita tai ei :D

6
Uusien jäsenten esittelyt / Moikka!!
« : Huhtikuu 05, 2018, 12:45:13 ip »
Tervehdys kaikille.

26 vuotias kloppi olen ja asustelen helsingin seudulla. Chiliä tullut kasvateltua kohta varmaan kymmenisen vuotta...  ::) taitaa olla itseasiassa aika tarkka luku...  :P  minään rakettitieteenä en juttua pidä (kasvit vaan kasvaa aina vaan luonnossakin :D )  ja varmaan siksi en aikaisemmin ole tänne liittynyt. tänä vuonna kummiskin päätin ottaa harppauksen ja hetken mielijohteesta rakensin DIY NFT systeemin. lajikkeina tällä hetkellä Green Jalopeno, Jamaican Bell, Chiluacle Negro, oma risteyttämä lajike kolmannessa polvessa ja jotain mysteerilajikkeita Goalta. Goalta tuotuja chilisiiduja on muovikassillinen vielä jäljellä jos joku haluaa :DD

laitan kuvia jossakin vaiheessa

7
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Tregren genie chilinkasvatuksessa ?
« : Maaliskuu 06, 2018, 11:50:21 ap »
Itsellä tuollanen TREGREN systeemi kanssa. kokeilumielessä siinä idätin ja ne kasvoivatkin ihan kivasti.. Niin kivasti että eilen päätin rakentaa polvenkorkuisille ihka uuden NFT järjestelmän. kannattaa kokeilla  ;)

Sivuja: [1]