maaliskuu 08, 2021, 15:12:07 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - MikkoM

1
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Tietokoneista
tammikuu 21, 2014, 12:56:06 ip
Lainaus käyttäjältä: Whili - tammikuu 21, 2014, 11:18:35 ap
Kertokaapa toimiiko tuo "E-Kirja" perinteisessä PeeCeessä  ??
Vai onko tuo vain noille taplettihärpäkkeille..    :o ???


No toki se toimii.  Elisa kirja esim käyttää Adoben Digital Editions ohjelmaa jolla voi lueskella. Amazonista ostettuja voi lueskella ainakin suoraan nettiselaimella.
Mutta suosittelen tuota Calibrea ohjelmaksi:
http://calibre-ebook.com/

Sillä saa konvertoitua kirjat muodosta toiseen, DRM ei ole ongelma ja lukeminenkin onnistuu.

Jos kirjoja luet paljon niin eipä perus Kindle Amazonista ihan hirveitä maksa aika tarkalleen 100€ postikuluineen ja tulleineen ja UPS:n poika kiikuttaa sen 4:ssä päivässä kotiovelle.
2
No perhana, niin jätän minäkin tämän väliin, flunssassa koko perhe (siis tuohan on tekosyy tietenkin, oikeastihan meni pupu pöksyyn) , kyllähän se toisaalta räkä irtois iloisesti.
3
Jees, sopii tuo aika, eli sinneppä sitten nöyryyttämään itseänsä  ;D
4
Lielahden citarista 88% naga pyre loppu.. höh.. ootte vieny kaiken  ::)
No harjoitellaan habanero/jolokia chili-murskalla ja terästetään blairin tuotteilla.
5
Lainaus käyttäjältä: Whili - maaliskuu 21, 2013, 11:33:33 ap
Menee huhtikuun puolelle.
Onko toivomuksia päivän suhteen ??  Lauantai ?

Itse heittäisin tuollaisen ehdotuksen, kuin lauantai 20.4


Tarttishan tuo käydä testaamassa ja mikäli mafiaan mahtuu mukaan, niin tuo päivä näillänäkymin ok.
6
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Gringos Locos
tammikuu 08, 2013, 10:05:26 ap
Lainaus käyttäjältä: Meriviili - tammikuu 03, 2013, 02:36:21 ap
Varmaan fiksuinta ensin syödä toi maissi ja lohkoperunat, jonka jälkeen habanerot... ja sitten vauhdilla lihat + nagat mahaan :D? Pitääkö lautanen olla muuten aivan tyhjä soosistakin, että tehtävä on suoritettu kunniallisesti?


Annoksessa on paria erinäköistä soossia, päällä on tuota nagamurskamaisempaa ja alla on tummempaa soossia ja se soossi pitää juu kaapia lautaselta, ei sen lautasen nyt ihan nuoltu pidä olla mutta melkeen.
Suosittelen jättämään habanerot viimeiseksi, ne on vaan niin pahanmakuisia.

Ratkaisevaa on nopeus, itse sain puoli lautasellista tuhottua ennen kun piti vähän pitää taukoa ja kun vatsassa alkoi kiertää niin oli enää vähän lihaa + kastiketta ja ne habanerot syömättä, mutta niiden alassaamisessa menikin loppu puolituntia.

Samoin annos on niin iso että eipä pahemmin kannata millään juomalla mahaa täyttää vaan imeskellä vaikka jääpaloja jos tarvis.Lainaus käyttäjältä: Meriviili - tammikuu 03, 2013, 02:36:21 ap
- Onko joku syönyt tuon annoksen, mutta myös raa´an nagan? Luulis tuon annoksen olevan vähemmän fyysinen kokemus?


Syöty on, polte mahassa oli tuon annoksen jälkeen kovempi kun nagan (Heinän Penan yksilöitä) kanssa.
7
Elliptical path ??? ?
Vuodenajat johtuvat maapallon akselin kallistumisesta, rataellipsin ekstenrisyys on niin olematon että sillä ei juurikaan ole vaikutusta lämpötiloihin tai vuodenaikoihin.
8
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Gringos Locos
marraskuu 12, 2012, 12:00:07 ip
Lainaus käyttäjältä: Whili - marraskuu 12, 2012, 08:09:53 ap
ISO KÄSI !!  Rispekti suoritus.
Kesällä tuli kokeiltua, mutta maha pisti puolessa välissä vastaan ja nuo tympeän makuiset ulkomaan habanerot.
Täytyy käydä tekemässä suoritus loppuun jonain päivänä. Ja luulisin tuon Death burgerin olevan tuleltaan aikalailla samaa tasoa,
mutta se ultimate-versio voi sitten olla hiukan jyrkempi. Pitäisi Jaolstenin kanssa käydä tekemässä selvää siittäkin  8)


Kiitos,kiitos :)
Harjoittelu todellakin auttoi, kohtalaisen normitulista kamaa käytin harjoitteluun, eli ei edes mitään tulisimpia extrakti soosseja. Purkillinen tuota poppamiehen habanero-jolokia sosetta meni viikossa, pure jolokia death sausella ja poppamiehen tuli ja leimauksella terästettynä ja auttoi ihan selvästi. Tiistaina oli hirveet roffit kun aloitteli, ja loppuviikosta ei enää mitään.

Ja se onkin jännä että eipä nimittäin tullut sellaiset ROF:t tuosta annoksesta kun pelkäsin, tuli toki ja poltti kivasti, mutta laantui nopeasti, eikä missään välissä edes tullut mieleen että "nyt tuli noutaja"/"eikö se noutaja jo voisi tulla".

Suosittelen annosta, se maistuukin ihan hyvältä niin kauan kunnes moukari iskee :P maissi on muuten ihan "tuleton", se kannattanee jättää viimeiseksi tai mutustella sitä loivennukseksi kun alkaa sattua liikaa.
9
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Gringos Locos
marraskuu 11, 2012, 17:03:51 ip
Lainaus käyttäjältä: MikkoM - marraskuu 06, 2012, 20:34:14 ip
Jahans, isänpäiväksi se olis sit varattu aika plato de la muertelle  :) Siitä taas vähän aikaa onkin kun mitään uber tulista on tullut syötyä joten vedetään nyt tässä loppuviikosta nagaa naamariin senverta että ei noutaja tule.


Syötyä tuli, diplomi plakkarissa, paita päällä ja komea turpavärkki tulee seinälle. Naapuripöydästä tais tulla toinen suoritus senverta helpolta näytti. Itsellä alkoi todellinen taistelu siinä vaiheessa kun ne 4 haban puolikasta ja yksi ruokalusikallinen kastiketta ja vihanneksia oli jäljellä, tuli niin kertakaikkinen stoppi että meni loput puolituntia siihen että sain ne alas.

Vessassa käyntiä en vielä uskalla edes ajatella  :'( :'( :'(

Mitenkäs sitten Roosterin Death Burgeri vertautuu tähän uuteen Plato de la Muerteen ?

Edit: laitetaas vielä kuva tästä makunystyröitä hivelevästä samettisen pehmeästä nautinnosta :)
10
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Gringos Locos
marraskuu 06, 2012, 20:34:14 ip
Jahans, isänpäiväksi se olis sit varattu aika plato de la muertelle  :) Siitä taas vähän aikaa onkin kun mitään uber tulista on tullut syötyä joten vedetään nyt tässä loppuviikosta nagaa naamariin senverta että ei noutaja tule.
11
Lainaus käyttäjältä: Oder - lokakuu 07, 2011, 13:34:01 ip
säilöttyjä Jalopenoja


<mussutus>Chiliharrastajien yleisesti hyväksymiä termejä on Jalapeno/Jalapeño, tai jos haluaa ylistää kuinka jalo henkilö Heinän Pena on kun näitä herkkuja kasvattelee niin sit Jalo Pena. </mussutus> Tulen myös paikanpäälle mussuttamaan suun täydeltä maistiaisia.
12
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Tampereen raflat
syyskuu 09, 2011, 20:57:06 ip
Lainaus käyttäjältä: urmas - syyskuu 09, 2011, 17:08:06 ip
Onko joku käynyt kehräsaaressa Stefan's Steak House -raflassa?


Enpä ole ja valitettavasti sekä siellä käyneiden tuttavien että netistä luettujen arvostelujen perusteella ei tartte käydäkkään. Pahin ongelma lienee ruuan taso joka on enintään tyydyttävä, pihvit poislukien jotka kuulemma ovat hiukan parempia.
13
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: VIHA
syyskuu 04, 2011, 09:46:38 ap
Lainaus käyttäjältä: Whili - syyskuu 04, 2011, 09:21:06 ap

Joo, onhan niitä Linnaimmaalla, Pirkkalassa ja Länsiportissa, mut ne on ihan väärällä puolella kaupunkia. P**le !!


Linnainmaan voit unohtaa, siellä ei käytännössä koskaan ole savuhovin chilituotteita, ei ainakaan kun minä olen sinne osunut ja myyjältä kysynyt, chilittömiä savuhovin tuotteita tiskiltä saattaa löytyä. Viimeksi just eilen olisin ostanut mutta ttu niillä mitään ollut.

EDIT: Okei korjataanpa tätä, olin ymmärtänyt tämän asian hivenen väärin! Savuhovin oma tiski löytyy to-la chilituotteineen ja ilmeisesti jatkossa kahden tiskin voimin jolloin tuotevalikoimakin on laajempi. Savuhovin tuotteita löytyy myös normaalista lihatiskistä muulloin, josta niitä olin kysellyt ja ikinä ei ollut chilituotteita, eikä ne lihatiskin tytöt koskaan vaivautuneet mulle myöskään kertomaan että Savuhovilla on omakin tiski noina päivinä hmph.
14
Mausteet / Vs: suurin pettymys
tammikuu 30, 2011, 17:08:07 ip
Lainaus käyttäjältä: mattson - tammikuu 29, 2011, 23:29:09 ip

Siis mitä ****ua??!!!

Ainakin mun puteli, minkä ostin aikoinani Lahden Launeen Citymarketista jäi käyttämättä kun on niin helvetin tulista että peittää kaiken ruoan maun alleen siitä kohtaa missä yksikin pisara on. Siis oikeasti infernaalisinta lientä mitä olen kaupasta pullossa ostanut. Kai noissa sitten todellakin on hyvinkin suuria vahvuuseroja.


Pakko olla suurta vaihtelua, tuo savunaga kun on vaimokkeen lempisoossia ja sitä on muutama puteli tullut ostettua ja tulisuus ei ole ikinä ollut mitenkään överiä tuossa.
15
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Tampereen raflat
joulukuu 18, 2010, 14:37:17 ip
Kauppakeskus Elon Panchoon kyrpiintyneenä päätin kuitenkin antaa vielä mahiksen ja yritettiin käydä lounaalla Hämeenkatu 7:n Pancho Villassa duunikaverin kanssa. Yritykseksi jäi, tarjoilijaplikka oli hukannut/unohtanut meidän tilauksen, hieno suoritus kun ravintolassa ei ollut kuin kourallinen asiakkaita. Pitäkää tunkkinne, minä en periaatteesta käy enää ikinä yhessäkään panchossa prkl..
16
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Tähtien tiirailu
joulukuu 08, 2010, 10:03:11 ap
Lainaus käyttäjältä: chilimieli - joulukuu 07, 2010, 19:44:31 ip
Lainaus käyttäjältä: MikkoM - joulukuu 07, 2010, 10:54:24 ap
Lainaus käyttäjältä: chilimieli - joulukuu 07, 2010, 09:28:30 ap
Miten muuten talvella (kovemmillakin pakkasilla) noiden putkien käyttö, onko hankalaa tai tuottaako kylmyys ongelmia?  :)


Peiliputkia käytettäessä kylmyys tuottaa eniten ongelmia havaitsijalle, tokikin myös optiikka voi huurtua vaikka peiliputkissa se objektiivi on aika hyvin suojassa putken sisällä. Putket joissa on optiikkaa siellä keulillakin on hankalampia , niissä tahtoo objektiivi/Korjauslinssi huurtua ilman lämmittimiä vaikka kuinka käyttäis huurreputkea.

Sitten putkesta riippuen saattaa olla mekaanisia ongelmia, ainakin noi kiinalaiset käyttää rasvoja jotka jäätyy pakkasella, mutta noihin on muutoinkin pakko vaihtaa oikeat rasvat kiinalaisen liiman tilalle ja sinähän kuitenkin mun suosittelemana ostat sen Dobsonin jossa ei ole noita ongelmia  ;D


No jos nyt ostaisinkin, niin tuossa ei ilmeisesti tule mukana jalustaa? Paljonko maksaa tukeva jalusta (paljon :-X?)?
Siinä mielessä tuollainen valmis ratkaisu olisi parempi, niin ei tarvitse alkaa uutta putkea omilla rasvailuilla ja muilla kikkailuilla heti pilaamaan. Täytynee paneutua tähän pintaa syvemmin ennen kuin tekee hätiköityjä päätösiä. Onneksi on rahat jo muutenkin valmiiksi tiukilla joulusta johtuen. ;D


Siis tuossa Dobsonissa tulee mukana se Dobson jalusta. Tukeva ja yksinkertainen jalustatyyppi joka toimii katsellessa ihan erinomaisesti.
Jos tarkoitat ekvatoriaali jalustaa, niin sillä ei mielestäni tee pelkässä katselussa mitään, jos meinaat valokuvata, niin EQ6 jalusta näyttäis olevan 775€ , se on halvimmasta päästä oleva kelvollinen jalusta aavistuksen vakavampaankin valokuvaukseen.
17
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Tähtien tiirailu
joulukuu 07, 2010, 10:54:24 ap
Lainaus käyttäjältä: chilimieli - joulukuu 07, 2010, 09:28:30 ap
Miten muuten talvella (kovemmillakin pakkasilla) noiden putkien käyttö, onko hankalaa tai tuottaako kylmyys ongelmia?  :)


Peiliputkia käytettäessä kylmyys tuottaa eniten ongelmia havaitsijalle, tokikin myös optiikka voi huurtua vaikka peiliputkissa se objektiivi on aika hyvin suojassa putken sisällä. Putket joissa on optiikkaa siellä keulillakin on hankalampia , niissä tahtoo objektiivi/Korjauslinssi huurtua ilman lämmittimiä vaikka kuinka käyttäis huurreputkea.

Sitten putkesta riippuen saattaa olla mekaanisia ongelmia, ainakin noi kiinalaiset käyttää rasvoja jotka jäätyy pakkasella, mutta noihin on muutoinkin pakko vaihtaa oikeat rasvat kiinalaisen liiman tilalle ja sinähän kuitenkin mun suosittelemana ostat sen Dobsonin jossa ei ole noita ongelmia  ;D
18
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Tähtien tiirailu
joulukuu 07, 2010, 10:48:51 ap
"Kunnon liike", no jaa, ei tuo VilleStar ihan kritiikitön liike ole tähtiharrastajien keskuudessa. Ensinnäkään asiakaspalvelua niillä ei ole ja muutenkin henkilökunnan ammattitaito tähtiharrastukseen liittyen on ollut olematon. Se on myös satunnaista että onko toimitusaika viikon vai puolivuotta tai tulleeko ollenkaan.

Sitten tuo Celestroni, putki on optisesti varmaan ihan ok kiinalainen, jalusta myöskin lieneen normaali ekvatoriaalinen rimpula joka ei vaan ole tarpeeksi tukeva.
Jos budjetti antaa hiukkaakaan periksi, niin tuo on aloittelijalle tukevampi , helpompi ja valonkeräyskyvyltäänkin merkittävästi parempi putki:
http://www.villenkello.fi/shop/kauppa2/products.php?&action=show&id=1039&show=all

Mutta tuokin on niin mielipidekysymys ja minä olen vannoutunut Dobson fani, tähtivalokuvausta jos meinaa vähänkään vakavammin harrastella niin hintalappuun voi laittaa muutaman nollan perään ja visuaaliseen havaitsemiseen Dobson jalustaratkaisu on paras.

Yks merkittävä seikka on myös se että missä meinaa katsoa, jos voi katsoa omalla pihalla niin kaluston kuljetettavuuteen ei tartte niinpaljon kiinnittää huomiota, mutta jos se ei onnistu niin sitten pitää putkikin valita niin että sen saa helposti roudattua katselupaikalle.

Kannattaa toki mennä myös http://foorumi.avaruus.fi/ ja lukea sieltä vanhoja kaukoputki ketjuja.
19
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: blairs chipotle on pahhaa
marraskuu 25, 2010, 11:08:32 ap
Lainaus käyttäjältä: mikestones - marraskuu 24, 2010, 10:59:29 ap
voitas kerätä kolehti mikestonesin aasian chilimatkalle, pärjään kyllä hyvin 300 eurolla kuussa. alkupotti vaan puuttuu. voin sitten lähettää you tube videoita siitä mitä matkalta
on löytynyt


Laitetaanko menolippu P-Koreaan , vai pistetäänkö halvempi paketti ja muilutetaan vaan auton takakontissa Venäjälle ?
20
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - marraskuu 24, 2010, 08:04:21 ap
Mä en tajunnut tämän päivän Fingerporia. Olen ehkä jumissa kun on niin aikaista.No jos kerran lauteet on tehty oksattomasta lepästä, niin ne mustat läikät lauteissa on ..... ? EDIT: ne on hitautta.