maaliskuu 09, 2021, 13:08:16 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - ChiliRotta

1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Rotan Rehut
kesäkuu 21, 2017, 18:45:40 ip
Chacoënse -bonchiprojekti.Siirsin alasleikatun Jamaican bellin vähän isompaan ruukkuun.Citron, tai mikä lie. Erittäin herkulliset mutta tuliset hedelmät.Isompi Jamaican bell tekee innolla satoa, varmaan ehtii hyvin tulemaan toinenkin sato tänä kesänä. Alkoi kukkimaan jo talvella iman mitään kunnon lisävalaistusta. Tuollaisia pitkulaisia podeja ei ole aikasempina vuosina tullut.Ja vielä Poblanot. Toivottavasti tekevät hedelmää, koska ovat hyviä sekä käteviä täyttöhommissa. Isommat ruukut alkavat tulemaan tarpeeseen.2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: W2017
toukokuu 19, 2017, 23:21:17 ip
Lainaus käyttäjältä: chilifellow - toukokuu 02, 2017, 19:49:34 ip
Javisst ja. Uusimmassa Chilin Poltteessa 2017 in juttua biologisesta tuholaistorjunnastakin.  :fire:


Tämä kiinnostaa itseänikin. Ei tunnu vain löytyvän kuluttajille torjuntahyönteisiä, sai niitä muistaakseni jostain suuremmissa erissä.
Kokenut entomologihan keräilee itse luonnosta nopeasti tarvittavat ötökät vastayökkäykseen ;)
3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Rotan Rehut
toukokuu 19, 2017, 21:36:31 ip

Pistetään vielä nuo karambolat, vaikka nämäkään eivät chilejä ole. Yllättävän nopeakasvuisia puuksi, talvella idätetty siemenet. Saa nähdä millaisia ovat syksyllä.

4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Rotan Rehut
toukokuu 19, 2017, 15:08:59 ip
Lainaus käyttäjältä: NPhoBiaz - toukokuu 19, 2017, 11:33:49 ap
Lainaus käyttäjältä: ChiliRotta - toukokuu 18, 2017, 23:13:12 ip
Joku voisi ehkä pienentää noita kuvia, en keksinyt miten saa pienempänä. Huonolla kännykän kamerallakin otettu.


Kuvia voi pienentää lisäämällä koodiin yhden parametrin:


[img width=800]linkki[/img]Eli "img" perään välilyönti ja width=, jonka jälkeen kuvan leveys pikseleinä. Kuva näytetään sen kokoisena kun sen leveydeksi asetat, mutta kuvaa klikkaamalla se muuttuu täysikokoiseksi, mikäli kuvaa haluaa tarkastella lähemmin.


Kiitos, näinhän se onnistui. :D
5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Rotan Rehut
toukokuu 19, 2017, 10:51:52 ap
Lainaus käyttäjältä: Vuorikaskas - toukokuu 19, 2017, 09:46:24 ap
Hyvä!   :thumbup:  Kuvat ovat kivoja.  Käytin heti niitä hyväkseni esimerkkinä. http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=17661.msg340214#msg340214

Onko huone kuinka aukealla paikalla? Onko se ihan uusi?Kasvihuone on uusi, ei ole kauan ollut pystyssä. Sijaitsee pihapiirin keskellä, suhteellisen avoimella paikalla siis.
6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Rotan Rehut
toukokuu 18, 2017, 23:13:12 ip
Heipä hei! Ajattelin koota tähän pientä kuvapäiväkirjaa kasvatuksieni edistymisestä kesän mittaan. Vähän päälle 11 neliön halpiskasvihuone on saatu kasaan (älkää ikinä ostako), ja myös kelien puolesta kasvihuonekausikin vihdoin jopa pääsee alkamaan.

Sitten niitä kuvia:Villichili-osasto, vasemmalta chacoense, tepin, lanceolatum. Aika riukuja kun ovat olleet talven pienellä kasvivalolla ja pienissä astioissa. Ehkä ne siitä innostuu, toivottavasti ei paljon kuitenkaan koska aika rytökasoja ovat jo nyt.

Citron, joka oli jo viime kesänä kasvihuoneessa. Mielenkiintoisen olomuodon sai talven aikana pienoiskasvarissa. Isompaa ruukkua kohta sillekin.

Jamaican bell, PI 497974. Ikää kolmisen vuotta, on kestänyt pakkasia ja ties mitä katastrofeja, sitkeä kaveri ja todella helppo kasvatettava.

Jamaican bellin saman ikäinen kohtalotoveri, joka koki alasleikkauksen ja pienempään ruukkuun istuttamisen viime syksynä, ja nyt näyttää tältä.

Poblanon (ancho) taimia, pääsevät pian suurempiin ruukkuihin nämäkin. Siemenet ronkittu viime kesän chilifestareilta ostetuista poblanoista.

Muita rehuja banaaneista sitrushedelmiin.
7
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Banaanit
toukokuu 15, 2017, 22:07:18 ip


Tuossa nuo kolme pienempää banaanin taimea on musa sp. helen's hybridiä, ja isoin niistä mneljästä on usa basjoo lidlistä. Suurin planttu takana on musa acuminata"dwarf cavensis" bauhausista (kuvassa myös villichilejä ja carambolaa). Täytyypi kokeilla banaaninviljelijän uraa kun saatiin uusi kasvihuonekin valmiiksi.
8
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Banaanit
toukokuu 09, 2017, 14:02:03 ip
Onkos porukalla millasia banaaniviljelmiä tänä kesänä? Itselläni kääpiöbanaani, muutama helens hybrid ja basjoo.
9
Voisin myös osallistua tämän vuoden muu-siemenketjukirjeeseen. Löytyy ylimääräisiä siemeniä siinä määrin että mielelläni annan niitä pois.
10
Itselläni lanceolatumit iti n. kuukaudessa, kuvassa risuilla ikää pari kuukautta. Aloin antamaan lannotteita vähän liian myöhään ja siksi kasvit on aika pieniä, ei ravinteet lopulta riittänyt kookospohjaisessa potting mixissä kuin n. viikoksi itämisen jälkeen vaikka muuta väitettiin.

Taustalla myös chacoja ja tepiniä, galapagoensikset eivät ole vieläkään itäneet kolmessa kuukaudessa, jos edes itävät.

11
Ikivanha ketju, mutta tietääkö joku mistä näitä saisi vielä vai pitääkö lähteä ulkomailta tilaamaan?
12
Mausteet / Vs: Citymarketin halpa salsa
marraskuu 19, 2012, 22:14:17 ip
Komppaan kanssa pirkan chipotle-salsaa, tykkään kovasti mausta ja tulisuuskin ihan ok tasolla.
Salsa verde pirkalta on myös mielestäni erinomaista, tulisuutta siinä nyt ei pahemmin ole mutta jotenkin se raikas maku iskee meikäläiseen, tuleehan sitä sitten vedettyäkin nachojen kanssa purkillinen harva se päivä.
13
Mausteet / Vs: Ketsupin korvike ? onko näitä
joulukuu 23, 2010, 20:03:37 ip
La Costenan Salsa de chile chipotle on mielestäni oiva ketsupin korvaaja.
14
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Tampereen raflat
joulukuu 19, 2010, 04:12:39 ap
Tesoman Pesossa tilasin eilen testin vuoksi tulisimpia siipiä mitä löytyy, hyviä oli kyllä mutta ei juurikaan tulisia. Kyseisessä paikassa on myös hampurilaiset ja pihvit ollu ihan kohtuu maukkaita, mutta mitään kovin tulista ei kannata odottaa.
15
Mausteet / Vs: PAIN-soosit saapuneet K-supermarketteihin
heinäkuu 28, 2010, 01:54:58 ap
Pirkkalan city-marketissa oli myös noita uusia Pain-soosseja ja paljon muitakin kastikkeita, Lielahdessa en noita ainakaan vielä bongannu.
16
Valmisruoat / Vs: Lidlin inferno pissa
heinäkuu 19, 2010, 19:18:26 ip
Liekö jotain sanomista tullut asiakkaiden taholta, kun tuo punaisen chilin määrä on ollut pienempi jokaisella ostokerralla... Voihan se tietty johtua ihan normaalista laadunvaihtelustakin. Kolme kertaa olen kyseisen lätyn ostanut, ekalla kerralla päällä oli ainakin 2 kokonaista punaista chiliä pilkottuna, toisella kerralla ehkä 5 siivua, ja nyt kolmannella kerralla ei juuri punaista näy, pari pikku palaa näytti kuitenkin olevan.
17
Valmisruoat / Vs: Lidlin inferno pizza
kesäkuu 22, 2010, 00:59:25 ap
Tuollainen kiekko tarttui matkaan kun natsisiwassa pyörähdin. Hieman pisti hymyilyttämään lätyn tulisuusluokitus hot-extra hot-INFERNO, mutta kyllä siinä oli tulisuutta ihan oikeasti, alkoi jopa hikeä pukkaamaan loppumetreillä. Tuskin kuitenkaan kovemmille chilipäille kovinkaan infernaalinen kokemus, mutta varmasti jokainen havaitsee jotain tulisuutta ja veikkaisin että teppo tuulipuvulle se on vähintäänkin saatanallisen tulinen.  Maku muutenkin ihan bueno, ainakin verrattuna johonkin grandiosaan.
18
Mausteet / Vs: Chipotle Tabasco
marraskuu 14, 2009, 18:36:42 ip
Lielahden shitty-marketissa on nyt myös 150ml tabascon chipotle pulloja, hintaa muistaakseni perätä alle 20c enemmän, kuin vastaavalla 60ml pullolla. Kumpikohan kannattaa ostaa ;D No yhtä kauan se kuitenkin kestää kuin pienempikin, mitä isompi pullo, sitä huolettomammin sitä tulee roiskittua joka paikkaan.
19
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Texas Peteä Tampereelta?
marraskuu 14, 2009, 18:27:17 ip
Lielahden sittarissa tuota ainakin löytyy, ja siellä on nykyään todella laaja valikoima muitakin chilikastikkeita. :P
20
Kävin ruokiksella testaamassa, ja oli ihan hyvää. Tulisuus oli tässä samaa luokkaa kuin pienemmässä hababurgerissa, ilmeisesti majoneesi on sama. Isompi on juu kuin edeltäjä, mutta ainakin omani oli n. 3cm paksu ja täytteitä oli aika niukasti, siitä vähän miinusta lielahden heselle. Ens kerralla sitte pyydän kunnolla habamajoneesia ja jalluja, että olis edes pikkasen tulisuutta ja täytettä.