tammikuu 24, 2020, 10:50:45 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - espoo00

1
Lainaus käyttäjältä: "Nefkis"Laitan nyt kysymykseni tänne kun ei viitsisi uutta topiccia tehdä. Eli chilini ovat lähteneet hyvin kasvamaan ja suurimman osan olen jo eroitellut, mutta mites kun ovat tehneet nuo ensimmäiset lehdet niin isoiksi että vähän riippuvatkin ja pukkaavat uutta jo tulemaan. Vahvistuuko varsi tuosta sen verran että jaksaa kannatatella painon ja jos ei niin mitä tulee tehdä?


Tuuletusta vaan niille kasveille, niin pitäisi rungonkin ruveta vahvistumaan. Sellanen kääntyilevä pöytätuuletin on rok... eikä paljoa maksa.
2
Lainaus käyttäjältä: "Tupakka"
Lainaus käyttäjältä: "espoo00"Ja yksi hyvä konsti on jättää kasvi kohtuu pimeään paikkaan. Kasvua ei pahemmin tapahdu, mutta ainakin hengissä pysyy.


No ehkä pilkkopimeässä tuo voisi onnistua, mutta esim jos vähänkin jostain pilkistää valoa, niin kasvi saattaa helposti kyllä venähtää.


Eipä nuo normaalissa huoneenvalossa hirveästi tunnu venähtävän.. viikon selviää helposti kunnon kastelulla. Arskassa nuo vetääkin sitte vettä kuin.. öö, kuin junan vessa.
3
Ja yksi hyvä konsti on jättää kasvi kohtuu pimeään paikkaan. Kasvua ei pahemmin tapahdu, mutta ainakin hengissä pysyy.
4
Lainaus käyttäjältä: "Aji Inferno"
Lainaus käyttäjältä: "Paprikaana"siis ikkunalautaan ei kuulu totuttelu? voi suorilla pistää auringonpaisteeseen pitkäksikin aikaa (kun siis vedestä huolehtii)?


Ikkunalaudallakin kannattaa totuttaa varovasti; liika valo ja kuumuus tappavat pikku taimet kovin helposti...


Tähän yhdyn kanssa.
5 tainta menin aikoinaan hölmöyksissäni tuhoamaan arskalla. Ei tarttenut kun yhden päivän ja se oli siinä. :(
5
Mikä mahtaisi olla sellanen sopiva lämpötila, kun noita hilejä voisi ruveta viemään tonne lasitetulle partsille (ainakin lämpimimpinä päivinä)?
Tällä hetkellä kun arskaa porottaa siihen hyvin, niin lämpö on 17,7 astetta.
Toi 17,7 varmasti riittää jo hyvin, mutta illalla kuitenkin viilenee.
6
Juu, eli pikkasen lisätietoa tuosta pöntöstä. Siellä on sisällä "muovipussi" jossa lilluu nuo chilit, ja neste on etikkaa, vettä ja merisuolaa, johon lisätty natriumbentsoaattia säilöntäaineeksi. Näyttäisi siellä olevan vielä sitruunahappoakin mukana.

Ja se pussi siellä sisällä ei ollut mitenkään suljettu, pelkästään kietaistu "nutturaksi". Kyljessä lukee parasta ennen päiväyksenä 03.2007. Eli luulisi tuon ainakin muutaman kuukauden säilyvän tuossa lattialla, kuhan sinne tölkkiin ei millään hirveän likasilla vehkeillä mene sörkkimään.
7
Tuli tuossa tukusta ostettua tuollainen 17 kiloinen metallikuutio makedonialaisia dion pepperoneja, ja mietiskelin että kuinka noita kannattaisi säilyttää. Nehän ovat valmiiksi jo etikkaliemessä, mutta uskaltaako tuota avata ja säilyttää huoneenlämmössä? Jääkaappiin ajattelin laittaa sen verran kuin mahtuu, mutta kaikkia en kyllä millään saa kylmään. Pystyisiköhän noita pakastamaan?
8
juu, tuo valon vähyys on kyllä käyny mielessä. Yritän laitella noita tuohon ikkunalaudalle, josko ne siitä vaikka pikkasen piristyisi.

Liikakastelua olen yrittänyt välttää, vettä annan vasta sitten kun lehdet rupeaa nuupahtamaan. Eli tuo tuskin on ongelman syy...
Purkit on varmaan noille vielä ihan hyvän kokosia... pakasterasiasta, kohtuu kokoseen kukkaruukkuun... tosin tuo pahin tiputtelija on juurikin siinä isoimmassa ruukussa. Lieneekö sillä mitään merkitystä..?

Eipä tuo sinänsä haittaa kasvamista, näyttävät vaan aikas alastomilta nuo pari runkoa... :/ Kyllä ne silti onneksi puskee koko ajan uusia lehtiä tuonne latvoihin.
Ylälehdet näyttävät (ainakin vielä) ihan ok kuntosilta kaikissa...

Kovastihan nuo rupesivat kukkimaan, mutta nypin kaikista paitsi parista kukat pois... Nyt noissa parissa chilissä on n. 7 cm pitkät palot, eli ihan hyvältä näyttää. :)
9
Terve!

Tarttisin pikkasen apua, eli ongelma on tuo otsikossa oleva. Lajike on joku cayenne golden (näin minulle kerrottiin). Hedelmät ovat kypsinä keltaisia ja kukat ovat valkoisia... Kasveilla on tällä hetkellä korkeutta noin 30 senttiä, mutta rungot ovat aikas ohuet. Siemenet laitoin itämään noin 4 kuukautta sitten.
Kasveja on 9 kipaletta ja lehtien tippuminen alkoi ensin yhdessä kasvissa (n. kuukausi sitten), mutta nyt tiputtelijoita on jo 3. Kasvit on toisissaan kiinni pienen loisteputkivalaisimen alla. Muutamassa kasvissa on myös lehtien alapinnalla jotain pieniä valkoisia "palleroita", mutta ne eivät tunnu olevan syynä tuohon lehtien tippumiseen.

Siinäpä muutama kysymys...