syyskuu 22, 2019, 15:08:32 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - ana198

1
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Turun ravintolat
lokakuu 03, 2013, 06:14:05 ap
http://eat.fi/abo/taco-nito
http://www.taco-nito.com/index.html
Autenttinen Mexicolainen näyttää saapuneen Turkuun. Laittakaahan joku kommenttia kun olette käyneet. Hinnat näyttää ainakin kohtuullisilta verrattuna stadin vastaaviin.
2
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Helsingin raflat
toukokuu 16, 2013, 08:04:06 ap
Nyt vihdoin Suomesta saa kunnon pihviä. http://www.steak.fi/ eli Goodwin Steak House kauppatorin nurkalla. Eilen käytiin kaverin kanssa ja oli mukava kokemus. Ensinnäkin 350g Rib eye pihvi oli 29.95, joka on Helsingin hintatasoon verrattuna todella edullinen. Pihvi oli uskomattoman hyvän näköinen ja tarjoilija jäi odottamaan pöydän ääreen että leikkasimme pihvejämme ja varmisti että olemme tyytyväisiä kypsyyteen, oli täydellisen medium niin kuin pitikin. Herää kysymys miksei joka paikassa tehdä näin ja vastauskin on selvä, koska 99% tapauksista suomessa kypsyys menee pieleen.   Liha oli poikkeuksellisen laadukasta ja en usko että minua saa enää helpolla menemään pihville minnekkään muualle, paras pihvi helposti mitä tässä maassa tullut nautittua.
Jos on jenkeissä käynyt kunnon steak housessa niin tämä oli hyvin samankaltainen kokemus.

Jos kuulut heihin joka on tyytyväinen Amarillo/Chico's/Gringos "pihveihin" niin tämän paikan pitäisi avata silmät.   
3
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Helsingin raflat
huhtikuu 11, 2013, 14:17:35 ip
Lainaus käyttäjältä: Sir Badger - maaliskuu 30, 2013, 09:37:17 ap
Onko kukaan testannut Casa Largoa? Noihin eat.fi -arvosteluihin ei ole ikinä luottamista, kun jotkut mielensäpahoittajatädit haukkuvat aivan kaiken.


Onhan siellä yksittäisiä valittajia vaikka missä mutta kyllä tuo silti on minusta paras tapa scoutata edeltä syömäpaikkoja. Jos on kymmeniä arvosteluja niin kyllä siinä alkaa jo se taso paljastua, usein kommenteista selviää onko siellä einespaskaa käytössä jne...  Eniten vituttaa esim. noissa kunnon mexicopaikkojen arvosteluissa kun huomaa että asiakas on odottanut valmislettufajitas meininkiä Chicos tyyliin ja pettynyt kun ravintola onkin ihan oikeasti tarjonnut mexicolaista ruokaa, tai kun joku on pyytänyt tulista ja sitten on tullutkin ihan oikeasti tulista mutta asiakkaan toleranssi ei ole kestänyt :)

Casa Largossa joku vappu vedettiin sangriaa ja tapaksia mutta kummankaan mausta ei oiken ymmärrettävistä syistä ole muistikuvia :)
4
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Helsingin raflat
helmikuu 22, 2013, 06:43:43 ap
Lainaus käyttäjältä: Sir Badger - helmikuu 02, 2013, 17:31:02 ip
Kertokaapas viisaat, mikä on Helsingin paras nepalilainen ravintola? Aanganin olen todennut aivan kelvolliseksi.

Aangan tuli testattua viikolla ja varsin hyvää oli, chilikupin toi jääkaapista pöytään kun pyysin extratulisena.
Annankadun Pikku-Nepal osottautui varsin keskinkertaiseksi kun sitä kerran testasin. Muuten on oikein positiivisia kokemuksia nepalilaisista.

Nykyään tuleekin käytyä lähes poikkeuksetta nepalilaisissa ja intialaiset on jääneet kokonaan pois, erityisesti tykkään kun Naan-leipä, Raita-kastike ja muut tulevat aina annoksen mukana.


Oma suosikki nepalilaisista suomessa on Tikkurilan Sagarmatha http://eat.fi/vantaa/catmandu-wiew, on tullut siellä vedettyä useampaa annosta ja joka kerta on saanut poistua hymyssä suin.
Hyvänä kakkosena melko syrjässä (ei varmasti vahingossa tule osuttua) sijaitseva Spice Garden http://eat.fi/espoo/spice-garden Leppävaarassa.
Noita suosittelen jos jostain syystä tulee Helsingin ympäristössä pyörittyä.


http://eat.fi/helsinki/oliva-verde Tuo lienee seuraava kohde Helsingissä testattavaksi kun on paljon kehuja saanut eikä suomessa liian monta kertaa hyvää pastaa ole eteen tullut, onko kukaan vielä kerennyt?
5
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Helsingin raflat
tammikuu 18, 2013, 12:10:51 ip
Lainaus käyttäjältä: ofili - tammikuu 18, 2013, 10:23:49 ap

Monissa intialaisissa ravintoloissa saa sopivan tulista ruokaa esim. Samrat ja Maharaja. Myös monet perus meksikolaiset kuten Santa Fe hyviä..

___________________________________________________________________________________________________________
katon huoltokartoitus
lumenpudotukset
lumen pudotuksetSanta Fe on muuten texmex paikka, ei paljon yhteistä meksikolaiseen ruokaan. Nyt kun on muutama oikea meksikolainen Helsingissä niin lienee tarpeen tehdä tuo pesäero.
6
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - tammikuu 18, 2013, 10:00:55 ap
Lainaus käyttäjältä: ana198 - tammikuu 18, 2013, 06:47:16 apEn mitenkään ymmärrä miten GL ja kaltaisensa kehtaavat pyytää puolivalmisteistaan niin korkeaa hintaa.


Koska katteet pitää saada kuntoon!


Miten sitten esim. Patronassa, Pueblobarissa, Hokussa ja monissa muissa saa tuoreista aineista paikan päällä valmistettua laaturuokaa suht halvalla siinä missä GL ja kumppanit käyttää tukun halvinta skeidaa minimaalisella panostuksella valmistukseen tai esillepanoon ja silti laskuttavat saman verran tai enemmän? Tai no niin tietty niillä on paremmat katteet ja vähemmän tyytyväiset asiakkaat.
7
Lainaus käyttäjältä: Jahvetti - tammikuu 18, 2013, 00:11:57 ap
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - tammikuu 16, 2013, 10:27:28 ap
Tätä ketjua on hyvä spämmätä hesarin blogilla joka osuu harvinaisen tarkasti.

http://blogit.hs.fi/kauhaajarakkautta/2013/01/15/tuhansien-murheellisten-ravintoloiden-maa/


Täyttä asiaa!
Turhan monta "ravintola"kokemusta itselläkin, joissa lasku on ainoa joka antaa ymmärtää syöneensä ravintolassa.


Hieman ironista että itse mainostat GL hyvänä paikkana  :o
8
Lainaus käyttäjältä: Kärsä Babar - tammikuu 18, 2013, 00:38:26 ap
Monesti käynyt Gringosissa, hinta-laatusuhteeltaan mielestäni ihan hyvä paikka. Hinnat on Mäkkiin verrattuna puolet kalliimpia mutta Gringosissa on puolet isommat ruoat ja puolet paremman makuiset. Tämmöiselle ihmiselle joka ei hienoissa ravintoloissa viihdy, Gringos tarjoaa hyvä vaihtoehdon.

On tuossa skaalalla muitakin vaihtoehtoja kuin "hieno ravintola" -> einesmoskaa. Jälleen täytyy viitata eat.fi GL on saanut yhdet koko Helsingin huonoimmista arvosteluista niin ruoan laadun (kukaan ei liene tästä yllättynyt), palvelun kuin myös hintalaadun suhteen (Hans Välimäen lintsin hampparipaikasta saa halvemmalla hampurilaisen kuin GL:stä, ei tarvinne mainita ettei siellä käytetä mitään puolivalmisteita, sämpyläkin on tuore), arvosteluja on useita kymmeniä. Itse esim. en ole käynyt pariin vuoteen ns. hienossa ravintolassa, jos nyt Farangia voi sellaiseksi edes sanoa, silti saan joka kerta Helsingissä syödessä laadukasta alusta loppuun asti tuoreista raaka-aineista (jotain tiikerirapuja tai vastaavia ei löydy tuoreena joten tulevat pakasteena) valmistettua safkaa. Kukaan GL:ssä syövä ei voi sanoa samaa.
Hampurilaispaikkoja löytyy, mexicolaisia, kiinalaisia, havaijilainen jne... Ei koskaan tule tarvetta astella puolivalmisteita käyttävään asiakkaita aliarvioivaan ketjusyöttölään.
Kaikkein uskomattominta on silti se että noissa paikoissa syö halvemmalla kuin GL:ssä, tämä on se suurin epäkohta mitä en itse millään ymmärrä.

Ketjun aiheeseen liittyen, jos hampparin tarvitsee niin kotona tulee moninverroin parempia kuin mihin GL ikinä pystyy pakastepihveillään ja jos nyt on kiire niin mäkkäristä sellainen on helppoa ottaa ja se on oikeasti hinta/laatu suhteeltaan ihan hyvää, älkää huijatko itseänne että GL olisi mitään muuta kuin ketjusyöttölä (arvosteluiden ja omien kokemuksien mukaan vielä huono sellainen) jossa vähän ruiskaistaan chiliä normaalia enemmän annoksiin.

Nämä kaikki siis tietty kyllä pätee mäkkäriinkin ruoan osalta mutta se onkin rehellinen pikaruokaravintola asianmukaisin hinnoin. En mitenkään ymmärrä miten GL ja kaltaisensa kehtaavat pyytää puolivalmisteistaan niin korkeaa hintaa.
9
Joo nelinkertaiseen hintaan menet syömään laadultaan samankaltaista moskaa ja samaan aikaan huijaat itseäsi kuvittelemalla että olet oikeassa ravintolassa.
10
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Helsingin raflat
tammikuu 17, 2013, 18:07:46 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - tammikuu 16, 2013, 10:27:56 ap
Spämmään tätäkin ketjua.

http://blogit.hs.fi/kauhaajarakkautta/2013/01/15/tuhansien-murheellisten-ravintoloiden-maa/

Blogi osuu oikeaan.

Joka sana täyttä asiaa.
Tavallaan ärsyttää että täälläkin mainostetaan ihan surutta noita räkälöitä jos niissä vaan on satuttu ruiskaisemaan jotain normikaupan sörsseliä tulisempaa annokseen. Muulla annoksella ei ilmeisesti ole yhtään mitään väliä.
Se on selvää ettei taso tule noissa ikinä paranemaan jos ihmiset eivät parempaa tajua vaatia.

http://eat.fi/helsinki/hoku Tuolla tuli lauantaina käytyä, Havaijilainen paikka (maut aivan erilaisia kuin mihin tottunut positiivisella tavalla). Aivan uskomattoman hyvä ruoka ja hinta on todella kohtuullinen. Alku+pää+jälkkis+kalja 41€. Pääruokana ollut Bi Bim Bap (teriyaki härkää) oli yllättävän tulinen, ei toki mikään extremepaikka, erittäin laadukasta ruokaa paikan päällä alusta loppuun valmistettuna. Ei ihme että taitaa olla top5 paikka Helsingissä tätä nykyä jos Eat.fi on uskominen.   
11
Lainaus käyttäjältä: linker - marraskuu 08, 2012, 20:09:51 ip
menette vantaalle ja testaatte:
http://parilla.fi/vantaa.php

Kävin Porin vastaavassa syömässä lihaburgerin, ja tykkäsin kovasti.
Mutta siinä ei ole mitään nagaa, että silleen saatana

Ensinnäkään ei sijaitse Helsingissä ja toisekseen kuuluu samaan luokkaan Chicosien ja vastaavien kanssa, mikro käytössä keittiössä jne...
Tämä paikka jos mikä kuuluu luokkaan "ostoskeskuksessa myytävää pikaruokaa ravintolahinnoilla".
Kerran tuli Jumbossa shoppailtaessa käytyä ja oli jopa ostoskeskus paikaksi poikkeuksellisen huono.
Tekeekö ihmiset ikinä kotona hyvistä raaka-aineista burgeria kerran nuo suositukset osoitetaan ala-arvoisimpiin paikkoihin?
12
Lainaus käyttäjältä: Jahvetti - marraskuu 04, 2012, 21:34:27 ip
ana198:Oliskos se burgeri ollut yhtä hyvä, jos et tietäisi "valmistajan" nimeä?
Eli Hans Välimäen sijaan vaikka Pekka P.H.Leppänen?

No Hans ei sattunut tuona päivänä paikalla olemaan että ei ollut hänen valmistamansa ;)
Mutta ei tuo hyvän burgerin valmistus mitään rakettitiedettä ole jos siinä vähän viitsii nähdä vaivaa.

Midhillissä oli tosiaan se tuore paikan päällä valmistettu sämpylä (saako missään muualla Suomessa?) Black Angus liha käytössä ja erinomainen kastike ja muut härpäkkeet hampparin välissä. Päälle vielä oikeaoppinen pihvin kypsennys.
Ei noilla oikein voi epäonnistua. Ei sillä ole paskankaan väliä kuka sitä paikkaa pitää, ehkä se houkuttaa asiakkaan paikalle mutta kyllä se maku on se mikä tuo asiakkaan takaisin.
En tiedä kuka tuota Funky Burgeria johtaa tai kuka on idean paikkaan keksinyt mutta silti kykenin havaitsemaan että heilläkin oli aivan eritason burgeri mitä on noissa "pakastepihviä tukkuhampurilaissämpylän väliin ja seuraksi halvimmat täytteet mitä tukusta saa"-paikoissa mihin voinee helposti lukea Amarillot, Chicosit etc... mielummin käy rehellisesti ihan mäkkärissä ettei tarvitse ravintolahintaa maksaa pikaruoasta.
Veikkaan muuten että kaikissa noista jämäpaikoista burgeri on kalliimpi kuin Midhillin vastaava joten jossain kohtaa nuissa paikoissa käyvää kusetetaan aika törkeästi.
13
Funky Burger tuli testattua eilen ja todella hyvä oli. Vedin Mexicoburgerin extra tulisena ja mukana tulleen habasoseen kera tulta löytyi oikein mukavasti :) Rakenteeltaanhan Funkyn burgerit ei ole käsissä syötävää mallia koska ne on niin korkeita mutta hyvää se oli haarukan ja veitsenkin kanssa. Olen yllättynyt jos jostain stadista saa parempaa burgeria (Midhill tietty kesäisin paras)
14
Lainaus käyttäjältä: Mika73 - lokakuu 09, 2012, 15:13:17 ip


Kokemusta Locosista, Chicosista ja Amarilloista. Locos on ollut ihan hyvä.


Onnittelut siitä että minne ikinä menetkin et huonompaa burgeria saa mistään kuin nuo (mukaanlukien mäkkärit) :)
Funky Burger lienee paras vaihtoehto talvisin. Viime kesänä tuli käytyä Hans Välimäen lanseeraamassa Midhill burgeripaikassa lintsillä ja kevyesti paras hamppari mitä syönyt koskaan missään. Raaka-aineet kohdallaan, juuri uunista tullut tuore tietenkin paikan päällä leivottu sämpylä ja todella laadukas liha + täytteet ja oikeaoppisesti medium pihvi.
Tuo on melko hyvä nyrkkisääntö jos ei edes ole mahdollista tilata burgeria mediumina niin joko keittiönväki ei ole töidensä tasalla tai raaka-aine on perseestä.
15
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Gringos Locos
elokuu 10, 2012, 11:25:34 ap
Lainaus käyttäjältä: Whili - elokuu 10, 2012, 08:55:21 ap
Lainaus käyttäjältä: tonttu - elokuu 09, 2012, 22:51:38 ip
Purkkiruokagringosia puolustaakseen pitää vielä sanoa, että käykää helsingin kokeneet Tampereella. Miljöö ja meininki on imo siellä huomattavasti parempi.


Helsinkin enkä muidenkaan Tampereen ulkopuolisten GL miljöötä tai henkilökuntaa en ole kokenut vielä.. ,
mutta Tampereen Kehräsaaressa olen saanut hyvää ruokaa ja henkilökunta on miellyttävää ja hymyileväistä,
ehkä jopa hiukan pelottavalla tavalla  ;D

Chilifestien aikaan kannattaa käydä tutustumassa.


Miten eroaa muka muiden toimipaikkojen ruoista? Paremmat mikrot ja rasvakeittimet? Pakkanen on hellempi tuotteille?   Sama kun jengi kommentoi jonnekkin ruoka-arvostelusivuille joidenkin eri kaupunkien Chicosien kuviteltuja eroja. Samasta paikasta ne pakasteet ja puolivalmisteet tulee ja tuskin siinä keittiön välineistössäkään on eroja. Vaikka olisi Gordon Ramsay keittiössä niin ei ne pakasteet maistuisi juurikaan paremmilta.  Palvelun taso nyt luonnollisesti vaihtelee.
16
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Gringos Locos
elokuu 09, 2012, 14:13:43 ip
Lainaus käyttäjältä: DonJuan - elokuu 09, 2012, 13:10:45 ip
BTW, en tiedä onko muut huomannut samaa, mutta yleensä mitä pidempi menu on, niin sitä paskempaa ruokaa. Tuossa Pueblossa sivullinen ruokia ja thats it.
Ei tarvita kahtakymmentä sivullista vaihtoehtoja ja sitten kuitenkin päädytään siihen lehtipihviin ranskalaisilla.

Tuo on erittäin hyvä nyrkkisääntö. En taida ikinä olla käynyt ravintolassa(Suomessa) missä äärimmäisen pitkä menu on johdattanut laaturuoan pariin. Onhan se selvää että mitä pidempi menu niin sitä useammat raaka-aineet tulevat pakkasesta/purkista, suomessahan tuo on enemmän sääntö kuin poikkeus. Onneksi viime aikoina on putkahdellut noita laadukkaampiakin etnisiä ainakin stadiin.
Kai jengi on matskustellut jo sen verran että osataan kaivata sitä autenttista tavaraa eikä tyydytä siihen suomalaistettuun versioon (vertaa joka kylän kinkkiraflat yhdenmukaistettuine menuineen joilla ei paljon ole tekemistä kiinassa tarjottavan ruoan kanssa).
17
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Gringos Locos
elokuu 09, 2012, 09:57:51 ap
Lainaus käyttäjältä: tonttu - elokuu 08, 2012, 17:15:15 ip
Vaikuttaa mielenkiintoisilta, laitetaas korvan taakse kun taas tulee vuotuisen "syödään heltzingissä" päivän aika. Mut saakos noista mestoista sitten oikeasti tulista/kilpatulista mättöä? Minulla, kun on vaatimustasossa se, että syömisen kuuluu sattua ja kunnolla :D


edit: on muuten kaikki kolme raflaa semmoisia, etteivät halua ulkopaikkakuntalaisia syömään... 2 ekaa ei nettisivuja ollenkaan ja cowboy paikalla on, mutta lukukelvottoman karmeat. Aika ratkaisevaa on päästä lukemaan siistiä ruokalistaa netissä, kun suunnitellaan reissua 300km päästä syömään vanhojen frendien kanssa.

http://pueblobar.fi/    Patronalla ei tosiaan vielä nettisivuja, suosittelen sitä silti eniten noista. 
Ei todellakaan kilpatulista. Tässä tullaan tosissaan siihen että pitää päättää missä tekee kompromissin. Haluatko ns. kilpatulista ruokaa eli GL:n mikrotavaraa jota on ryyditetty habsuilla tai nagalla tai jollain ilman että kukaan on miettinyt palveleeko se annosta ollenkaan (ja kykenet todella helposti itse kotona tekemään parempaa ruokaa) vai noiden edellämainittujen paikan päällä alusta asti valmistettua laatusafkaa(vieläpä Mexicolaisten toimesta) joiden mukana tulee tuoreet salsat joista sitä tulisuutta saa ruokiin lisää.
Viimeksi oli Patronassa kolme eri salsaa pöydässä, Tomatillo, Chipotle ja Habaneropohjaiset. Yksikään ei lähimainkaan "kilpatulista" mutta luulen että kokit voivat tulla tuossa vastaan, ainakin Patronassa on niin hyvä palvelu että luulen että ei tuottaisi vaikeuksia saada lisää tulta annoksiin.

Huomenna tulee kokeiltua tuo Shanghai Cowboy joten pistän raporttia sitten kokemuksista.
18
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Gringos Locos
elokuu 08, 2012, 15:02:25 ip
Lainaus käyttäjältä: tonttu - elokuu 08, 2012, 12:32:20 ip
Missä siis saa hyvää Suomalais-mexikolaista ruokaa Suomessa?

Texmexiä (oletan että tarkoitat Texmexiä) ei Suomesta saa mistään hyvää mutta Mexicolaista saa.  Suosittelisin Patronaa (http://eat.fi/helsinki/patrona) pöytävaraus kannattaa hoitaa ajoissa.  Halvemmasta päästä sitten taas Pueblo Bar y Taqueria (http://eat.fi/helsinki/pueblo). Molemmissa voit omin silmin katsella miten annos valmistuu, salsat paikan päällä valmistettuja samana päivänä (ei purkista) ja sama pätee muihinkin pöydän antimiin.    Sen jälkeen kun nuo löysin niin ei ole tarvinnut noissa ketjuräkälöissä käydä (omalla rahalla), kun saa tuoreita paikan päällä valmistettuja tacoja kerran maistaa niin ei tuo puolivalmistepaska enää vain nappaa.

Shanghai Cowboy (http://eat.fi/helsinki/shanghai-cowboy) on vielä kokeilematta, se lienee lähempänä tuota "Suomalais-mexicolaista" ruoaltaan.
19
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Gringos Locos
elokuu 07, 2012, 11:35:13 ap
Lainaus käyttäjältä: Mika73 - heinäkuu 26, 2012, 09:29:10 ap
Lainaus käyttäjältä: msb - heinäkuu 25, 2012, 23:36:26 ip
mutta naapuripöydästä joutui vähän vanhempi pariskunta poistumaan kun ei mausteinen menu miellyttänytkään.
Onhan tuolla tulettomiakin ruokia.. Mitä järkeä mennä Meksikolaiseen, jossei tykkää mausteista..

GL on samallalailla Mexicolainen kuin Rosso on Italialainen ravintola. Pakkasesta mikroon tai rasvakeittimeen puolivalmisteita ja järjettömien hintojen lisäksi surkea palvelu.
http://eat.fi/helsinki/gringos-locos1   Sieltä löytyy kommentteja, ehkä Helsingin surkein syöttölä niin arvostelujen kuin omien kokemustenkin perusteella.
20
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: naga shot
kesäkuu 29, 2012, 10:10:48 ap
Tuli maistettua jussina. En erottanut juurikaan mitään tulisuutta eikä chiliin tottumaton kaverikaan ja maku ei myöskään miellyttänyt, en nagaa mausta löytänyt. En kyllä tapaa shotteja vetää muutenkaan joten ehkä en kuulu kohderyhmään.