heinäkuu 12, 2020, 05:44:18 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - GynZi

1
Vähemmän yllättäen unohdin taas tänne päivitellä kuulumisia, vaan nyt on ensimmäinen risteytys avannut kukan. Trinidad Purple Coffeella pölytetty Jalapa tuotti hyvin itämiskykyisiä siemeniä ja noilla jälkeläisillä on ainakin nätit kukat.Tältä risteytykseltä en toivonut mitään muuta kuin nopeutta, siksi valitsinkin heti alkukesästä ensimmäiset kukkijat keskenään risteytettäviksi, itämisestä on alle 2kk aikaa joten omasta mielestäni melko nopeaa toimintaa on ollut.

Vieressä on itämässä Jalapa x Aji Cristal sekä Punainen paprika x Carolina Reaper joka on jo sirkkalehdillä, kirjotellaas niistä lisää kun jotain tapahtuu ;)
2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Chiljonka 2. -16
heinäkuu 11, 2016, 12:40:51 ip
Fatalii ainakin myy tuota Farmer's Market Potatoa. Varmasti useita muitakin tuolta listalta mutta tuo nyt ensimmäisenä osui silmään :)
3
Ongelmat lehdissä ovat enimmäkseen kadonneet sen jälkeen, kun laitoin kaikkien kasvien juurille ripauksen kalkkia. Fataliin arvaukset väärästä pH:sta taisivat osua oikeaan..

Laitetaas vähän satokuvia. Parissa viikossa kasveihin on ilmestynyt satamäärin raakileita. En muista sadon olleen koskaan näin hyvällä mallilla, varsinkaan juhannuksena.

Carolina Reaper


Aji Cristal


Cheiro Roxa (tulipas hassusti tarkentunut kuva, oli vähän ahdas rako mistä piti napsaista :D)


Mayan Love Pepper, vasemmassa laidassa myös Trepadeira Werner


Jalapa
4
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Antivitutusta ilmassa
kesäkuu 27, 2016, 02:16:32 ap
Sain vihdoin aikaiseksi laittaa hakemuksen koulutukseen. 10 vuotta kuljetusalalla ja yli miljoona ajettua kilometriä saa riittää, katsotaan jos pääsis opiskelemaan metsäkoneenkuljettajaksi  ;D

Niin joo, ja eilen oli 30v synttäritkin. Kylläpä sitä on jo ikäloppu  ::)
5
Sen verran olisin tosta systeemistä muuttanut, että tuo astiat yhdistävä vesiletku olisi alareunassa. Tällöin riittäisi vain toiseen astiaan hana ja vedentaso pysyisi molemmissa astioissa samana. Joku failsafe vielä tuohon syöksytorven ja letkun liitokseen tukkeuman varalta niin tuohan olisi melkein käyttökelpoinen idea :D
6
Tämäpä on mennyt mielenkiintoiseksi, nyt vesilasissa oleva pistokas on pysäyttänyt juurten kasvatuksen ja kivivillassa oleva on aloittanut kasvattamaan hurjaa vauhtia :D Auttamatta noi on jo myöhässä, mutta katsotaan nyt loppuun asti  ::)
7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Vieläkö ehtii?
kesäkuu 21, 2016, 18:21:51 ip
Lainaus käyttäjältä: Vuorikaskas - kesäkuu 21, 2016, 17:08:14 ip
Mitä sanovat vesiviljelystä kokeneemmat, että vieläkö pikku Lemon Drop pistokkaita kannattaa satomielessä NFT:hen laittaa?  Muistaakseni juhannuksen jälkeen tulee syyskuu tosi nopeasti.    Vai antaisiko enemmän tilaa muille kasveille kuin chileille..


Tiukkaa tekee pikku pistokkaiden kanssa jo kesäkuun alusta. Pari podia saattaa keretä saamaan mutta suuremmat sadot kyllä vaativat kasvukauden jatkoa sisällä tai kasvihuoneen lämmitystä pitkälle syksyyn asti. Itsellänikin on kaksi Aji Cristalin pistokasta joiden kanssa alan olla aika valmis luovuttamaan, juurta on lähtenyt pukkaamaan mutta aika ei vain tule enää riittämään  :-\
8
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Mullasta hydroon
kesäkuu 20, 2016, 19:20:47 ip
Lainaus käyttäjältä: PP - kesäkuu 20, 2016, 18:57:37 ip
Lainaus käyttäjältä: GynZi - kesäkuu 20, 2016, 18:52:05 ip
Kyllähän tuo nyt ebbistä menee, kasvuaineena vaan on lecasoran sijaan turvetta :D Voishan tästä toki aloittaa vaikka minkälaisen filosofisen väännön, missä vaiheessa ebbistä tulee automatisoitu kastelupöytä  ::)


Ei mennä vääntöön (toivottavasti), mutta tuossa on se iso ero, että juuret ei jää tulvan jälkeen ilmavaan soraan vaan vetiseen multaan/turpeeseen. Olen ymmärtänyt, että juurien ilmansaanti on EBBin suuri(n) etu.


Turve tosin kuivahtaa kohtuu nopeaan ja kuivuu muutenkin ilmavaksi, toisin kuin multa. Riittävän harvalla ja nopealla kastelulla tuo saattaa jopa toimiakin. Fatalii tuus vähän juttelemaan  ???
9
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Mullasta hydroon
kesäkuu 20, 2016, 18:52:05 ip
Lainaus käyttäjältä: PP - kesäkuu 20, 2016, 18:44:06 ip

En tiedä, voiko tuota oikein sanoa EBBiksi, koska ei ole kuin ruukut tasolla. Se on enemmänkin ajastettu kastelupöytä. Tuokin on ilmanmuuta huono, jos käyttää tiivistä multaa ja kasvit ei kuluta niin paljoa, että multa kuivuisi kasteluiden välillä aika paljon.


Kyllähän tuo nyt ebbistä menee, kasvuaineena vaan on lecasoran sijaan turvetta :D Voishan tästä toki aloittaa vaikka minkälaisen filosofisen väännön, missä vaiheessa ebbistä tulee automatisoitu kastelupöytä  ::)
10
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Mullasta hydroon
kesäkuu 20, 2016, 18:38:09 ip
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - kesäkuu 20, 2016, 16:58:16 ip
Meinaan sitä että jos se on tavallisessa ruukussa, johon on puhkottu muutamia lisäreikiä niin se ei ehkä riitä.


Tuosta linkkiä Fassen päivitykseen...
https://www.facebook.com/fatalii.net/photos/a.1482873901939198.1073741828.1482853701941218/1902347699991814/?type=3&theater
11
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Mullasta hydroon
kesäkuu 20, 2016, 15:44:42 ip
Lainaus käyttäjältä: Vuorikaskas - kesäkuu 20, 2016, 13:00:20 ip
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - kesäkuu 20, 2016, 09:31:15 ap
Mutuna.

Mullassa oleva vesi todennäköisesti ei hapetu ja aiheuttaa juurimädän tai kasvin hukkumisen juurenniskan ollessa vedessä.


Mutta turvetta tai Fataliita tämä ei näytä koskevan.   Yhtä kostea ebbissä tuo turveruukku on jatkuvasti.   Muuten meinaat varmaan että mullassa kosteus aiheuttaa mätää helpommin kuin villassa.  Turve ja kookos ei niin kovin kaukana ole villasta eli ovat melko "elotonta" matskua.


Ei se kyllä ole ebbissä yhtä kostea. Huuhtelut voi jättää yhteen tai kahteen kertaan päivässä jolloin turve ehtii vielä hyvin kuivahtaakin päivän aikana. NFT:ssä taas turve olisi jatkuvasti kosteaa mikä saattaisi aiheuttaa ongelmia. Toisaalta jos NFT:ssä ajastaisi huuhtelut pariin kertaan päivässä, saattaisi se toimiakin.. Kokeilemalla selviää ;)
12
Kansalaisluottamusta  ::)
13
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Mullasta hydroon
kesäkuu 19, 2016, 12:50:13 ip
Fatalii muuten kasvattaa osan rehuista ebbissä turveruukuissa. Ei toki auta NFT:n tapauksessa, mutta siinä voisi olla ideaa jos haluaa esikasvattaa turpeessa ja sen jälkeen siirtää hydroon  ???
14
Lainaus käyttäjältä: Chiljonka - kesäkuu 18, 2016, 23:52:01 ip
Viimekaudelta muistan että Pequante ei tykännyt yhtä vahvasta lannoituksesta kuin muut, aina kun unohdin lantrata sille erikseen kastelu veden niin se kosti pysäyttämällä kasvun, sain siitäkin kuitenkin maistiaiset kauden lopussa. Maultaan se oli kyllä erikoiskohtelun arvoinen, pitää tuota koittaa joskus uudestaan.


Jahas, pitääkin ruveta miettimään miten tuota kastelisi eri vahvuuksilla kuin vierustovereita :D
15

Lainaus käyttäjältä: Trioniska - kesäkuu 18, 2016, 20:52:00 ip
:D

Alempana olevat kellertävät lehdet ovat varmastikin täyttäneet jo tehtävänsä ja siksi lehtivihreä pakenee ennen lehden putoamista.

Tuommoiset yksittäiset mustat pisteet ovat oman mututuntuman mukaan harsosääskien lentävien versioiden tekemiä lehden solukon puhkaisuja. Viime keväänä oli enempi tuommoisia omassa kasvustossa kun olivat valloillaan nuo pirulaiset.

Ovatko varjossa vai "sopivassa" valossa kun sekin saattaa vaikuttaa...

Onko ollut kirvoja? kun oikeanpuoleisen lehden pääruodon vieressä olevat läpikuultavat läiskät voisivat sopia johonkin imevään olioon jossain vaiheessa elämää. Toki saattaa olla puutostilaakin mutta itse en osaa parempaa arvausta heittää.

Ei oo kirvoja näkynyt, oon heti kauden alusta asti neemitellyt, eikä kasvihuoneessa ole näkynyt yhtään ei toivottua itikkaa hyttysten lisäksi. Enimmäkseen nuo ovat auringonvalossa.
Lainaus käyttäjältä: miiksuli - kesäkuu 18, 2016, 21:06:04 ip
Kun tarkemmin katsoo niin läikkyjä täynnä viereisetkin kasvit. En sen pahemmin osaa sanoa.


Noita lehtiruotien välisiä läikkyjä on enemmän tai vähemmän muissakin kasveissa, mutta ne eivät tunnu vaikuttavan millään tavalla kasvuun joten niistä en ole hirveän huolissani. Tuo Pequante on ainoa joka on noin pahan näköinen ja se vähän kituuttaakin..
16
Lainaus käyttäjältä: Trioniska - kesäkuu 18, 2016, 19:17:21 ip
LainausPequantella on joku ongelma, vaan kun tietäisin mikä. Tuo kasvaa samassa 1200l multalaarissa useamman muun chilin kanssa ja on ainoa joka näyttää tuolta..


Itse  en tiedä kuuluuko isoihin Baccoihin, jos kuuluu niin tuollaiset järjettömät lehdet ovat ominaisia sille Baccojen haaraan. Toki voi olla osunut johonkin typpi pitoisempaan kohtaan...

Aji Amarillo (alkuperäinen? iso) teki juurikin tuommoisia järjettömän kokoisia lehtiä viime kesänä minulla.


Lähinnä tuo lehtien keltaisuus ja nuo ruskeahkot läikät keskellä ihmetyttää, ei se koko niinkään :D
17
Laitetaas vähän niitä lähikuvia..

Hyvin näyttäisi joku överitulinen chinense pukkaavan kukkaa, unohdin jo lajikkeen nimen mutta nopeastiko sen tuolta kasvarista tarkistaa.


Pequantella on joku ongelma, vaan kun tietäisin mikä. Tuo kasvaa samassa 1200l multalaarissa useamman muun chilin kanssa ja on ainoa joka näyttää tuolta..


Hydrossa majailevat Cheiro Roxa sekä Trepadeira werner ovat molemmat kasvaneet yli parimetrisiksi ja kukkiakin puskee niin paljon etten jaksa edes nyppiä niitä enää :D


Ensimmäinen Jigsawin podinalku, nyt vähän hirvittää  >:D
18
Lainaus käyttäjältä: miiksuli - kesäkuu 17, 2016, 19:41:35 ip
Hyvin näyttää voivan  :) Mitä lajiketta nuo tummalehtiset tuolla perällä oikein on?


Vasemmanpuoleinen on Cheiro Roxa ja oikealla Fidalgo Roxa, Cheiro Roxaa myös tuossa oikeassa reunassa olevassa hydrossa Trepadeira Wernerin kanssa.
19
Olin muutaman päivän poissa kotoa, ja aivan varma että palattuani kasvihuoneessa odottaisi kurjia, kuihtuneita risuja. Väärässä olin, onneksi. Muutamassa päivässä aivan järjetön tuuheutuminen ja kasvu :D

Tuolla ei mahdu enää kunnon panoraamakuvaa edes ottamaan, sen verran alkaa olla ahdasta, mutta tässä pieni kuva kasvarin ruuhkaisemmasta päädystä.
20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Melchran - Kausi 2016
kesäkuu 13, 2016, 14:49:34 ip
Meillä oli kasvihuoneessa vielä pahempi invaasio viime kaudella, jonka seurauksena en saanut yhtään chiliä. Pinaatteja ja lehtikaaltakaan ei huvittanut syödä. Yksi kurkku kypsyi mutta sitäkin oli käynyt yöllä hiiri nakertamassa  >:( Jaksamisia, tänä vuonna aloitin ajoissa neemillä ruiskimisen eikä ole kirvan kirvaa näkynyt kasvarissa vaikka ulkopuolella niitä on koivut vihreänä  ::)