maaliskuu 02, 2021, 15:13:58 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Timo

1
Tuossahan tuo on kivenheiton päässä, ja juuri nautin Nagalla terästetyn Kebab Specialin. Hyvin otti kulmaan :D
2
Ei kannata mitään purkkihifistelyjä sinne pohjaan tehdä - yksi vähän isompi reikä ja siitä vanha sukka tahi muu rätti lävitse imemään säiliöstä vettä. Testattu ja hyväksi havaittu!
3
Kodin mausteinen kokkaus / Re: Amazon-kastikkeet
heinäkuu 17, 2007, 18:29:03 ip
Lainaus käyttäjältä: "katja"Huomasin myös että noita Amazon-chilikastikkeita saa tosiaankin vihdoinkin Suomesta. Helsingissä Hämeentiellä useampikin kauppa myy niitä jo (Punnitse ja Säästä, Vii Voan, Mughal, Indian F & S Market). Ja myös Hakaniemen kauppahallista (Parhiela) niitä saa. Itse kokeilin Punnitse ja säästä kaupasta Amazonin Habanero Chilipippureita etikassa ja ainakin niissä oli älyttömästi potkua...


Löytyy myös  Leppävaaran Sellon välikäytävällä olevasta pienestä etnokaupasta.

T
4
Muut harrastukset ja elämä / koskettavin biisi
lokakuu 14, 2006, 23:03:41 ip
Toolin Third Eye kaikessa kaksitoistaminuuttisessa loistossaan tuntuu aina nostavan hieman korkeammalle henkiselle tasolle, Samoin saman bändin versio Zeppelinin No Quarterista.

Ja tietenkin: Kari Rydmanin Niin kaunis on maa. Aina on vetänyt naaman peruslukemille ja sitten joku saa päähänsä esittää sen enon hautajaisissa..Nuff said.
5
Edistyneempi chilinkasvatus / Kookoskuitukokeilua...
lokakuu 14, 2006, 00:27:41 ap
Hmm. Mulla oli parin vuoden ajan muutama puska kookoskuidulla täytetyissä altakasteluruukuissa. Totesin että niille pystyi antamaan pelkkää vettäkin useamman säiliöllisen putkeen ennen kuin ne alkoivat tykkäämään kyttyrää asiasta. Saattaapi jopa olla että paras ratkaisu olisi täyttää säiliö joka toisen kerran pelkällä vedellä, ja siten välttää liiallinen ravínteiden kertyminen kookokseen.

Toisaalta mulla ei koskaan ollut ongelmaa kasvamattomuuden suhteen, lähinnä toisinpäin :)
6
Jossain törmäsin simppeliin mutta nerokkaaseen botin rekisteröinnin estometodiin - laitetaan esille esim 9 kotieläimen kuvaa ja käsketään osoittamaan niistä kaikki koirat. Mikään hahmontunnistusalgoritmi - jotka jo pystyvät siis lukemaan kirjaimet kuvasta - ei pysty erottamaan mustia mirristä. En sitten tiedä onko tuon sovelluksia saatavalla esim. tähän foorumisoftaan.
7
Tuli muutettua Espooseen joten count me in...
8
Edistyneempi chilinkasvatus / Biofiltre hydro
heinäkuu 01, 2006, 11:36:11 ap
Lainaus käyttäjältä: "toivo"Tuolla muussa aiheessa puhuttiin että sinne veteen kertyisi sitten jotai bakteereja jotka pitäisivät veden pH-arvon tasaisempana ja niistä bakteereista on kuulemma muutakin hyötyä.


Tarkemmin sanottuna suodattimen suodatusmateriaaliin kertyy hyvänlaatuisia bakteereita. Tutkin tuota asiaa joskus aika paljonkin ja tuommoisen erillisen (ja kalliin) suodatinhärpättimen sijaan kannattaa tutustua ns. mattosuodattimeen: http://www.aquahoito.info/suomi/akvaario/matto/

Akvaarioihmiset tietävät tuosta härpättimestä enemmän, tiedonhakuun mars!
9
Edistyneempi chilinkasvatus / Kevytsoran pesu
helmikuu 14, 2006, 21:33:57 ip
Lyö säkkiin reikiä josta vesi (muttei sora) pääsee pihalle ja toiselle puolelle isompi reikä josta saat vesiletkun sisälle säkkiin. Sitten vaan hana auki joksikin aikaa...
10
Kodin mausteinen kokkaus / Chilin lehdet syötäviä?
tammikuu 16, 2006, 21:49:30 ip
Itse olen ainakin jokusen Habaneron lehden mutustellut ja onhan niissä selvästi chilimäinen aromi. Joskus asiaa tutkiessani jossain lähteessä sanottiin että lehdet sisältävät reilusti oksaalihappoa ja oli tuo mielestäni maussakin havaittavissa.

Tuonkaan tiedon lopullisesta paikkansapitävyydestä en tiedä, noista lehdistä ei oikeastaan tuntunut löytyvän mitään kelvollista tietoa.
11
Fatalii: onko sulla pumppu vain heitettynä pohjalle ilman suodatinta vai jotain hienompia viritelmiä? Itse viritin pumpun astian puoliväliin ajatellen että saa enemmän liikettä veden pinnalle.
12
Edistyneempi chilinkasvatus / Kookoskuitu kasvualustana
lokakuu 14, 2005, 22:54:00 ip
No niin, ehkä tässä vaiheessa uskaltaa jo sanoa jotain oman projektin onnistumisesta. Yleisesti ottaen Flora+kookos toimi aika pirun hyvin; kaikki muut puskat paitsi Poblano (joka osoittautui enemmän tai vähemmän Serranoksi) tuottivat olosuhteisiin ja hoidon tasoon (huono) kiitettävän määrän satoa. Co 0873 C. Chinense osoittautui ilmeisesti annuumiksi mutta oli muuten varsin mainio -sadoissa laskettava määrä 1-2cm pitkiä mutta silti IMO maukkaita hedelmiä matalana pysyvässä puskassa. Co 1172 C. Baccatum tuotti hyvän määrän noin 4 cm pitkiä punaisia ohuita hedelmiä vaikka rönsyili hurjasti ja näytti ison osan ajasta hyvinkin pahoinvoivalta. Purple bird tuntuu käyvän ja kukkuvan tuottaen paljon koristemarjoja vaikka sitä kuinka väärin hoitaisi; En edes ole jaksanut kerätä satoa ko. puskasta. Talvetettu Aji Cristal tuntui myös viihtyvän hyvin, periaatteessa siitä on aina ollut saatavissa hedelmiä. Alkuvaiheen ongelmat ratkesivat sillä että antoi sille annoksen pelkkää ph-säädettyä vettä. Myöhemmin olen välillä antanut puskille juotavaa myös suoraan kraanasta ilman suurempia vastalauseita.

Jos tiivistettynä jotain sanoo niin kookoskuitu toimii hyvin; voi olla että ruukun tilavuus voi olla tärkeämpi juttu kuin normiviljelyssä (koska pienipalkoiset lajikkeet toimivat niin hyvin). Litkujen kanssa sähläämisessä on kiistämättä oma vaivansa jota ei esim. lannoitetun turpeen kanssa kai tarvitse kärsiä. Parhaimmillaan kookos olisi varmaan automatisoidun kastelun kanssa. Niinjoo, ja taidan puhua turhaan menneessä aikamuodossa - taas tuolla olisi yksi sato kerättävänä
;)
13
Edistyneempi chilinkasvatus / Paperilla idättäminen?
elokuu 08, 2005, 21:49:52 ip
Mä olen kanssa tuota paperin välissä idättämistä harrastanut. Hyvinä puolina mainittakoon siisteys  ja steriiliys, ei tarvitse pelätä toukkia tai homeita jos vähänkään tietää mitä tekee. Samoin itämisen vaivaton seuraaminen on plussaa.

Huonona puolena mainittakoon että idun siirtäminen kasvualustaan ja varsinkin sen siististi ja tarpeeksi syvälle saaminen on jokseenkin hermoja raastavaa puuhaa. Tai sitten en vaan osaa...
14
Lainaus käyttäjältä: "Nike"Alkaa olla ajankohtaista miettiä tuon Habaneron tukemista;millaisia patentteja olette keksineet hydroon viritettäviksi?


Sanotaan näin: Mitä olisi bubbleri ilman rautalankaa ja jeesusteippiä!

:D
15
Edistyneempi chilinkasvatus / "How-to Hydroponics"
elokuu 04, 2005, 15:36:15 ip
Mulla on ollut muistaakseni toukokuun alusta Siccen mi mouse -pumppu bubblerissa kierrättämässä vettä. Pumppu on kääritty vaahtomuoviin ja roikkuu n. puolivälissä ämpäriä johtonsa varassa puskien vettä kohti juuria.

Mielenkiintoista hommassa on se, että 1) vehje on täysin äänetön paitsi kun veden pinta on liian alhaalla 2) ph näyttää pysyvän 6.5:ssä vaikka sinne heittäisi täydennysvedet suoraan kraanasta (ph 8+) 3) minkään sortin levä- tai muita ongelmia ei ole ilmennyt vaikka valosuojaus on olematon ja lämpötilat ovat nousseet välillä yli kolmenkympin. Toukokuussa idätetty Haba  on lähemmäs metrinen ja puskee ensimmäisiä hedelmiään (plus aika paljon nuppuja).

Olen antanut itseni ymmärtää että tuo vaahtomuovi toimisi jonkinlaisena biologisena suotimena tuossa vehkeessä ja siihen kertyneet "hyödylliset" bakteerit pitäisi ph:n ja pöpöt aisoissa. Tiedä häntä mutta tuntuu toimivan!
16
Edistyneempi chilinkasvatus / Mui kaikille....... :)
elokuu 04, 2005, 12:40:11 ip
Lainaus
Edit: mitäs multia käytätte kerta mustamulta on "big no, no"? Onko kaktus/kylvömulta sitten se valinta mitä käytetään?


Peruslannoitettu kasvuturve taitaa olla tämänhetkinen "juttu" noissa kasvualustoissa. En tuota verkotusjuttuakaan alkaisi tyrmäämään ilman kokeilemista, talvikasvatuksessa se voisi olla hyvinkin hyödyllinen kunhan ei liian sykkyrään päästä kasvamaan.
17
Lainaus käyttäjältä: "Gekko"Onko kukaan löytänyt tuota Manoliton aji amarilloa Tampereelta? Yritin itse Kalevan Prismasta tuloksetta etsiä ensin itse tuotetta ja sen jälkeen palvelevaa henkilökuntaa. Ei natsannut tällä kertaa. Hare Prishma.


Eilen löytyi Prismasta. Oli kastikkeita ja amarilloviipaleita (habojen kohdalla hylly oli tyhjä, liekö chilipäät iskeneet niihin ensiksi)

Ostin purkin amarilloviipaleita, ja maukkaita ovat. Asiaa!
18
Edistyneempi chilinkasvatus / Kirvojen torjunnasta
kesäkuu 21, 2005, 12:04:57 ip
Lainaus käyttäjältä: "Jokipoika"
Lainaus käyttäjältä: "Timo"Intialaiset ammattichilipäätkin näyttävät käyttävän kokista...
http://www.guardian.co.uk/international/story/0,,1341291,00.html :)
Kiitokset tuosta siis Timolle, joka tuon bongasi...
Tunsi taas itsensä oikein Pr0:ksi, kun oli keksinyt tuon jo kauan aikaa sitten. 8)


Heh, eipä kestä. Aina silloin tällöin tulee pohdittua noita torjuntakonsteja, vaikka ei itsellä juuri ongelmia olekaan ollut (*koputtaa massiivipuuta*). On kyllä mainiota jos tuo toimii. Jossain muualla joku hehkutti sitruunahappoliuoksen käyttöä punkkien torjunnassa ja eikös kolassa ole sitä aika reilusti?

Nythän tietysti voi alkaa suunnitella tuon pohjalta jotain ultimaalista ötökäntorjujaa..sekaan kamomillaa, chiliä, valkosipulia, mäntysuopaa..ja vaikka loraus pirtua kruunaukseksi niin ei varmaan enää mikään öttiäinen selviä  :lol:
19
Intialaiset ammattichilipäätkin näyttävät käyttävän kokista...
http://www.guardian.co.uk/international/story/0,,1341291,00.html :)
20
Edistyneempi chilinkasvatus / Kirvojen torjunnasta
toukokuu 21, 2005, 12:31:59 ip
Tuo sähköinen karkoitin kuulostaa kyllä lupaavalta! Jospa se vielä tehoaisi punkkeihinkin, niin siinä olisi kasvatteluhuolet vähissä sen jälkeen.

Eikä näytä olevan hinnallakaan pilattu..mennee ostoslistalle!