kesäkuu 05, 2020, 17:58:02 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - blarney

1
Mulla on toi luuri ollu kuukauden käytössä. Akku kestää valmiustilassa kevyellä käytöllä 5-6 päivää. Netin selaus toimii, mutta näyttö on pieni, etuna tosin muihin android luureihin oikea qwerty näppis. Mukana tulee vanha 2.1 versio androidista, mutta päivityksen pitäisi 2.2:een pitäisi tulla myöhemmin. Saranoista ja iskunkestosta ei vielä näin lyhyen ajan perusteella pysty mitään sanomaan (ja ei varmaan kukaan muukaan - uusi malli kun on), mutta todennäköisesti luuri vanhentuu teknisesti paljon nopeammin kuin rikkoutuu fyysisesti.
2
Tee-se-itse / Vs: DIY Ledivalo
syyskuu 09, 2010, 19:15:27 ip
Lainaus käyttäjältä: M;kko - syyskuu 09, 2010, 18:39:21 ip
Jos ledejä kytkee sarjoissa rinnan ja joku niistä menee rikki, niin sitten virta lisääntyy muille ledeille -> paljon käristyneitä ledejä!


Vakiovirtalähteellä siis näin. Kyse oli vakiojännitelähteestä, jos joku sarja menee rikki virta ei suinkaan lisäänny koska kyse on nimenomaan vakiojännitelähteestä, eli jännite kun pysyy vakiona ja kytkennän resistanssi pienenee (yksi sarja ei johda enää), tippuu myös virta.
3
Tee-se-itse / Vs: DIY Ledivalo
syyskuu 09, 2010, 16:59:38 ip
Lainaus käyttäjältä: ingeniero - syyskuu 09, 2010, 15:42:27 ip
Hmmm, siis virrankulutus ei kasva kerrannaisena sarjaankytkennässä. Nyt alkaa selvitä asia, ehkä ::)
Entäpä jos näitä 7 ledin sarjoja on 3 rinnakkain, pysyykö virrantarve silti samana.


Rinnan kytkennässä virrat lasketaan yhteen. Eli 3 * 350mA kolmelle sarjalle.
4
Tee-se-itse / Vs: DIY Ledivalo
syyskuu 09, 2010, 15:07:02 ip
Lainaus käyttäjältä: ingeniero - syyskuu 09, 2010, 13:54:41 ip
Verkkolaite 230VAC/24 VDC 2.5A 60W

-3.2-3.8V kynnysjännitteen tarvitsevat ledin 7kpl sarjana= 24V/7=3.43V    oikein?
-2.0-2.8V kynnysjännitteen ledit kymmenen sarjana=24V/10=2.4V  oikein?

Entäpä virtapuoli? Verkkolaite ilmoittaa 2.5A, mutta tuleeko tämä nyt sitten rajana jotenkin vastaan kun ledien spekseinä 350mA ja 400mA? Noi 350mA ledit 7 sarjana tulisivat ilmeisesti aika hyvin 2450mA lukemilla, mutta sitten kymmenen sarja 400mA ledeja meneekin reilusti yli...heikompi valaistusteho?
Kuinka jakaisin homman paremmin, kenties etuvastus ja pienemmät sarjat?
Ledeista kertyisi siis tod.näk. seuraava teholuokka: 51W.


-heikko kipinä-


Jos sulla on 7kpl 350mA ledejä sarjassa niin virtaa kuluu 350mA. Ledien yli on yhteensä 24V jännite eli tehoa kuluu 24 * 0.35A = 8.39999... wattia, 60w verkkolaite riittää siis hyvin. Todennäköisesti kuitenkin noiden ledien kuluttama virta nousee yli 350mA jännitteen kasvaessa, kannattaa tarkistaa datalehdestä ettei mene teholähteen maksimiwattien yli.
5
Tee-se-itse / Vs: DIY Ledivalo
syyskuu 09, 2010, 11:27:40 ap
Nuo ledfinlandin valot on kuulemma vastaavia kiinalaisia mitä ebayssä myydään.
6
Tee-se-itse / Vs: DIY Ledivalo
elokuu 10, 2010, 12:15:13 ip
Onko kellään tiedossa mistä sais edullisesti noita 1W ledejä ostettua? Sellaisia joista on datasheetit tiedossa, ei mitään kiina-kopioita. Harmillisesti tuo edellinen tarjous meni ohi suun. Omat kokemukset ledeistä on kyllä hyviä, testailtu omatekemillä led virityksillä sekä kiina-ufolla. Tulee paljon tuuheampaa puskaa, enemmän kukkia sekä muutenkin terveemmän näköisiä kasveja. Esimerkiksi, laskin 10cm korkeasta galapagoensesta yli 30 kukkaa kun siirsin sen ufon alle. En ole saanut kyseistä kasvia kukkimaan noin hyvin edes natikan alla. Nyt sitten odotetaan josko kukat muuttuisivat podeiksi.

Ainoa este tällähetkellä on että valmiit (kunnolliset) valaisimet maksavat mansikoita ja halvoissa kiina-vehkeissä laadusta ei ole varmuutta. Yksittäin ledeistä ei itse kannata oikein rakennella, pahimmillaan hinta on 5e/kpl. Jos laatuledejä saisi 1-2e/kpl jostain niin sitten oman valaisimen rakentelu muuttuu kannattavaksi.
7
Lainaus käyttäjältä: tuomaspa - heinäkuu 26, 2010, 22:29:17 ip
http://www.sunflowersupplies.com/ :sta saa noita foggereita teflon pinnalla ettei kalkkeudu, niissä on myös kellunta levyt sekä mitään ledejä ei ole lisätty ja vielä eurooppalaisella pistokkeilla  ;)


Niin saa mutta ovat prkl kalliita.
8
Kuinka kosteaa tuo sumu on? Ajattelin jos pumppaisi ilmapumpulla sumua juurille, kestäisikö pumppu vai menisiköhän rikki?
9
Edistyneempi chilinkasvatus / Kookoskuitu hydrossa
heinäkuu 18, 2010, 01:31:13 ap
Onko ihmisillä kokemusta kookoskuidun käytöstä hydroissa? Ebbissä tuskin toimii kun on suht kevyttä, mutta miten on esimerkiksi bubblerissa? Käsittääkseni tuo puskuroi hiukan ph:ta ja varastoi ravinteita, joten kyseessä ei ole ihan täysin inaktiivinen kasvualusta. Entä miten tuota kookoskuitua kannattaisi käyttää esimerkiksi passiivihydroissa? Onnistuisiko sekottamalla vaikka perliittiin?

Kaikenlaiset kookoskuitukokemukset ovat tervetulleita.
10
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - heinäkuu 09, 2010, 22:55:17 ip
Humehet ovat humehia. Ja humehet ovat myös laittomia, edellämainittu youtubepätkä on kommenteista päätellen jonkinlainen huumekulttuurin mainosvideo. Jokainen "cool" tyyppihän ymmärtää, että pilvi on vaaratonta ja sitäpaitsi "lääkeyrtti". tenu on pahasta, koska tenu nyt vain on pahasta.

Voisikohan sitä pössyä liottaa koskikseen niin saataisiin kaikille sopiva tuote?

eedit. Oikeasti objektiivista näkemystä huimausaineista tuskin tullaan saamaan, niinkauan kuin kysytään ihmisiltä saadaan aina subjektiivinen vastaus.


Objektiivisia vastauksia saadaan kun asiasta tehdään tutkimus. Sellaista on tehty monta sataa vuotta yliopistoissa. Tieteellinen metodi toimii ja tuottaa (lähes) objektiivista informaatiota. Tälläinen informaatio on tuonut meille paremman elintason ja tietokoneet, jotta voimme tapella internetissä yhdentekevistä asioista.

Kannabiksen ja alkoholin toksisuudesta on olemassa useita puolueettomia tutkimuksia. Osaisit etsiä kyllä ne, mikäli sinua oikeasti kiinnostaisi. Sensijaan olet jo päättänyt kantasi ja levität valheita ja omasta päästä keksittyjä faktoja.

Ne joita oikeasti kiinnostaa, pari vuotta sitten tehty EU-raportti kannabiksen haitoista päätyi uutisiinkin asti: http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2008/07/669288

Lainaus
Suurin osa kannabiksen käyttäjistä lopettaa sen polttamisen hieman alle tai yli 30-vuotiaana, eivätkä he kärsi minkäänlaisista kielteisistä vaikutuksista lopettamisen jälkeen.

- Kaikki tekemämme vertailut osoittavat, että kannabis on käyttäjälleen monilla mittareilla mitattuna muita aineita turvallisempaa, kertoo raportin kirjoittamiseen osallistunut tutkija Robin Room.

- Huumeen vaarallisuus: Vaarallisimpia ovat ekstaasi ja kokaiini, joita seuraavat alkoholi ja heroiini. Vähiten vaarallinen huume on kannabis.

- Päihtymyksen aste: Vahvimman päihtymyksen aiheuttaa alkoholi. Seuraavina tulevat heroiini ja kokaiini, kannabis on listassa neljäntenä.

- Riippuvuus: Pahinta riippuvuutta aiheuttaa tupakka, seuraavina tulevat heroiini, kokaiini ja alkoholi. Kannabis on tutkimusten mukaan vähiten riippuvuutta aiheuttava päihde.
11
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Tietokonetta ostamassa
heinäkuu 09, 2010, 19:47:48 ip
Lainaus käyttäjältä: Janne - heinäkuu 09, 2010, 18:25:49 ip
Loppujen lopuksi ihan mielenkiintoinen ketju tämä...

Tärkein kriteeri on se, että kun auki on Word, Excel, Skype, Spotify, Photoshop, 10+ ssh -terminaalia, pari selainikkunaa ja sähköposti jne, ei uuden softan käynnistys kestä muutamaa sekuntia pidempää saatikka jumita konetta totaalisesti...Jos nyt lähdetään konetta osista kasaamaan, niin ei toki lopeta kustomointia siihen kun viimeinen ruuvi on kiinnitetty. Seuraavaksi räätälöimme käyttöjärjestelmän vastaamaan käyttäjän tarpeita. Henkilökohtaisesti olen tähän valinnut Arch Linuxin, alkusäätämiseen uppoava aika on lopulta melko vähäinen kokonaiskäyttömäärään verrattuna ja pieni hinta siitä, että saa käyttöliittymän joka toimii juuri niin kuin minä haluan. Haittapuolena tietysti kukaan ulkopuolinen ei enää sen jälkeen pysty konetta käyttämään, mutta sitä uusia käyttäjiä varten voi luoda aina uudet käyttäjätunnukset tarvittaessa.

Täytyy vielä mainita, että minulla on kolmas tietokone menossa kuuden vuoden sisään joihin olen aina siirtänyt vanhasta koneesta käyttöjärjestelmän. Mukavaa kun käynnistää uuden koneen ensimmäistä kertaa ja vastassa on tuttu työpöytä kaikki ohjelmat asennettuna oikein asetuksin.

Edit: typoja.
12
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: Black Scorpion Tongue
heinäkuu 08, 2010, 23:23:51 ip
Mulla nuo marjat muuttuu violetista valkoisen kautta punaiseksi. Koristechiliiksi yllättävän hyvän makuinen, tykkään.
13
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - heinäkuu 07, 2010, 09:28:49 ap
Mustavalkoisuus ei ole mitenkään tuomittavaa. Vaatii selkärankaa vetää raja johonkin ja pitää se, oli se raja kuinka keksitty tahansa. Viuna ja kessu on sallittu, huimausaineet eivät joten miksi lähteä kikkailemaan "Viuna&kessu on jees ja sit pilvi vois olla niinku jees tai ainakin jos vain itsekseen polttais ja sit kovat huumeet olis nöy."


Jos tenu ja tupakka ei olisi historiallisista ja kulttuurillisista syistä päässyt sellaiseen erikoisasemaan kuin ovat, laskettaisiin ne samalla tavalla huumeiksi. On kyllä ihan turha asettaa itseään mitenkään jalustalle koska päihdyttää itsensä vain laillisilla aineilla, yhtä haitallisia ne ovat käyttäjälleen kuin laittomatkin aineet. Miten sinä vetäisit rajan jos asuisit jossain muslimimaassa, jossa alkoholi on kielletty? Tiedät ettei lasi viiniä silloin tällöin tee kenestäkään juoppoa, mutta laki kieltää sen silti. Jos tälläisessä maassa sorrut viinilasiin, sinut leimataan juopoksi ja pistetään vankilaan.

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - heinäkuu 07, 2010, 09:28:49 ap
Juoppo ei ole ehkä parempi kuin narkkari, mutta en ole koskaan kuullut, että juoppo ryöstäisi mummoja tai autostereoita rahoittaakseen juomistaan. Juopot eivät myöskään myy tenua raittiillle ihmisille.


Kummastuttaa miten ei osata erotella aineista johtuvia haittoja lainsäädännöstä johtuviin haittoihin. Kieltolain aikaan suomessa tenun ympärillä pyöri samanlainen rikollinen bisnes kuin nykyään huumeiden ympärillä. Juopot möivät siis tenua raittiille ihmisille (no ei varmaan oikeasti, tuskin raittiit ihmiset tenua ostaa) ja ryöstelivät mummoja (vaikka ei mummoilta kovin isoa saalista varmaan irtoa). tenun tullessa lailliseksi järjestäytynyt rikollisuus sen ympäriltä hävisi, mutta kännissä perseily jäi. Ei se ole ihan yksi tai kaksi rikosta mitä alkoholin vaikutuksen alaisena tehdään, huumerikollisuus on pientä sen rinnalla (ja sekin johtuu pääosin lainsäädännöstä).

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - heinäkuu 07, 2010, 09:28:49 ap
Juopot eivät myöskään osta nautintoainettaan järjestäytyneeltä rikollisuudelta.


Tämä nyt on sellainen möläytys, että epäilen kirjoittajaa zibulaksi. Kieltolain aikaan tenu ostettiin järjestäytyneeltä rikollisuudelta. Hollannissa kannabis ostetaan kahviloista, ei rikollisilta. Kai ymmärrät että rikos itsessään on täysin ihmisten luoma konstruktio, mikään asia ei ole itsessään "rikos". Tästä huomaa taas kyllä että suurimpaan ääneen huutelijat eivät osaa kovin syvällisesti asioiden syy-seuraus suhteita miettiä. Moraali perustuu samanlaiseen mustavalkoiseen rangaistuksen pelkoon kuin pikkulapsilla: jos toimesta on säädetty rangaistus, se on väärin muuten oikein. Olet selvästi sellainen ihminen, että jos rangaistukset ylinopeuksista poistettaisiin ajelisit niin nopeasti kuin auto kulkee ja ennen pitkää tappaisit itsesi prosessissa kun ei ole isä/äiti/valtio kertomassa kuinka pitää toimia. Fiksut ihmiset osaavat säätää toimensa ja auton nopeutensa tilanteen mukaan, ei siksi että joku muu teki sen päätöksen joskus puolestasi.

Edit: Vittu näitä sanafilttereitä, mikäli asioista ei voi keskustella normaaliin tapaan ilman filttereitä, samantien voisi sulkea koko muun keskustelun osion.
14
Pervitiini on tarkoitettu viimeiseksi keinoksi epätoivoisiin tilanteisiin, esimerkiksi jos tehtävä menee munilleen ja partio havaitaan ja joutuu takaa-ajetuksi. Tällöin on parempi ottaa nappi kuin joutua ammutuksi mikäli voimat ovat sen verran vähissä ettei toivoa omien joukkojen pariin pääsystä muuten ole.
15
Lainaus käyttäjältä: Pankkipoju - heinäkuu 06, 2010, 11:19:30 ap

Siis itse tiedän yhden varikon jossa on 60 000 annosta amfetamiinia, jota jaetaan harkinnan mukaan.
Lähihistorian sodissa kaukopartioukot veti todella isoja annoksia....Suoritin itse armeijan joukoissa, joille sodan ajan lääkeannokseen kuului amfetamiini (nimellä pervitiini). Nämä on ilmeisesti vielä samaa varastoa mitä viime sodissa käytettiin ja saksalaisilta ostettiin. Kaikenlaista muutakin mömmöä toki jaetaan, jotta saadaan miehistä maksimaalinen tappoteho irti mikäli tarvetta on. Taisi nuo kaukopartiomiehet olla aikoinaan aikalailla kemikaaleilla täyteen pumpattuja kun sellaisiin yli-inhimillisiin suorituksiin venyivät.

Samoihin aikoihin käytettiin myös heroiinia yleisesti yskänlääkkeenä ja muihin vaivoihin. Lääkevalikoimasta se poistettiin vasta 1950-luvulla.
16
Lainaus käyttäjältä: Tomppa - heinäkuu 05, 2010, 23:29:41 ip
jos nyt jätetään nämä matematiikat/lait pois tässä ketjussa.... pyydän


Ehdotan että lopetetaan samantien järjen käyttö kokonaan ja siirrytään tunteilla ajatteluun.

Edit: Sen verran on kyllä pakko sanoa, ja mitenkään noita edellä mainittuja tarinoita vähättelemättä ja huumeita puolustelematta, niin kyllä se tenu on edelleen yhdeiskunnan suurin vitsaus tällä saralla niin määrällisesti kuin prosentuaalisestikin. Alkoholikuolema tai alkoholista johtuva sairaus on suomessa yleisin kuolinsyy työikäisten (18-64 vuotiaiden) ihmisten parissa. Vertailun vuoksi vuonna 2009 huumeisiin kuoli noin 250 ihmistä, eli ongelma on kuolemien osalta samaa suuruusluokkaa kuin tieliikenneonnettomuudet. Alkoholista en tarkkaa määrää nopeasti löytänyt, mutta 2008 alkoholin takia hoitoon hakeutuneita oli yli 37 000. Pelkästään laittomiin huumeisiin keskittymällä, suljetaan silmät siltä kaikista pahimmalta huumeelta (tai oikeastaan kahdelta pahimmalta - tupakka on on maailmanlaajuisesti toiseksi suurin kuolemien aiheuttaja). Muutenkin huumeiden käyttö on suomessa tasaisesti laskenut 2000-luvun ja nuoret ovat raittiimpia kuin koskaan ennen. Sen sijaan tenun kulutus lisääntyy kokoajan ja tässä nimenomaan yli 30-vuotiaat ryyppäävät entistä enemmän, nostaen koko maan keskiarvoa.

Edit2: Löytyi sittenkin tilastoja vuosituhannen vaihteesta. Alkoholiin kuolee vuosittain 2500 ihmistä, tupakan aiheuttamiin sairauksiin 4000 - 6000.
17
Kyllähän mainosmiehet myyvät vaikka hiekkaa saharaan, mutta mitään todistettua hyötyä noista tableteista ei ole. Korkeintaan astiasta vapautuva nouseva hiilidioksidi on lehdille hyväksi.
18
Juuret eivät käytä hiilidioksidia, siitä voi olla niille jopa haittaa. Hapekas vesi sen sijaan on kasville eduksi.
19
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Led valaistuksesta
kesäkuu 24, 2010, 17:18:19 ip
Mistähän saa tällähetkellä parhaan teho/hinta suhteen omaavia valkoisia ledejä? Tarkoitus olisi väkerrellä talvettamista varten muutamalle chilille kohdevalaisin, mutta punaisena hohkava kämppä ei innosta. Montakohan wattia täytyisi olla tehoa vaikkapa tuollaiselle puolimetriselle kasville, että pysyisi hengissä?
20
Mielestäni hydrot voi jakaa kolmeen pääkategoriaan, jotka tuossa erittelin. Voi tosin olla että on olemassa vielä toisentyyppisiä ratkaisuja, joista en ole tietoinen. Aerot ovat omassa luokassaan koska kasvit eivät ota ravinteita vedestä vaan ilmasta, joten kyse ei sinällään ole enää vesiviljelystä.