syyskuu 28, 2020, 09:09:55 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - siiseli

1
Jos haluat saada "jänniä" vertailutuloksia kasvunopeuden kanssa niin kokeileppa siirtää yksi noista "nysä" kasvuisista noin. saman kokoiseen tai miksei vähän suurempaankin pauliina ruukkuun. :D
2
3-5% mäntysuopaliuos terästettynä neem-öljyllä auttaa aika pitkälle, mutta liiallinen käyttö tappaa myös kasvit tehokkaasti. Jos haluat vähän astetta järeämpää "asetta" niin lopullisesti lähtee kirvat, toukat&kotelot ja kaikki muukin provadon hyönteispuikoilla. Tuosta neem-öljystä vielä sen verran, että se ei itse tapa kirvoja mutta kirvat eivät leviä kasveihin jotka sillä on käsitelty.

Tietenkin olisi tärkeintä löytää se kirvojen alkuperä, etteivät ole tulleet jostain kaupan salaateista tms. joita olet mahd. kasvattanut? Yleensä jos sisällä kasvattaa chilinsä, niin parasta olisi pitää mahdollisimman "suljettu" ympäristö, niin ettei ulkoa tuo muita kasveja sisälle chilien viereen kasvamaan.
3
Noniin taas olisi fataliin mysteeri kylkiäisiä tunnistettavana.

Ensimmäisessä kasvissa liila kukka keltasilla täplillä ja vähän myös karvaa lehdissä/varressa. Tuo kuvassa oleva podi ei ole vieläkään lopettanut kasvamistaan, vaikka onkin jo aika möhkäle. Itse arvaisin jotain rocotoa, mutta ehkä joku viisaampi osaa sanoa vähän tarkemmin?

Toisessa kasvissa ei ole vielä kukkia, podeista puhumattakaan... Mutta tällä kasvilla on aika erikoinen kasvutapa, joten ehkä siitä jo voisi joku tietää mikä laji kyseessä...

Kiitokset jo etukäteen tietäjille!   :)

Tässä kuvat ensimmäisestä kasvista:

Kasvi 1 kukka


Kasvi 1 podi


Tässä kuvat toisesta kasvista:

Kasvi 2 kaukaa


Kasvi 2 läheltä
4
Lannoitteet chilinkasvatukseen / Liikaa ravinteita(ko)?
lokakuu 19, 2012, 16:03:26 ip
Elikkäs osaako joku viisas sanoa mikä tätä 7podia vaivaa?
Kaikki lähti siitä kun huomasin kasvin lehtien olevan täynnä lommoja/kuoppia/monttuja yms.. kuten kuvan lehdissä näkyy


Noh ajattelin, että jos vähän lisään kasville lannoitusta, noh eipä tuo siitä hirveästi innostunut vaan kehitti lisää oireita  :-[
Nyt kyseisen kasvin lehtiin on ilmestynyt lisäksi jotain kiteitä tms. lehtisuonien ympärille, lehden alle ja päälle.


Kaiken lisäksi pakkaa vielä hämmentää se, että kaikki muut kasvit ovat kutakuinkin samalla lannoituksella ja voivat hyvin, mitä nyt yksi naga alkanut lehtien reunoja käpristellä hieman.
Oireilevat kasvit ovat pauliinassa multa/turve seoksessa ja lannoitteena nutriforten mansikkatomaatti+typpi&kalsium, kaikki ovat olleet ikänsä sisätiloissa 600w natikan alla ja ötökkäongelmia ei ole ollut.
5
Varovasti sitten tuon substralin kanssa, ettei käy näin..   http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7570.msg97465#msg97465
Muuten varmaan ihan hyvä aine huonekasveille, mutta ei ihan parhaasta päästä etenkään chilien kasvatukseen.
Itse suosittelen lannoitteeksi Puutarhan kesää tai Nutriforten mansikkatomaatti + typpi&kalsium. Nutriforte maksaa ehkä 5e pönikkä, Puutarhan kesä vähän kalliimpaa ja yksi mitallinen riittää 10litraan kasteluvettä, eli riittoisaa on.

Idätyksessä kivivillakuutioita olen käyttänyt niin, että kuutiot astiaan -> astian pohjalle vettä joka pitää kuutiot kosteina ja sitten tärkein eli lämpöä (valolla ei siis ole väliä vielä tässä vaiheessa)
n. 27 astetta oisi ideaali. Täältä vielä lisää vinkkejä idätykseen http://chiliwiki.fi/index.php?title=Id%C3%A4tys
6
Kyllä itseasiassa voisin ottaa muutaman taimen mukaan, kun olisi tarkoitus nyt lauantaina käydä Ropeconissa tuolla Espoon Dipolissa (osoite Otakaari 24). Eli jos siellä vaikka jossain lähistön parkkipaikalla tms. onnistuisi vaihto?
7
Elikkäs ylimääräiset taimet joutaisivat nyt jo lähteä tilaa viemästä, näitä olisi tarjolla:

3x Pimenta da Neyde n. 50cm
3x Mexican Cluster n. 30cm
2x Orange Rocoto n. 20cm

Kasvaneet sisällä esl:ien alla, joten pihalle en veis ilman totuttamista.
Tästä johtuen myös Pimentat eivät ole vielä täydessä värissään.

Mieluiten vaihto toisiin taimiin tai siemeniin (tietenkin sellaisiin mitä ei itselläni jo ole  ;)).
Mutta lähtee myös 4e/taimi jos ei vaihto sovi.

Kaikki taimet sijaitsevat Hollolassa.
8
Tässä muutama yllätys chili teille viisaammille tunnistettaviksi ;D Minulle nuo tulivat fataliilta kaupanpäällisinä ns. "random siemeninä" ja ei mitään hajua mitä lienevät. Kiitokset jo etukäteen tunnistajille :)


Siinä ensimmäinen mysteeri chili.Toinen mysteeri chili.


Ja viimeinen hassun karvainen tapaus, jossa ei vielä ole näkynyt kukkia.


9
Tee-se-itse / Vs: SPNA:n virtajohdon kytkentä.
huhtikuu 05, 2012, 21:30:31 ip
Jees, lamppu pelittää nyt täysin. Kiitos ohjeistuksesta :)
10
Tee-se-itse / SPNA:n virtajohdon kytkentä.
huhtikuu 05, 2012, 12:08:55 ip
Tuli sitten tilattua tuollainen 600w natikka, joka saapuikin eilen postissa. Odotin kuvauksen perusteella plug&play:tä, mutta kas virtajohto pitääkin kytkeä itse  :o
Joten parempi kysyä viisammilta ennenkuin lähden itse arpomaan, vaikka vikavirtasuojakytkin sattuukin löytymään.


Tuossa siis valaisin mikä paketista tuli.


Ja tässä kohtaa tarvittaisiin hieman sitä jeesiä viisaammilta :) Tonne pitäisi siis saada ruskea ja sininen johto kytkettyä, keltavihreä on varmaankin maa, ja sille onkin jo oma paikka mötikän ala reunassa, jossa on jo yksi samanlainen johto kiinni. Kiinni olevat johdot olivat jo valmiiksi kytkettyjä ja menevät lampunkantaan.


Siinä vielä kytkentäkaavio. Kiitos avusta jo etukäteen ;)